Connect with us

Emisiuni

Ion Cristoiu a semnat un contract pentru o emisiune culturala la TVR 2. Cum se va numi noua emisiune?

Published

on

Ion Cristoiu, un experimentat om de presa si fost om de televiziune, a semnat un contract cu o noua televiziune unde va prezenta o emisiune culturala.

Emisiunea va vorbi despre carti si se va numi Om cu carte! Ea se va difuza în fiecare marți, pe TVR 2, de la 21 la 22, începînd cu 4 martie 2014.

Acest lucru a fost dezvaluit de scriitor intr-o postare pe pagina sa de Facebook –

”Am semnat contractul cu TVR2 pentru emisiunea Om cu carte!

După ce am scris şi am vorbit despre alţii (Ponta, Chiţoiu, Antonescu), a venit vremea să zic ceva și despre mine. Nu de alta, dar, din cîte am înțeles, fb e un mijloc de comunicare mai ales a faptelor personale.
Azi, am semnat Contractul cu TVR2 pentru emisiunea Om cu carte.
Se va difuza în fiecare marți, pe tvr 2, de la 21 la 22, începînd cu 4 martie 2014.
Confrați amabili cu vîrsta mea, i-au zis emisiune de cultură. Eu, mai modest, îi spun emisiune de Gazetărie culturală. Ce înțeleg prin asta? Ceea ce am făcut pe vremuri la Echinox, la Suplimentul literar artistic al Scînteii tineretului, la revista Teatru și ,în ultimii ani, la revista Historia. E vorba de descoperirea într-un fapt de cultură ( în cazul de față o carte) a acelor elemente care-l fac interesant și pentru marele public. Am mai scris că una e o cronică literară într-o revistă de cultură și alta într-un ziar sau la o televiziune. Presa presă – care nu se confundă cu presa strict culturală, dedicată specialiștilor- trebuie să țină cont că se adresează unui public mult mai larg decît specialiștii sau iubitorii de cultură. Un dialog cu autorul unei cărți despre semnificațiile de viață ale cărții respective am făcut pe vremuri la Realitatea tv, la emisiunea Omul și cartea. Am făcut dialoguri despre cărți și la B1tv, în cadrul emisiunii de interviu.

Marea problemă la televiziunile de știri o reprezintă pentru astfel d emisiuni absența arhivei. Să dau un exemplu. Pentru cea de a doua emisiune m-am gîndit să dezbat cu autorul, Călin Hentea, cartea sa de referință Enciclopedia propagandei românești. Un asemenea dialog trebuie ilustrat cu secvențe de arhivă: spectacolele în cinstea lui Carol al II-lea, spectacolele dedicate lui Ceaușescu, o scurtă declarație a cuiva care a lucrat în propaganda lui Ceaușescu. Singura televiziune care-mi poate pune la dispoziție aceste secvențe de arhivă, care poate trimite o echipă să ia un interviu cuiva e TVR.

De aceea am acceptat această emisiune, nu ușoară, pentru că, pe lîngă cartea respectivă, trebuie să mă pregătesc temeinic și despre domeniul abordat de carte.
Nu ascund că-mi place.
De ce?
Pentru că discut despre cărți și nu despre politicieni.
Politicienii sunt trecători.
Cărțile sunt eterne.”, se arata in postarea publicata de Cristoiu pe Facebook.

Cristoiu a colaborat mult timp la Antena 3, trecand apoi la B1TV, pentru o emisiune de interviuri.

Comentarii

comments

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PREMIILE RADAR DE MEDIA

MENIU

pentru sufletul tau

IN Trending