Connect with us

UTILE

Investiția în bijuterii merită? www.Ags-bijuterie.ro îți oferă câteva sfaturi de care să ții cont

Published

on

Merită să investești în bijuterii? Nu este o chestiune care poate fi acceptată sau respinsă doar cu argumente simple și tocmai din acest motiv am decis să îți oferim câteva informații în acest sens. Vom încerca să înțelegem împreună ce înseamnă cu adevărat să investești în bijuterii, care pot fi rentabilitățile posibile, dacă ai nevoie sau nu de abilități specifice și alte aspecte.

 

Deci, este investiția în bijuterii chiar atât de convenabilă astăzi? Tocmai pentru că bijuteriile au valoare nu numai pentru materialele pe care le folosesc, ci adesea și pentru calitatea lucrării lor acestea sunt, de cele mai multe ori, o investiție în adevăratul sens al cuvântului. Judecarea valorii bijuteriilor nu poate fi banală sau simplă. Ne vom muta pe un teritoriu dificil, dar experții care au studiat temeinic acest sector ne vor oferi sfaturi în acest sens.

 

Să începem cu o întrebare decisivă: Ce înseamnă să investești în bijuterii? Înseamnă să cumperi bijuterii pentru a le păstra până când prețul lor a crescut suficient pentru că tu să obții profit. Până acum totul ar trebui să fie simplu. Particularitățile bijuteriilor sunt însă cele ce stabilesc adevărata valoare:

 

Metalele și pietrele prețioase: un inel, un colier, un cercel – toate acestea au valoare mai presus de toate pentru cantitatea de material prețios pe care o conțin. Aur, platină, uneori argint, precum și diamante, smaralde, rubine reprezintă caracteristicile prețiozității. Această valoare este întotdeauna aceeași. Metalele sunt cântărite, pietrele sunt evaluate și această valoare este confirmată. Aurul valorează aceeași sumă peste tot în lume: prețul său este reglementat de piețele financiare specifice.

 

Valoare artistică: nu toate bijuteriile sunt la fel. Există creații în serie și există bijuterii unicat realizate de meșteri bijutieri renumiți. Iar acestea din urmă costă mai mult decât primele, deoarece încorporează și o valoare artistică. În acest al doilea caz, evaluarea este mult mai complicată. Pentru că nu vorbim despre lucruri strict tehnice precum greutatea în carate a aurului, ci despre sensibilitatea personală, unicitatea și chiar vechimea bijuteriilor. Aceasta este prima problemă care privește piața de bijuterii și investițiile sale. Tocmai pentru că ne confruntăm cu o piață care, în ceea ce privește valoarea materialelor, este mult mai puțin agilă. Și la nivelul valorii artistice, devine mult mai complicat tocmai pentru că este o piață mult mai restrânsă. Pentru a face investiția mult mai simplă din acest punct de vedere, personalul de la www.ags-bijuterie.ro te poate ajuta și îți poate oferi bijuterii care chiar reprezintă o investiție.

 

Advertisement

O problemă ar putea fi depozitarea investițiilor. Foarte puțini se gândesc la faptul că investițiile în bijuterii pot fi foarte costisitoare, chiar și în ceea ce privește menținerea acestora. La ce ne referim? Bijuteriile, atunci când sunt valoroase, trebuie protejate în mod adecvat. Cum poți proteja bijuteriile? Iată câteva sugestii:

 

-Un sistem de alarmă. Totuși, instalarea și întreținerea acestuia, are de fapt costuri semnificative;

-Un seif. Chiar și într-o casă foarte bine protejată, bijuteriile care au cu adevărat o valoare investițională ar trebui păstrate într-un loc greu accesibil;

-O asigurare. Chiar și atunci când suntem protejați la maximum, ceva poate merge prost și pierderea completă a capitalului nu este un eveniment pe care să-l putem lua în considerare.

 

Toate aceste lucruri au costuri, chiar mari, care trebuie luate în considerare în cadrul strategiei noastre de investiții în bijuterii.

 

Dacă cumperi bijuterii din obișnuință, acest lucru nu este o investiție. Reprezintă una dintre plăcerile vieții, cum ar fi o mașină frumoasă, o casă frumoasă sau o sticlă bună de vin. Sunt însă multe persoane care investesc în bijuterii fără a le utiliza, iar singurul lor scop este să obțină la maximum valoarea lor la nivel economic. De aceea, atunci când investești în bijuterii, trebuie să ai în vedere și scopul pentru care o faci. Dacă dorești să valorifici ulterior bijuteria respectivă, va trebui să iei în calcul ceea ce dorești să faci cu ea. A o purta poate înseamna anumite riscuri ce o pot devaloriza în timp. Ce riscuri? Bijuteria poate fi deteriorată sau, mai rău, furată sau pierdută. Dacă vrei să o valorifici în timp, atunci acceptă sfaturile de mai sus și investește și în ceva ce să-i asigure protecția. Altfel, bijuteriile de calitate, vintage, de design sau rare reprezintă o investiție ce poate fi valorificată ulterior.

 

Advertisement

În concluzie…

 

Ceea ce face bijuteriile atât de prețioase nu este doar frumusețea lor, ci și mai mult, valoarea lor economică: ele au fost întotdeauna considerate „active de refugiu”, care sunt perfecte pentru a face față momentelor de criză. Acest lucru nu este valabil numai pentru diamante și aur, desigur, deoarece bijuteriile cu valoare istorică și / sau artistică, foarte căutate de colecționarii din întreaga lume, pot ajunge la sume uluitoare.

 

Așadar, cumpărarea și deținerea de bijuterii este una dintre cele mai bune investiții pe care le poți face, dar totul constă în a ști cum să te miști corect în acest domeniu și cum să eviți greșelile.

 

Dacă nu ești un expert în domeniu și faci acest tip de afacere pentru prima dată, riscul de a te întâlni cu oameni lipsiți de scrupule este mare. Așa că evaluează cu atenție diverse propuneri și oportunități și, mai presus de toate, cumpără din locuri sigure precum ags-bijuterie.ro.

 

Nu te grăbi și, mai presus de toate, informează-te meticulos și cu atenție. Aceasta poate fi cu adevărat diferența între o investiție bună și o greșeală care te poate face să regreți că ai cheltuit banii. Investește întotdeauna capitalul pe care îl ai cu înțelepciune și evaluează cu atenție toate elementele implicate. Îți dorim succes!

 

Advertisement

 

 

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending