Connect with us

Eurovision

INTERVIURI EUROVISION 2017. Vlad Alecu: “Dacă juriul a dat șansa piesei în limba română, o vom interpreta așa cum a fost construită”

Avatar

Published

on

Astăzi RADAR DE MEDIA începe o serie de interviuri, in exclusivitate cu semifinaliștii Eurovision România 2017. 

 

Primul concurent cu care discutăm este Vlad Alecu de la Instinct.

Ei s-au calificat ieri seară în semifinala din 26 februarie cu piesa „Petale” lansată de Roton pe 4 noiembrie, piesă care a strâns până acum aproape 4 milioane de vizualizări.

 

Salut, Vlad! Vorbești astăzi cu cititorii RADAR DE MEDIA. Vreau în primul rând să te felicit pentru calificarea în semifinala Eurovision. Cum te-ai simțit ieri seară?

 

Salutare tuturor cititorilor și mulțumim! A fost o seară cu mare încărcătură! Noi am fost foarte încrezători că vom trece mai departe la cât de mult am investit în aceasstă piesă și ne-am simțit minunat când ne-am auzit numele strigat de către Marina Almășan! A fost o inundație de emoție și de fericire în același timp.

Voi sunteți o trupă care a debutat la X Factor într-o altă formulă. Cum ați ajuns la proiectul „ Instinct”?

 

N-aș zice că am ajuns în proiectul ăsta, ci pur și simplu am decis de comun acord toți trei că Tudor continuă o carieră solo, iar noi doi continuăm proiectul în această formă.

 

Ați aparut la audiții cu două piese diferite, una în română și una în engleză. De ce Eurovision?

 

Pentru că Eurovisionul e un concurs de competențe muzicale de cea mai mare amploare din România. Pentru noi ca artiști, un astfel de concurs în care lucrăm alături de nume cu greutate din muzica româneasca este o mega provocare, dar și o hrană spiritual și inspirație artistică! Nu în ultimul rând este dorința oricărui român să-și reprezinte țara la nivel European într-o competiție internațională!

 

Povestește-mi puțin despre piesa „Petale”

 

Piesa „Petale” este primul nostru single, în care am investit enorm atât emoție cât și bucăți din sufletele noastre. Considerăm că piesele noastre sunt parte din noi, iar această sinceritate emoțională o livrăm prin voce; ca dovadă că piesa a depășit trei milioane de vizualizări la videoclipul oficial, ceea ce ne confirmă faptul că mesajul și emoția piesei sunt recepționate de către ascultători. De asemenea am primit mesaje de susținere de la fani din străinătate care ne spun că nu înțeleg versurile, dar că piesa le transmite foarte mult!

 

Se cunoaște  că la Eurovision cele mai bune locuri sunt luate adesea de piese în limba engleză. Am remarcat ca anul acesta juriul a optat pentru cateva piese în limba română. în cazul în care ajungeți la Kiev, veți schimba textul cu unul de circulație internațională?

 

Acesta este unul dintre motivele pentru care ne-am înscris în competiție cu două piese în limbi diferite. Dacă juriul a dat șansa piesei în limba română, o vom interpreta așa cum a fost construită. Avem dovada faptului că se poate câștiga cu o piesă în limba maternă (Ucraina 2016). Dacă însă câștigăm finala vom decide împrună cu echipa TVR dacă piesa va suporta modificări!

 

Spune-mi cum v-a prins atmosfera Eurovision până acum. Ați avut ieri conferința de presă, pe 19 urmează să cântați la Beraria H și vei trece printr-o multitudine de interviuri și apariții TV. Cum percepeți asta acum?

 

E o experiență pe care am mai avut-o în 2015, la X Factor și care ne-a fermecat și sincer, ne era dor să facem parte dintr-un show așa de mare. Evident că acum urmează o perioadă extrem de încărcată, dar pe cât de obositor pare, pe atât de mult ne place pentru că este cee ace iubim să facem! Am devenit dependenți de a face parte în competiții și asta face cumva parte din ritmul nostru de viață.

 

Ne poți dezvalui în exclusivitate ce hit internațional din istoria Eurovision ați ales să cântați duminică?

 

Bineînțeles! Este vorba de piesa Estoniei din 2015 pe care o iubim din tot sufletul. Mai ales că este și duet, a venit la fix și ne doream de foarte mult timp să cântăm piesa asta.

 

Într-adevăr, este o piesă bună. Stig Rasta a compus și piesa lui Sergiu Bolotă de anul acesta. Nu a intrat însă printre norocoși. Ai și alte nume din festivalul Eurovision care te inspiră sau pe care le admiri?

 

Național sau Internațional?

 

Ambele.

 

Pe plan national, Paula și Ovi sunt duo-ul nostru preferat…iar international avem foarte mulți. Nu putem numi pe cineva.

 

Care sunt principalele calități care pot fi trecute pe cartea ta de vizită ca artist?

 

Considerăm că atuurile noastre sunt: buna armonizare vocală, cât și ca personalități, experința live împreună, imagine cool, și că participăm activ la toate compozițiile pieselor proprii.

 

Da, sunteți într-adevăr foarte drăguți împreună. Care sunt următoarele proiecte la care vă gândiți după terminarea Selecției Naționale?

 

Urmează o perioadă încărcată pentru cariera noastră, avem planuri mari alături de echipa noastră de la Roton (single nou, clip) și de ce nu, sa revenim si la anul în Selecția Națională Eurovision indiferent de rezultatul de anul acesta! De asemena, luam în calcul și alte festivaluri internaționale din Europa la care sa ne înscriem anul ascesta!

 

Unde vă putem urmări progresul?

 

Pe pagina noastră de Facebook, Instinct-B52 și pe Instagram, Instinct.ro.

 

Noi vă dorim succes în continuare și un parcurs frumos în această competiție. Un mesaj pentru fanii Eurovision și cititorii RADAR DE MEDIA ?

 

Mulțumim tuturor celor care ne susțin. Avem responsabilitatea de a nu vă dezamăgi, care ne motivează zilnic, si vă promitem un moment memorabil în semifinală și sperăm și în finală!

 

Stig Rastä și Elina Born- Goodbye to yesterday, finala Eurovision 2015 din Viena

 

Trupa Instinct la audițiile TVR

 

VIDEO EUROVISION 2017: Melodiile calificate în Semifinala Selecţiei Naţionale – RADAR DE MEDIA

RADAR DE MEDIA vă prezintă lista completă a pieselor care au fost selectate pentru Semifinala Selecţiei Naţionale Eurovision. Creaţiile au fost alese de către juriu (Paula Seling, Ovi, Luminiţa Anghel, Ionel Tudor şi Adrian Romcescu) dintr-un total de 78 de melodii, într-un show live, difuzat la TVR 2.

//cdn.embedly.com/widgets/platform.js

Comentarii

comments

Sunt pasionat de fenomenul Eurovision. Vă țin la curent cu toate informațiile ESC ! Mă puteți contacta pe Facebook sau e-mail.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

MENIU

pentru sufletul tau

SHOW MAGAZINE

IN Trending