Connect with us

INTERVIU

George Buhnici: Să lupți cu demonstrații de tehnologie în fața unor fete frumoase

Published

on

Foto Credit: PRO TV
 
Prev1 of 2

Secretele tehnologiei sunt tot mai aproape de noi prin intermediul lui George Buhnici, prezentatorul emisiunii „ILikeIT”, de la PRO TV. Cu o experiență de 17 ani în jurnalism, din care ultimii trei fiind concentrați pe tehnologie, George Buhnici nu încetează să experimenteze, să ne țină la curent cu ultimele noutăți. De la viața de zi cu zi la primul contact cu televiziunea, despre pasiunea pentru tehnologie, predicții despre evoluția tehnologică, sfaturi utile și alte informații aflați din interviul acordat în exclusivitate de George Buhnici pentru RADAR DE MEDIA.

 

Când ai luat prima dată contact cu televiziunea?

La 2-3 ani mă strecuram din pat pe hol și mă uitam la filmele de la Televiziune. Era 1984 și mi se părea ceva spectaculos să vezi și filme în afară de muzică populară sau puținele desene animate. Cariera mea în TV m-a ales ea pe mine. În 1999 scriam la Gazeta de Transilvania și visam să ies la pensie de la ziar. Am fost recrutat la televiziunea P+ din Brașov și după o lună nimic nu a mai fost la fel.

Care a fost cea mai mare provocare ca reporter?

Să trec de la imaginea reporterului arestat la bulgari la altceva. Visul meu era să rămân incognito și să fac doar investigații, de preferat cu camera ascunsă. Când ajungi să te recunoască taximetriștii și florăresele, știi sigur că nu mai ai nicio șansă incognito. Anul de după eliberarea din arest a fost cel mai greu. M-am reinventat în jurnalist ”la vedere”. Nu mi-a plăcut să vorbesc la cameră și chiar și acum am emoții mari uneori. Sper că nu se mai vede ca la început.

Când s-a născut pasiunea ta pentru tehnologie ?

O dată cu mine. Am butonat inutil câteva săptămâni un calculator cu MS DOS și dischete din acelea cât o coală A5. Am făcut cursuri de calculatoare din 1995 și de atunci nu a mai trecut ziua fără să butonez. La un moment dat credeam că pot bântui PC-urile. Multe se stricau inexplicabil sub mâinile mele… Am petrecut nopți multe cu prieteni gameri, hackeri, phreakeri, lameri și am furat destulă meserie cât să știu cum să ma păzesc de ei.

Ce gadgeturi folosești și la care dintre ele nu ai putea să renunți niciodată?

Pot renunța la orice gadget. Nu sunt dependent de ele în sensul clinic. Adică încă mai sper asta… De aceea savurez ocazional câte un weekend deconectat. În 99% din timp am totuși la îndemână telefonul mobil. Zilnic folosesc laptopul. Pentru joacă am o tabletă. În geantă am și căști stereo, o cască bluetooth, baterie de rezervă, cabluri și carduri de memorie etc.

Cum arată o zi din viața lui George Buhnici?

Ora 6:15 trezit de brățara de fitness. 6:30 sala de fitness pentru alergare sau forță. 7:45 plec spre ProTV. 8:20 studio. Sunt singurele ore clare de luni pana vineri. În rest e o avalanșă de emailuri, filmări, întâlniri, proiecte. Nu stau de pomană niciodată. Singurele momente de lene sunt cele în care îmi verific clanul din Clash of Clans ori baza din Boom Beach.

Vei insufla pasiunea ta și fetitei tale? Speri să-ți urmeze cariera?

Fetița mea are o personalitate foarte puternică și e greu de convins să facă ceva anume. Nu mi-am pus în plan să o influențez dar știu că îi voi oferi ocazia să vadă și să experimenteze cât mai multe lucruri. Tot ce îi pot oferi este șansa de a porni cu un bagaj cât mai generos de experiențe și educație. Până își va începe ea o carieră, 80% din joburile de astăzi se vor fi transformat radical așa că nu pot ști dacă jurnalismul de tehnologie va mai fi la fel de interesant.

Cum privești tu concurența dintre PRO TV și celelalte posturi? Simți vreo amenințare din partea emisiunilor cu același profil, al posturilor concurente?

M-am obișnuit să nu fiu stresat de competiție. Îi simt nevoia ca să mă motiveze să mă autodepășesc, dar nu îmi este teamă de ea. Cel mai mare dușman al meu sunt eu confortabil pe poziția de lider. După primii 17 ani de jurnalism, din care ultimii trei concentrați pe tehnologie, cred că știu ce așteptări are publicul dar nu încetez să experimentez. De altfel iLikeIT este un produs atipic pe care l-am inventat din nimic dar care s-a dovedit de succes în fața unor produse care mergeau cu rețete sigure. Să lupți cu demonstrații de tehnologie în fața unor fete frumoase, glume, filme, emisiuni de divertisment și să câștigi detașat pe audiență este surprinzător pentru orice profesionist.

Ascensiunea rapidă a tehnologiei din ultimii ani, digitalizează la extrem viața individului, aducând atât avantaje cât și dezavantaje care afectează viața socială. Cum crezi că va arata viitorul?

Eu sper că tehnologia viitorului nu va mai trebui învățată. Mai exact îmi doresc să rămân fără jumătate din obiectul muncii. Viețile noastre sunt mai ușoare și mai conectate datorită tehnologiei. Ținem legătura mult mai ușor și mai ieftin cu familia, dar și cu ceilalți. Uită-te la felul în care ne-am sincronizat și ne-am conectat emoțional cu diaspora cu ocazia alegerilor. Tehnologia și internetul pot lega oameni când le folosim și pentru altceva decât pisici și filmulețe. Apogeul comunicării este telepatia. Vom vorbi în următorii zece ani despre telepatia digitală. Notați în memorie! Telepatia digitală.

Care sunt cele mai eficiente metode de securizare a smartphone-urilor?

Cea mai eficienta soluție este oprirea telefonului și scoaterea bateriei. Dar dacă vrem să ne folosim telefonul cu încredere putem să aplicăm fix aceleași reguli ca la calculatoare. Ce sună prea frumos nu este bun așa că nu deschide chestii ciudate pe mobil, pune parole bune și diferite la toate conturile, inclusiv pentru deblocarea ecranului. E simplu.

Prev1 of 2

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

INTERVIU

INTERVIU: Eda Marcus, prezentatoarea Festivalului Cerbul de Aur: „Este momentul meu de maximă glorie!”

Published

on

 

În luna august, vedeta TVR își va aniversa ziua de naștere pe scena Festivalului Cerbul de Aur 2019. Despre șansa de a prezenta un eveniment atât de important, experiența pe care o are în televiziune și vedetele mari pe care le-a cunoscut, Eda Marcus a vorbit pe larg într-un interviu.

 

Pentru prezentatoarea Eda Marcus, Televiziunea Română înseamnă acasă. Primii pași i-a făcut la TVR alături de mama sa, care lucra în televiziune. Era copil și a rămas fascinată de această lume. A început să lucreze de la 19 ani și spune cu mândrie că a parcurs toate etapele: de la omul bun la toate în colectivul unei emisiuni, până la muncă de prezentator și realizator, așa cum o vedem în Telejurnalul matinal, de la TVR 1. Cel mai mare vis i se va împlini în luna august, când, deși va fi ziua sa de naștere, Eda spune că nu se gândește la petrecere pentru că va fi pe ultima sută de metri cu pregătirile la Cerbul de Aur.

 

De 25 de ani visezi să prezinți „Cerbul de Aur”. Cum a început pasiunea pentru festival de la Brașov?

 

M-am născut și am crescut cu Cerbul de Aur pentru că mama mea a lucrat pe parcursul carierei sale la foarte multe festivaluri, în mod special la Cerb. Am prins toate edițiile de la Brașov, fiind alături de ea, jucându-mă pe scenă, prin culise, printre cei mai mari artiști care au venit la festival, printre oameni de televiziune de mare valoare. Și așa am înțeles ce înseamnă acest eveniment, din toate unghiurile posibile. Am fost cucerită pe viață de atmosfera unică, de emoțiile puternice pe care le trăiam alături de concurenți, de tensiunea aceea de ,,direct” și de amploarea fenomenului.

 

Cum au reacționat cei dragi când le-ai spus că anul acesta vei prezenta Cerbul de Aur? Cine s-a bucurat cel mai mult?

Pentru că nimeni nu se aștepta, bucuria a fost mult mai intensă. Cred că încântarea lor a fost la fel de mare ca a mea. Știau cât de mult îmi doream o astfel de provocare. Toată familia a fost extrem de fericită la aflarea veștii.

 

Am înțeles că îți vei aniversa ziua de naștere chiar în perioada festivalului. Te gândești și la o mică petrecere alături de colegi? Se vor află prietenii și familia alături de tine?

Voi împlini 37 de ani pe 20 august, chiar în săptămâna cea mare, a pregătirilor. Nu mă gândesc la petrecere pentru că mă voi concentra pe ceea ce voi avea de făcut. Când sunt preocupată de ceva nu îmi stă mintea la distracție, însă voi fi înconjurată de oamenii dragi, fetița mea, parinții și colegi frumoși iar acest aspect mă împlinește pe deplin.

 

Povesteai că ți-ai petrecut copilăria la TVR, unde mama ta, Nicoleta Păun, era unul dintre realizatorii apreciați. Ce sfat ți-a dat când i-ai spus că ți-ai ales o carieră în televiziune?

Că nu voi reuși niciodată să realizez ceva, dacă nu iubesc această meserie suficient și dacă nu voi munci pe măsură. Ea a fost un profesionist în adevăratul sens al cuvântului, chiar dacă nu a fost ,,vizibila” pe micul ecran. În schimb, eu mi-am dorit fix acestă zonă pe care ea nu a îmbrățișat-o. Mama a fost cel mai aspru critic al meu dar și cel mai sincer și obiectiv privitor. Și asta mi-a prins extrem de bine. Nu am primit niciodată laude nemeritate și chiar și atunci când făceam o treabă bună, nu primeam toate confirmările pe care mi le-aș fi dorit din partea ei.

 

Ce amintiri te leagă de perioadă copilăriei în TVR. Ce vedete ai cunoscut?

Am trăit multe în lumea acesta fascinantă. Și am atâtea amintiri care pornesc din copilărie și ajung până în punctul în care am devenit și eu om de televiziune ,,cu acte”. Am avut oportunitatea de a crește printre vedete, artiști mari din toate domeniile, din țară dar și din străinătate. Sunt mândră că am avut ocazia pe parcursul carierei mele în televiziune, să intervievez câțiva oameni importanți. Am cunoscut prin intermediul emisiunilor la care am lucrat, de la oameni politici marcanți până la artiști mari ai scenei muzicale sau teatrale. La Cerb am avut ocazia să-i văd în carne și oase pe Joe Cocker, Kylie Minogue, Ricky Martin, Christina Aguilera, Ray Charles și mulți alții. Și îmi aduc aminte că tot la Cerb, copil fiind, găsisem în spatele scenei un apărat prin care se ținea legătură cu regizorul din Carul de transmisiune, iar eu mă prinsesem că dacă era apăsat, se auzea în cabina acestuia. Și îl apăsam ca să cânt porțiuni din melodiile interpretate la repetiții de concurenți. La un moment dat, din aparat se aude vocea regizorului: ,,Va rugăm să încetați!”. Așa că…am amintiri legate și de mici năzdrăvănii pe care le făceam.

 

Povesteai că ai urmărit în fiecare an Cerbul de Aur și chiar ai fost redactor la acest festival… Au fost multe momente pe care le-am trăit din perspective diferite, prin ochii de copil și apoi prin cei ai omului de televiziune. Dar un anume moment m-a marcat cu adevărat. Îmi aduc aduc aminte cu multă emoție de momentul în care Cerbul de Aur era câștigat de Monica Anghel, în anul 1996, iar eu, în vârstă de 14 ani, eram în public. Eram atât de emoționată și plângeam de fericire, gândindu-mă timid la ideea că poate cândva, când voi crește mare și poate voi avea ocazia să fiu și eu parte din ceea ce înseamnă Cerbul de Aur. Și dorință mi s-a împlinit

 

Știu că fiică ta are doar câțiva ani. Va veni și ea la Brașov? Cum reacționează când te vede la televizor?

Da, Aria, fetiță mea de 4 ani, va fi acolo cu mine. Și pentru că voi fi ocupată, îi voi avea alături pe părinții mei care vor avea grijă de ea. Pentru că a avut ocazia să mă vadă zilnic la jurnalul de sport i se pare ceva firesc. Nu e impresionată în nici un fel de aparițiile mele :))

 

Vei prezenta festivalul alături de Elvin Dandel. Ați avut ocazia să va mai întâlniți?

Am avut ocazia să îl cunosc cu ani în urmă, când mi-a fost invitat într-o emisiune, alături de tatăl sau. Și l-am tot la Cerb l-am văzut când eram copil. Însă sunt sigură că nu își mai amintește. Poate îmi face o surpriză 🙂 și își va aminti.

 

Ai început să te gândești la toaletele pentru serile festivalului?

Da! Mă gândesc într-una la acest aspect. Vreau să strălucesc la propriu. Este momentul meu de maximă glorie și îmi doresc să se reflecte și în acest mod. Și am încredere în echipa desemnată pentru acest capitol că vor face tot posibilul să mă pună în valoare.

 

Ce dorință îți vei pune la Cerbul de Aur 2019?

Să iasă totul așa cum îmi doresc să îi am pe cei dragi alături de mine!

 

e

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

INTERVIU

INTERVIU EXCLUSIV, Teo Trandafir: Cultura este singura modalitate de a fi liber!

Published

on

Foto Credit: KANAL D
 

Teo a inceput un nou proiect la KANAL D, show-ul “Vrei sa fii milionar?”, unul dintre cele mai longevive formate tv la nivel mondial. In noua productie o vom descoperi pe Teo si intr-o alta ipostaza.

In continuare va prezentam un Interviu cu Teo Trandafir pe tema “Vrei sa fi milionar”

 

  1. Cat este stiinta, cat este noroc si cat este prezenta de spirit in gasirea/oferirea raspunsurilor corecte la “Vrei sa fii milionar?”

In primul rand, este vorba despre stiinta, apoi despre prudenta, pentru ca trebuie sa te folosesti de variantele ajutatoare, oferite in concurs, daca simti ca este ceva in neregula, si ai o sansa mai mare de 20% sa fii in eroare cu raspunsul. Apoi este vorba de strategie, pentru ca unii considera ca trebuie sa iti pastrezi o varianta ajutatoare pentru momentele grele, cand ajungi la sume mari. Se mai intampla insa, sa nu ajunga acolo si sa plece acasa cu varianta ajutatoare “in buzunar”, in ciuda strategiei. Fiecare “o joaca” asa cum simte.

 

  1. Ce temeri ai avut atunci cand “ti s-a dat pe mana” acest format?

Mi-a fost teama ca nu am sa tin minte toate “comenzile”, ca toata echipa va sta dupa mine sa spun “raspuns final” si “ok”. Mi-a fost teama ca oamenii nu vor sti sa raspunda la intrebari, mi-a fost teama sa nu inceapa sa planga vreun concurent, ceea ce s-a si intamplat.

  1. Ce inseamna sa fii, dupa parerea ta, cel mai slab concurent “Vrei sa fii milionar?”?

Sa nu treci de prima intrebare. Sa nu stii cate personaje centrale sunt in “Tom si Jerry”, in conditiile in care apar, de cele mai multe ori, numai ei …

 

  1. Exista vreun concurent care te-a uimit, in sens pozitiv/negativ, pur si simplu, la “Vrei sa fii milionar?”

Toti m-au uimit! Sunt multe lucruri pe care eu le aflu despre concurenti in timpul filmarilor; era o doamna tanara si foarte, foarte draguta, care era pensionata pe caz de boala si despre care am aflat atunci, in fata ei, ce boala avea … Si, nu prea era bine. Doar ca doamna o trata ca pe o situatie pasagera. Chiar Nicu Peroju a venit din alta tara ca sa participe la “Vrei sa fii milionar?”; un alt domn si-a dorit ca, in urma participarii la concurs, si a banilor pe care voia sa-i castige, sa-si aduca acasa copilul, aflat in strainatate. Fiecare concurent are povestea lui, iar unele pot fi spuse, altele nu J

 

  1. Exista o <tipologie> pentru a fi castigatorul concursului <Vrei sa fii milionar?> Cum poti ajunge, in viziunea ta, castigatorul “Vrei sa fii milionar?”

Ar fi bine sa fii bine pregatit, in primul rand. Probabil ca este si o chestiune de noroc, dar nu am dat peste o astfel de situatie, ci am intalnit doar concurenti bine pregatiti si carora nu le-a fost teama de munca, intr-un fel sau altul. Asta inseamna ca nu s-au intimidat in fata a ceea ce se numeste cultura generala. Cei mai multi oameni refuza cultura de orice fel pentru ca ii intimideaza. De fapt, cultura este singura modalitate de a fi liber. Poti sa te refugiezi in orice, in fizica, geografie, chimie, geologie, muzica, istorie, in ce vrei … .  Asa, daca nu vrei sa te refugiezi in nimic si vrei sa “treci” pe Facebook, chiar nu vrei sa fii milionar. Oamenii care au venit si pe care eu i-am cunoscut pana acum erau bine pregatiti. Au venit foarte multe femei, mai multe decat ma asteptam eu sa se incrie. Femeile mi se par un pic mai prudente, mai asezate, mai calculate, “cantaresc” mai mult; barbatii sunt mai “speriosi”, exact ca in viata reala. Vezi cum reactioneaza barbatul si femeia la spital sau cum reactioneaza barbatul care are guturai si femeia care are aceeasi boala! Exact asa este la “Vrei sa fii milionar?”.

“Vrei sa fii milionar?”, prezentata de Teo Trandafir, incepe la KANAL D.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

INTERVIU

INTERVIURI VIDEO EXCLUSIVE: Palatul Noblesse Life Style

Published

on

 

Radar de Media va prezinta o serie de interviuri cu  participantii la evenimentul organizat de Palatul Noblesse Life Style.

Multumiri echipei RADAR DE MEDIA, Mihai Mitrea, Director Video. 

 

Daca doriti sa va luam un interviu va rog sa ne contactati pe mail: contact@radardemedia.ro, treceti la subiect – interviu.

 

Multumiri echipe RADAR DE MEDIA:

Reporter: CODRUT MOLDOVAN

Director de productie: MIHAI MITREA

Director de vanzari: MIHAELA BUTOI

REDACTOR-SEF: DORIN HUNTAI 

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending

%d blogeri au apreciat: