Connect with us

INTERVIU

Dr Robert Sandu, despre dintii vedetelor!

Published

on

 
Prev1 of 2

Zâmbetul larg și frumos este unul din atuurile sale. Doctorul Robert Sandu, specializat pe implantologie, a acordat un interviu în exclusivitate pentru Radar de Media în care ne împărtășește cine are cel mai frumos zâmbet din media, cine ar trebui să mai lucreze în acest sens, dar și cum poate fi afectată dicția atunci când protezele dentare nu sunt așezate corect. Acesta a lucrat foarte mult cu oameni de radio și TV, pentru ca dicția și imaginea lor să nu fie afectate. Medicul stomatolog Robert Sandu colaborează în permanență cu trainerul de Dicție, Carmen Ivanov, așa că succesul este garantat.

 

Cât contează estetica dentară în mass media, cu precădere în audiovizual?

Estetica dentară este un aspect foarte important al unei fizionomii îngrijite şi plăcute. Este esenţială în cazul oricui lucrează în acest domeniu.

Ne puteți da exemple de moderatori TV  cu un zâmbet fermecător și bine îngrijit?

Raluca Arvat, Teo Trandafir, Daniel Osmanovici, Tudor Chirilă și lista poate continua.

Dar de partea cealaltă a baricadei: moderatori cu un zâmbet la care mai trebuie lucrat?

Aici treaba e simplă: Dan Diaconescu, Andrei Gheorghe și Radu Naum sunt cei care au apariții televizate și ar trebui să facă o vizită la medicul stomatolog.

Dantură sănătoasă, curată, albă, sună foarte bine. Dar cât de benefice sunt tratamentele de albire?

Tratamentele de albire actionează strict asupra smalţului, stratul extern al cororanei dentare, care are şi proprietatea de refacere minerală prin schimbul de ioni din salivă. De aceea albirea dentară realizată corect nu distruge smalţul dentar. Substanţa de bază este peroxidul de hidrogen în diferite concentraţii care acţionează doar asupra smalţului, nu şi asupra lucrărilor dentare sau obturaţiilor (plombelor).

Există tratamente de albire a dinților care pot fi făcute și acasă? Care sunt acelea?

Da, există materiale care se aplică într-o gutieră şi pacientul stă o anumită perioadă de timp cu aceste gutiere în gură. Eu nu sunt de acord cu această metodă de albire deoarece din câte am observat toţi pacienţii au tendinţa de a exagera cu timpul de expunere la acest material şi pot să apară probleme dentare. Plus că nu sunt la fel de eficiente ca cele realizate in cabinet.

Ce înseamnă, de fapt, o dantură frumoasă și sănătoasă?

O dantură sănătoasă este o dantură integră, cu toţi dinţii prezenţi, cu excepţia molarilor de minte şi bineinteles este o dantură lipsită de probleme dentare: carii, tartru, distrugeri coronare sau probleme gingivale.

O dantură frumoasă este în primul rând o dantură sănătoasă, cu o aliniere corectă a dinţilor, cu o culoare uniformă şi în armonie cu forma feţei.

Cum ar trebui să arate o igienă dentară corectă?

O igienă corectă se reflectă in sănătatea dentară. Când o persoană vorbeşte, trebuie în primul rând să nu prezinte halenă. Halena este cauzată în cele mai multe cazuri de prezenţa tartrului dentar şi a cariilor netratate. De aceea se recomandă realizarea unui detartraj dentar şi a unui control stomatologic o dată la 6 luni.

O igienă dentară corectă presupune și folosirea aţei dentare, a periuţei si a pastei de dinți şi la finalul toaletei bucale folosirea apei de gură. Aceştia sunt cei 3 paşi esenţiali pentru o igienă dentară corectă, care trebuie realizată dimineaţa şi cel mai important seara, înainte de culcare.

Care sunt beneficiile unui implant dentar? Există mai multe tipuri?

Marele avantaj al implantului dentar este păstrarea integrităţii a dinţilor învecinaţi dintelui lipsă. La o lucrare dentară clasică, numită punte dentară, pentru a înlocui un dinte lipsă trebuie să şlefuim dinţii vecini, ceea ce scurtează cu mult durata de viaţă a acestor dinţi. Implantul dentar va înlocui doar dintele lipsă, dinţii vecini vor fi neatinşi.

Prezintă un mare avantaj estetic, mai ales la dinţii din faţă. Există o mare diferenţă între o lucrare dentară cu 3 coroane şi o singură coroană pe implant. Estetica gingiei şi a coroanei pe implant sunt asemanatoare dintelui natural. Implantul dentar este mult mai confortabil, arată şi se simte asemenea dinţilor naturali. Spre deosebire de o punte dentară, implantul este mai uşor de întreţinut şi de igienizat.

După extracţia dintelui, are loc un proces continuu de resorbţie a osului, deoarece acesta nu mai este solicitat. În momentul în care se inseră un implant, osul va fi din nou solicitat şi nu se va mai resorbi. Acest lucru reprezintă un mare avantaj pe termen lung, pentru o viitoare lucrare dentară, şi totodată un avantaj estetic, prin menţinerea gingiei la acelaşi nivel cu al dinţilor vecini.

Implanturile dentare au mai multe tipuri de arhitectură adaptată tipului de os în care sunt inserate.

Robert Sandu 2

Prea tânăr/prea bâtrân pentru implant. Care este vârsta de la care se poate face implantul dentar?

Vârsta minimă este de 18 ani datorită faptului că până la această vârstă oasele feţei şi arcadele dentare nu sunt complet dezvoltate. Nu există o vârstă maximă.

O problemă estetică importantă o reprezintă dinții înghesuiți. Cum ar trebui să arate igiena dentară a celor care se confruntă cu această problemă și cum poate fi ea rezolvată?

La dinţii înghesuiţi cea mai importantă partea a igienei dentare o reprezintă aţa dentară şi duşul bucal, împreuna cu un periaj dentar corect realizat. Doar periajul dentar nu curata corect spatiile interdentare. Totodata trebuie sa se faca detartraj dentar regulat, deoarece la acesti dinti se acumuleaza mai mult tartru si problemele gingivale sunt mai frecvente.

Când este necesar aparatul dentar?

Aparatul dentar se recomandă în cazul unor anomalii dentare cum ar fi: inghesuirea dentară accentuată, dinţi ectopici (erupţi înafara arcadei dentare), la prognatism mandibular (mandibula este mult mai inainte faţă de maxilar), la pacientii care vorbesc cu limba între dinţi şi din această cauză practic cele două arcade nu se unesc nici când pacientul strânge din dinţi şi în colaborare cu anumite tratamente protetice şi chirurgicale.

Aparatul dentar nu se recomandă doar pentru alinierea corectă a dinţilor ci şi pentru a realiza o „muşcătură” corectă.

Cum poate fi afectată dicția dacă protezele nu sunt amplasate bine?

Dacă protezele nu au o bună stabilitate pe cerul gurii, vorbirea este mult îngreunată deoarece pacientul va vorbi cu gura între-deschisă de frică să nu îi cadă proteza. Dacă acestea nu sunt realizate corect, claritatea sunetelor este afectată: „s” se poate auzi şuierat sau sâsâit, se confundă „d” cu „t”, „v” cu „f” sau poate să cadă proteza la pronunţia literei „h”.

Când este bine să apelăm la fațetele dentare?

Faţetele dentare se recomandă în special la dinţii frontali care au o culoare modificată în urma unui tratament de canal vechi. Totodată şi în cazul unei forme a dinţilor frontali neplăcută, asimetrică sau dinţi ciobiţi.

 

Prev1 of 2

Lasa un comentariu aici!

1 Comment

1 Comment

  1. Bianca

    18 iulie 2017 at 14:18

    Foarte interesant articol, sfaturi valoroase.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

INTERVIU

INTERVIU: Eda Marcus, prezentatoarea Festivalului Cerbul de Aur: „Este momentul meu de maximă glorie!”

Published

on

 

În luna august, vedeta TVR își va aniversa ziua de naștere pe scena Festivalului Cerbul de Aur 2019. Despre șansa de a prezenta un eveniment atât de important, experiența pe care o are în televiziune și vedetele mari pe care le-a cunoscut, Eda Marcus a vorbit pe larg într-un interviu.

 

Pentru prezentatoarea Eda Marcus, Televiziunea Română înseamnă acasă. Primii pași i-a făcut la TVR alături de mama sa, care lucra în televiziune. Era copil și a rămas fascinată de această lume. A început să lucreze de la 19 ani și spune cu mândrie că a parcurs toate etapele: de la omul bun la toate în colectivul unei emisiuni, până la muncă de prezentator și realizator, așa cum o vedem în Telejurnalul matinal, de la TVR 1. Cel mai mare vis i se va împlini în luna august, când, deși va fi ziua sa de naștere, Eda spune că nu se gândește la petrecere pentru că va fi pe ultima sută de metri cu pregătirile la Cerbul de Aur.

 

De 25 de ani visezi să prezinți „Cerbul de Aur”. Cum a început pasiunea pentru festival de la Brașov?

 

M-am născut și am crescut cu Cerbul de Aur pentru că mama mea a lucrat pe parcursul carierei sale la foarte multe festivaluri, în mod special la Cerb. Am prins toate edițiile de la Brașov, fiind alături de ea, jucându-mă pe scenă, prin culise, printre cei mai mari artiști care au venit la festival, printre oameni de televiziune de mare valoare. Și așa am înțeles ce înseamnă acest eveniment, din toate unghiurile posibile. Am fost cucerită pe viață de atmosfera unică, de emoțiile puternice pe care le trăiam alături de concurenți, de tensiunea aceea de ,,direct” și de amploarea fenomenului.

 

Cum au reacționat cei dragi când le-ai spus că anul acesta vei prezenta Cerbul de Aur? Cine s-a bucurat cel mai mult?

Pentru că nimeni nu se aștepta, bucuria a fost mult mai intensă. Cred că încântarea lor a fost la fel de mare ca a mea. Știau cât de mult îmi doream o astfel de provocare. Toată familia a fost extrem de fericită la aflarea veștii.

 

Am înțeles că îți vei aniversa ziua de naștere chiar în perioada festivalului. Te gândești și la o mică petrecere alături de colegi? Se vor află prietenii și familia alături de tine?

Voi împlini 37 de ani pe 20 august, chiar în săptămâna cea mare, a pregătirilor. Nu mă gândesc la petrecere pentru că mă voi concentra pe ceea ce voi avea de făcut. Când sunt preocupată de ceva nu îmi stă mintea la distracție, însă voi fi înconjurată de oamenii dragi, fetița mea, parinții și colegi frumoși iar acest aspect mă împlinește pe deplin.

 

Povesteai că ți-ai petrecut copilăria la TVR, unde mama ta, Nicoleta Păun, era unul dintre realizatorii apreciați. Ce sfat ți-a dat când i-ai spus că ți-ai ales o carieră în televiziune?

Că nu voi reuși niciodată să realizez ceva, dacă nu iubesc această meserie suficient și dacă nu voi munci pe măsură. Ea a fost un profesionist în adevăratul sens al cuvântului, chiar dacă nu a fost ,,vizibila” pe micul ecran. În schimb, eu mi-am dorit fix acestă zonă pe care ea nu a îmbrățișat-o. Mama a fost cel mai aspru critic al meu dar și cel mai sincer și obiectiv privitor. Și asta mi-a prins extrem de bine. Nu am primit niciodată laude nemeritate și chiar și atunci când făceam o treabă bună, nu primeam toate confirmările pe care mi le-aș fi dorit din partea ei.

 

Ce amintiri te leagă de perioadă copilăriei în TVR. Ce vedete ai cunoscut?

Am trăit multe în lumea acesta fascinantă. Și am atâtea amintiri care pornesc din copilărie și ajung până în punctul în care am devenit și eu om de televiziune ,,cu acte”. Am avut oportunitatea de a crește printre vedete, artiști mari din toate domeniile, din țară dar și din străinătate. Sunt mândră că am avut ocazia pe parcursul carierei mele în televiziune, să intervievez câțiva oameni importanți. Am cunoscut prin intermediul emisiunilor la care am lucrat, de la oameni politici marcanți până la artiști mari ai scenei muzicale sau teatrale. La Cerb am avut ocazia să-i văd în carne și oase pe Joe Cocker, Kylie Minogue, Ricky Martin, Christina Aguilera, Ray Charles și mulți alții. Și îmi aduc aminte că tot la Cerb, copil fiind, găsisem în spatele scenei un apărat prin care se ținea legătură cu regizorul din Carul de transmisiune, iar eu mă prinsesem că dacă era apăsat, se auzea în cabina acestuia. Și îl apăsam ca să cânt porțiuni din melodiile interpretate la repetiții de concurenți. La un moment dat, din aparat se aude vocea regizorului: ,,Va rugăm să încetați!”. Așa că…am amintiri legate și de mici năzdrăvănii pe care le făceam.

 

Povesteai că ai urmărit în fiecare an Cerbul de Aur și chiar ai fost redactor la acest festival… Au fost multe momente pe care le-am trăit din perspective diferite, prin ochii de copil și apoi prin cei ai omului de televiziune. Dar un anume moment m-a marcat cu adevărat. Îmi aduc aduc aminte cu multă emoție de momentul în care Cerbul de Aur era câștigat de Monica Anghel, în anul 1996, iar eu, în vârstă de 14 ani, eram în public. Eram atât de emoționată și plângeam de fericire, gândindu-mă timid la ideea că poate cândva, când voi crește mare și poate voi avea ocazia să fiu și eu parte din ceea ce înseamnă Cerbul de Aur. Și dorință mi s-a împlinit

 

Știu că fiică ta are doar câțiva ani. Va veni și ea la Brașov? Cum reacționează când te vede la televizor?

Da, Aria, fetiță mea de 4 ani, va fi acolo cu mine. Și pentru că voi fi ocupată, îi voi avea alături pe părinții mei care vor avea grijă de ea. Pentru că a avut ocazia să mă vadă zilnic la jurnalul de sport i se pare ceva firesc. Nu e impresionată în nici un fel de aparițiile mele :))

 

Vei prezenta festivalul alături de Elvin Dandel. Ați avut ocazia să va mai întâlniți?

Am avut ocazia să îl cunosc cu ani în urmă, când mi-a fost invitat într-o emisiune, alături de tatăl sau. Și l-am tot la Cerb l-am văzut când eram copil. Însă sunt sigură că nu își mai amintește. Poate îmi face o surpriză 🙂 și își va aminti.

 

Ai început să te gândești la toaletele pentru serile festivalului?

Da! Mă gândesc într-una la acest aspect. Vreau să strălucesc la propriu. Este momentul meu de maximă glorie și îmi doresc să se reflecte și în acest mod. Și am încredere în echipa desemnată pentru acest capitol că vor face tot posibilul să mă pună în valoare.

 

Ce dorință îți vei pune la Cerbul de Aur 2019?

Să iasă totul așa cum îmi doresc să îi am pe cei dragi alături de mine!

 

e

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

INTERVIU

INTERVIU EXCLUSIV, Teo Trandafir: Cultura este singura modalitate de a fi liber!

Published

on

Foto Credit: KANAL D
 

Teo a inceput un nou proiect la KANAL D, show-ul “Vrei sa fii milionar?”, unul dintre cele mai longevive formate tv la nivel mondial. In noua productie o vom descoperi pe Teo si intr-o alta ipostaza.

In continuare va prezentam un Interviu cu Teo Trandafir pe tema “Vrei sa fi milionar”

 

  1. Cat este stiinta, cat este noroc si cat este prezenta de spirit in gasirea/oferirea raspunsurilor corecte la “Vrei sa fii milionar?”

In primul rand, este vorba despre stiinta, apoi despre prudenta, pentru ca trebuie sa te folosesti de variantele ajutatoare, oferite in concurs, daca simti ca este ceva in neregula, si ai o sansa mai mare de 20% sa fii in eroare cu raspunsul. Apoi este vorba de strategie, pentru ca unii considera ca trebuie sa iti pastrezi o varianta ajutatoare pentru momentele grele, cand ajungi la sume mari. Se mai intampla insa, sa nu ajunga acolo si sa plece acasa cu varianta ajutatoare “in buzunar”, in ciuda strategiei. Fiecare “o joaca” asa cum simte.

 

  1. Ce temeri ai avut atunci cand “ti s-a dat pe mana” acest format?

Mi-a fost teama ca nu am sa tin minte toate “comenzile”, ca toata echipa va sta dupa mine sa spun “raspuns final” si “ok”. Mi-a fost teama ca oamenii nu vor sti sa raspunda la intrebari, mi-a fost teama sa nu inceapa sa planga vreun concurent, ceea ce s-a si intamplat.

  1. Ce inseamna sa fii, dupa parerea ta, cel mai slab concurent “Vrei sa fii milionar?”?

Sa nu treci de prima intrebare. Sa nu stii cate personaje centrale sunt in “Tom si Jerry”, in conditiile in care apar, de cele mai multe ori, numai ei …

 

  1. Exista vreun concurent care te-a uimit, in sens pozitiv/negativ, pur si simplu, la “Vrei sa fii milionar?”

Toti m-au uimit! Sunt multe lucruri pe care eu le aflu despre concurenti in timpul filmarilor; era o doamna tanara si foarte, foarte draguta, care era pensionata pe caz de boala si despre care am aflat atunci, in fata ei, ce boala avea … Si, nu prea era bine. Doar ca doamna o trata ca pe o situatie pasagera. Chiar Nicu Peroju a venit din alta tara ca sa participe la “Vrei sa fii milionar?”; un alt domn si-a dorit ca, in urma participarii la concurs, si a banilor pe care voia sa-i castige, sa-si aduca acasa copilul, aflat in strainatate. Fiecare concurent are povestea lui, iar unele pot fi spuse, altele nu J

 

  1. Exista o <tipologie> pentru a fi castigatorul concursului <Vrei sa fii milionar?> Cum poti ajunge, in viziunea ta, castigatorul “Vrei sa fii milionar?”

Ar fi bine sa fii bine pregatit, in primul rand. Probabil ca este si o chestiune de noroc, dar nu am dat peste o astfel de situatie, ci am intalnit doar concurenti bine pregatiti si carora nu le-a fost teama de munca, intr-un fel sau altul. Asta inseamna ca nu s-au intimidat in fata a ceea ce se numeste cultura generala. Cei mai multi oameni refuza cultura de orice fel pentru ca ii intimideaza. De fapt, cultura este singura modalitate de a fi liber. Poti sa te refugiezi in orice, in fizica, geografie, chimie, geologie, muzica, istorie, in ce vrei … .  Asa, daca nu vrei sa te refugiezi in nimic si vrei sa “treci” pe Facebook, chiar nu vrei sa fii milionar. Oamenii care au venit si pe care eu i-am cunoscut pana acum erau bine pregatiti. Au venit foarte multe femei, mai multe decat ma asteptam eu sa se incrie. Femeile mi se par un pic mai prudente, mai asezate, mai calculate, “cantaresc” mai mult; barbatii sunt mai “speriosi”, exact ca in viata reala. Vezi cum reactioneaza barbatul si femeia la spital sau cum reactioneaza barbatul care are guturai si femeia care are aceeasi boala! Exact asa este la “Vrei sa fii milionar?”.

“Vrei sa fii milionar?”, prezentata de Teo Trandafir, incepe la KANAL D.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

INTERVIU

INTERVIURI VIDEO EXCLUSIVE: Palatul Noblesse Life Style

Published

on

 

Radar de Media va prezinta o serie de interviuri cu  participantii la evenimentul organizat de Palatul Noblesse Life Style.

Multumiri echipei RADAR DE MEDIA, Mihai Mitrea, Director Video. 

 

Daca doriti sa va luam un interviu va rog sa ne contactati pe mail: contact@radardemedia.ro, treceti la subiect – interviu.

 

Multumiri echipe RADAR DE MEDIA:

Reporter: CODRUT MOLDOVAN

Director de productie: MIHAI MITREA

Director de vanzari: MIHAELA BUTOI

REDACTOR-SEF: DORIN HUNTAI 

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending

%d blogeri au apreciat: