Connect with us

INTERVIU

INTERVIU – PRESTIGE ORCHESTRA:” Nu trebuie să te gândești să-ți transformi pasiunea într-un business pentru că atunci nu mai este pasiune”

Published

on

 

Când spui PRESTIGE ORCHESTRA spui ONE BAND SHOW, un produs care oferă un  program complex si complet și care a pornit cu 3 oameni în echipă și a ajuns în timp la 30.

Ce-i diferențiază de alte banduri asemănătoare: alegerea si interpretarea diferita a melodiilor, abordarea foarte personală a evenimentelor, spectacolele de cabaret cu dansuri si costumații spectaculoase din întreaga lume, dar și „picătura de folclor”pe care o pun în programele lor. Pentru că fiecare zonă a țării noastre are dansuri specifice, nici acestea nu lipsesc din programele noastre, puse în scenă de 6 dansatori profesioniști.

Iuliana și Costin, fondatorii PRESTIGE ORCHESTRA, s-au cunoscut acum 11 ani la un eveniment, iar în 2013 s-au și căsătorit. Componența Prestige Orchestra este una impresionantă: din band fac parte 10 instrumentiști de elită cu studii în domeniu și concerte în toată lumea alături de artiști consacrați (tobe, chitară bass, chitară solo, pian, trompetă, trombon, saxofon, nai, acordeon, percuție), cabaretul, format din șase balerine profesioniste, și un grup folcloric format din cinci membri vocali și șase dansatori profesioniști care aduc picătura de folclor autentic din toate colțurile țării.

 

 Muzica este marea voastră pasiune, Cum ați reușit s-o transformați într-un stil de viață, dar și într-un business?

Facem muzică pentru că ne împlinim pe scenă atunci când publicul care este în fața noastră rezonează cu muzică pe care o cântăm. Când faci ceea ce îți place, te dedici și investești în pasiunea ta vine și câștigul de care ai nevoie pentru a merge mai departe. Pentru noi, muzica e pasiune de la început până la sfârșit. Nu trebuie să te gândești să-ți transformi pasiunea într-un business pentru că atunci nu mai este pasiune.

Ați pornit de la trei oameni, ați ajuns la 30 de oameni în orchestra? Cum s-a întâmplat acest lucru?

De la an la an am descoperit nevoile clientilor nostri si faptul ca ei isi doresc sa gaseasca totul intr-un singur loc. Asa am adaugat noi membri care sa completeze ceea ce inseamna astazi one band show.

 

Nu vă e greu să vă armonizați atât de mulți?

In spatele întregului show pus în scena sunt ore de studiu în sala de repetitii alături de orchestră, ore în sala de dans alături de trupa de cabaret, dar și foarte multe ore de căutari pentru a ne îmbunătăți repertoriul și a ne crea colaje pentru a putea acoperi cât mai multe stiluri muzicale și a aduce în fata publicului cât mai multă muzică de calitate.

 

De cât timp lucrați cu artiștii din band?

Avem colegi care s-au alăturat proiectului în urmă cu 6-7 ani, alții acum 3 ani.

Cum i-ați găsit? Și, mai ales, cum i-ați convins să rămână?

Avem o echipă numeroasă și bineînțeles formată din profesioniști și nu este ușor să găsești oameni care să se dedice proiectului. Pentru că facem totul la cel mai înalt nivel de implicare pe  toate planurile, asta îi determina pe oameni să rămână și să facă parte din acest proiect care este unul foarte ambițios și care se conturează pe zi ce trece mai bine.

 

Care a fost numărul cel mai mare de spectacole pe care le-ați avut într-o zi? Cum v-ați descurcat?

Am susținut patru concerte într-o zi în localități diferite din țară, însă la distanțe apropiate. Totul a decurs foarte bine și cu succes, dar nu ne-am putut savura momentele de pe scenă pentru că eram într-o continuă alergătură de la un concert la altul.

 

Aveți niște ținute spectaculoase, cine vi le realizează?

Costumele grupului folcloric sunt create în intregime de tatăl lui Costin, la fel și opicile din piele, realizate integral în atelierul propriu al acestuia.

În cea mai mare parte, lucrăm cu designeri români pentru costumele orchestrei. Ținem foarte mult să fim un tot unitar și să avem o prezență scenica de bun gust, în primul rând din respect  față de public. Alte costume sunt aduse din afara țării, precum cele pentru cabaret, din Thailanda, Rusia, Moldova, China.  Ne place să ne implicam și noi în crearea costumațiilor, iar anumite accesorii sunt făcute chiar de mine.

 

Se întâmplă să cumpărați din vacanțe și recuzită dacă găsiți ceva ce vi se pare potrivit pentru spectacolele voastre?

