Connect with us

INTERVIU

Mihai Găinuşă: Nu m-am considerat niciodată un adevarat prezentator

Published

on

 Mihai Găinușă, simpaticul prezentator al emisiunii „Cronica Cârcotașilor” a acordat un interviu în exclusivitate pentru Radar de Media în care a povestit despre începuturile sale la „Cronică”, cariera  în radio și televiziune, relația sa cu patronul Prima Tv și multe alte subiecte care cu siguranță vor fi pe placul fanilor carismaticului moderator. 

 

“Cronica Cârcotaşilor” rămâne unul dintre cele mai de succes formate realizate în peisajul televiziunilor româneşti. Ce înseamnă pentru tine acest proiect de suflet?

Această emisiune e o parte din viaţa mea. Nu neapărat profesională, dar am pus mult suflet în cei 14 ani de când scriu şi prezint “Cronica”. Datorită acestei emisiuni am făcut lucruri pe care nu le-aş fi făcut vreodată, am urcat pe macarale, am îmbrăcat tot felul de deghizări, am vizitat aproape toate colţurile ţării sau o bună parte din capitalele Europei. Şi am scris mult, mult mai mult decât am făcut-o în anii de şcoală.

Îţi mai aduci aminte de începuturile “Cronicii”? Cum era atmosfera de la filmări, ce s-a schimbat de atunci şi până acum?

La început eram nişte amatori entuziaşti, fapt care a continuat până în prezent. Nu m-am considerat niciodată un adevarat prezentator de televiziune, totul a fost mai mult un joc pentru mine. Am jucat multe personaje, mai cu stângacie, mai reuşite. Normal că acum, faţă de începuturi e mult mai simplu, ca prezentare, dar mult mai complicat ca şi concepţie. E greu să nu te repeţi sau să eviţi rutina. Însă de la o ediţie la alta descopăr mereu lucruri noi.

Astăzi esti jurnalist şi scriitor, dar ţi-ai început cariera într-un domeniu diferit, lucrând ca electromecanic, deşi în copilărie ai fi vrut să devii medic veterinar. Eşti multumit, per total, de cariera ta?

Nu o văd ca pe o carieră. Mi-a făcut multă plăcere ceea ce am realizat în ultimii 14 ani. Şi ca scriitor şi ca realizator de radio şi televiziune. A fost o copilărie retrăită. De fapt nici măcar nu ştiu pentru ce domeniu ar fi trebuit să mă pregătesc. Poate adevărata mea carieră nici nu a început încă.

Ai scris 6 volume de cărti: “Trialoguri cârcotaşe“ (2003), „Cotcodăceli“ (2004), „Fără cap şi fără coadă“ (2007), „Povestiri mortale“ (2009), „Scândura de frizerie“ (2009) şi „Jurnal din viitor“ (2011). De unde idea de a-ţi aşterne pe hârtie gândurile?

Eu aşa m-am şi intersectat cu media. Am scris un text, haios zic, pentru un concurs la radio şi aşa am ajuns în lumea comunicării. Am scris şi înainte, poezii sau mici povestioare, dar nu relevante. După care am ajuns scriitor la radio, în TV şi aproape şi în literatură. Chiar şi acum scriu. O carte de copii, dar este extraordinar de greu de realizat. Fiindcă nu mai am timp din cauza copiilor mei.

În 1995 a început pentru tine şi munca de radio, la Radio Delta RFI. Acum, eşti de ceva timp la Kiss FM. Ce înseamnă pentru tine radio-ul şi cum reuşeşti să transmiţi şi prin intermediul undelor radio atâta veselie şi poftă de viaţă?

Idila mea cu radioul împlineşte anul viitor 20 de ani. I-am dedicat aproape 20 de ani de dimineţi, deoarece am lucrat aproape numai la matinal. Iubesc programele de dimineaţă, ador noaptea care se îngână cu ziua, respect toţi oamenii care se trezesc în zori şi dau drumul la radio. Mă simt ca peştele în apă cu căştile pe urechi şi cu microfonul deschis, îmi place că mă pot exprima aşa cum vreau şi pe ce subiecte doresc, cu autocenzura de rigoare. În fond ascultă şi urechi mici, care nu merită soarta ochilor agresaţi de Capatos. Nu cred decât parţial că radioul este un business, fiindcă fără suflet nu e radio, e doar un tonomat de melodii. Şi respect întreaga echipă care lucrează pentru radio, de la animatori, la tehnic, vânzări sau marketing.

Cum ai caracteriza, în câteva cuvinte, emisiunea “Cronica Cârcotaşilor”?

O domnişoară foarte critică, dar haioasă care se pregăteşte să aibă buletin la 14 ani. Urmează adolescenţa ei TV.

Care a fost cel mai frumos compliment pe care l-ai primit de la un fan?

O caserolă de mici şi cârnaciori aduşi la radio, ca să prind puteri. Îl salut pe această cale pe ‘’Bunicul’’, domnul care ne ascultă zi de zi.

Ce show TV din ce se difuzează pe la noi te-a prins şi urmăreşti cu regularitate?

Niciunul.

Care este poziţia emisiunii “Cronica Cârcotaşilor” în noua grilă PrimaTV?

Poziţia eternă. Miercuri seara, de la 20:30. De 14 ani.

Advertisement

 Ce relaţie ai cu actualul patron Cristian Burci?

Prietenească. Şi îl respect pentru cele 13 pagini de sugestii despre emisiune pe care le-am primit acum 14 ani. Se dovedesc valabile şi acum.

Cum vezi concurenţa cu celelalte posturi generaliste după lansarea noii grile PrimaTV?

E o concurenţă acerbă, dar noi avem un atuu. Suntem o echipă.

 

 Şi acum te invităm la un scurt quiz…Te rugam sa alegi o singura varianta

Peşte sau vită?

Vită. Cu sparanghel.

Kiev sau Moscova?

Paris.

Slagare sau folclor?

 Romanţe.

Andreea Esca sau Andreea Berecleanu?

Andreea Berecleanu.

Coldplay sau One Republic?

Katty Perry.

Mihai Viteazul sau Mircea cel Bătrân?

Vlad Ţepeş.

Dan Capatos sau Catalin Maruta?

Mămăruţă.

Advertisement

“12 ani de sclavie” sau “Lupul de pe Wall Street”?

Încă nu le-am văzut.

Leonardo DiCaprio sau Matthew McConaughey?

Scarlet Johansson.

Steaua sau Dinamo?

Steaua forever.

 

Un mesaj pentru cititorii Radar de Media.

Urmăriţi site-ul. E singurul pentru care nu aveţi nevoie de anti-radar.

 

 Pe Mihai Găinușă îl puteți vedea în fiecare miercuri seară la „Cronica Cârcotașilor”, de la ora 20:30, la Prima TV. 

Facebook Comments Box

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Rochii
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending