Connect with us

INTERVIU

INTERVIU EXCLUSIV, Julie Mayaya: “Când vine vorba despre tine şi despre ceea ce poţi face, trebuie să nu fii deloc modest”

Avatar

Published

on

Cea mai exotică voce a României, Julie Mayaya, le pregătește fanilor săi o surpriză marți, pe 10 octombrie, de la ora 23:00, la Jack`s. Artista va susține un concert cu un concept special, care îi pune în valoare nu numai calitățile vocale, dar și personalitatea veselă și plină de spontaneitate.

Julie a stat de vorbă cu echipa RADAR DE MEDIA şi a răspuns la o serie de întrebări. Iată ce a ieşti?

 

 

Julie, povestește-ne mai mult despre conceptul de Jam Session al „Julie Mayaya & Friends”. Ce fel de piese vreţi să cântaţi şi în formulă?

 

După cum vă spuneam, am doi prieteni din Bulgaria care au un piano Bar în Bucureşti de mai bine de 10 ani. Tot de atunci îi cunosc şi eu. Ei doi sunt muzicieni şi cântă aproape în fiecare seară acolo. Deseori merg şi eu, atunci când vreau să mă relaxez, să ascult muzică bună şi totodată să cânt. La fel ca mine, mulţi alţi muzicieni calcă pragul acestui bar, iar sesiunile freestyle ies foarte bine şi ne simţim cu toţii… acasă! Aici am legat prietenii cu mulţi muzicieni, instrumentişti şi solişti. Într-un astfel de cadru am avut cele mai bune interpretări, totul fiind liber, neîngrădit de nici o regulă.

De aici a venit şi ideea conceptului Julie Mayaya & Friends. Sesiuni în care ne întâlnim mai mulţi iubitori de muzică şi pur şi simplu ne jucăm, improvizăm, fiecare aşa cum simte.

Formula de baza a Julie Mayaya & Friends este formată din: Alex la clapă, Răzvan – chitară bas, Rolli – chitară, Pitzi – baterie. Formula poate suferi modificări în funcţie de disponibilitatea băieţilor dar şi în funcţie de cine vrea să ni se alăture. De exemplu, pentru concertul de marţi am fost anunţaţi că ni se vor mai alătura doi suflători (trompetă şi sax), posibil să mai vină o voce. Colegii sunt şi ei foarte încântaţi şi răspund pozitiv ideii. Aşa cum spuneam, e un proiect fără reguli, aşadar, nici playlistul nu e unul bine stabilit. Abordăm piese jazz, gospel, soul, blues, rock, toate interpretate într-o manieră mai mult sau mai puţin apropiate de variantele originale.

 

 

De ce te regăseşti atât de mult în acest tip de concert?

Din toate motivele expuse mai sus. Ador muzica, trăiesc prin muzică. E momentul în care mă simt cel mai bine.

 

Dacă nu ai fi făcut muzică, ce altă meserie ai fi ales? Sau ce ai alege acum?

Am terminat Matematică-Informatică, un profil faţă de care am avut o oarecare „chemare”, motiv pentru care cred că m-aş fi orientat spre programare IT.

 

Care au fost primele momente în care te-ai îndrăgostit de muzică?

Din spusele mamei mele, când eram foarte mică, în jur de 2 ani, ascultăm poveşti la pick-up, poveşti care conţineau foarte multe cântecele. Aşa am luat contact cu muzica. A fost dragoste la primul vinil :)))

 

Ce artişti preferaţi aveai în copilărie şi adolescenţă?

Jon Bon Jovi, Michael Jackson, Patricia Kaas, Metallica, până să ajung la şcoală. La şcoală am interacţionat cu ce era pe val la vremea respectivă: Backstreet Boys, Spice Girls, N’Sync etc

 

Când şi cum ai decis că acesta este drumul tău?

Cântam de ceva vreme, dar doar din pasiune. Evadam în muzică, dacă pot spune aşa. Am înţeles că acesta este drumul pe care trebuie să merg atunci când am văzut că te şi poţi întreţine din asta. 🙂

 

Ce ai învăţat după participarea la Vocea României?

Că atunci când vine vorba despre tine şi despre ceea ce poţi face, trebuie să nu fii deloc modest. Să înveţi să te apreciezi la adevăratul potenţial.

 

Ce stil de muzică asculţi în funcţie de stare sau de moment al zilei? Ai playlisturi făcute de exemplu, pentru vacanţe?

Nu ascult un anumit stil muzical. În general ascult melodiile care mă fascinează din punct de vedere vocal şi/sau instrumental. Asta acoperă aproape toată aria stilurilor muzicale: jazz, rock, soul, pop, dance, clasică etc.

 

Ce anume te inspiră atunci când vine vorba despre muzică?

Cred că dragostea. Şi aici nu mă refer strict la relaţia dintre un bărbat şi o femeie. Dragostea în general. Cred că totul în lumea asta este inspirat de dragoste.

 

Ai ritualuri pe care le respecţi înainte de a urcă pe scenă?

Nu pot spune că am ritualuri. Mă asigur însă de fiecare dată că sunt bine hidratata înainte de a urca pe scenă şi că voi avea la îndemână un pahar/sticlă de apă, când vine vorba de un program mai lung.

 

Spune-ne care sunt acele aspecte care îţi plac cel mai mult la meseria ta de artist şi care sunt cele care îţi plac mai puţin?

Îmi place foarte mult că pot face întotdeauna lucruri noi, proiecte noi, întâlnesc oameni extraordinari şi locuri extraordinare şi trăiesc momente foarte frumoase. Şi ador adrenalina, energia pe care ţi-o oferă publicul. Nu aş putea spune că sunt lucruri care îmi plac mai puţin. Poate doar că uneori întâlneşti oameni în acest domeniu care au uitat de pasiune şi fac muzică doar din considerente financiare.

 

Îţi place să călătoreşti? Ce ţări ai vizitat până acum şi ce ţi s-a părut inedit în cultura locală?

Nu am vizitat foarte multe ţări până acum. Înafară de Congo, unde merg în fiecare an să-mi vizitez familia, am mai fost în Bulgaria, Franţa, Belgia şi Italia, însă nu am avut suficient timp să descopăr cultura locală.

 

 

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

INTERVIU

INTERVIU: Eda Marcus, prezentatoarea Festivalului Cerbul de Aur: „Este momentul meu de maximă glorie!”

Avatar

Published

on

În luna august, vedeta TVR își va aniversa ziua de naștere pe scena Festivalului Cerbul de Aur 2019. Despre șansa de a prezenta un eveniment atât de important, experiența pe care o are în televiziune și vedetele mari pe care le-a cunoscut, Eda Marcus a vorbit pe larg într-un interviu.

 

Pentru prezentatoarea Eda Marcus, Televiziunea Română înseamnă acasă. Primii pași i-a făcut la TVR alături de mama sa, care lucra în televiziune. Era copil și a rămas fascinată de această lume. A început să lucreze de la 19 ani și spune cu mândrie că a parcurs toate etapele: de la omul bun la toate în colectivul unei emisiuni, până la muncă de prezentator și realizator, așa cum o vedem în Telejurnalul matinal, de la TVR 1. Cel mai mare vis i se va împlini în luna august, când, deși va fi ziua sa de naștere, Eda spune că nu se gândește la petrecere pentru că va fi pe ultima sută de metri cu pregătirile la Cerbul de Aur.

 

De 25 de ani visezi să prezinți „Cerbul de Aur”. Cum a început pasiunea pentru festival de la Brașov?

 

M-am născut și am crescut cu Cerbul de Aur pentru că mama mea a lucrat pe parcursul carierei sale la foarte multe festivaluri, în mod special la Cerb. Am prins toate edițiile de la Brașov, fiind alături de ea, jucându-mă pe scenă, prin culise, printre cei mai mari artiști care au venit la festival, printre oameni de televiziune de mare valoare. Și așa am înțeles ce înseamnă acest eveniment, din toate unghiurile posibile. Am fost cucerită pe viață de atmosfera unică, de emoțiile puternice pe care le trăiam alături de concurenți, de tensiunea aceea de ,,direct” și de amploarea fenomenului.

 

Cum au reacționat cei dragi când le-ai spus că anul acesta vei prezenta Cerbul de Aur? Cine s-a bucurat cel mai mult?

Pentru că nimeni nu se aștepta, bucuria a fost mult mai intensă. Cred că încântarea lor a fost la fel de mare ca a mea. Știau cât de mult îmi doream o astfel de provocare. Toată familia a fost extrem de fericită la aflarea veștii.

 

Am înțeles că îți vei aniversa ziua de naștere chiar în perioada festivalului. Te gândești și la o mică petrecere alături de colegi? Se vor află prietenii și familia alături de tine?

Voi împlini 37 de ani pe 20 august, chiar în săptămâna cea mare, a pregătirilor. Nu mă gândesc la petrecere pentru că mă voi concentra pe ceea ce voi avea de făcut. Când sunt preocupată de ceva nu îmi stă mintea la distracție, însă voi fi înconjurată de oamenii dragi, fetița mea, parinții și colegi frumoși iar acest aspect mă împlinește pe deplin.

 

Povesteai că ți-ai petrecut copilăria la TVR, unde mama ta, Nicoleta Păun, era unul dintre realizatorii apreciați. Ce sfat ți-a dat când i-ai spus că ți-ai ales o carieră în televiziune?

Că nu voi reuși niciodată să realizez ceva, dacă nu iubesc această meserie suficient și dacă nu voi munci pe măsură. Ea a fost un profesionist în adevăratul sens al cuvântului, chiar dacă nu a fost ,,vizibila” pe micul ecran. În schimb, eu mi-am dorit fix acestă zonă pe care ea nu a îmbrățișat-o. Mama a fost cel mai aspru critic al meu dar și cel mai sincer și obiectiv privitor. Și asta mi-a prins extrem de bine. Nu am primit niciodată laude nemeritate și chiar și atunci când făceam o treabă bună, nu primeam toate confirmările pe care mi le-aș fi dorit din partea ei.

 

Ce amintiri te leagă de perioadă copilăriei în TVR. Ce vedete ai cunoscut?

Am trăit multe în lumea acesta fascinantă. Și am atâtea amintiri care pornesc din copilărie și ajung până în punctul în care am devenit și eu om de televiziune ,,cu acte”. Am avut oportunitatea de a crește printre vedete, artiști mari din toate domeniile, din țară dar și din străinătate. Sunt mândră că am avut ocazia pe parcursul carierei mele în televiziune, să intervievez câțiva oameni importanți. Am cunoscut prin intermediul emisiunilor la care am lucrat, de la oameni politici marcanți până la artiști mari ai scenei muzicale sau teatrale. La Cerb am avut ocazia să-i văd în carne și oase pe Joe Cocker, Kylie Minogue, Ricky Martin, Christina Aguilera, Ray Charles și mulți alții. Și îmi aduc aminte că tot la Cerb, copil fiind, găsisem în spatele scenei un apărat prin care se ținea legătură cu regizorul din Carul de transmisiune, iar eu mă prinsesem că dacă era apăsat, se auzea în cabina acestuia. Și îl apăsam ca să cânt porțiuni din melodiile interpretate la repetiții de concurenți. La un moment dat, din aparat se aude vocea regizorului: ,,Va rugăm să încetați!”. Așa că…am amintiri legate și de mici năzdrăvănii pe care le făceam.

 

Povesteai că ai urmărit în fiecare an Cerbul de Aur și chiar ai fost redactor la acest festival… Au fost multe momente pe care le-am trăit din perspective diferite, prin ochii de copil și apoi prin cei ai omului de televiziune. Dar un anume moment m-a marcat cu adevărat. Îmi aduc aduc aminte cu multă emoție de momentul în care Cerbul de Aur era câștigat de Monica Anghel, în anul 1996, iar eu, în vârstă de 14 ani, eram în public. Eram atât de emoționată și plângeam de fericire, gândindu-mă timid la ideea că poate cândva, când voi crește mare și poate voi avea ocazia să fiu și eu parte din ceea ce înseamnă Cerbul de Aur. Și dorință mi s-a împlinit

 

Știu că fiică ta are doar câțiva ani. Va veni și ea la Brașov? Cum reacționează când te vede la televizor?

Da, Aria, fetiță mea de 4 ani, va fi acolo cu mine. Și pentru că voi fi ocupată, îi voi avea alături pe părinții mei care vor avea grijă de ea. Pentru că a avut ocazia să mă vadă zilnic la jurnalul de sport i se pare ceva firesc. Nu e impresionată în nici un fel de aparițiile mele :))

 

Vei prezenta festivalul alături de Elvin Dandel. Ați avut ocazia să va mai întâlniți?

Am avut ocazia să îl cunosc cu ani în urmă, când mi-a fost invitat într-o emisiune, alături de tatăl sau. Și l-am tot la Cerb l-am văzut când eram copil. Însă sunt sigură că nu își mai amintește. Poate îmi face o surpriză 🙂 și își va aminti.

 

Ai început să te gândești la toaletele pentru serile festivalului?

Da! Mă gândesc într-una la acest aspect. Vreau să strălucesc la propriu. Este momentul meu de maximă glorie și îmi doresc să se reflecte și în acest mod. Și am încredere în echipa desemnată pentru acest capitol că vor face tot posibilul să mă pună în valoare.

 

Ce dorință îți vei pune la Cerbul de Aur 2019?

Să iasă totul așa cum îmi doresc să îi am pe cei dragi alături de mine!

 

e

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

INTERVIU

INTERVIU EXCLUSIV, Teo Trandafir: Cultura este singura modalitate de a fi liber!

Avatar

Published

on

Foto Credit: KANAL D

Teo a inceput un nou proiect la KANAL D, show-ul “Vrei sa fii milionar?”, unul dintre cele mai longevive formate tv la nivel mondial. In noua productie o vom descoperi pe Teo si intr-o alta ipostaza.

In continuare va prezentam un Interviu cu Teo Trandafir pe tema “Vrei sa fi milionar”

 

  1. Cat este stiinta, cat este noroc si cat este prezenta de spirit in gasirea/oferirea raspunsurilor corecte la “Vrei sa fii milionar?”

In primul rand, este vorba despre stiinta, apoi despre prudenta, pentru ca trebuie sa te folosesti de variantele ajutatoare, oferite in concurs, daca simti ca este ceva in neregula, si ai o sansa mai mare de 20% sa fii in eroare cu raspunsul. Apoi este vorba de strategie, pentru ca unii considera ca trebuie sa iti pastrezi o varianta ajutatoare pentru momentele grele, cand ajungi la sume mari. Se mai intampla insa, sa nu ajunga acolo si sa plece acasa cu varianta ajutatoare “in buzunar”, in ciuda strategiei. Fiecare “o joaca” asa cum simte.

 

  1. Ce temeri ai avut atunci cand “ti s-a dat pe mana” acest format?

Mi-a fost teama ca nu am sa tin minte toate “comenzile”, ca toata echipa va sta dupa mine sa spun “raspuns final” si “ok”. Mi-a fost teama ca oamenii nu vor sti sa raspunda la intrebari, mi-a fost teama sa nu inceapa sa planga vreun concurent, ceea ce s-a si intamplat.

  1. Ce inseamna sa fii, dupa parerea ta, cel mai slab concurent “Vrei sa fii milionar?”?

Sa nu treci de prima intrebare. Sa nu stii cate personaje centrale sunt in “Tom si Jerry”, in conditiile in care apar, de cele mai multe ori, numai ei …

 

  1. Exista vreun concurent care te-a uimit, in sens pozitiv/negativ, pur si simplu, la “Vrei sa fii milionar?”

Toti m-au uimit! Sunt multe lucruri pe care eu le aflu despre concurenti in timpul filmarilor; era o doamna tanara si foarte, foarte draguta, care era pensionata pe caz de boala si despre care am aflat atunci, in fata ei, ce boala avea … Si, nu prea era bine. Doar ca doamna o trata ca pe o situatie pasagera. Chiar Nicu Peroju a venit din alta tara ca sa participe la “Vrei sa fii milionar?”; un alt domn si-a dorit ca, in urma participarii la concurs, si a banilor pe care voia sa-i castige, sa-si aduca acasa copilul, aflat in strainatate. Fiecare concurent are povestea lui, iar unele pot fi spuse, altele nu J

 

  1. Exista o <tipologie> pentru a fi castigatorul concursului <Vrei sa fii milionar?> Cum poti ajunge, in viziunea ta, castigatorul “Vrei sa fii milionar?”

Ar fi bine sa fii bine pregatit, in primul rand. Probabil ca este si o chestiune de noroc, dar nu am dat peste o astfel de situatie, ci am intalnit doar concurenti bine pregatiti si carora nu le-a fost teama de munca, intr-un fel sau altul. Asta inseamna ca nu s-au intimidat in fata a ceea ce se numeste cultura generala. Cei mai multi oameni refuza cultura de orice fel pentru ca ii intimideaza. De fapt, cultura este singura modalitate de a fi liber. Poti sa te refugiezi in orice, in fizica, geografie, chimie, geologie, muzica, istorie, in ce vrei … .  Asa, daca nu vrei sa te refugiezi in nimic si vrei sa “treci” pe Facebook, chiar nu vrei sa fii milionar. Oamenii care au venit si pe care eu i-am cunoscut pana acum erau bine pregatiti. Au venit foarte multe femei, mai multe decat ma asteptam eu sa se incrie. Femeile mi se par un pic mai prudente, mai asezate, mai calculate, “cantaresc” mai mult; barbatii sunt mai “speriosi”, exact ca in viata reala. Vezi cum reactioneaza barbatul si femeia la spital sau cum reactioneaza barbatul care are guturai si femeia care are aceeasi boala! Exact asa este la “Vrei sa fii milionar?”.

“Vrei sa fii milionar?”, prezentata de Teo Trandafir, incepe la KANAL D.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

INTERVIU

INTERVIURI VIDEO EXCLUSIVE: Palatul Noblesse Life Style

Avatar

Published

on

Radar de Media va prezinta o serie de interviuri cu  participantii la evenimentul organizat de Palatul Noblesse Life Style.

Multumiri echipei RADAR DE MEDIA, Mihai Mitrea, Director Video. 

 

Daca doriti sa va luam un interviu va rog sa ne contactati pe mail: contact@radardemedia.ro, treceti la subiect – interviu.

 

Multumiri echipe RADAR DE MEDIA:

Reporter: CODRUT MOLDOVAN

Director de productie: MIHAI MITREA

Director de vanzari: MIHAELA BUTOI

REDACTOR-SEF: DORIN HUNTAI 

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending

%d blogeri au apreciat: