Connect with us

INTERVIU

Interviu TLC România cu Allison Vest (Proteze salvatoare)

Published

on

Foto Credit: TLC
Reclame

TLC România: Care ai spune că sunt cele mai mari provocări în munca ta și cum îți afectează viața personală?

Allison Vest: Cred că în acest moment al carierei mele, cele mai mari provocări pentru mine sunt navigarea sistemului de asistență medicală din SUA, toate planurile diferite de asigurare și specificațiile fiecăreia, toate acestea sunt cu adevărat cele mai dificile pentru mine din punct de vedere profesional în acest moment.

TLC România: Ești în industrie de ceva timp deja, care ai spune că a fost cea mai mare motivație pentru a începe să lucrezi în industrie?

Allison Vest: Am fost studentă la arte, o elevă axată pe artă și biologie încă din gimnaziu, continuând și la liceu, facultate și masterat. De aceea, cred că cea mai mare motivație a mea a fost să pot folosi acele pasiuni și acea educație pe care le-am nutrit atâta timp într-o carieră și, din fericire, asta fac.

TLC România: Evident, există un factor de satisfacție pe care îl obții când vezi oameni cu aceste proteze, dar care consideri că este aspectul care îți face cel mai mult plăcere? Este faptul că ajuți oamenii sau este partea de construcție și de meșteșug implicată?

Allison Vest: Cred că este un pic din toate. Adică faptul că ajut oamenii este probabil cea mai importantă parte, dar mă face să mă simt bine faptul că îmi pot folosi măiestria, oferindu-mi oportunitatea de a-mi folosi arta pentru a ajuta pe altcineva. Și, la sfârșitul zilei, este un sentiment pozitiv.

Advertisement

TLC România: Pe parcursul experienței tale de 20 de ani, care ai spune că a fost cel mai greu, chiar neobișnuit caz pe care l-ai întâlnit, și apoi de ce a fost nevoie pentru a construi proteza respectivă?

Allison Vest: Da, există în mod cert un caz care iese în evidență în mintea mea, fiind vorba de un domn care a avut cancer în centrul feței. Deci, cuprindea o parte din nasul lui și continua pe obraz și pe o parte din buză. Refuza operația pentru a elimina cancerul și voia o proteză cu care să acopere zona, dar rănile sau cancerul se schimbau aproape zilnic. Așa că a fost o provocare pentru mine să fac o proteză care să se potrivească într-un mod pasiv peste tot, să normalizeze felul în care arăta fața lui, dar apoi să lase rana aceea să facă ceea ce avea să facă. Și am avut succes. S-a bucurat. Iar pentru mine a fost o provocare binevenită.

TLC România: Ai întâlnit vreodată un caz care nu era tratabil sau pentru care nu ai putut găsi o soluție?

Allison Vest: Da. O proteză necesită un anumit spațiu pentru a putea restabili simetria și, uneori, ceea se întâmplă este că doar pentru a închide o rană apare nevoia de a lua o grefă destul de mare și voluminoasă dintr-o altă parte a corpului și a o pune pentru a acoperi deschiderea. Dar uneori nu avem adâncimea necesară, spațiul de care avem nevoie pentru a face o proteză și pentru a o face să pară realistă. Așadar, acestea sunt genul de cazuri în care nu putem oferi o soluție.

TLC România: În ceea ce privește cronologia obișnuită pentru munca ta, de la identificarea problemei pacientului până la proiectarea și realizarea protezei necesare, cât timp durează acest proces și care ai spune că este cea mai grea parte a acestui proces pentru tine?

Allison Vest: Procesul depinde foarte mult de complexitatea cazului. Așa că pentru un ceva de rutină, o proteză nazală, cineva poate veni în clinică, putem începe de luni și putem termina cu proteza până vineri, dar acesta este un caz foarte simplu. În unele cazuri mai complexe, care pot include implanturi, mai multe intervenții chirurgicale, lucruri de acest fel, pot trece luni până să primească efectiv proteza.

Advertisement

TLC România: Oamenii consideră ceea ce faci ca fiind extraordinar. Există vreo parte din munca ta care te șochează uneori și te uiți în urmă și spui: „Uau, asta a fost cu adevărat incredibil?” Și dacă da, ce este și de ce?

Allison Vest: Bănuiesc că, în retrospectivă, după ce am vizionat eu însămi emisiunea, ceea ce mi s-a părut incredibil este că aparent nu-mi păsa că erau camere în jurul meu și asta a fost surprinzător pentru mine. Nu sunt o persoană care are vreun trecut pe ecrane sau care să fie pe scenă sau în centrul atenției, și așa – vreau să spun, din fericire, așa a ieșit, dar asta chiar m-a surprins.

TLC România: Cum ți-a schimbat viața faptul că TLC a făcut publică povestea ta și, dacă este cazul, cum se va schimba în viitor?

Allison Vest: Ei bine, nu cred că mi-a schimbat neapărat viața. M-am bucurat de viața mea așa cum era înainte să se întâmple toate acestea. Și nu mă aștept să fac schimbări drastice în viață, dar ceea ce cred că a făcut este că a adus, într-adevăr, multă atenție anatomopatologiei, iar acesta a fost scopul meu.

TLC România: În ceea ce privește anatomopatologia, cum crezi că va evolua specializarea în viitor?

Allison Vest: Sper și cred că deși protezele pe care le facem în prezent sunt din silicon, în viitor ingineria țesuturilor și celulele stem vor interveni, iar aceasta poate fi soluția pentru oameni.

TLC România: Te confrunți foarte des cu emoțiile oamenilor. Cât de ușor sau cu adevărat greu este pentru tine să creezi o legătură emoțională cu pacienții tăi? 

Allison Vest: Cu siguranță mă raportez la emoțiile oamenilor. Dacă cineva plânge, sunt ca una dintre acele persoane care plâng automat. Dar știu că de obicei sunt lacrimi de fericire, așa că mă bucur să mă gândesc la asa la sfârșitul zilei, știind că acele emoții au fost toate fericite pozitive și că am contribuit la ele.

Advertisement

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Rochii
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement
Special TV5 ore ago

Când visăm împreună, ne adunăm împreună! PRO TV și FRF lansează Imnul echipei naționale pentru EURO 2024

Reality Show5 ore ago

Diseară, la Chefi la cuțite începe bootcampul sezonul 13: concurenții se confruntă cu presiunea celei dintâi probe eliminatorii

Emisiuni6 ore ago

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu revin la PRO TV!

Monden6 ore ago

Întâlnire amoroasă între doi concurenți Survivor, înainte de show-ul de la Pro TV: „A venit la mine acasă și era băută”

Reality Showo zi ago

Filmările Survivor All Stars s-au încheiat, iar concurenții sunt în țară! Finala va fi LIVE!

Documentar4 zile ago

National Geographic anunță premierea serialului „NASA: Culisele Inovațiilor” la 43 de ani de la trimiterea primei nave în spațiu

AUDIENȚE TV5 zile ago

Faimoșii continuă seria victoriilor, iar problemele încep să apară pentru Războinici, la Survivor All Starss. Show-ul, lider de audiență

ȘTIAI CĂ...?6 zile ago

RIHANNA, cântăreață care explodează pe scenă. Care a fost ascensiunea sa în industria muzicală mondială

Reality Show6 zile ago

Faimoșii caută o victorie mult așteptată în jocul vital, la Survivor All Stars: ”mergem spre imunitatea asta, cu gândul să câștigăm”

FOTBAL6 zile ago

PRO TV și FRF pregătesc o surpriză suporterilor, înainte de EURO 2024! Doar 67 de zile rămase până la meciul de debut!

Reality Show6 zile ago

După 3 ani, s-au împăcat la Survivor România All Stars! Gimnasta Ana Porgras și controversatul Zanni s-au luat în brațe în show-ul de la PRO TV

Facebook

Advertisement

IN Trending