Connect with us

MAGAZIN

Ioan Cărmăzan, workshop de regie-master class la Centrul Cultural Calderon, în cadrul Festivalului de Film Hyperion 2015

Published

on

 

În perioada 9-11 decembrie la Centrul Cultural Calderon (Strada Calderon, nr.39), s-a desfășurat Festivalul de Film Studențesc Hyperion. În cea de-a doua zi a acestui festival, sala de proiecții a Centrului Calderon a devenit neîncăpătoare datorită numărului impresionant de participanți la Workshopul de Regie susținut de profesorul universitar doctor/regizorul Ioan Cărmăzan.

Profesorul Cărmăzan a propus cursanților spre dezbatere două scenarii de lung metraj, ambele aparținând unor masteranzi anul II, ai Universității Hyperion București secția -Dramaturgie Cinematografică, Scenaristică. Realizator Film și Televiziune. Unul din scenarii s-a numit ”Cercul”, scris de masteranta Mirela Tămaș , în care personajul principal feminin, prin natura evenimentelor e prins între un trecut, întrerupt nefiresc și un viitor, fragmentat de fapte din trecut. Are de depășit propriile temeri și îndoieli pentru a-și regăsi echilibrul interior. Cel de-al doilea scenariu propus a fost ”Hadar, o iubire cușer” scris de Ștefan Zaharia, unde e descrisă iubirea ce se naște între un băiat sărac român și o fată frumoasă evreică, candoarea și imposibilitatea acestei povești de dragoste. Din ambele scenarii, autorii au selectat câte un scurt fragment și mai mulți actori profesioniști care să interpreteze rolurile. Astfel, alături de profesori, studenți și masteranzi au fost prezenți la workshop și actori dintre care unii, foști absolvenți ai Universității Hyperion: Claudia Motea, Nicolae Ieremciuc, Ruxandra Enescu, Remus Mărgineanu, Camelia Oprița, Dorin Zachei, Delia Hanzelik, și nu în ultimul rând, regizorul și actorul Toma Enache.

Actrița Claudia Motea, care a interpretat rolul feminin din „Cercul” a declarat: „Este primul pas pe platoul de filmare cu Maestrul Ioan Cărmăzan, iar bucuria și emoția le trăiesc deopotrivă. Dumnealui mi-a fost și mie profesorul coordonator la Masteratul meu în Dramaturgie Cinematografică, atunci când am scris scenariul la filmul artistic de lungmetraj SPOVEDANII, după o idee a dumnealui. De ce îl prețuim atât de mult pe acest Profesor? Pentru că, alături de Ioan Cărmăzan, pe lângă o lecție de măiestrie artistică, poți învăța cum să-ți păstrezi verticalitatea în Artă, demnitatea fiind o trăsătură de esență umană a fiecărui Artist ce se respectă’’, spune Claudia Motea.

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Evenimente

La jumătatea Turneului Național #Confesiune, Smiley a cantat Acasa, la Pitesti

Published

on

 

Aflat deja la jumătatea primului Turneu Național #Confesiune, Smiley a cântat Acasă, la Pitești, la Casa de Cultură a Sindicatelor, pentru prima oară în fața bunicii sale.

„Nemaipomenit de bine, simţeam că zbor, plutesc. M-am bucurat nespus de mult!”, a spus bunica artistului.
“Întotdeauna am emoții foarte mari atunci când sunt acasă la mine, dar acum, mai ales, că a venit bunica să mă vadă pentru prima oară într-un concert. Sunt fericit pentru tot ceea ce mi se întâmplă și pentru bucuria oamenilor care ne sunt alături la fiecare concert ”, mărturisește Smiley.

La Pitești au fost două ore pline în care publicul a cântat pe piesele cele mai cunoscute ale artistului. Seredinschi, artistul nou intrat în portofoliul HaHaHa Production, a dat tonul cu Piesa mea de dor în deschiderea concertului #Confesiune.

Dorian, și el artist HaHaHa Production, a cântat cu Smiley, cea mai nouă piesă – Aprinde scânteia, o declarație despre libertatea de a fi.
Turneul va continua pe 13 noiembrie la Craiova, la Sala Polivalentă, unde locurile au fost deja suplimentate la cererea publicului, încă 400 de bilete fiind scoase la vânzare în ultimele zile.

La Târgu Jiu, Smiley va inaugura singura sala de sport în oraș prin concertul care va avea loc pe 14 noiembrie.
Ultimele două orașe vor fi Timișoara, pe 15 noiembrie și Constanța, pe 18 noiembrie, unde biletele s-au epuizat de câteva săptămâni.
Organizatorii Turneului Național Confesiune sunt HaHaHa Production și Sublime România, una dintre cele mai mari agenții de profil din industria muzicală din România, iar partenerul principal al turneului este Kaufland.

Kaufland România susține concertul Smiley pentru că spiritul fresh, mereu tânăr al artistului se îmbină armonios cu viziunea companiei, cu dorința de a se reinventa și de a rămâne, totodată, un punct de referință în viața românilor. Bucuria din cântecele și versurile lui Smiley sunt într-un acord perfect cu misiunea Kaufland România – aceea de a fi o prezență pozitivă în viața de zi cu zi a românilor, în demersul de a face din orice săptămână – o săptămâna bună.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Evenimente

Puritate Pandora – Noi bijuterii cu modele clasice reinterpretate

Published

on

 

Inspirate de puritatea formelor și a culorilor regăsite iarna în natură, noile bijuterii ale Seriei Puritate PANDORA reprezintă o reinterpretare contemporană a unor stiluri emblematice.

Seria Puritate PANDORA duce metalele prețioase și elementele de design într-o nouă dimensiune a eleganței. Materialele de înaltă calitate precum atemporalul argint 925 și arămiul PANDORA Rose au rolul de a capta toate privirile, dar și de a servi drept fundal pentru modelul mărgelat rafinat și perlele de cultură de apă dulce – un element cheie al ADN-ului PANDORA – aducând astfel colecției un sentiment de armonie și strălucire.

Texturi circulare, proporții inedite și detalii minunate, finisate manual, creează un mix fascinant între stilurile moderne și cele vintage. Perlele de cultură de apă dulce par că plutesc, iar sferele mobile adaugă o notă atemporală și o fluiditate sofisticată inelelor, cerceilor, colierelor, talismanelor și brățărilor.

Noua serie uimitor de versatilă cuprinde o gamă de modele pentru fiecare femeie și fiecare ocazie: inele statement de purtat zi de zi și cercei rotunzi împodobiți cu perle de cultură de apă dulce, coliere șic ajustabile și cercei mărgelați – piesele ideale pentru a transforma o ținută de zi într-una de seară, cât ai clipi.

În acest sezon, îndrăznește să experimentezi contrastele și creează-ți propriul tău mix special între elementele clasice și cele contemporane. Combină diferite forme și texturi pentru a realiza suprapuneri unice de inele și cercei. Abordează un look minimalist, suprapune coliere, pandantive și lanțuri de diferite lungimi pentru a fi în centrul atenției, sau atrage privirile printr-un echilibru perfect cu noile coliere în formă de Y.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Life Style

Adina Halas: Moș Crăciun există și noi mergem acasă la el

Published

on

 

Cu cât se apropie sărbătorile de iarnă, cu atât sunt mai visătoare. Rememorez scene, frânturi, mirosuri, senzații din copilarie, când mă gândeam că în sfârșit am să îl prind pe Moș Crăciun când pune cadourile sub brad.

E drept că pe atunci se numea Moș Gerilă, dar emoția era la fel de mare ca a baiețelului meu acum, care are 7 ani. L-am pândit pe Moșu’ ani în șir, dar era mai dibaci ca mine și avea mereu răbdare să adorm înainte să vină cu daruri… Momentele acestea din copilarie sunt cele la care mă întorc cu drag an de an, cele care mi-au creat imagini pe care le rememorez și acum și care mi-au dat confort și siguranță și când am devenit adult și am început să am multe responsabilități.

Pentru că înțeleg cât de importantă este copilăria în formarea unui om și pentru că îmi aduc aminte ce simțeam la 7 ani, știu exact ce simte Serghei acum și de aceea am decis împreună cu tatăl lui să îi păstrăm cât mai mult timp magia activă. Este clasa I acum și copiii au început deja să își exprime între ei îndoielile, pentru că unii au frați mai mari și au aflat de la aceștia că treaba nu este tocmai cum cred ei.

Citeste intreg aricolul aici.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement Https://Www.Autodoc24.RO

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending