Connect with us

INTERVIU

Dr Robert Sandu, despre dintii vedetelor!

Published

on

 
Prev1 of 2

Zâmbetul larg și frumos este unul din atuurile sale. Doctorul Robert Sandu, specializat pe implantologie, a acordat un interviu în exclusivitate pentru Radar de Media în care ne împărtășește cine are cel mai frumos zâmbet din media, cine ar trebui să mai lucreze în acest sens, dar și cum poate fi afectată dicția atunci când protezele dentare nu sunt așezate corect. Acesta a lucrat foarte mult cu oameni de radio și TV, pentru ca dicția și imaginea lor să nu fie afectate. Medicul stomatolog Robert Sandu colaborează în permanență cu trainerul de Dicție, Carmen Ivanov, așa că succesul este garantat.

 

Cât contează estetica dentară în mass media, cu precădere în audiovizual?

Estetica dentară este un aspect foarte important al unei fizionomii îngrijite şi plăcute. Este esenţială în cazul oricui lucrează în acest domeniu.

Ne puteți da exemple de moderatori TV  cu un zâmbet fermecător și bine îngrijit?

Raluca Arvat, Teo Trandafir, Daniel Osmanovici, Tudor Chirilă și lista poate continua.

Dar de partea cealaltă a baricadei: moderatori cu un zâmbet la care mai trebuie lucrat?

Aici treaba e simplă: Dan Diaconescu, Andrei Gheorghe și Radu Naum sunt cei care au apariții televizate și ar trebui să facă o vizită la medicul stomatolog.

Dantură sănătoasă, curată, albă, sună foarte bine. Dar cât de benefice sunt tratamentele de albire?

Tratamentele de albire actionează strict asupra smalţului, stratul extern al cororanei dentare, care are şi proprietatea de refacere minerală prin schimbul de ioni din salivă. De aceea albirea dentară realizată corect nu distruge smalţul dentar. Substanţa de bază este peroxidul de hidrogen în diferite concentraţii care acţionează doar asupra smalţului, nu şi asupra lucrărilor dentare sau obturaţiilor (plombelor).

Există tratamente de albire a dinților care pot fi făcute și acasă? Care sunt acelea?

Da, există materiale care se aplică într-o gutieră şi pacientul stă o anumită perioadă de timp cu aceste gutiere în gură. Eu nu sunt de acord cu această metodă de albire deoarece din câte am observat toţi pacienţii au tendinţa de a exagera cu timpul de expunere la acest material şi pot să apară probleme dentare. Plus că nu sunt la fel de eficiente ca cele realizate in cabinet.

Ce înseamnă, de fapt, o dantură frumoasă și sănătoasă?

O dantură sănătoasă este o dantură integră, cu toţi dinţii prezenţi, cu excepţia molarilor de minte şi bineinteles este o dantură lipsită de probleme dentare: carii, tartru, distrugeri coronare sau probleme gingivale.

O dantură frumoasă este în primul rând o dantură sănătoasă, cu o aliniere corectă a dinţilor, cu o culoare uniformă şi în armonie cu forma feţei.

Cum ar trebui să arate o igienă dentară corectă?

O igienă corectă se reflectă in sănătatea dentară. Când o persoană vorbeşte, trebuie în primul rând să nu prezinte halenă. Halena este cauzată în cele mai multe cazuri de prezenţa tartrului dentar şi a cariilor netratate. De aceea se recomandă realizarea unui detartraj dentar şi a unui control stomatologic o dată la 6 luni.

O igienă dentară corectă presupune și folosirea aţei dentare, a periuţei si a pastei de dinți şi la finalul toaletei bucale folosirea apei de gură. Aceştia sunt cei 3 paşi esenţiali pentru o igienă dentară corectă, care trebuie realizată dimineaţa şi cel mai important seara, înainte de culcare.

Care sunt beneficiile unui implant dentar? Există mai multe tipuri?

Marele avantaj al implantului dentar este păstrarea integrităţii a dinţilor învecinaţi dintelui lipsă. La o lucrare dentară clasică, numită punte dentară, pentru a înlocui un dinte lipsă trebuie să şlefuim dinţii vecini, ceea ce scurtează cu mult durata de viaţă a acestor dinţi. Implantul dentar va înlocui doar dintele lipsă, dinţii vecini vor fi neatinşi.

Prezintă un mare avantaj estetic, mai ales la dinţii din faţă. Există o mare diferenţă între o lucrare dentară cu 3 coroane şi o singură coroană pe implant. Estetica gingiei şi a coroanei pe implant sunt asemanatoare dintelui natural. Implantul dentar este mult mai confortabil, arată şi se simte asemenea dinţilor naturali. Spre deosebire de o punte dentară, implantul este mai uşor de întreţinut şi de igienizat.

După extracţia dintelui, are loc un proces continuu de resorbţie a osului, deoarece acesta nu mai este solicitat. În momentul în care se inseră un implant, osul va fi din nou solicitat şi nu se va mai resorbi. Acest lucru reprezintă un mare avantaj pe termen lung, pentru o viitoare lucrare dentară, şi totodată un avantaj estetic, prin menţinerea gingiei la acelaşi nivel cu al dinţilor vecini.

Implanturile dentare au mai multe tipuri de arhitectură adaptată tipului de os în care sunt inserate.

Robert Sandu 2

Prea tânăr/prea bâtrân pentru implant. Care este vârsta de la care se poate face implantul dentar?

Vârsta minimă este de 18 ani datorită faptului că până la această vârstă oasele feţei şi arcadele dentare nu sunt complet dezvoltate. Nu există o vârstă maximă.

O problemă estetică importantă o reprezintă dinții înghesuiți. Cum ar trebui să arate igiena dentară a celor care se confruntă cu această problemă și cum poate fi ea rezolvată?

La dinţii înghesuiţi cea mai importantă partea a igienei dentare o reprezintă aţa dentară şi duşul bucal, împreuna cu un periaj dentar corect realizat. Doar periajul dentar nu curata corect spatiile interdentare. Totodata trebuie sa se faca detartraj dentar regulat, deoarece la acesti dinti se acumuleaza mai mult tartru si problemele gingivale sunt mai frecvente.

Când este necesar aparatul dentar?

Aparatul dentar se recomandă în cazul unor anomalii dentare cum ar fi: inghesuirea dentară accentuată, dinţi ectopici (erupţi înafara arcadei dentare), la prognatism mandibular (mandibula este mult mai inainte faţă de maxilar), la pacientii care vorbesc cu limba între dinţi şi din această cauză practic cele două arcade nu se unesc nici când pacientul strânge din dinţi şi în colaborare cu anumite tratamente protetice şi chirurgicale.

Aparatul dentar nu se recomandă doar pentru alinierea corectă a dinţilor ci şi pentru a realiza o „muşcătură” corectă.

Cum poate fi afectată dicția dacă protezele nu sunt amplasate bine?

Dacă protezele nu au o bună stabilitate pe cerul gurii, vorbirea este mult îngreunată deoarece pacientul va vorbi cu gura între-deschisă de frică să nu îi cadă proteza. Dacă acestea nu sunt realizate corect, claritatea sunetelor este afectată: „s” se poate auzi şuierat sau sâsâit, se confundă „d” cu „t”, „v” cu „f” sau poate să cadă proteza la pronunţia literei „h”.

Când este bine să apelăm la fațetele dentare?

Faţetele dentare se recomandă în special la dinţii frontali care au o culoare modificată în urma unui tratament de canal vechi. Totodată şi în cazul unei forme a dinţilor frontali neplăcută, asimetrică sau dinţi ciobiţi.

 

Prev1 of 2

Lasa un comentariu aici!

1 Comment

1 Comment

 1. Bianca

  18 iulie 2017 at 14:18

  Foarte interesant articol, sfaturi valoroase.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

INTERVIU

Interviu, Tony Adam: Un astfel de proiect implica toate ingredientele artistice – actorie, muzica live, coregrafie speciala

Published

on

FOTO CREDIT: FABRICA DE PR
 

Tony Adam îl interpretează pe Harry, prietenul lui Alfred Doolittle în My Fair Lady, musical care se va juca în șase spectacole, pe scena sălii Epika de la Grand Cinema & More din Băneasa Shopping City, pe 21 martie de la ora 20:00, pe 22 martie de la ora 20:00 și pe 23 și 24 martie, de la ora 15:00 și 20:30, în câte două reprezentații pe zi.

 

 1. Musicalul „My Fair Lady”. Ce înseamnă acest proiect pentru tine? În ce moment al vieții tale a venit spre tine propunerea?

Sunt sigur ca nimic nu este intamplator. „Coincidentele” sunt doar niste semnale care iti arata ce sa faci J In facultate am jucat in aceasta piesa, in rolul lui Pickering. Apoi, cu doar cateva luni inainte de anuntarea castingului pentru aceasta productie, ma intorsesem din Spania, unde ajutasem la montarea textului My Fair Lady, in limba engleza, la o celebra deja scoala de teatru – „ACT&PLAY”. Pot spune, intr-un fel, ca textul m-a urmarit J

 

 1. Ce îți aduce nou, din punct de vedere profesional, „My Fair Lady”? Cu ce se diferențiază de toate celelalte proiecte pe care le-ai avut acum până acum?

Este primul musical in care joc. Un astfel de proiect implica toate ingredientele artistice – actorie, muzica live, coregrafie speciala, etc. Este diferit de un spectacol de teatru obisnuit. Pentru mine este o experienta unica si minunata.

 

 1. Cand ai vazut prima data filmul My Fair Lady? Te-ai fi gandit atunci ca vei juca in poveste, in varianta musical?

Cred ca am vazut pentru prima data filmul la inceputul anilor 90 si nu, nu m-am gandit ca voi juca vreodata intr-un musical. J

 

 1. De ce ai invita spectatorii sa vina la My Fair Lady, la spectacolele care vor incepe din 21 martie?

E foarte simplu. In Romania musical-ul e inca la inceput. Nu avem o traditie pe acest segment. Faptul ca avem regizori care sunt in stare sa aduca in fata publicului romanesc astfel de productii, nu poate fi decat laudabil si publicul ar trebui sa incurajeze asemenea initiative. In plus, vor avea ocazia sa se bucure de un decor impresionant, de muzica live, de coregrafii  originale si, nu in ultimul rand, de niste interpretari actoricesti speciale.

 

 1. Ce îți place cel mai mult la profesia de actor? Cum ai ales-o?

Sa traiesti cu adevarat in circumstante imaginare! Cred ca asta este esenta profesiei de actor. Asta inseamna pentru mine a trai mai multe vieti intr-una singura. Cred ca, intuitiv, am inteles asta pe la 17-18 ani. Atunci am hotarat ca asta vreau sa fac – sa traiesc mai multe vieti intr-una singura.

 

 1. Ce îți doreai să devii, în copilărie?

Inca de mic, de la 4-5 ani, am stiut ca vreau sa devin cantaret. Am urmat toata copilaria cursuri de muzica, iar pe la 20 de ani ma pregateam pentru Festivalul Mamaia. Intre timp, pasiunea pentru teatru pusese deja stapanire pe mine si n-am mai avut „ochi” pentru muzica.

 

 1. Ce altă profesie ți-ai alege acum? Ce ți-ar plăcea să faci?

In urma cu 3 ani am regizat pentru prima data un spectacol de teatru si de atunci incerc sa ma perfectionez in arta regiei J De atfel, peste cateva luni am sa si absolv Universitatea de Arta Teatrala si Cinematografica I.L Caragiale din Bucuresti- sectia Regie Teatru.

 

 1. Ce alte talente ai, mai puțin cunoscute celor din jur?

Am rabdare. J

 

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

INTERVIU

Interviu Ionut Burlan, despre experienta din spectacolul My Fair Lady

Published

on

FOTO CREDIT: FABRICA DE PR
 

Ionuț Burlan – interpretul lui Alfred Doolittle în My Fair Lady, musical care se va juca în șase spectacole, pe scena sălii Epika de la Grand Cinema & More din Băneasa Shopping City, pe 21 martie de la ora 20:00, pe 22 martie de la ora 20:00 și pe 23 și 24 martie, de la ora 15:00 și 20:30, în câte două reprezentații pe zi.

 

 1. Ce iti doreai sa devii în copilărie și cum ai descoperit actoria?

De cand eram foarte mic am vrut sa ma fac actor. La 3 ani eram cu bunicul meu la Casa Pionierilor, unde o asteptam pe sora mea sa termine cursurile de balet. Eu m-am desprins din mana bunicului si am intrat pe o usa… Usa aceea era intrarea catre cursul de teatru. Acolo am ramas timp de 15 ani. Apoi, la 18 ani, am intrat la U.N.A.T.C., la clasa profesorului Florin Zamfirescu, iar dupa absolvire am dat concurs la Teatrul „Toma Caragiu” din Ploiesti. Aici am ramas in ultimii 19 ani.

 

 1. Ce roluri ai avut și cum ai făcut trecerea la musical? În câte musicaluri ai mai jucat?

Am jucat in peste 60 de spectacole de teatru, am cochetat si cu muzica și am avut chiar si un band rock, „Sedativ”. Am cantat intr-un quartet acapella și am jucat si in spectacole de revista. Prima mea experienta profesionala in teatru de musical a fost undeva prin anii 2003 cand Victor Ioan Frunza a montat la Ploiesti un spectacol „din viata insectelor”, unde interpretam vreo trei roluri. Acolo am cantat prima data intr-un spectacol live, cu band. Dupa aceea au urmat mai multe spectacole de musical: „Supermarket”, „Laught Story” si „Visul unei nopti de vara”, in regia lui Theo Herghelegiu, „My fair lady” in regia Alice Barb, „My Fair Lady” în regia lui Razvan Ioan Dinca, în „Zaraza”, „Sunetul muzicii” si „We will rock you” in regia lui Razvan Mazilu.

 

 1. Ai o poveste cu totul speciala cu „My Fair Lady” cu rolul lui Alfred Doolittle. Care este aceea?

În ceea ce priveste „My Fair Lady”, povestea este foarte frumoasa… La prima punere in scena, cea a regizoarei Alice Barb, s-a nascut fiul meu Damian. La cea de a doua, cea a lui Razvan Dinca, cu putin inainte de premiera s-a nascut fetita mea, Ozana. Nu stiu daca piesa este de vina sau rolul Alfred Doolittle pe care l-am jucat in ambele productii, asa ca nu voi mai accepta sa mai joc acest rol si aceasta piesa intr-o noua punere in scena… J Cel putin, nu in viitorul apropiat!:)

 

 1. Ce înseamnă pentru tine  reîntoarcea în My Fair Lady și reîntâlnirea cu personajul, pentru spectacolele de la finalul lui martie?

My Fair Lady este pentru mine unul dintre cele mai vizionate filme ale copilariei mele… Lucrul la acest spectacol a fost o reala placere, intalnirea cu cativa colegi cu care, dupa acest spectacol, am ramas prieten… Dar, un lucru deosebit a fost reintalnirea cu Razvan Dinca. Noi am fost colegi de facultate, eu eram la actorie, el la regie si in studentie am jucat intr-un spectacol de-al lui. Dupa o pauza de 17 ani, ne-am vazut la My Fair Lady mai batrani, mai intelepti si mai maturi profesional și acest lucru a fost o mare bucurie. Si, nu in ultimul rand, intalnirea cu coregrafa Violeta Dinca a fost de neuitat! Este cea care a reusit sa ma faca sa descopar ca am si un picior drept, nu doua picioare stangi, asa cum credeam eu! :)))

 

 1. De ce spectatorii ar trebui sa nu rateze My Fair Lady, in martie?

Pentru ca este bun. Este al naibii de bun. Si este 100% live. Restul motivelor le vor descoperi abia dupa ce il vor vedea și chiar merita! 🙂

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

INTERVIU

INTERVIU EXCLUSIV, Teo Trandafir: Cultura este singura modalitate de a fi liber!

Published

on

Foto Credit: KANAL D
 

Teo a inceput un nou proiect la KANAL D, show-ul “Vrei sa fii milionar?”, unul dintre cele mai longevive formate tv la nivel mondial. In noua productie o vom descoperi pe Teo si intr-o alta ipostaza.

In continuare va prezentam un Interviu cu Teo Trandafir pe tema “Vrei sa fi milionar”

 

 1. Cat este stiinta, cat este noroc si cat este prezenta de spirit in gasirea/oferirea raspunsurilor corecte la “Vrei sa fii milionar?”

In primul rand, este vorba despre stiinta, apoi despre prudenta, pentru ca trebuie sa te folosesti de variantele ajutatoare, oferite in concurs, daca simti ca este ceva in neregula, si ai o sansa mai mare de 20% sa fii in eroare cu raspunsul. Apoi este vorba de strategie, pentru ca unii considera ca trebuie sa iti pastrezi o varianta ajutatoare pentru momentele grele, cand ajungi la sume mari. Se mai intampla insa, sa nu ajunga acolo si sa plece acasa cu varianta ajutatoare “in buzunar”, in ciuda strategiei. Fiecare “o joaca” asa cum simte.

 

 1. Ce temeri ai avut atunci cand “ti s-a dat pe mana” acest format?

Mi-a fost teama ca nu am sa tin minte toate “comenzile”, ca toata echipa va sta dupa mine sa spun “raspuns final” si “ok”. Mi-a fost teama ca oamenii nu vor sti sa raspunda la intrebari, mi-a fost teama sa nu inceapa sa planga vreun concurent, ceea ce s-a si intamplat.

 1. Ce inseamna sa fii, dupa parerea ta, cel mai slab concurent “Vrei sa fii milionar?”?

Sa nu treci de prima intrebare. Sa nu stii cate personaje centrale sunt in “Tom si Jerry”, in conditiile in care apar, de cele mai multe ori, numai ei …

 

 1. Exista vreun concurent care te-a uimit, in sens pozitiv/negativ, pur si simplu, la “Vrei sa fii milionar?”

Toti m-au uimit! Sunt multe lucruri pe care eu le aflu despre concurenti in timpul filmarilor; era o doamna tanara si foarte, foarte draguta, care era pensionata pe caz de boala si despre care am aflat atunci, in fata ei, ce boala avea … Si, nu prea era bine. Doar ca doamna o trata ca pe o situatie pasagera. Chiar Nicu Peroju a venit din alta tara ca sa participe la “Vrei sa fii milionar?”; un alt domn si-a dorit ca, in urma participarii la concurs, si a banilor pe care voia sa-i castige, sa-si aduca acasa copilul, aflat in strainatate. Fiecare concurent are povestea lui, iar unele pot fi spuse, altele nu J

 

 1. Exista o <tipologie> pentru a fi castigatorul concursului <Vrei sa fii milionar?> Cum poti ajunge, in viziunea ta, castigatorul “Vrei sa fii milionar?”

Ar fi bine sa fii bine pregatit, in primul rand. Probabil ca este si o chestiune de noroc, dar nu am dat peste o astfel de situatie, ci am intalnit doar concurenti bine pregatiti si carora nu le-a fost teama de munca, intr-un fel sau altul. Asta inseamna ca nu s-au intimidat in fata a ceea ce se numeste cultura generala. Cei mai multi oameni refuza cultura de orice fel pentru ca ii intimideaza. De fapt, cultura este singura modalitate de a fi liber. Poti sa te refugiezi in orice, in fizica, geografie, chimie, geologie, muzica, istorie, in ce vrei … .  Asa, daca nu vrei sa te refugiezi in nimic si vrei sa “treci” pe Facebook, chiar nu vrei sa fii milionar. Oamenii care au venit si pe care eu i-am cunoscut pana acum erau bine pregatiti. Au venit foarte multe femei, mai multe decat ma asteptam eu sa se incrie. Femeile mi se par un pic mai prudente, mai asezate, mai calculate, “cantaresc” mai mult; barbatii sunt mai “speriosi”, exact ca in viata reala. Vezi cum reactioneaza barbatul si femeia la spital sau cum reactioneaza barbatul care are guturai si femeia care are aceeasi boala! Exact asa este la “Vrei sa fii milionar?”.

“Vrei sa fii milionar?”, prezentata de Teo Trandafir, incepe in aceasta seara, de la 22:30.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement
Advertisement

Trending