Connect with us

Cultura

Învie Tradiția – Comunitatea iubitorilor de artă populară

Published

on

Dacă vrei să încurajezi o continuă perpetuare și prezervare a trecutului, cu obiceiurile și tradițiile sale milenare, poți deveni și tu parte a comunității Învie Tradiția, aflând mai multe informații, disponibile pe site-ul acestui proiect.

Totodată, este o ocazie perfectă să împărtășești și cu alții experiența ta, introducând diverși turiști – din țară sau din străinătate – în lumea unică a satului românesc și a bogățiilor sale. Acest proiect național de susținere a meșterilor populari și de conservare a meșteșugului, prin documentarea și promovarea artei populare vine în întâmpinarea oricărei preferințe și va rămâne o amintire de neuitat.

Proiectul susține arta populară născută în satul românesc, veche de sute de ani. Se pare că ne aflăm la ultimele generații de meșteri populari. „Inițial, acesta era doar o bănuială, însă după ce am bătut țara în lung și în lat pentru a întalni oamenii care încă mai lucrează meșteșug, ne-am dat seama că este o realitate” ne declară unul din inițiatorii proiectului. Așa că s-a conturat o idee de proiect. Dacă nu se fac lucruri concrete de sprijinire a acestei zone, de a genera venituri pentru creatorii de artă populară și stimulare a generațiilor noi să preia meșteșugul, riscăm să pierdem ceva foarte valoros. O pagină importantă din istoria poporului nostru. 

După cinci ani de activitate, lucrurile au prins si mai mult contur. Mai concret, tot ceea ce s-a realizat până acum constă într-o comunitate solidă de iubitori de tradiție, meșteri populari, producători locali, susținători și parteneri media. Iar ca pârghii de sprijin pentru meșterii populari si producătorii locali de produse tradiționale avem un magazin online de desfacere și un showroom expozițional. Proiectul cuprinde in jur de 1500 de exponate unice de produse meșteșugărești, de la ceramică autentică, sculptură în lemn, țesătură, port popular, obiecte de decor și bunătăți tradiționale. Vă invităm să le descoperiți și să îi susțineți cum considerați de cuviință.

Facebook Comments Box
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Rochii
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending