Connect with us
Avatar

Published

on

Când spui PRESTIGE ORCHESTRA spui ONE BAND SHOW, un produs care oferă un  program complex si complet și care a pornit cu 3 oameni în echipă și a ajuns în timp la 30.

Ce-i diferențiază de alte banduri asemănătoare: alegerea si interpretarea diferita a melodiilor, abordarea foarte personală a evenimentelor, spectacolele de cabaret cu dansuri si costumații spectaculoase din întreaga lume, dar și „picătura de folclor”pe care o pun în programele lor. Pentru că fiecare zonă a țării noastre are dansuri specifice, nici acestea nu lipsesc din programele noastre, puse în scenă de 6 dansatori profesioniști.

Iuliana și Costin, fondatorii PRESTIGE ORCHESTRA, s-au cunoscut acum 11 ani la un eveniment, iar în 2013 s-au și căsătorit. Componența Prestige Orchestra este una impresionantă: din band fac parte 10 instrumentiști de elită cu studii în domeniu și concerte în toată lumea alături de artiști consacrați (tobe, chitară bass, chitară solo, pian, trompetă, trombon, saxofon, nai, acordeon, percuție), cabaretul, format din șase balerine profesioniste, și un grup folcloric format din cinci membri vocali și șase dansatori profesioniști care aduc picătura de folclor autentic din toate colțurile țării.

 

 Muzica este marea voastră pasiune, Cum ați reușit s-o transformați într-un stil de viață, dar și într-un business?

Facem muzică pentru că ne împlinim pe scenă atunci când publicul care este în fața noastră rezonează cu muzică pe care o cântăm. Când faci ceea ce îți place, te dedici și investești în pasiunea ta vine și câștigul de care ai nevoie pentru a merge mai departe. Pentru noi, muzica e pasiune de la început până la sfârșit. Nu trebuie să te gândești să-ți transformi pasiunea într-un business pentru că atunci nu mai este pasiune.

Ați pornit de la trei oameni, ați ajuns la 30 de oameni în orchestra? Cum s-a întâmplat acest lucru?

De la an la an am descoperit nevoile clientilor nostri si faptul ca ei isi doresc sa gaseasca totul intr-un singur loc. Asa am adaugat noi membri care sa completeze ceea ce inseamna astazi one band show.

 

Nu vă e greu să vă armonizați atât de mulți?

In spatele întregului show pus în scena sunt ore de studiu în sala de repetitii alături de orchestră, ore în sala de dans alături de trupa de cabaret, dar și foarte multe ore de căutari pentru a ne îmbunătăți repertoriul și a ne crea colaje pentru a putea acoperi cât mai multe stiluri muzicale și a aduce în fata publicului cât mai multă muzică de calitate.

 

De cât timp lucrați cu artiștii din band?

Avem colegi care s-au alăturat proiectului în urmă cu 6-7 ani, alții acum 3 ani.

Cum i-ați găsit? Și, mai ales, cum i-ați convins să rămână?

Avem o echipă numeroasă și bineînțeles formată din profesioniști și nu este ușor să găsești oameni care să se dedice proiectului. Pentru că facem totul la cel mai înalt nivel de implicare pe  toate planurile, asta îi determina pe oameni să rămână și să facă parte din acest proiect care este unul foarte ambițios și care se conturează pe zi ce trece mai bine.

 

Care a fost numărul cel mai mare de spectacole pe care le-ați avut într-o zi? Cum v-ați descurcat?

Am susținut patru concerte într-o zi în localități diferite din țară, însă la distanțe apropiate. Totul a decurs foarte bine și cu succes, dar nu ne-am putut savura momentele de pe scenă pentru că eram într-o continuă alergătură de la un concert la altul.

 

Aveți niște ținute spectaculoase, cine vi le realizează?

Costumele grupului folcloric sunt create în intregime de tatăl lui Costin, la fel și opicile din piele, realizate integral în atelierul propriu al acestuia.

În cea mai mare parte, lucrăm cu designeri români pentru costumele orchestrei. Ținem foarte mult să fim un tot unitar și să avem o prezență scenica de bun gust, în primul rând din respect  față de public. Alte costume sunt aduse din afara țării, precum cele pentru cabaret, din Thailanda, Rusia, Moldova, China.  Ne place să ne implicam și noi în crearea costumațiilor, iar anumite accesorii sunt făcute chiar de mine.

 

Se întâmplă să cumpărați din vacanțe și recuzită dacă găsiți ceva ce vi se pare potrivit pentru spectacolele voastre?

Da, de fiecare data cand plecam gasim cate ceva potrivit pentru scena sau pentru muzeul de instrumente si obiecte. Acum 5 ani am plecat special la Istanbul sa cumparam rochia pentru noaptea  de revelion pentru ca nu o gaseam aici.

 

Costin, tu cânți la cinci instrumente? Care sunt acelea și cum ai învățat?

Țambal, clarinet, pian, caval și fluier. Am început să cânt la pian, la îndrumarea tatălui meu când eram la grădiniță, iar la serbări aveam deja primele ”mini recitaluri”. La scurt timp am început să studiez țambalul cu un lautar în vârstă care venea să-mi predea  instrumentul acasă.

Apoi, la liceul de muzică am început să studiez clarinetul, de aici și deschiderea către instrumentele vechi de lemn, cavalul și fluierul.

 

Aveți și timp liber? Cum îl petreceți?

În timpul liber ne place să stăm acasă să gătim, să citim, să ne uităm la filme sau la documentare sau să plecăm la munte pentru că ne place foarte mult să fie liniște atunci când avem o zi sau două fără activitate.

Care e țara voastră preferată?

România. Avem o țară foarte frumoasă, cu multe locuri de poveste, așa  că oricât de mult ne-a plăcut în țările pe care le-am vizitat până acum, tot România rămâne preferata noastră, cu bune și cu rele. 🙂

Care e locul vostru preferat din România? De ce?

Locul nostru preferat este oriunde la munte. Ne place verdele și iubim natura,  așa că de fiecare dată alegem locuri cu mult verde în jur.

Comentarii

comments

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook

IN Trending