Connect with us
 
Prev1 of 2

Dan Negru este cu siguranţă printre singurii oameni de televiziune din zona divertismentului care reuşeşte cu fiecare emisiune să doboare câte un record. De altfel, dacă este să facem o mică analiză este şi singurul de pe piaţa autohtonă care şi-a păstrat integritatea, farmecul şi a reuşit de-a lungul anilor să se redescopere, asta pentru a oferi publicului telespectator divertisment de calitate.

Înainte de a debuta cu noul sezon al emisiunii “Te pui cu blondele?”, la Antena 1, (miercuri, ora 20:30) Dan Negru a avut amabilitate să acorde un interviu în exclusivitate pentru RADAR DE MEDIA, în care vorbeşte deschis despre tendinţele din piaţă, concurenţă şi alte lucruri în premieră!

 

Te pui cu blondele este unul dintre cele mai longevive quiz-show-uri din România! Cu ce noutăţi vii în noul sezon estival?

E cel mai longeviv quizz din istoria televiziunii din România şi , la cum evoluează piaţă, nu cred că vreo televiziune va mai avea răbdare 9 ani cu un quizz de acum înainte, ca să ne doboare recordul. Noutăţile sunt necesare într-un proiect care nu funcţionează.

Care este reţeta succesului acestui show tv?

Probabil amestecarea divertismentului tv cu întrebările de cultura generală. Iniţial el era un quizz sec pe care nici măcar nu am vrut să-l prezint la început, tocmai pentru că nu avea nimic atractiv. Atunci am semnat contractul doar după ce am avut siguranţa că vom strecura şi divertisment. Şi aşa a fost.

Ultimul sezon Te pui cu Blondele a excelat în materie de audienţe?

Am închis sezonul nu demult, la sfârşitul lui martie şi la vremea aia în top divertisment toate televiziuni, emisiunea “Te pui cu blondele” erau a III-a a cea mai urmărită emisiune din România. Asta după 8 ani de difuzări intense.

În spatele show-ului se crează o regie bine stabilită sau totul este “natural”?

Nu am fi putut să controlăm timp de 8 ani o “făcătură”, din sutele de blonde care s-au perindat prin show. Sigur s-ar fi găsit una care să spună că totul e un fake. Asta e cel mai solid argument al naturaleţii.

Referitor la ultimul sezon Next Star care abia s-a terminat ai fost mulţumit de rezultate?

Next Star a fost un hit în televiziune, atât ca impact, ca audienţe dar mai ales ca imagine pozitivă. Am demonstrat că poţi  îmbina imaginea pozitivă cu cifrele mari de audienţă. Şi asta cu un format românesc 100%.

Va avea loc un nou sezon Next Star?

Da, pregătim un nou Next Star dar aşteptam câteva luni să regenerăm baza de date cu copii talentaţi. Talent showurile se difuzează o dată pe an. Noi suntem pe post de 5 sezoane, fără pauză.

Ai fost centrat doar pe show-uri de mare anvergură , ţi-ar plăcea să prezinţi o emisiune zilnică, în direct spre exemplu?

Ofertă care mi-a făcut cu ochiul acum câţiva ani a fost cea a unui late night pe prototipul Jimmy Fallon. Încă mă gândesc la asta şi ştiu că nu sunt singurul.

Ce lipseşte în momentul de faţă în zona de divertisment a show-urilor tv din România?

Diversitatea protagoniştilor. Şi moderatorii. Suntem aceiaşi de ani de zile, tot Raduleasca, tot Negru, tot Esca, tot Teo, tot Vacanta Mare că-i văd revenind la tv.Din cauza asta s-au prăbuşit câteva showuri costisitoare, din lipsă de moderatori care să cunoască meserie. Când n-ai o bună echipă de producţie te sprijini pe prezentator şi invers dar când lipsesc amândouă şandramaua se dărâma.Şi ne mai lipseşte creativitatea sau încrederea televiziunilor în creativitate locală.Noi tot ce facem e import. Mediaset are o divizie care construieşte content, noi încă suntem piaţa de desfacere. Şi o piaţă extrem de mofturoasa, suntem tara cu cele mai multe eşecuri ale formatelor internaţionale. Doar cehii ne-au luat-o înainte şi imediat după noi sunt ungurii. Ţările estice au cel mai mofturos public de televiziune.

Cum vezi faptul că o bună parte din publicul din România evita divertismentul autohton, în condiţiile în care, în trecut acestea reprezenta un public fidel.

Divertismentul şi-a pierdut credibilitatea pentru că vedetele care acceptă să vină în showurile tv sunt aceleaşi şi oamenii obişnuiţi, non-vedetele, care acceptă să-şi expună necazurile sau bucuriile,viaţa în general, la televizor sunt de condiţie modestă. De exemplu, ca să-l conving pe Hagi sau pe Ilie Năstase să apară într-un show de divertisment a trebuit să duc o uriaşă munca de convingere timp de câteva luni de zile. Asocierea cu divertismentul tv a devenit nociv, niciunde în Europa nu e aşa. Când Ponta a dansat la “Dansez pentru tine” toată piaţa media i-a criticat apariţia. E doar un exemplu.

În momentul de faţă divertisment tv este produs doar de câteva posturi tv, crezi că avem o piaţă prea mică?
Nu, e o piaţă uriaşă atât că oferta tv cât şi ca telespectatori. Şi diferenţa dintre primele clasate şi alte televiziuni din pluton nu e pe măsură investiţilor.  Exista nenumărate răsturnări de situaţie vis a vis de investiţie şi aşteptări de audienţă. Naţional TV e cel mai bun exemplu. “Lanţul amintirilor”,un produs ieftin, redifuzat iar şi iar dar care a doborât în audienţe producţii de divertisment costisitoare. Sunt televiziuni care îşi menţin un public constant fără nicio investiţie. În Franţa sau Germania aşa ceva e de neconceput.În anii care vin însă cred că televiziunile nişa vor câştiga teren, cele încadrate la categoria “others”, adică încă nemonitorizate. De acolo vine pericolul pentru marile staţii generaliste. Piaţa de publicitate încă nu reacţionează pe măsură la categoria “others”.

Cum vezi explozia de reality show-uri, care practic reprezintă divertismentul în momentul de faţă în televiziune!? (Ferma Vedetelor, Insula Iubirii, Mama mea e cea mai bună, Sunt celebru, scoate-mă de aici şi multe altele…) 

E o normalitate, o încercare de a descoperi noi teritorii.

Urmăreşti vreun show tv de la o televiziune concurentă?

Nu pierd nimic. Atunci când nu sunt acasă îmi pun la înregistrat showurile de divertisment şi le văd noaptea, când toţi ai mei dorm. Mă debusolează colegi de breaslă care spun în interviuri că nu se uita la televizor. E ca şi cum un chirurg ţi-ar spune că n-a mai citit nimic despre medicină.

În ceea ce priveşte divertismentul de televiziune din afară aiun reper de inspiraţie? Ce-ţi place?
Am repere ca moderatori. Îi urmăresc pe Bonolis, Nagui, Carlo Conţi şi nu doar atât. Adeseori îi copiez în mişcări, gesturi, atitudini pe scenă. Acu’ pot să recunosc asta. Ba chiar, am avut bucuria să-i întâlnesc pe unii din ei şi unul chiar mi-a spus că îl imit mult, întrebându-mă de ce. Am râs amândoi. Cred că e important să ai repere în breasla asta.

Ce părere ai despre faptul că în România majoritatea oamenilor de televiziune (în divertisment) provin din sferade showbiz? Este un lucru bun?

E ieftin la prima vedere dar costisitor apoi când formatul se prăbuşeşte. Au fost multe cazuri. Televiziunile nu mai au răbdare să construiască branduri, repere. Un coleg de breaslă îmi spunea că e bine asta pentru puţinii moderatori tv rămaşi fără concurenţa.Nu, nu cred că e bine. Decredibilizam divertismentul tv ca breaslă.

Continuarea pe urmatoarea pagina!

te pui cu blondele antena 1

Foto Credit: Antena 1

Prev1 of 2

Lasa un comentariu aici!

Pentru orice fel de informații ma puteți contacta pe e-mail! La 1 februarie dam startul primei etape de votare la Premiile RADAR DE MEDIA 2018!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

INTERVIU

INTERVIU: Eda Marcus, prezentatoarea Festivalului Cerbul de Aur: „Este momentul meu de maximă glorie!”

Published

on

 

În luna august, vedeta TVR își va aniversa ziua de naștere pe scena Festivalului Cerbul de Aur 2019. Despre șansa de a prezenta un eveniment atât de important, experiența pe care o are în televiziune și vedetele mari pe care le-a cunoscut, Eda Marcus a vorbit pe larg într-un interviu.

 

Pentru prezentatoarea Eda Marcus, Televiziunea Română înseamnă acasă. Primii pași i-a făcut la TVR alături de mama sa, care lucra în televiziune. Era copil și a rămas fascinată de această lume. A început să lucreze de la 19 ani și spune cu mândrie că a parcurs toate etapele: de la omul bun la toate în colectivul unei emisiuni, până la muncă de prezentator și realizator, așa cum o vedem în Telejurnalul matinal, de la TVR 1. Cel mai mare vis i se va împlini în luna august, când, deși va fi ziua sa de naștere, Eda spune că nu se gândește la petrecere pentru că va fi pe ultima sută de metri cu pregătirile la Cerbul de Aur.

 

De 25 de ani visezi să prezinți „Cerbul de Aur”. Cum a început pasiunea pentru festival de la Brașov?

 

M-am născut și am crescut cu Cerbul de Aur pentru că mama mea a lucrat pe parcursul carierei sale la foarte multe festivaluri, în mod special la Cerb. Am prins toate edițiile de la Brașov, fiind alături de ea, jucându-mă pe scenă, prin culise, printre cei mai mari artiști care au venit la festival, printre oameni de televiziune de mare valoare. Și așa am înțeles ce înseamnă acest eveniment, din toate unghiurile posibile. Am fost cucerită pe viață de atmosfera unică, de emoțiile puternice pe care le trăiam alături de concurenți, de tensiunea aceea de ,,direct” și de amploarea fenomenului.

 

Cum au reacționat cei dragi când le-ai spus că anul acesta vei prezenta Cerbul de Aur? Cine s-a bucurat cel mai mult?

Pentru că nimeni nu se aștepta, bucuria a fost mult mai intensă. Cred că încântarea lor a fost la fel de mare ca a mea. Știau cât de mult îmi doream o astfel de provocare. Toată familia a fost extrem de fericită la aflarea veștii.

 

Am înțeles că îți vei aniversa ziua de naștere chiar în perioada festivalului. Te gândești și la o mică petrecere alături de colegi? Se vor află prietenii și familia alături de tine?

Voi împlini 37 de ani pe 20 august, chiar în săptămâna cea mare, a pregătirilor. Nu mă gândesc la petrecere pentru că mă voi concentra pe ceea ce voi avea de făcut. Când sunt preocupată de ceva nu îmi stă mintea la distracție, însă voi fi înconjurată de oamenii dragi, fetița mea, parinții și colegi frumoși iar acest aspect mă împlinește pe deplin.

 

Povesteai că ți-ai petrecut copilăria la TVR, unde mama ta, Nicoleta Păun, era unul dintre realizatorii apreciați. Ce sfat ți-a dat când i-ai spus că ți-ai ales o carieră în televiziune?

Că nu voi reuși niciodată să realizez ceva, dacă nu iubesc această meserie suficient și dacă nu voi munci pe măsură. Ea a fost un profesionist în adevăratul sens al cuvântului, chiar dacă nu a fost ,,vizibila” pe micul ecran. În schimb, eu mi-am dorit fix acestă zonă pe care ea nu a îmbrățișat-o. Mama a fost cel mai aspru critic al meu dar și cel mai sincer și obiectiv privitor. Și asta mi-a prins extrem de bine. Nu am primit niciodată laude nemeritate și chiar și atunci când făceam o treabă bună, nu primeam toate confirmările pe care mi le-aș fi dorit din partea ei.

 

Ce amintiri te leagă de perioadă copilăriei în TVR. Ce vedete ai cunoscut?

Am trăit multe în lumea acesta fascinantă. Și am atâtea amintiri care pornesc din copilărie și ajung până în punctul în care am devenit și eu om de televiziune ,,cu acte”. Am avut oportunitatea de a crește printre vedete, artiști mari din toate domeniile, din țară dar și din străinătate. Sunt mândră că am avut ocazia pe parcursul carierei mele în televiziune, să intervievez câțiva oameni importanți. Am cunoscut prin intermediul emisiunilor la care am lucrat, de la oameni politici marcanți până la artiști mari ai scenei muzicale sau teatrale. La Cerb am avut ocazia să-i văd în carne și oase pe Joe Cocker, Kylie Minogue, Ricky Martin, Christina Aguilera, Ray Charles și mulți alții. Și îmi aduc aminte că tot la Cerb, copil fiind, găsisem în spatele scenei un apărat prin care se ținea legătură cu regizorul din Carul de transmisiune, iar eu mă prinsesem că dacă era apăsat, se auzea în cabina acestuia. Și îl apăsam ca să cânt porțiuni din melodiile interpretate la repetiții de concurenți. La un moment dat, din aparat se aude vocea regizorului: ,,Va rugăm să încetați!”. Așa că…am amintiri legate și de mici năzdrăvănii pe care le făceam.

 

Povesteai că ai urmărit în fiecare an Cerbul de Aur și chiar ai fost redactor la acest festival… Au fost multe momente pe care le-am trăit din perspective diferite, prin ochii de copil și apoi prin cei ai omului de televiziune. Dar un anume moment m-a marcat cu adevărat. Îmi aduc aduc aminte cu multă emoție de momentul în care Cerbul de Aur era câștigat de Monica Anghel, în anul 1996, iar eu, în vârstă de 14 ani, eram în public. Eram atât de emoționată și plângeam de fericire, gândindu-mă timid la ideea că poate cândva, când voi crește mare și poate voi avea ocazia să fiu și eu parte din ceea ce înseamnă Cerbul de Aur. Și dorință mi s-a împlinit

 

Știu că fiică ta are doar câțiva ani. Va veni și ea la Brașov? Cum reacționează când te vede la televizor?

Da, Aria, fetiță mea de 4 ani, va fi acolo cu mine. Și pentru că voi fi ocupată, îi voi avea alături pe părinții mei care vor avea grijă de ea. Pentru că a avut ocazia să mă vadă zilnic la jurnalul de sport i se pare ceva firesc. Nu e impresionată în nici un fel de aparițiile mele :))

 

Vei prezenta festivalul alături de Elvin Dandel. Ați avut ocazia să va mai întâlniți?

Am avut ocazia să îl cunosc cu ani în urmă, când mi-a fost invitat într-o emisiune, alături de tatăl sau. Și l-am tot la Cerb l-am văzut când eram copil. Însă sunt sigură că nu își mai amintește. Poate îmi face o surpriză 🙂 și își va aminti.

 

Ai început să te gândești la toaletele pentru serile festivalului?

Da! Mă gândesc într-una la acest aspect. Vreau să strălucesc la propriu. Este momentul meu de maximă glorie și îmi doresc să se reflecte și în acest mod. Și am încredere în echipa desemnată pentru acest capitol că vor face tot posibilul să mă pună în valoare.

 

Ce dorință îți vei pune la Cerbul de Aur 2019?

Să iasă totul așa cum îmi doresc să îi am pe cei dragi alături de mine!

 

e

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

INTERVIU

INTERVIU EXCLUSIV, Teo Trandafir: Cultura este singura modalitate de a fi liber!

Published

on

Foto Credit: KANAL D
 

Teo a inceput un nou proiect la KANAL D, show-ul “Vrei sa fii milionar?”, unul dintre cele mai longevive formate tv la nivel mondial. In noua productie o vom descoperi pe Teo si intr-o alta ipostaza.

In continuare va prezentam un Interviu cu Teo Trandafir pe tema “Vrei sa fi milionar”

 

  1. Cat este stiinta, cat este noroc si cat este prezenta de spirit in gasirea/oferirea raspunsurilor corecte la “Vrei sa fii milionar?”

In primul rand, este vorba despre stiinta, apoi despre prudenta, pentru ca trebuie sa te folosesti de variantele ajutatoare, oferite in concurs, daca simti ca este ceva in neregula, si ai o sansa mai mare de 20% sa fii in eroare cu raspunsul. Apoi este vorba de strategie, pentru ca unii considera ca trebuie sa iti pastrezi o varianta ajutatoare pentru momentele grele, cand ajungi la sume mari. Se mai intampla insa, sa nu ajunga acolo si sa plece acasa cu varianta ajutatoare “in buzunar”, in ciuda strategiei. Fiecare “o joaca” asa cum simte.

 

  1. Ce temeri ai avut atunci cand “ti s-a dat pe mana” acest format?

Mi-a fost teama ca nu am sa tin minte toate “comenzile”, ca toata echipa va sta dupa mine sa spun “raspuns final” si “ok”. Mi-a fost teama ca oamenii nu vor sti sa raspunda la intrebari, mi-a fost teama sa nu inceapa sa planga vreun concurent, ceea ce s-a si intamplat.

  1. Ce inseamna sa fii, dupa parerea ta, cel mai slab concurent “Vrei sa fii milionar?”?

Sa nu treci de prima intrebare. Sa nu stii cate personaje centrale sunt in “Tom si Jerry”, in conditiile in care apar, de cele mai multe ori, numai ei …

 

  1. Exista vreun concurent care te-a uimit, in sens pozitiv/negativ, pur si simplu, la “Vrei sa fii milionar?”

Toti m-au uimit! Sunt multe lucruri pe care eu le aflu despre concurenti in timpul filmarilor; era o doamna tanara si foarte, foarte draguta, care era pensionata pe caz de boala si despre care am aflat atunci, in fata ei, ce boala avea … Si, nu prea era bine. Doar ca doamna o trata ca pe o situatie pasagera. Chiar Nicu Peroju a venit din alta tara ca sa participe la “Vrei sa fii milionar?”; un alt domn si-a dorit ca, in urma participarii la concurs, si a banilor pe care voia sa-i castige, sa-si aduca acasa copilul, aflat in strainatate. Fiecare concurent are povestea lui, iar unele pot fi spuse, altele nu J

 

  1. Exista o <tipologie> pentru a fi castigatorul concursului <Vrei sa fii milionar?> Cum poti ajunge, in viziunea ta, castigatorul “Vrei sa fii milionar?”

Ar fi bine sa fii bine pregatit, in primul rand. Probabil ca este si o chestiune de noroc, dar nu am dat peste o astfel de situatie, ci am intalnit doar concurenti bine pregatiti si carora nu le-a fost teama de munca, intr-un fel sau altul. Asta inseamna ca nu s-au intimidat in fata a ceea ce se numeste cultura generala. Cei mai multi oameni refuza cultura de orice fel pentru ca ii intimideaza. De fapt, cultura este singura modalitate de a fi liber. Poti sa te refugiezi in orice, in fizica, geografie, chimie, geologie, muzica, istorie, in ce vrei … .  Asa, daca nu vrei sa te refugiezi in nimic si vrei sa “treci” pe Facebook, chiar nu vrei sa fii milionar. Oamenii care au venit si pe care eu i-am cunoscut pana acum erau bine pregatiti. Au venit foarte multe femei, mai multe decat ma asteptam eu sa se incrie. Femeile mi se par un pic mai prudente, mai asezate, mai calculate, “cantaresc” mai mult; barbatii sunt mai “speriosi”, exact ca in viata reala. Vezi cum reactioneaza barbatul si femeia la spital sau cum reactioneaza barbatul care are guturai si femeia care are aceeasi boala! Exact asa este la “Vrei sa fii milionar?”.

“Vrei sa fii milionar?”, prezentata de Teo Trandafir, incepe la KANAL D.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

INTERVIU

INTERVIURI VIDEO EXCLUSIVE: Palatul Noblesse Life Style

Published

on

 

Radar de Media va prezinta o serie de interviuri cu  participantii la evenimentul organizat de Palatul Noblesse Life Style.

Multumiri echipei RADAR DE MEDIA, Mihai Mitrea, Director Video. 

 

Daca doriti sa va luam un interviu va rog sa ne contactati pe mail: contact@radardemedia.ro, treceti la subiect – interviu.

 

Multumiri echipe RADAR DE MEDIA:

Reporter: CODRUT MOLDOVAN

Director de productie: MIHAI MITREA

Director de vanzari: MIHAELA BUTOI

REDACTOR-SEF: DORIN HUNTAI 

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Trending

%d blogeri au apreciat: