Connect with us
Avatar

Published

on

Campania initiata de ACASA prin care se doreste aparitia unei legi speciale care sa pedepseasca violenta in familie si-a gasit un nou aliat in persoana actritei Ioana Ginghina.

”Pentru mine bataia inseamna in primul rand umilinta, durerea fizica mi se pare putin lucru fata de umilinta pe care trebuie sa o induri. Din pacate, in Romania bataia trece in sfera normalitatii, copiii sunt batuti sa fie educati si femeia e batuta tot pentru a fi educata. Gandeste-te ca daca copilul vede asta in familie probabil ca si el la randul lui, cand are o familie, crede ca este absolut normal sa faca ce a vazut si el.”, spune Ioana.

Actrita care este la randul ei mama si sotie isi aminteste de cazurile de violenta pe care le-a vazut in copilarie: “Cand eu eram mica, la Sibiu, tin minte ca aveam pe scara o familie care aveau probleme. Si tatal meu era sef de scara. Mai, noi cand auzeam scandal, taica-miu se ducea acolo peste ei, batea la usa, vedea care e situatia, se calmau lucrurile pe moment. Daca auzi ca o bate te duci si vezi ce e, poate o omoara, eu as avea pe constiinta un om, sa stiu ca l-a batut si a doua zi sa aflu ca e mort sau ca e in spital. Dar de ce nu m-am dus?”

Ca mama, Ioana Ginghina spune ca ar reactiona foarte dur daca ar afla ca fiica ei este batuta: “Mie daca vine fii-mea si imi zice ca a batut-o ala pai nu stiu ce fac, cred ca ma duc si il bat eu. Sistemul e prost, nu te-ajuta statul, nici oamenii, nimeni, esti cam pe cont propriu… Trebuie sa crezi foarte mult in tine. Eu la asta lucrez si cu Ruxandra, trebuie sa-ti stii foarte bine valoarea ta ca om si atunci, daca tu stii unde stai, nu-ti mai e frica de ce zice ala”.

Alaturi de Ioana Ginghina, alti peste 65.000 de mii de romani au semnat pe www.acasatv.ro petitia prin care se cere adoptarea unei legi speciale care sa pedepseasca exemplar violenta in familie.

Comentarii

comments

Facebook

IN Trending