Da, de fiecare data cand plecam gasim cate ceva potrivit pentru scena sau pentru muzeul de instrumente si obiecte. Acum 5 ani am plecat special la Istanbul sa cumparam rochia pentru noaptea  de revelion pentru ca nu o gaseam aici.

 

Costin, tu cânți la cinci instrumente? Care sunt acelea și cum ai învățat?

Țambal, clarinet, pian, caval și fluier. Am început să cânt la pian, la îndrumarea tatălui meu când eram la grădiniță, iar la serbări aveam deja primele ”mini recitaluri”. La scurt timp am început să studiez țambalul cu un lautar în vârstă care venea să-mi predea  instrumentul acasă.

Apoi, la liceul de muzică am început să studiez clarinetul, de aici și deschiderea către instrumentele vechi de lemn, cavalul și fluierul.

 

Aveți și timp liber? Cum îl petreceți?

În timpul liber ne place să stăm acasă să gătim, să citim, să ne uităm la filme sau la documentare sau să plecăm la munte pentru că ne place foarte mult să fie liniște atunci când avem o zi sau două fără activitate.

Care e țara voastră preferată?

România. Avem o țară foarte frumoasă, cu multe locuri de poveste, așa  că oricât de mult ne-a plăcut în țările pe care le-am vizitat până acum, tot România rămâne preferata noastră, cu bune și cu rele. 🙂

Care e locul vostru preferat din România? De ce?

Locul nostru preferat este oriunde la munte. Ne place verdele și iubim natura,  așa că de fiecare dată alegem locuri cu mult verde în jur.

Lasa un comentariu aici!

Pentru orice fel de informații ma puteți contacta pe e-mail! La 1 februarie dam startul primei etape de votare la Premiile RADAR DE MEDIA 2018!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

INTERVIU

INTERVIU: Eda Marcus, prezentatoarea Festivalului Cerbul de Aur: „Este momentul meu de maximă glorie!”

Published

on

 

În luna august, vedeta TVR își va aniversa ziua de naștere pe scena Festivalului Cerbul de Aur 2019. Despre șansa de a prezenta un eveniment atât de important, experiența pe care o are în televiziune și vedetele mari pe care le-a cunoscut, Eda Marcus a vorbit pe larg într-un interviu.

 

Pentru prezentatoarea Eda Marcus, Televiziunea Română înseamnă acasă. Primii pași i-a făcut la TVR alături de mama sa, care lucra în televiziune. Era copil și a rămas fascinată de această lume. A început să lucreze de la 19 ani și spune cu mândrie că a parcurs toate etapele: de la omul bun la toate în colectivul unei emisiuni, până la muncă de prezentator și realizator, așa cum o vedem în Telejurnalul matinal, de la TVR 1. Cel mai mare vis i se va împlini în luna august, când, deși va fi ziua sa de naștere, Eda spune că nu se gândește la petrecere pentru că va fi pe ultima sută de metri cu pregătirile la Cerbul de Aur.

 

De 25 de ani visezi să prezinți „Cerbul de Aur”. Cum a început pasiunea pentru festival de la Brașov?

 

M-am născut și am crescut cu Cerbul de Aur pentru că mama mea a lucrat pe parcursul carierei sale la foarte multe festivaluri, în mod special la Cerb. Am prins toate edițiile de la Brașov, fiind alături de ea, jucându-mă pe scenă, prin culise, printre cei mai mari artiști care au venit la festival, printre oameni de televiziune de mare valoare. Și așa am înțeles ce înseamnă acest eveniment, din toate unghiurile posibile. Am fost cucerită pe viață de atmosfera unică, de emoțiile puternice pe care le trăiam alături de concurenți, de tensiunea aceea de ,,direct” și de amploarea fenomenului.

 

Cum au reacționat cei dragi când le-ai spus că anul acesta vei prezenta Cerbul de Aur? Cine s-a bucurat cel mai mult?

Pentru că nimeni nu se aștepta, bucuria a fost mult mai intensă. Cred că încântarea lor a fost la fel de mare ca a mea. Știau cât de mult îmi doream o astfel de provocare. Toată familia a fost extrem de fericită la aflarea veștii.

 

Am înțeles că îți vei aniversa ziua de naștere chiar în perioada festivalului. Te gândești și la o mică petrecere alături de colegi? Se vor află prietenii și familia alături de tine?

Voi împlini 37 de ani pe 20 august, chiar în săptămâna cea mare, a pregătirilor. Nu mă gândesc la petrecere pentru că mă voi concentra pe ceea ce voi avea de făcut. Când sunt preocupată de ceva nu îmi stă mintea la distracție, însă voi fi înconjurată de oamenii dragi, fetița mea, parinții și colegi frumoși iar acest aspect mă împlinește pe deplin.

 

Povesteai că ți-ai petrecut copilăria la TVR, unde mama ta, Nicoleta Păun, era unul dintre realizatorii apreciați. Ce sfat ți-a dat când i-ai spus că ți-ai ales o carieră în televiziune?

Că nu voi reuși niciodată să realizez ceva, dacă nu iubesc această meserie suficient și dacă nu voi munci pe măsură. Ea a fost un profesionist în adevăratul sens al cuvântului, chiar dacă nu a fost ,,vizibila” pe micul ecran. În schimb, eu mi-am dorit fix acestă zonă pe care ea nu a îmbrățișat-o. Mama a fost cel mai aspru critic al meu dar și cel mai sincer și obiectiv privitor. Și asta mi-a prins extrem de bine. Nu am primit niciodată laude nemeritate și chiar și atunci când făceam o treabă bună, nu primeam toate confirmările pe care mi le-aș fi dorit din partea ei.

 

Ce amintiri te leagă de perioadă copilăriei în TVR. Ce vedete ai cunoscut?

Am trăit multe în lumea acesta fascinantă. Și am atâtea amintiri care pornesc din copilărie și ajung până în punctul în care am devenit și eu om de televiziune ,,cu acte”. Am avut oportunitatea de a crește printre vedete, artiști mari din toate domeniile, din țară dar și din străinătate. Sunt mândră că am avut ocazia pe parcursul carierei mele în televiziune, să intervievez câțiva oameni importanți. Am cunoscut prin intermediul emisiunilor la care am lucrat, de la oameni politici marcanți până la artiști mari ai scenei muzicale sau teatrale. La Cerb am avut ocazia să-i văd în carne și oase pe Joe Cocker, Kylie Minogue, Ricky Martin, Christina Aguilera, Ray Charles și mulți alții. Și îmi aduc aminte că tot la Cerb, copil fiind, găsisem în spatele scenei un apărat prin care se ținea legătură cu regizorul din Carul de transmisiune, iar eu mă prinsesem că dacă era apăsat, se auzea în cabina acestuia. Și îl apăsam ca să cânt porțiuni din melodiile interpretate la repetiții de concurenți. La un moment dat, din aparat se aude vocea regizorului: ,,Va rugăm să încetați!”. Așa că…am amintiri legate și de mici năzdrăvănii pe care le făceam.

 

Povesteai că ai urmărit în fiecare an Cerbul de Aur și chiar ai fost redactor la acest festival… Au fost multe momente pe care le-am trăit din perspective diferite, prin ochii de copil și apoi prin cei ai omului de televiziune. Dar un anume moment m-a marcat cu adevărat. Îmi aduc aduc aminte cu multă emoție de momentul în care Cerbul de Aur era câștigat de Monica Anghel, în anul 1996, iar eu, în vârstă de 14 ani, eram în public. Eram atât de emoționată și plângeam de fericire, gândindu-mă timid la ideea că poate cândva, când voi crește mare și poate voi avea ocazia să fiu și eu parte din ceea ce înseamnă Cerbul de Aur. Și dorință mi s-a împlinit

 

Știu că fiică ta are doar câțiva ani. Va veni și ea la Brașov? Cum reacționează când te vede la televizor?

Da, Aria, fetiță mea de 4 ani, va fi acolo cu mine. Și pentru că voi fi ocupată, îi voi avea alături pe părinții mei care vor avea grijă de ea. Pentru că a avut ocazia să mă vadă zilnic la jurnalul de sport i se pare ceva firesc. Nu e impresionată în nici un fel de aparițiile mele :))

 

Vei prezenta festivalul alături de Elvin Dandel. Ați avut ocazia să va mai întâlniți?

Am avut ocazia să îl cunosc cu ani în urmă, când mi-a fost invitat într-o emisiune, alături de tatăl sau. Și l-am tot la Cerb l-am văzut când eram copil. Însă sunt sigură că nu își mai amintește. Poate îmi face o surpriză 🙂 și își va aminti.

 

Ai început să te gândești la toaletele pentru serile festivalului?

Da! Mă gândesc într-una la acest aspect. Vreau să strălucesc la propriu. Este momentul meu de maximă glorie și îmi doresc să se reflecte și în acest mod. Și am încredere în echipa desemnată pentru acest capitol că vor face tot posibilul să mă pună în valoare.

 

Ce dorință îți vei pune la Cerbul de Aur 2019?

Să iasă totul așa cum îmi doresc să îi am pe cei dragi alături de mine!

 

e

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

INTERVIU

INTERVIU EXCLUSIV, Teo Trandafir: Cultura este singura modalitate de a fi liber!

Published

on

Foto Credit: KANAL D
 

Teo a inceput un nou proiect la KANAL D, show-ul “Vrei sa fii milionar?”, unul dintre cele mai longevive formate tv la nivel mondial. In noua productie o vom descoperi pe Teo si intr-o alta ipostaza.

In continuare va prezentam un Interviu cu Teo Trandafir pe tema “Vrei sa fi milionar”

 

  1. Cat este stiinta, cat este noroc si cat este prezenta de spirit in gasirea/oferirea raspunsurilor corecte la “Vrei sa fii milionar?”

In primul rand, este vorba despre stiinta, apoi despre prudenta, pentru ca trebuie sa te folosesti de variantele ajutatoare, oferite in concurs, daca simti ca este ceva in neregula, si ai o sansa mai mare de 20% sa fii in eroare cu raspunsul. Apoi este vorba de strategie, pentru ca unii considera ca trebuie sa iti pastrezi o varianta ajutatoare pentru momentele grele, cand ajungi la sume mari. Se mai intampla insa, sa nu ajunga acolo si sa plece acasa cu varianta ajutatoare “in buzunar”, in ciuda strategiei. Fiecare “o joaca” asa cum simte.

 

  1. Ce temeri ai avut atunci cand “ti s-a dat pe mana” acest format?

Mi-a fost teama ca nu am sa tin minte toate “comenzile”, ca toata echipa va sta dupa mine sa spun “raspuns final” si “ok”. Mi-a fost teama ca oamenii nu vor sti sa raspunda la intrebari, mi-a fost teama sa nu inceapa sa planga vreun concurent, ceea ce s-a si intamplat.

  1. Ce inseamna sa fii, dupa parerea ta, cel mai slab concurent “Vrei sa fii milionar?”?

Sa nu treci de prima intrebare. Sa nu stii cate personaje centrale sunt in “Tom si Jerry”, in conditiile in care apar, de cele mai multe ori, numai ei …

 

  1. Exista vreun concurent care te-a uimit, in sens pozitiv/negativ, pur si simplu, la “Vrei sa fii milionar?”

Toti m-au uimit! Sunt multe lucruri pe care eu le aflu despre concurenti in timpul filmarilor; era o doamna tanara si foarte, foarte draguta, care era pensionata pe caz de boala si despre care am aflat atunci, in fata ei, ce boala avea … Si, nu prea era bine. Doar ca doamna o trata ca pe o situatie pasagera. Chiar Nicu Peroju a venit din alta tara ca sa participe la “Vrei sa fii milionar?”; un alt domn si-a dorit ca, in urma participarii la concurs, si a banilor pe care voia sa-i castige, sa-si aduca acasa copilul, aflat in strainatate. Fiecare concurent are povestea lui, iar unele pot fi spuse, altele nu J

 

  1. Exista o <tipologie> pentru a fi castigatorul concursului <Vrei sa fii milionar?> Cum poti ajunge, in viziunea ta, castigatorul “Vrei sa fii milionar?”

Ar fi bine sa fii bine pregatit, in primul rand. Probabil ca este si o chestiune de noroc, dar nu am dat peste o astfel de situatie, ci am intalnit doar concurenti bine pregatiti si carora nu le-a fost teama de munca, intr-un fel sau altul. Asta inseamna ca nu s-au intimidat in fata a ceea ce se numeste cultura generala. Cei mai multi oameni refuza cultura de orice fel pentru ca ii intimideaza. De fapt, cultura este singura modalitate de a fi liber. Poti sa te refugiezi in orice, in fizica, geografie, chimie, geologie, muzica, istorie, in ce vrei … .  Asa, daca nu vrei sa te refugiezi in nimic si vrei sa “treci” pe Facebook, chiar nu vrei sa fii milionar. Oamenii care au venit si pe care eu i-am cunoscut pana acum erau bine pregatiti. Au venit foarte multe femei, mai multe decat ma asteptam eu sa se incrie. Femeile mi se par un pic mai prudente, mai asezate, mai calculate, “cantaresc” mai mult; barbatii sunt mai “speriosi”, exact ca in viata reala. Vezi cum reactioneaza barbatul si femeia la spital sau cum reactioneaza barbatul care are guturai si femeia care are aceeasi boala! Exact asa este la “Vrei sa fii milionar?”.

“Vrei sa fii milionar?”, prezentata de Teo Trandafir, incepe la KANAL D.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

INTERVIU

INTERVIURI VIDEO EXCLUSIVE: Palatul Noblesse Life Style

Published

on

 

Radar de Media va prezinta o serie de interviuri cu  participantii la evenimentul organizat de Palatul Noblesse Life Style.

Multumiri echipei RADAR DE MEDIA, Mihai Mitrea, Director Video. 

 

Daca doriti sa va luam un interviu va rog sa ne contactati pe mail: contact@radardemedia.ro, treceti la subiect – interviu.

 

Multumiri echipe RADAR DE MEDIA:

Reporter: CODRUT MOLDOVAN

Director de productie: MIHAI MITREA

Director de vanzari: MIHAELA BUTOI

REDACTOR-SEF: DORIN HUNTAI 

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending

%d blogeri au apreciat: