Connect with us

Eurovision

INTERVIU EXCLUSIV. Mariya Yaremchuk, reprezentanta Ucrainei la Eurovision 2014: “O singură privire valorează cât o mie de cuvinte”

Avatar

Published

on

După cum știți, Mariya Yaremchuk va reprezenta Ucraina la Eurovision 2014 cu piesa “Tick-tock”. Deoarece melodia este foarte bine cotată în majoritatea clasamentelor, noi ne-am gândit că vreți să aflați mai multe despre Mariya și am realizat un interviu cu ea, pe care vă invităm să-l citiți mai jos:

Bună Mariya! Au trecut mai mult de 5 luni de când ai câștigat Finala Ucrainei pentru Eurovision 2014. Spune-ne ce ai făcut de atunci și cum te simți în calitatea de reprezentantă a Ucrainei la Eurovision?

Bună! Să particip în mod activ la Eurovision este un sentiment copleșitor pentru mine! Am visat dintotdeauna să particip la Eurovision, să-mi reprezint țara și să cânt pentru publicul european. Visul meu a devenit realitate și o să fac tot posibilul să obțin un rezultat bun și să fac inima europenilor să bată tick-tock odată cu melodia mea. În aceste luni am lucrat în mod continuu, repetițiile făcând deja parte din rutina mea zilnică. Am vizitat Londra și Amsterdamul. A fost extraordinar să-mi prezint melodia acolo și să simt emoția și energia oamenilor.

Ucraina este una din puținele țări care nu a ratat nicio Finală Eurovision. Ți-e teamă să nu fii prima participantă ucraineană ce nu reușește să treacă de Semifinale?

Nu mă concentrez pe acest aspect. Întotdeauna există o “primă dată”, dar sper să nu fie cazul în acest an. Este un concurs și reprezintă alegerea telespectatorilor. Vom vedea. Nu vreau să fac predicții. Scopul meu este să-mi reprezint țara în cel mai bun mod posibil, să mă provoc pe mine și piesa mea să ajungă la inimile tuturor europenilor.

Cum ai descrie piesa ta într-o singură frază?

“Tick-tock” reprezintă o poveste de dragoste despre căutarea sentimentului adevărat pe durata întregii vieți.

Vei participa în prima Semifinală. Vezi acest lucru ca pe un avantaj sau ți-ai fi dorit să participi în cea de-a doua Semifinală?

Nu cred că acest aspect contează. Dacă oamenilor le place piesa, aceasta se va auzi cu siguranță și în Finală.

Poți să ne dezvălui ceva din show-ul pe care îl pregătești pentru scena din Copenhaga?

Desigur…. nu! Lucrăm la prestația mea scenică zi de zi. Pot spune doar atât: o singură privire valorează cât o mie de cuvinte. Sper să vă placă show-ul nostru.

Ești foarte frumoasă și o mulțime de fani te văd ca următoarea Miss Eurovision. Crezi că acest lucru poate fi un plus pentru tine în cursa pentru obținerea unei clasări cât mai bune?

Nici nu știam acest lucru. Sunt foarte flată, la fel ca orice față aflată în situația mea. Mulțumesc tuturor fanilor mei! Sunteți minunați! Dar Eurovisionul este un concurs muzical în primul rând, așa că voi încerca să ofer ce e mai bun pe scenă.

Ai ascultat celelalte piese participante? Care îți plac?

Îmi plac multe piese din acest an. Fiecare cântec este unic și merită ascultat. Urez succes tuturor participanților.

Ce părere ai despre melodia României pentru Eurovision 2014?

Îmi amintesc de prestația Paulei și a lui Ovi din urmă cu câțiva ani. Au fost minunați și au obținut un rezultat foarte bun. Ne-am întâlnit la Amsterdam, la “Eurovision In Concert”. Am vorbit puțin, sunt niște oameni foarte de treabă. Le doresc tot ce e mai bun!

Ce altceva mai știi despre România?

Am fost de câteva ori în România. Este o țară foarte frumoasă și romantică! Munți minunați, mare extraordinar de frumoasă – dragostea este peste tot, chiar și în aer.

Cu excepția unei victorii sau a unei clasări cât mai bune la Eurovision, ce alte așteptări mai ai de la această participare?

Eurovisionul nu este doar o competiție muzicală; este și o oportunitate foarte bună să cunoști oameni noi și să comunici cu ei în limba lor maternă.

Lăsând Eurovisionul deoparte, ce altceva ar trebui să știe fanii tăi din România despre cariera ta muzicală?

Cânt încă din copilărie și cred că dependența mea față de muzică este o moștenire de la tatăl meu. El a fost un cântăreț forte faimos în Ucraina și a avut o influență puternică asupra muzicii din țara noastră.

În final, ai un mesaj pentru fanii tăi din România?

Vă mulțumesc tuturor pentru susținere și pentru faptul că aveți încredere în mine. Este foarte important pentru mine! O să fac tot ce pot și o să creez un show excelent pe scena Eurovision!

Comentarii

Eurovision

TVR 1, va transmite, sambata seara show-ul Eurovision: „Europe Shine a Light”

Avatar

Published

on

Foto Credit: TVR

Sâmbătă 16 mai, de la ora 22.00, românii de pretutindeni se conectează la Europa şi urmăresc, în direct la TVR 1HD şi TVR Internaţional, evenimentul special transmis de televiziunea olandeză şi EBU simultan în toate cele 41 de ţări care ar fi trebuit să participe în acest an la Concursul Internaţional Eurovision. 

În ziua în care artiştii sperau să urce pe scena de la Rotterdam în marea finală Eurovision, ei vor participa la acest inedit eveniment fără să se deplaseze de acasă. Dintre ei nu va lipsi Roxen, reprezentanta României din acest an, care va concura pentru ţara noastră la Eurovision 2021. În această sâmbătă, pentru prima dată în istoria Eurovision, reprezentanţii din ţările participante nu vor fi competitori, ci își vor reuni vocile, ca o punte peste întreaga Europă, în piesa câștigătoare a anului 1997, „Love Shine a Light”.

Spectacolul ”Europe Shine a Light” va fi o producție unică ce va trece în revistă pe scurt cele 41 de piese calificate în acest an, dar va include şi momente speciale ale unor artiști cunoscuți din istoria Eurovision. Gali Atari, cea care a câștigat Eurovision 1979, va interpreta hitul său, „Hallelujah”, împreună cu un cor în care se vor regăsi foști participanți la Eurovision Junior. De asemenea, îi vom revedea pe suedezul Måns Zelmerlöw cu „Heroes”, piesa cu care a câștigat ediția din 2015 a concursului, pe Marija Šerifović din Serbia, care ne va emoționa cu a sa „Molitva”, câștigătoare în 2007, precum și pe Netta (Israel, 2018), cu o nouă piesă purtând un mesaj special despre vremurile pe care le trăim.

Unele dintre surprizele show-ului de duminică vor fi momentele oferite de campionul Eurovision Duncan Laurence, care va interpreta în premieră absolută noul său single, „Someone Else”, dar şi de Orchestra Filarmonică din Rotterdam, care își va pune amprenta asupra spectacolului cu moment special. Gazda BBC Eurovision Graham Norton și senzația YouTube-ului din Olanda NikkieTutorials vor apărea, de asemenea, în transmisiunea live.

Sietse Bakker, producătorul executiv al celei de-a 65-a ediții Eurovision, a declarat: „Dorim ca acest show să îi pună în valoare pe cei 41 de artiști care ar fi trebuit să apară la Rotterdam, dar și să-i inspirăm pe cei de acasă și să conectăm oamenii din Europa și nu numai, în aceste timpuri dificile. Desigur, nu îi vom uita pe cei afectați de criza coronavirus și pe cei care fac toate eforturile să îi țină piept acesteia. Haideți să facem din acesta un moment de neuitat în istoria Eurovision!”.

Fanii Eurovision din toată lumea vor fi și ei prezenți, și nu oricum, ci într-un uriaș cor care i se va alătura regelui neîncoronat al Eurovisionului, Johnny Logan, triplu câștigător al concursului, în piesa What’s Another Year. Europa va străluci sâmbătă noapte nu doar prin muzică, artişti şi fani, ci şi prin imagini ale celor mai reprezentative şi frumoase locaţii din cele 41 de ţări participante, luminate în noapte, într-un mesaj comun al speranţei şi solidarităţii.

 „Pentru prima dată la Eurovision nu vor fi jurii sau voturi, toată lumea se va bucura de feeria muzicii, ascultând cântece mai vechi şi mai noi care au făcut istorie la Eurovision de-a lungul anilor. Haideţi să ne alăturăm sâmbătă seară sutelor de milioane de telespectatori de pretutindeni şi să ne bucurăm împreună de magia Eurovision, într-un spectacol cum nu a mai fost şi cum nu cred că va mai fi vreodată”- ne invită Liana Stanciu, şefa delegaţiei noastre la Eurovision din acest an.

Gazdele show-ului vor fi prezentatorii olandezi Chantal Janzen, Edsilia Rombley (Eurovision 1998 și 2007) și Jan Smit.

Comentarii

Continue Reading

Eurovision

TVR a decis: Roxen va reprezenta România la Eurovision Song Contest 2021

Avatar

Published

on

Foto Credit: TVR

Pornind de la prevederile Regulamentului Eurovision Song Contest cu privire la selecțiile naționale și în acord cu partenerul său Global Records, Televiziunea Română a decis să o susțină pe Roxen ca reprezentantă a României la ediția din 2021 a Eurovision Song Contest.

În conformitate cu clarificările aduse de către organizatori, țările participante la concurs au libertatea de a păstra reprezentantul desemnat pentru ediția din acest an sau pot alege un alt artist.  Prevederile

Regulamentului cu privire la melodia interpretată rămân însă aceleași, astfel încât respectiva melodie va trebui să fie lansată public după data de 1 septembrie 2020″

„Televiziunea Română a așteptat confirmarea oficială din partea organizatorilor cu privire la posibilitatea participării interpreților selectați pentru ediția din acest an, a discutat cu partenerul Global Records și a decis ca Roxen să rămână reprezentanta României la acest prestigios concurs pentru ediția din 2021.  În aceste momente complexe, ne bucurăm să putem valoriza astfel investițiile de resurse în organizarea Selecției Naționale 2020 și să respectăm, totodată, votul de încredere acordat deja lui Roxen. Trăim astăzi o altă formă de normalitate, așa că Eurovision se va reașeza în inimile noastre cu altă forță la ediția viitoare. Am certitudinea că Roxen poate impresiona Europa prin atitudine, voce și prezență, chiar dacă piesa selectată nu a avut ocazia să o facă. Vom gasi alt cântec pe care să îl iubim sau nu, dar pe care să nu îl poată ignora nici un ascultător de muzică bună!“, a precizat Liana Stanciu, șef al delegației României la Eurovision Song Contest.

“Am primit cu bucurie și cu emoție această veste și vreau să le mulțumesc tuturor pentru încredere. Știu deja câtă dedicare și câtă muncă implică acest proiect, așa că sunt pregătită să-mi reiau programul pentru a reprezenta cât mai bine România la Eurovision 2021. Îmi pare rău că regulamentul nu-mi va permite să cânt „Alcohol You”, o piesă la care țin foarte tare, pe care însă o voi cânta ori de câte ori voi avea ocazia. Abia aștept să ne întoarcem la treabă și să producem cea mai bună melodie pentru Eurovision 2021!”, a declarat Roxen.

La ora actuală, organizatorii Eurovision Song Contest  – EBU, NPO, NOS, AVROTROS și orașul Rotterdam mențin dialogul cu privire la posibilitatea găzduirii concursului din 2021. De asemenea, continuă discuțiile cu privire lansarea unui CD oficial, care să includă toate piesele selectate pentru ediția din 2020.

 

Eurovision Song Contest 2020 urma să aibă loc la Rotterdam, sub sloganul „Open Up”, cu semifinalele pe 12 şi 14 mai şi finala pe 16 mai. La ediţia cu numărul 65 a concursului, urmau să participe – alături de România – alte 40 de țări.

Ediția din acest an a Eurovision Song Contest a fost anulată de către organizatori, conform anunțului făcut de aceștia în data de 18 martie, în contextul pandemiei de coronavirus.

În cadrul Selecției Naționale din acest an, piesa cu care Roxen a fost desemnată să reprezinte România la ESC2020 cu piesa a fost „Alcohol You”, de a cărei producţie s-a ocupat Viky Red, muzica fiind semnată de acesta alături de Ionuţ Armas iar textul a fost scris de Ionuţ Armas şi Breyan Isaac.

Decizia a fost luată în proporţie egală de public şi de juriul de specialitate, în cadrul spectacolului Finalei Naţionale organizată de Televiziunea Română pe 1 martie 2020, la Sala Sporturilor “Romeo Iamandi” din Buzău.

Comentarii

Continue Reading

Eurovision

Roxen ar putea participa la Eurovision 2021, însă cu altă melodie. Ce au decis organizatorii?

Redactia Radar de Media

Published

on

Ediția din acest an a Eurovision Song Contest 2020 trebuia să aibă loc la Rotterdam, sub sloganul “Open Up”, cu semifinalele pe 12 şi 14 mai şi finala pe 16 mai.

Din cauza coronavirusului, evenimentul nu va mai avea loc, însă, reprezentanta României, Roxen, poate participa la concurs, anul viitor. Condiția ar fi ca aceasta să aleagă o altă melodie. Din cauza coronavirusului organizatorii evenimentului din Olanda au anunțat zilele trecute, că show-ul a fost anulat, urmând să vină cu noi precizări în cel mai scurt timp. Roxen, cea care ar fi trebuit să ne reprezinte la Rotterdam, ar putea participa la Eurovision 2021, însă cu altă melodie și nu cea care fusese aleasă pentru anul acesta.

„Am fost copleșiți de dragostea pe care familia Eurovision Song Contest a împărtășit-o de la decizia dificilă de a anula evenimentul 2020. EBU este foarte conștient de cât de mult va lipsi Eurovision Song Contest anul acesta. Universalitatea concursului, împreuna cu tradiția ți mândria noastră de a sărbători diversitatea prin muzică, sunt acum necesare mai mult ca oricând. Asadar, EBU și membrii săi explorează în prezent posibilități alternative, dar nu și un concurs, pentru a uni și bucura publicul din întreaga Europă în aceasta perioada provocatoare”, este mesajul postat pe contul de socializare Eurovision România.

Citeşte întreaga ştire: Roxen ar putea participa la Eurovision 2021, însă cu altă melodie. Ce au decis organizatorii

Comentarii

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Trending

google.com, pub-4886972132153269, DIRECT, f08c47fec0942fa0