Connect with us

Emisiuni

Ioana Radu – regina romantei romanesti la Doamne de poveste, maine, pe AcasaTV

Redactia Radar de Media

Published

on

Duminica, 22 aprilie, de la 16.30, la “Doamne de poveste”, ACASA, Olivia Steer spune povestea unei mari artiste cu o personalitate si o voce fara egal – Ioana Radu, regina romantei. Cei care i-au auzit cantecele nu au putut uita vocea inconfundabila a acestei mari doamne a muzicii romanesti.

“Glasul dumitale face minuni pe care le doresc si viorii mele” i-a spus George Enescu dupa ce a ascultat-o.

Ioana Radu a fost pentru toti cei care au cunoscut-o o persoana extraordinara, patimasa in iubire, stilata si eleganta, dar mai ales inzestrata cu harul de a topi in lacrimi prin muzica ei si si o inima de piatra.
“Era de o dragalasenie nemaipomenita. Era un artist desavarsit. Ca om avea un umor ce a facut niste lucruri care pentru mine au ramas in istoria mea personala si a colegilor mei de pe vremea aceea. Sprijinea artistii tineri, dar numai pe cei foarte seriosi. Cei care luau totul in gluma, erau imediat pusi la colt”, spune compozitorul Horia Moculescu.
“Era un om deosebit, era o femeie foarte dura, dar plina de viata. Ceea ce spunea ea intotdeauna starnea in jurul dumneaei multa energie pozitiva, multa dragoste, chiar daca avea o fire mai inchisa. N-a tinut la bani, n-a tinut sa aiba bogatii, bogatia ei era sa se simta bine pe moment. Asemenea oameni n-ar trebui sa dispara niciodata. De fapt, este eterna prin tot ce a facut”, povesteste Elena Merisoreanu.

Aflata tot timpul in cautarea iubirii adevarate, Ioana Radu a avut sase casnicii: “Partenerul care vine langa un artist este un om care trebuie sa renunte mult de tot la orice placere a lui speciala. Traim singuri cu cantecul, cu arta noastra si cel de langa noi trebuie sa ne ajute sa ne inteleaga. Negasindu-si omul, dansa a trecut prin clipe grele cand se canta de seara pana dimineata in carciuma. A doua zi avea nevoie de odihna multa, de liniste. Sunt niste conditii pe care cu greu le pot accepta cei de langa noi, partenerii nostri de viata”, declara pentru “Doamne de poveste” Ionela Prodan.
“Era o fire dominanta, extrem de dominanta. Lucru care sunt convins n-a convenit sotilor ei si s-a ajuns in fiecare casatorie destul de curand la divort. A trait mai mult singura decat maritata. Nu a incetat insa niciodata sa creada in iubirea adevarata si intr-un mariaj reusit”, spune Doru Braia, nepotul Ioanei Radu.

Inca din tinerete, pe langa muzica, Ioana Radu a mai avut o mare pasiune pentru masini si motociclete: “Pe vremea aia, probabil inca nu se infiintasera deja obisnuitele cluburi de motociclisti, dar ea era recunoscuta. Toate bulevardele bucurestene, toate soselele Romaniei le-a parcurs cu motocicletele ei. A avut vreo 3 sau 4”, isi aminteste Doru Braia.
“A fost a doua femeie motociclist din Romania. Conducea masina, nu era un profesionist desavarsit, dar eu eram bucuros si fericit la anii aceia ca mergeam impreuna cu Ioana Radu la Rodica Bujor”, spune Ioan Amititeloaie.

Comentarii

comments

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați pe email sau la telefon.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

MENIU

pentru sufletul tau

SHOW MAGAZINE

IN Trending