Connect with us

INTERVIU

Guess Who: Trebui să existe mai mult curaj în presa online

Redactia Radar de Media

Published

on

 Guess Who este unul dintre cei mai îndrăgiți artiști din muzică românească, melodiile sale fiind foarte apreciate de public, prin faptul că transmit un puternic mesaj social. Artistul a acordat în exclusivitate un interviu pentru RADAR DE MEDIA în care vorbește despre viitorul său album, industria muzicală din România și evoluția rap-ului în ultimii ani.

 

Ai început să lucrezi la al treilea album. Ce ne poți spune despre el? Când urmează să fie lansat?

Într-adevăr, lucrez la cel de-al treilea album. Ce vă pot spune este că am multe piese în lucru, idei, instrumentale, dar îi mai trebuie timp să se contureze și să ia forma unui album.

“Locul potrivit”, “Manifest”, “Onoare” sunt melodii care transmit un puternic mesaj social. Crezi ca prin muzica ta poti schimba mentalitatea oamenilor?

Îmi doresc să cred asta, toată lumea are urechi să audă. De apreciat sunt cei care iau inițiativă în acest sens și încearcă să schimbe ceva. Chiar dacă pașii sunt mici pentru o schimbare adevărată, cred că noua generație își dorește și vrea altceva, mulți vor să fie altfel.

Ești unul dintre hip-hoperii cu cea mai fulminantă ascensiune în ultimii ani, dovadă sunt premiile din 2010 (cel mai bun artist hip-hop), 2011 (best hip-hop), iar pe lângă acestea muzică ta se bucură de mult success. Te-a schimbat în vreun fel succesul?

Nu mă simt o persoană schimbată, ceea ce se schimbă este percepția față de succes,odată ce ai contact cu el. Acum sunt convins că ceva ce poate părea greu sau chiar imposibil poate deveni realitate.

În ce situație consideri că se află industria muzicală din România?

Sincer, nu îmi place să-mi dau cu părerea sau să judec munca altcuiva. Mi-ar plăcea, însă, să văd mai multă pasiune și consistență în muzica de la noi.

Ai avut perioade când nu aveai inspirație? Cum ai trecut peste acele momente?

Am perioade în care nu am inspirație și nu sunt de acord că trebuie să forțezi momentul. Chiar dacă se întâmplă să nu fii inspirat, nu consider că este un timp pierdut sau că bați pasul pe loc, fiindcă îți trebuie timp să asimilezi idei pe care să le materializezi.

În afară de muzică, cum îți petreci timpul liber? Cum arată o zi obisnuita din viață lui Guess Who?

O mare parte din timp o petrec la studio, chiar dacă fac sau nu muzică. Pentru momentele de respiro aleg să mă joc pe PlayStation, să văd un film sau să ascult ce muzică a ieșit.

Ce părere ai despre presă on-line din România?

Sunt de părere că ar trebui să existe mai mult curaj în presa on-line de la noi și să se renunțe același pattern de a relata pur și simplu, mai ales că mediul online îți oferă libertatea de a fi original.

Ți s-a propus să participi la show-uri TV?

De-a lungul timpului am primit multe propuneri, dar am preferat să iau parte, în general, la cele cu profil muzical.

Ai început carieră muzicală în 1999, în ce fel a evoluat rap-ul în 15 ani?

E clar că totul a evoluat în ultimii ani. Era și normal având în vedere că tehnologia a avansat și e oarecum mai ușor să putem scoate un sound mai bun. Dacă te referi la direcție, asta este o chestie de gust, fiecare este liber să asculte ce dorește.

Care este cel mai mare sacrificiu pe care l-ai făcut pentru muzică?

Nu pot spune că am făcut un sacrificiu pentru că nu m-a obligat nimeni să fac ceea ce îmi place, e pasiune, mă duc la muncă în timpul liber…Că am investit timp, bani sau că m-am chinuit?Nimic nu e ușor, m-am obișnuit în timp cu asta, important e să nu renunți.

Te-a afectat în vreun fel conceptul “underground vs comercial”?

Nu cred în „underground vs comercial”, cred în muzică bună sau nu.

Ce muzică asculți?

Ascult cam tot ce iese nou… Mă bucur că în ultimii ani au apărut nume noi, care au dat un refresh și au reușit să se poziționeze lângă nume mari într-un timp scurt – vezi Kendrick Lamar, Drake, J. Cole, Big Sean și mulți alții.

Un mesaj pentru cititorii RADAR DE MEDIA

Fiți cu ochii pe Okapi Sound!

Comentarii

comments

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale, vă rugăm să ne contactați pe email.

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending