Connect with us

Televiziune

Interviu in exclusivitate pentru Radar de Media cu vedeta TVR Internațional, Carmen Târnoveanu

Published

on

Vedeta TVR Internațional, Carmen Târnoveanu a dat startul #sezonului7 al celei mai îndrăgite emisiuni în rândul românilor din străinătate.

Dăruiește Românie! este emisiunea canalului TVR Internațional al Televiziunii Române, singurul canal de televiziune cu programe proprii pentru românii din străinătate.

Petruț Nechifor: Carmen, știu ca ai avut proiecte, ediții speciale de emisiuni și pe TVR 1, TVR 3, nu îți lipsește publicul din țară, publicul de-acasă?

Carmen Târnoveanu: Voi, toți sunteți publicul meu, publicul pe care îl iubesc și pe care l-am și cunoscut de-aproape în atâtea întâlniri cu românii de peste granițe. Și la fel, în atâtea întâlniri cu românii de-acasă, care mi-au împărtășit momente sensibile din viața lor feliată pe bucăți, între granițe.

Emisiunea Dăruiește Românie! este o întâlnire între acasă de-aproape și acasă de departe, și atunci, aș spune că orice român care ne urmărește din țară sau din diaspora, poate accepta provocarea de a dărui Românie! cu și alături de invitații mei.

Petruț Nechifor: Cum ați început această emisiune și ce se întâmplă în fiecare seară de vineri, de la ora 21.00, în platoul TVR Internațional?

Carmen Târnoveanu: De curând, am dat startul sezonului 7 al emisiunii Dăruiește Românie! De la bun început, intenția noastră a fost cât se poate de onestă – a dărui Românie înseamnă a face cât mai bine ceea ce știi tu să faci, ce poți tu să faci, de fapt, înseamnă să fii tu însuți.

Aceasta este provocarea, pariul nostru cu noi, cu artiștii, cu publicul. Dacă toți am dărui măcar puțin din ce suntem deja, din ce am învățat deja, din ce știm deja, cum ar fi ? Dacă vrei, cred că e vorba despre principiul „pay forward” în diverse straturi de lectură.

Am încercat să construim, de la lansare și până acum, un spectacol al oamenilor buni, onești, adevărați, români de departe, din diaspora, însă, fără declarații prețioase sau cuvinte căutate. Cine mai crede în vorbe suspendate ? Am vrut de la început să arătăm ce avem bun, azi și acum, prin oameni și faptele lor.

Și așa am ajuns, în sezonul trecut, la colaborarea cu Fundația World Vision România de la care am primit invitația ca emisiunea „Dăruiește Românie!” să devină Ambasador al Copiilor de Pretutindeni. Sigur, ne onorează și, cumva, ne împinge spre mai mult.
TVR susține educația şi, în cazul nostru, vorbim chiar de educația copiilor din medii defavorizate, iar acum, împreună cu românii de pretutindeni, am construit o echipă solidă, echipa binelui îi spun eu. Educația este singurul proces prin care toți putem schimba, în bine, ziua de mâine.

În fiecare ediție a emisiunii „Dăruieşte Românie!” telespectatorii au cunoscut copii excepţionali, beneficiari ai programului „Vreau în clasa a IX-a”, de la care am aflat cele mai emoţionante poveşti despre ambiţie, perseverenţă, reuşită. Aceşti copii buni și talentați, cu pasiuni precum arta plastică, teatrul, muzica, dansul sau atletismul, provin din comunități sărace din mediul rural, acolo unde a merge la liceu nu depinde doar de note, ci mai ales, de aspecte precum situația financiară a familiei sau distanța până la școală

Acum, în noul sezon, sezonul 7, continuam sa facem zid in jurul educatiei, alaturi de Fundatia World Vision România și împreună cu artiștii României și românii de pretutindeni, să argumentăm prin modele de tineri ambițiosi, că #EducațiaMerită, #RomâniaMerită.

Advertisement

Nu uita în fiecare seară de vineri, de la ora 21.00, pe canalul TVR Internațional Dăruiește Românie! cu Carmen Târnoveanu.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending