Oana Cuzino: Avem un scop nobil și frumos, acela de a-i face pe oameni ... - Pagina 2 din 2 - RADAR DE MEDIA
Connect with us

INTERVIU

Oana Cuzino: Avem un scop nobil și frumos, acela de a-i face pe oameni …

Published

on

Foto Credit: PRO TV
Spread the love

 

În viață de cele mai multe ori ne pierdem în detalii și uităm să apreciem esența lucrurilor. Care sunt lucrurile care contează cu adevarat în viața ta?

În primul rând, pentru mine esența se reduce la fiica mea, care are nevoie de tot sprijinul meu, afectiv, material și didactic. Apoi contează relațiile bune, statornice și atenția constantă pentru proprii părinți, fratele, rudele mele, prietenii mei. Și să nu uităm că timpul nu iartă, suntem trecători prin această lume minunată și trebuie să privim în jur cu nesat și să ne bucurăm de spectacolul și frumusețea naturii, să le căutam, daca avem șansa, în călatorii în țară sau în locuri mai îndepărtate.

În ultima perioadă au apărut diferite medicamente „miraculoase” care promit oprirea procesului de îmbătrânire, ce parere ai despre asta?

Depinde de mecansimul implicat. O oprire totală nu este posibilă, știm prea bine, întrucât biologia își urmează cursul. Dacă se va inventa un asemenea remediu, fiți siguri că vom fi primii care va vor anunța, la ProTV. Dar, în schimb, există terapii regenerative la care încă se lucrează, ce utilizează potențialul celulelor stem pluripotente proprii, extrase din grăsime, de exemplu. Până când se vor elucida complet și, bineințeles, aproba aceste tehnologii, putem îmbătrâni frumos și mai încet printr-un stil de viață sănătoasă, mișcare, o dietă bogată în alimente bogate în energie, cum sunt legumele și fructele crude, semințe, germeni sau alge. În plus, există suplimente care concentrează fitonutrienții prețiosi – resveratrol, acidul ellagic, licopenul, hesperidina, dar și coenzima Q10,  unii aminoacizi sau Omega 3. Cure din aceste suplimente pot face minuni, corelate și cu o bună cunoaștere a bagajului genetic propriu.

În România frecvența bolilor asociate îmbătrânirii este mai mare decât în alte țări? Care sunt acele boli?

Din pacate, la vârstnicii din România predomină polipatologia, coexistă de exemplu  boli cardiovasculare cu  probleme metabolice (dislipidemii, diabet zaharat, obezitate, etc.), cu afecțiunile renale și hepatice, cu afecțiunile degenerative de la nivelul articulațiilor și coloanei vertebrale, cu tulburări de dispoziție, cu  depresia. Majoritatea au drept factori favorizanți sedentarismul, alimentația nesănătoasă, automedicația, lipsa unui bun management al stresului.

Viciile omului pot accelera procesul de îmbătrânire? 

Cu excepția vinului roșu, și acela consumat în cantități moderate (un pahar pe zi), alcoolul de regulă îmbătrânește, ca și tutunul și alte excese.

Un mesaj pentru cititorii RADAR DE MEDIA.

Prețuiți sănătatea și faceți tot ce vă stă în putere ca să o păstrați!

Foto credit: PRO TV

Foto Credit: PRO TV

 

Pagini: 1 2

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending