Connect with us

Emisiuni

Ion Cristoiu a semnat un contract pentru o emisiune culturala la TVR 2. Cum se va numi noua emisiune?

Published

on

 

Ion Cristoiu, un experimentat om de presa si fost om de televiziune, a semnat un contract cu o noua televiziune unde va prezenta o emisiune culturala.

Emisiunea va vorbi despre carti si se va numi Om cu carte! Ea se va difuza în fiecare marți, pe TVR 2, de la 21 la 22, începînd cu 4 martie 2014.

Acest lucru a fost dezvaluit de scriitor intr-o postare pe pagina sa de Facebook –

”Am semnat contractul cu TVR2 pentru emisiunea Om cu carte!

După ce am scris şi am vorbit despre alţii (Ponta, Chiţoiu, Antonescu), a venit vremea să zic ceva și despre mine. Nu de alta, dar, din cîte am înțeles, fb e un mijloc de comunicare mai ales a faptelor personale.
Azi, am semnat Contractul cu TVR2 pentru emisiunea Om cu carte.
Se va difuza în fiecare marți, pe tvr 2, de la 21 la 22, începînd cu 4 martie 2014.
Confrați amabili cu vîrsta mea, i-au zis emisiune de cultură. Eu, mai modest, îi spun emisiune de Gazetărie culturală. Ce înțeleg prin asta? Ceea ce am făcut pe vremuri la Echinox, la Suplimentul literar artistic al Scînteii tineretului, la revista Teatru și ,în ultimii ani, la revista Historia. E vorba de descoperirea într-un fapt de cultură ( în cazul de față o carte) a acelor elemente care-l fac interesant și pentru marele public. Am mai scris că una e o cronică literară într-o revistă de cultură și alta într-un ziar sau la o televiziune. Presa presă – care nu se confundă cu presa strict culturală, dedicată specialiștilor- trebuie să țină cont că se adresează unui public mult mai larg decît specialiștii sau iubitorii de cultură. Un dialog cu autorul unei cărți despre semnificațiile de viață ale cărții respective am făcut pe vremuri la Realitatea tv, la emisiunea Omul și cartea. Am făcut dialoguri despre cărți și la B1tv, în cadrul emisiunii de interviu.

Marea problemă la televiziunile de știri o reprezintă pentru astfel d emisiuni absența arhivei. Să dau un exemplu. Pentru cea de a doua emisiune m-am gîndit să dezbat cu autorul, Călin Hentea, cartea sa de referință Enciclopedia propagandei românești. Un asemenea dialog trebuie ilustrat cu secvențe de arhivă: spectacolele în cinstea lui Carol al II-lea, spectacolele dedicate lui Ceaușescu, o scurtă declarație a cuiva care a lucrat în propaganda lui Ceaușescu. Singura televiziune care-mi poate pune la dispoziție aceste secvențe de arhivă, care poate trimite o echipă să ia un interviu cuiva e TVR.

De aceea am acceptat această emisiune, nu ușoară, pentru că, pe lîngă cartea respectivă, trebuie să mă pregătesc temeinic și despre domeniul abordat de carte.
Nu ascund că-mi place.
De ce?
Pentru că discut despre cărți și nu despre politicieni.
Politicienii sunt trecători.
Cărțile sunt eterne.”, se arata in postarea publicata de Cristoiu pe Facebook.

Cristoiu a colaborat mult timp la Antena 3, trecand apoi la B1TV, pentru o emisiune de interviuri.

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Emisiuni

Mâine asistăm la o premieră în ultima rundă de audiții pe nevăzute de la Vocea României!

Published

on

Foto Credit: PRO TV
 

Lupta se intensifică: ”Eu o iubesc foarte mult pe Andra, dar sunt gata să mă bat!”, spune Irina!

Vineri, de la 20:30, în ultima rundă de audiții pe nevăzute de la Vocea României, concurenții fac totul pentru a impresiona, iar antrenorii luptă cu toate armele și încalcă regulile pentru cele mai bune voci. Mâine vom asista la o premieră în cea mai tare competiție a vocilor, dar și la bătălii memorabile. ”Eu o iubesc foarte mult pe Andra, dar sunt gata să mă bat!”, spune Irina. Cele două antrenoare încep lupta pentru un concurent cu un timbru vocal uriaș, cântă împreună cu el pe scenă melodiile Oameni și Copacul, iar Tudor intervine și împreună creează un moment înălțător.

Ultima ediție de audiții pe nevăzute va fi una plină de energie, alegeri imprevizibile, întoarceri în ulimele secunde care le dau palpitații concurenților, noutăți și suspans. Echipele antrenorilor vor fi completate de voci formidabile, deciziile acestora vor fi extrem de dificile și, chiar dacă lupta va fi una aprigă, Tudor își va demonstra generozitatea. ”În show-ul ăsta sunt doi naughty boys. Dar eu sunt the naughty boy generos, astfel încât le-am întrebat pe fete <<V-ați întoarce dacă ați putea?>>, ele având echipa completă. Și am zis să avem o luptă-n trei.”, îi va spune Tudor unui concurent, iar Andra va continua: ”Am apreciat încă de la început faptul că am asemenea colegi în acest proiect. Mulțumesc din suflet!”.

Chiar dacă vor avea echipele complete, antrenorii nu se vor putea abține și își vor întoarce scaunele pentru voci care îi vor face să vibreze. Ce se va întâmpla în această situație, cum vor reacționa concurenții și care vor fi deciziile finale, vedem mâine, de la 20:30, într-un spectacol extraordinar, la Vocea României!

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Emisiuni

Mirela Vaida îmbracă portul popular moldovenesc și cântă cu Alin Gheorghișan, la “Te cunosc de undeva!”

Published

on

Foto Credit: ANTENA 1
 

Mirela Vaida vine sâmbătă, 20 octombrie, de la ora 20.00, la “Te cunosc de undeva!”, în calitate de invitat special, și va cânta alături de Alin Gheorghișan, în deschiderea galei prezentate de Alina Pușcaș și Cosmin Seleși. Mirela și Alin vor îmbrăca portul popular din zona Moldovei și vor cânta acompaniați de taraful condus de Silvian Voicu.

”Te cunosc de undeva!” este una dintre emisiunile mele de suflet, pe care n-o ratez de 13 sezoane. Atâta bucurie, culoare, energie și, bineînțeles, talent sunt în acest show,  încât mereu mi-am dorit și m-am visat printre concurenții săi. Am și fost pe punctul de a mă afla printre ei însă, din cauza emisiunilor în direct pe care le-am avut, acest lucru nu s-a mai concretizat. Așa că este cu atât mai mare entuziasmul meu atunci când ruleta personajelor își amintește de mine și mă invită în emisiune. De această dată, bucuria este chiar mai mare, pentru că voi cânta alături de Alin Gheorghișan, colegul meu de la Teatrul “Constantin Tănase”.”, spune Mirela Vaida, prezentatoarea emisiunii “Totul pentru dragoste – La bine și la greu”, de la Antena 1.

Sâmbătă, la “Te cunosc de undeva!”, Mirela Vaida și concurentul Alin Gheorghișan vor interpreta, acesta din urmă în travesti, câteva cântece din repertoriul Angelei Moldovan. “M-am născut și am crescut cu muzica populară în casă, este o parte din mine. Și cred că de acolo știu primele cântece. Cel mai mult ascultam cântecele Irinei Loghin, care răsunau în toată curtea. Cred că acelea au fost primele piese pe care le-am învățat sau poate chiar cele ale Angelei Moldovan, “Bundițași “La oglindă”, de exemplu, pe care îmi amintesc că le cântam la grădiniță”, mai spune ea.

Cum vor aprecia jurații momentul special susținut de Mirela Vaida și Alin Gheorghișan, telespectatorii Antenei 1 vor afla sâmbătă, 20 octombrie, de la ora 20.00, într-o nouă ediție “Te cunosc de undeva!”, prezentată de Alina Pușcaș și Cosmin Seleși.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Emisiuni

Show-ul “Mama mea gătește mai bine” aniverseaza 500 de episoade

Published

on

Foto Credit: PRIMA TV
 

Show-ul culinar Mama mea gătește mai bine, găzduit de maestrul în artă culinară, Horia Vîrlan, și de prezentatorul Valentin Sanfira, se află la cel de al șaptelea sezon, iar sâmbătă, 20 octombrie, emisiunea difuzată de Prima TV ajunge la episodul cu numărul 500.

500 de episoade “delicioase”, 500 de mame fericite și mândre de aptitudinile culinare ale fiicelor sau fiilor lor, 1000 de preparate gustate și jurizate de maestrul Horia. 500 de episoade pline de zâmbete și de bună dispoziție cu peste 110.000 de ore de filmare și cu concurente venite din toate colțurile țării. Mai mult, Mama mea gătește mai bine are succes și în afara țării, românii plecați peste hotare au venit din Italia, Spania și de la Chișinău să arate ce pot găti pentru a câștiga laudele juratului Horia. Și premiile au fost pe măsură în cele 500 de episoade pentru că s-au acordat, în total, 750.000 de lei.

Maestrul Horia Vîrlan a declarat că au sărbătorit cele 500 de episoade de Mama mea gătește mai bine deschizând o sticlă de șampanie și mâncând tort. Toți cei care formează echipa emisiunii s-au felicitat între ei pentru realizarea imensă pe care au atins-o și s-au veselit în continuare ca și până acum. “Toți am devenit prieteni între timp”, a mai declarat Horia.

Echipa Mama mea gătește mai bine este pregătită pentru încă cel puțin 500 de episoade care să pună concurenții pe jar, în care aceștia să se confrunte contra cronometru, fiind, în același timp, emisiunea culinară cu un apetit crescut pentru show. Așadar, urmăriți în continuare competiția culinară Mama mea gătește mai bine, de luni până sâmbătă, de la 19.30, la Prima TV.

 

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement Https://Www.Autodoc24.RO

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement
Advertisement

Trending