Connect with us

INTERVIU

Dan Negru: Brandul Esca a devenit o obișnuință

Published

on

 
Prev1 of 2

Dan Negru este singurul om de televiziune care a reușit, an de an, să plaseze Antena 1 în topul audiențelor, cu programul de Revelion. În ultima zi a lui 2014, de la 21:30, simpaticul prezentator, pentru al 15-lea an consecutiv de revelioane televizate, prezintă „2015, Revelionul starurilor”.  

Dan Negru ne-a declarat într-un interviu acordat în exclusivitate pentru RADAR DE MEDIA, cum au fost edițiile revelioanelor din anii trecuți, dar și ce înseamnă televiziunea în România în prezent.

 

 De 13 ani ești lider de audiență în seara de Revelion. De ce crezi că mizează întotdeauna telespectatorii pe tine?

Probabil, după o vreme, după vreo 5-6-7-10 ani, din obișnuința brandului. Avem o piață imatură de televiziune în care brandurile n-au rezistat și televiziunile care nu și-au construit de-a lungul timpului astfel de branduri au avut de pierdut. Cred că ăsta e și avantajul știrilor Pro Tv, spre exemplu,unde brandul Esca a devenit o obișnuință, asemeni revelioanelor nostre. În lumea civilizată a televiziunii se construiesc greu astfel de obișnuințe. Noi, ca breaslă, am trăit o perioadă în care am căutat mereu altceva. Cei care au fost consecvenți au câștigat și revelionul nostru e un astfel de exemplu.

 

Toate revelioanele au fost înregistrate. De ce nu ai făcut nicio ediție în direct?

Am avut două revelioane difuzate în direct în anii mei de revelioane televizate, dar a fost aproape imposibil să convingi artiștii să-și lase familii sau alte concerte contractate din timp pentru o filmare. Ăsta e unicul motiv.

 

Care este cea mai dragă amintire pe care o ai de la un revelion?

Sunt multe…Îmi sunt dragi oamenii cu care am avut șansa să fac revelioane și pe care i-am pierdut, cum ar fi Lazarov sau Titus Munteanu.

 

În 2010, ai prezentat pentru prima dată un program de Revelion în două ţări: show-ul de la Antena 1 din Româniaşi cel de la Prime TV din Republica Moldova. Care ți-a plăcut cel mai mult? Au existat diferențe între cele două show-uri?

Sunt diferențe uriașe între cele două piețe de televiziune. Moldova are un public mult mai răbdător, am încercat în lungile mele discuții cu directorii de televiziuni de acolo să le povestesc cât de mult au greșit televiziunile de la noi în anii 2000 când schimbau formatele ca pe șosete, obișnuind publicul mereu cu altceva și azi, în 2015, nu mai au ce să ofere pentru că piața de formate a devenit extrem de redusă. Extinderea, mărirea cu orice preț e teoria celulei canceroase…Nu există nicio emisiune, execeptând ”Te pui cu Blondele”, care să aibă longevitate de peste 5-7 ani în România. Moldova sper că învață din greșeala noastră. Spre pildă, ”Da sau Nu”, show-ul meu din Chișinău încă e în piață, cu super audiențe. Ei funcționează și după sistemul rusesc de televiziune care se apropie de cel european și american, cu modele construite în timp, cu branduri așezate. Diferit de haosul din piața românească de tv, din anii 2000-2010.

 

Ai avut invitați pe care să regreți că i-ai adus la edițiile speciale de revelion? Ne poți da nume?

Da, am avut invitați pe care i-am regretat apoi, dar n-am să le spun pe nume. Am avut șansa unor revelioane cu Dan Spătaru și Gică Petrescu, dar și cu Connect R și Alex Velea.

 

Ce ne poți spune despre finala ”Next Star”? Vor mai exista noi sezoane ale show-ului?

Pregatim noul ”Next Star” de primăvară. Dincolo de audiențele uriașe, sezonul trecut ”Next Star” a învins finala ”Vocea României”. Show-ul e un proiect de portofoliu pentru orice televiziune. Știu că nu ține de foame, dar televizunea vinde imagine și asta atrage într-un final și piața de publicitate. În lumea bună a televiziunii și la Mediaset la Fox sau RtL sunt programe de portofoliu care atrag simpatie și eleganță pe o stație de tv, indiferent de audiență. Noi încă nu avem nici așa ceva…Cu vreo două excepții pe care nu le pomenesc aici. ”Next Star” e un soi de Champions League, un portofoliu  de eleganță. Deocamdată, audiențele ”Next Star” sunt încă uriașe, într-o zi în care concurența difuza ”Las Fierbinți” și ”Suleyman”, adică cele mai de top programe ale săptămânii.

 

Ce s-a întâmplat cu cei care au câștigat sezoanele trecute?

Unii și-au găsit drumul, alții, nu. Firește că sunt destul de în vârstă ca să mai aibă vreo șansă să reușească în lumea showbizului, au deja 7-8-9 ani. Glumesc, firește.

 

De ce crezi că atrage  formatul „Te pui cu blondele”, cel mai longeviv quiz-show din România, telespectatorii?

E trist că ”Te pui cu Blondele” e cel mai longeviv quizz din România, dar și mai trist pentru breaslă e că este singurul quizz rămas în grilele televiziunilor. Suntem încă într-o piață imatură, dominată de “bara din față”, nu există în piața de televiziune o strategie de durată, de asta formatele sunt mereu schimbate, de la un sezon la altul. Vor rezista în timp cei care vor ști să-și construiască repere. Publicul a luat-o de data asta înaintea televiziunilor, e matur, caută repere și branduri, nu-și mai dorește căutări. Așa cum și-a găsit magazinul preferat sau marca de cafea preferată sau hainele preferate, așa începe să-și caute reperul preferat în televiziune. Fără să știm, trăim anii de maturitate a consumatorilor de televiziune din România. De asta, probabil, publicul se regăsește în Blonde. E ceva verificat, știut, e o marfă pe care o cunoaște. Asta se întâmplă în lumea civilizată a televiziunii.

 

„Academia vedetelor”, „Ciao Darwin”, „Jocuri la Saint-Tropez”, „Marea provocare”, „Câştigi în 60 de secunde”, „Plasa de stele”, „Te pui cu blondele” sau „Demascarea”. Care este show-ul tău preferat dintre cele enumerate și de ce? Ce ingrediente ar trebui să aibă un show de divertisment de calitate?

Din cei doi copii ai mei, Dara și Bogdan nu am unul anume, preferat. La fel e și cu formatele pe care le-am prezentat de-a lungul anilor. Cred că sunt multe ingrediente de succes, eu cred că e important să oferi publicului în același timp zâmbet și lacrimă, râs și durere, să aduni toate sentimentele și să le vinzi în acelasi show. Mie mi-a funcționat asta adeseori. Dar ingredientele se schimbă de la sezon la sezon. E important ca un moderator să dea tendințele, nu să le copieze.

 

Declarai într-un interviu că ”în România, televiziunea este un loc anormal şi bolnăvicios”. De ce spui asta?

Păi câteva din explicații le-am dat mai sus, apoi, televiziunea a devenit un loc greu frecventabil pentru unii. Există un număr limitat de invitați care se învârt în talk show-urile politice sau în show-urile de divertisment. Dacă nu vom reuși să-i convingem și pe ceilalți  că televiziunea nu e un loc plin de fufe și de extrovertiști bizari, vom pierde lupta cu un tip de public. În lumea civilizată a televiziunii, în show-urile de divertisment sau în talkshow-uri, poți să-l întâlnești pe Messi sau pe Celine Dion. La noi există un tip de persoane publice care exclud aparițiile la tv și implicit un tip de public care exclude tv. Asta e miza anilor viitori. Să arătăm că televiziunea e frecventată și de lumea bună a societății.

Prev1 of 2

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

INTERVIU

INTERVIU: Eda Marcus, prezentatoarea Festivalului Cerbul de Aur: „Este momentul meu de maximă glorie!”

Published

on

 

În luna august, vedeta TVR își va aniversa ziua de naștere pe scena Festivalului Cerbul de Aur 2019. Despre șansa de a prezenta un eveniment atât de important, experiența pe care o are în televiziune și vedetele mari pe care le-a cunoscut, Eda Marcus a vorbit pe larg într-un interviu.

 

Pentru prezentatoarea Eda Marcus, Televiziunea Română înseamnă acasă. Primii pași i-a făcut la TVR alături de mama sa, care lucra în televiziune. Era copil și a rămas fascinată de această lume. A început să lucreze de la 19 ani și spune cu mândrie că a parcurs toate etapele: de la omul bun la toate în colectivul unei emisiuni, până la muncă de prezentator și realizator, așa cum o vedem în Telejurnalul matinal, de la TVR 1. Cel mai mare vis i se va împlini în luna august, când, deși va fi ziua sa de naștere, Eda spune că nu se gândește la petrecere pentru că va fi pe ultima sută de metri cu pregătirile la Cerbul de Aur.

 

De 25 de ani visezi să prezinți „Cerbul de Aur”. Cum a început pasiunea pentru festival de la Brașov?

 

M-am născut și am crescut cu Cerbul de Aur pentru că mama mea a lucrat pe parcursul carierei sale la foarte multe festivaluri, în mod special la Cerb. Am prins toate edițiile de la Brașov, fiind alături de ea, jucându-mă pe scenă, prin culise, printre cei mai mari artiști care au venit la festival, printre oameni de televiziune de mare valoare. Și așa am înțeles ce înseamnă acest eveniment, din toate unghiurile posibile. Am fost cucerită pe viață de atmosfera unică, de emoțiile puternice pe care le trăiam alături de concurenți, de tensiunea aceea de ,,direct” și de amploarea fenomenului.

 

Cum au reacționat cei dragi când le-ai spus că anul acesta vei prezenta Cerbul de Aur? Cine s-a bucurat cel mai mult?

Pentru că nimeni nu se aștepta, bucuria a fost mult mai intensă. Cred că încântarea lor a fost la fel de mare ca a mea. Știau cât de mult îmi doream o astfel de provocare. Toată familia a fost extrem de fericită la aflarea veștii.

 

Am înțeles că îți vei aniversa ziua de naștere chiar în perioada festivalului. Te gândești și la o mică petrecere alături de colegi? Se vor află prietenii și familia alături de tine?

Voi împlini 37 de ani pe 20 august, chiar în săptămâna cea mare, a pregătirilor. Nu mă gândesc la petrecere pentru că mă voi concentra pe ceea ce voi avea de făcut. Când sunt preocupată de ceva nu îmi stă mintea la distracție, însă voi fi înconjurată de oamenii dragi, fetița mea, parinții și colegi frumoși iar acest aspect mă împlinește pe deplin.

 

Povesteai că ți-ai petrecut copilăria la TVR, unde mama ta, Nicoleta Păun, era unul dintre realizatorii apreciați. Ce sfat ți-a dat când i-ai spus că ți-ai ales o carieră în televiziune?

Că nu voi reuși niciodată să realizez ceva, dacă nu iubesc această meserie suficient și dacă nu voi munci pe măsură. Ea a fost un profesionist în adevăratul sens al cuvântului, chiar dacă nu a fost ,,vizibila” pe micul ecran. În schimb, eu mi-am dorit fix acestă zonă pe care ea nu a îmbrățișat-o. Mama a fost cel mai aspru critic al meu dar și cel mai sincer și obiectiv privitor. Și asta mi-a prins extrem de bine. Nu am primit niciodată laude nemeritate și chiar și atunci când făceam o treabă bună, nu primeam toate confirmările pe care mi le-aș fi dorit din partea ei.

 

Ce amintiri te leagă de perioadă copilăriei în TVR. Ce vedete ai cunoscut?

Am trăit multe în lumea acesta fascinantă. Și am atâtea amintiri care pornesc din copilărie și ajung până în punctul în care am devenit și eu om de televiziune ,,cu acte”. Am avut oportunitatea de a crește printre vedete, artiști mari din toate domeniile, din țară dar și din străinătate. Sunt mândră că am avut ocazia pe parcursul carierei mele în televiziune, să intervievez câțiva oameni importanți. Am cunoscut prin intermediul emisiunilor la care am lucrat, de la oameni politici marcanți până la artiști mari ai scenei muzicale sau teatrale. La Cerb am avut ocazia să-i văd în carne și oase pe Joe Cocker, Kylie Minogue, Ricky Martin, Christina Aguilera, Ray Charles și mulți alții. Și îmi aduc aminte că tot la Cerb, copil fiind, găsisem în spatele scenei un apărat prin care se ținea legătură cu regizorul din Carul de transmisiune, iar eu mă prinsesem că dacă era apăsat, se auzea în cabina acestuia. Și îl apăsam ca să cânt porțiuni din melodiile interpretate la repetiții de concurenți. La un moment dat, din aparat se aude vocea regizorului: ,,Va rugăm să încetați!”. Așa că…am amintiri legate și de mici năzdrăvănii pe care le făceam.

 

Povesteai că ai urmărit în fiecare an Cerbul de Aur și chiar ai fost redactor la acest festival… Au fost multe momente pe care le-am trăit din perspective diferite, prin ochii de copil și apoi prin cei ai omului de televiziune. Dar un anume moment m-a marcat cu adevărat. Îmi aduc aduc aminte cu multă emoție de momentul în care Cerbul de Aur era câștigat de Monica Anghel, în anul 1996, iar eu, în vârstă de 14 ani, eram în public. Eram atât de emoționată și plângeam de fericire, gândindu-mă timid la ideea că poate cândva, când voi crește mare și poate voi avea ocazia să fiu și eu parte din ceea ce înseamnă Cerbul de Aur. Și dorință mi s-a împlinit

 

Știu că fiică ta are doar câțiva ani. Va veni și ea la Brașov? Cum reacționează când te vede la televizor?

Da, Aria, fetiță mea de 4 ani, va fi acolo cu mine. Și pentru că voi fi ocupată, îi voi avea alături pe părinții mei care vor avea grijă de ea. Pentru că a avut ocazia să mă vadă zilnic la jurnalul de sport i se pare ceva firesc. Nu e impresionată în nici un fel de aparițiile mele :))

 

Vei prezenta festivalul alături de Elvin Dandel. Ați avut ocazia să va mai întâlniți?

Am avut ocazia să îl cunosc cu ani în urmă, când mi-a fost invitat într-o emisiune, alături de tatăl sau. Și l-am tot la Cerb l-am văzut când eram copil. Însă sunt sigură că nu își mai amintește. Poate îmi face o surpriză 🙂 și își va aminti.

 

Ai început să te gândești la toaletele pentru serile festivalului?

Da! Mă gândesc într-una la acest aspect. Vreau să strălucesc la propriu. Este momentul meu de maximă glorie și îmi doresc să se reflecte și în acest mod. Și am încredere în echipa desemnată pentru acest capitol că vor face tot posibilul să mă pună în valoare.

 

Ce dorință îți vei pune la Cerbul de Aur 2019?

Să iasă totul așa cum îmi doresc să îi am pe cei dragi alături de mine!

 

e

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

INTERVIU

INTERVIU EXCLUSIV, Teo Trandafir: Cultura este singura modalitate de a fi liber!

Published

on

Foto Credit: KANAL D
 

Teo a inceput un nou proiect la KANAL D, show-ul “Vrei sa fii milionar?”, unul dintre cele mai longevive formate tv la nivel mondial. In noua productie o vom descoperi pe Teo si intr-o alta ipostaza.

In continuare va prezentam un Interviu cu Teo Trandafir pe tema “Vrei sa fi milionar”

 

  1. Cat este stiinta, cat este noroc si cat este prezenta de spirit in gasirea/oferirea raspunsurilor corecte la “Vrei sa fii milionar?”

In primul rand, este vorba despre stiinta, apoi despre prudenta, pentru ca trebuie sa te folosesti de variantele ajutatoare, oferite in concurs, daca simti ca este ceva in neregula, si ai o sansa mai mare de 20% sa fii in eroare cu raspunsul. Apoi este vorba de strategie, pentru ca unii considera ca trebuie sa iti pastrezi o varianta ajutatoare pentru momentele grele, cand ajungi la sume mari. Se mai intampla insa, sa nu ajunga acolo si sa plece acasa cu varianta ajutatoare “in buzunar”, in ciuda strategiei. Fiecare “o joaca” asa cum simte.

 

  1. Ce temeri ai avut atunci cand “ti s-a dat pe mana” acest format?

Mi-a fost teama ca nu am sa tin minte toate “comenzile”, ca toata echipa va sta dupa mine sa spun “raspuns final” si “ok”. Mi-a fost teama ca oamenii nu vor sti sa raspunda la intrebari, mi-a fost teama sa nu inceapa sa planga vreun concurent, ceea ce s-a si intamplat.

  1. Ce inseamna sa fii, dupa parerea ta, cel mai slab concurent “Vrei sa fii milionar?”?

Sa nu treci de prima intrebare. Sa nu stii cate personaje centrale sunt in “Tom si Jerry”, in conditiile in care apar, de cele mai multe ori, numai ei …

 

  1. Exista vreun concurent care te-a uimit, in sens pozitiv/negativ, pur si simplu, la “Vrei sa fii milionar?”

Toti m-au uimit! Sunt multe lucruri pe care eu le aflu despre concurenti in timpul filmarilor; era o doamna tanara si foarte, foarte draguta, care era pensionata pe caz de boala si despre care am aflat atunci, in fata ei, ce boala avea … Si, nu prea era bine. Doar ca doamna o trata ca pe o situatie pasagera. Chiar Nicu Peroju a venit din alta tara ca sa participe la “Vrei sa fii milionar?”; un alt domn si-a dorit ca, in urma participarii la concurs, si a banilor pe care voia sa-i castige, sa-si aduca acasa copilul, aflat in strainatate. Fiecare concurent are povestea lui, iar unele pot fi spuse, altele nu J

 

  1. Exista o <tipologie> pentru a fi castigatorul concursului <Vrei sa fii milionar?> Cum poti ajunge, in viziunea ta, castigatorul “Vrei sa fii milionar?”

Ar fi bine sa fii bine pregatit, in primul rand. Probabil ca este si o chestiune de noroc, dar nu am dat peste o astfel de situatie, ci am intalnit doar concurenti bine pregatiti si carora nu le-a fost teama de munca, intr-un fel sau altul. Asta inseamna ca nu s-au intimidat in fata a ceea ce se numeste cultura generala. Cei mai multi oameni refuza cultura de orice fel pentru ca ii intimideaza. De fapt, cultura este singura modalitate de a fi liber. Poti sa te refugiezi in orice, in fizica, geografie, chimie, geologie, muzica, istorie, in ce vrei … .  Asa, daca nu vrei sa te refugiezi in nimic si vrei sa “treci” pe Facebook, chiar nu vrei sa fii milionar. Oamenii care au venit si pe care eu i-am cunoscut pana acum erau bine pregatiti. Au venit foarte multe femei, mai multe decat ma asteptam eu sa se incrie. Femeile mi se par un pic mai prudente, mai asezate, mai calculate, “cantaresc” mai mult; barbatii sunt mai “speriosi”, exact ca in viata reala. Vezi cum reactioneaza barbatul si femeia la spital sau cum reactioneaza barbatul care are guturai si femeia care are aceeasi boala! Exact asa este la “Vrei sa fii milionar?”.

“Vrei sa fii milionar?”, prezentata de Teo Trandafir, incepe la KANAL D.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

INTERVIU

INTERVIURI VIDEO EXCLUSIVE: Palatul Noblesse Life Style

Published

on

 

Radar de Media va prezinta o serie de interviuri cu  participantii la evenimentul organizat de Palatul Noblesse Life Style.

Multumiri echipei RADAR DE MEDIA, Mihai Mitrea, Director Video. 

 

Daca doriti sa va luam un interviu va rog sa ne contactati pe mail: contact@radardemedia.ro, treceti la subiect – interviu.

 

Multumiri echipe RADAR DE MEDIA:

Reporter: CODRUT MOLDOVAN

Director de productie: MIHAI MITREA

Director de vanzari: MIHAELA BUTOI

REDACTOR-SEF: DORIN HUNTAI 

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending

%d blogeri au apreciat: