Connect with us

ALL MEDIA

Ion Vianu, Irina Iordăchescu şi George Banu vor fi distinşi la Gala Premiilor Radio România Cultural

Avatar

Published

on

Cele mai importante realizari ale anului 2010 in diferite domenii ale culturii vor fi recunoscute si celebrate luni, 21 martie, de la ora 19.00, la a XI-a editie a Galei Premiilor Radio Romania Cultural. Evenimentul, care
se va desfasura la Teatrul Odeon, va fi transmis in direct de Radio Romania Cultural, versiunea televizata putand fi urmarita sambata, 26 martie, la TVR Cultural, iar ulterior la TVR 1.

In cadrul galei prezentate de Florin Iaru vor fi acordate premii la douasprezece sectiuni, precum si trei premii speciale, ai caror castigatori sunt deja cunoscuti:

Premiul de Excelenta ii va fi decernat lui Ion Vianu, medic si scriitor care, prin constiinta sa stiintifica si literara devotata adevarului a contribuit in chip convingator la infatisarea unor decenii dramatice din
istoria noastra recenta.

Premiul ,,In memoriam Iosif Sava” se va acorda sopranei Irina Iordachescu pentru stralucita serie de debuturi in rol pe scenele operelor de la Bucuresti, Sofia si Catania, pentru includerea pe afisul prestigiosului
festival de la Glyndebourne din 2012 si prodigioasa activitate din tara in domeniul liric si vocal-simfonic.

Premiul Lux Mundi ii revine prof. dr. George Banu, teatrolog deinternationala recunoastere, pentru felul in care a integrat prin cartile sale fenomenul teatral romanesc in contextul valorilor mondiale ale artei spectacolului.

Nominalizarile Galei Premiilor Radio Romania Cultural sunt urmatoarele:

La categoria “Poezie” nominalizatii sunt: Ion Muresan pentru ,,cartea Alcool”, Editura Charmides, Bistrita, 2010; Teodor Duna pentru ,,de-a viul”, Editura Cartea Romaneasca, Bucuresti, 2010; Radu Vancu, pentru ,,Sebastian in vis”, Editura Tracus Arte, Bucuresti, 2010; Liviu Ioan Stoiciu, pentru ,,Pe
prag (Vale-Deal)”, Editura Cartea Romaneasca, Bucuresti, 2010; Mircea
Cartarescu, pentru ,,Nimic: poeme (1988-1992)”, Editura Humanitas, 2010.

La ,,Proza” au fost nominalizate volumele: Ion Vianu, ,,Amor intellectualis. Romanul unei educatii”, Editura Polirom, Iasi, 2010; Marin Malaicu-Hondrari, ,,Apropierea”, Editura Cartea Romaneasca, Bucuresti, 2010; O. Nimigean, ,,Radacina de bucsau”, Editura Polirom, Iasi, 2010; Ioana Parvulescu, ,,Cartea intrebarilor”, Editura Humanitas, Bucuresti, 2010.

La sectiunea “Film” au fost nominalizate ,,Autobiografia lui Nicolae Ceausescu”, de Andrei Ujica; ,,Marti, dupa Craciun”, regia Radu Muntean; ,,Felicia, inainte de toate”, regia Razvan Radulescu si Melissa de Raaf;
,,Kapitalism. Reteta noastra secreta”, un film de Alexandru Solomon.

La categoria ,,Teatru”, nominalizarile sunt urmatoarele: Emil Boroghina, directorul fondator al Festivalului International ,,Shakespeare”, pentru editia din 2010, centrata tematic pe capodopera ,,Hamlet”; regizorul Tompa Gabor, pentru managementul Festivalului International ,,Interferente”, editia
din anul 2010; si actrita Ofelia Popii, pentru cele 7 roluri din spectacolul-recital ,,Felii” de Lia Bugnar, la Teatrul National ,,Radu Stanca” din Sibiu.

Nominalizatii la sectiunea ,,Arte plastice” sunt pictorul Stefan Pelmus, pictorita Doina Mihailescu, sculptorita Silvia Radu si pictorul Constantin Blendea.

Pentru categoria ,,Muzica” au fost nominalizati dirijorul Cristian Mandeal, violoncelistul Marin Cazacu – pentru ,,Festivalul Enescu si muzica lumii”, precum si editia a XX-a a festivalului Saptamana Internationala a Muzicii
Noi (directori artistici compozitoarele Mihaela Stanculescu Vosganian si Irinel Anghel).

La sectiunea “Educatie si invatamant”, lista nominalizarilor cuprinde Asociatia Verde crud pentru Protectia Mediului – cu proiectul educational ,,Revolutia Eco”, Asociatia A.R.T. Fusion, IRSCA Gifted Education, Asociatia Romana de Dezbateri, Oratorie si Retorica – ARDOR.

Nominalizatii la sectiunea ,,Stiinta” sunt exploratorii Constantin Lacatusu si Cornel Coman, precum si cercetatoarea Raluca-Ioana Van Staden.

La categoria ,,Reviste si suplimente culturale”: publicatiile ,,Apostrof”,
,,Idea” si ,,Lettre internationale”.

La categoria ,,Emisiuni, campanii si transmisiuni TV culturale” nominalizarile sunt: ,,Literatura de azi”, moderator: Daniel Cristea Enache, TVR Cultural; ,,Rezistenta prin cultura”, moderator: Stejarel Olaru, TVR
Cultural; ,,Ca la carte”, moderator: Cristian Tabara, TVR 1.

La categoria ,,Web-site-uri culturale”: CineFan.ro, AgentiadeCarte.ro,
ArtActMagazine.ro.

La sectiunea ,,Proiecte culturale, bienale si festivaluri” au fost nominalizate: Festivalul de Dramaturgie Contemporana, Brasov; Festivalul International al Teatrului de Animatie “Bucurii pentru copii. Spectacole de
colectie”, Festivalul International al Artelor Spectacolului Muzical “Viata e frumoasa” si proiectul cultural al Institutului Polonez ,,Anul Chopin in Romania”.

Comentarii

Radio

O nouă emisiune in grila DIGI FM, “Ora de Poveste”

Avatar

Published

on

Pentru copiii cuminți și pentru copiii mai puțin cuminți. Pentru mami, pentru tati. Pentru cei care #augrijă de noi toți în aceste zile și pentru cei care #stauacasă, Digi FM lansează joi, 2 aprilie 2020, la ceas de seară, “Ora de Poveste”. 

În perioada aceasta, echipa Digi FM a ales pentru serile în familie, care vin după zile grele pentru părinţi, cele mai frumoase povești de la Humanitas Junior, în întregime sau fragmente, adunate în Biblioteca Copiilor care #StauAcasă. O bucurie pentru copii și un moment de respiro pentru părinți.

Realizatorii Digi FM, Bogdan Miu, Beatrice Ghiciov, Bogdan Ciuclaru, Lucian Mîndruță, Nono Semen și Ramon Cotizo au aplaudat ideea și, rând pe rând, s-au înregistrat citind câte o poveste. Li s-au alăturat și prieteni din zona muzicală şi din alte domenii, vedete precum Irina Rimes, Sore, Seredinschi și alții, care doresc să ofere momente frumoase părinților și copiilor care #StauAcasă.     Din 2 aprilie, în fiecare seară, de la ora 20.00, de luni până vineri, înainte de culcare, părinți și copii sunt invitați pe pagina de facebook Digi FM, acolo unde ora 20:00 înseamnă “Ora de Poveste Digi FM”. Pentru cine are poftă de și mai multe povești, toate clipurile video se vor regăsi și pe site-ul www.digifm.ro , unde vor fi adăugate permanent ultimele clipuri şi poveşti noi. Toate poveștile citite la Digi FM se găsesc complete în colecția Humanitas Junior (https://humanitasjunior.ro/).

 

 

Comentarii

Continue Reading

ALL MEDIA

Reviste Burda Romania, in continuare, la punctele de presa

Avatar

Published

on

Având în vedere contextul actual și măsurile impuse de autorități în scopul prevenirii răspândirii îmbolnăvirilor cu COVID 19, o bună parte din punctele de vânzare s-au închis, altele și-au redus activitatea, iar limitarea circulației persoanelor are ca efect scăderea substanțială și drastică a cererii pentru publicații periodice printate comercializate în puncte de desfacere cu amănuntul.

Pentru asigurarea siguranței angajaților, dar și pentru a reduce riscurile economice privind activitatea companiei, pe perioada stării de urgență, începând cu luna aprilie 2020, BURDA ROMÂNIA va publica în format print toate titlurile sale lunare – Harper’s Bazaar, Cosmopolitan, National Geographic, Ioana, Auto, Motor și Sport, Grădina mea de vis, Burda Style, Sănătatea de azi, Practic în bucătărie, Practic Sudoku, Ioana Sudoku, Practic Integrame –, cu tiraj diminuat, iar revista săptămânală, Femeia de azi, va apărea cu frecvență redusă, de doar două ori pe lună, cu tiraj diminuat.

Aceste publicații pot fi achiziționate si online, de pe siteul burda.ro, cu livrare prin curier. Tot pe site-ul companiei  vor fi publicate datele de apariție pe piata pentru fiecare titlu, în fiecare săptămână.

Toate abonamentele vor fi onorate.

În același timp, vor rămâne active site-urile din portofoliul Burda Romania.

Ne rezervăm dreptul ca în viitor, în funcție de evoluția situației pieței, sub influența măsurilor luate în scopul diminuării efectelor Covid 19 asupra populației, să luăm decizii diferite, pe care vi le vom comunica.

Le mulțumim colegilor de la difuzare și vânzătorilor de la chioșcurile de presă. Le mulțumim cititorilor care aleg să își pună pe lista de necesar publicațiile favorite.

Îți mulțumim, stimate partener, că ne ești alături.

Comentarii

Continue Reading

ALL MEDIA

HaHaHa Production lanseaza „Spala-te pe maini”, un ghid muzical animat pentru spalatul corect pe maini

Avatar

Published

on

HaHaHa Production lanseaza „Spala-te pe maini!”, un ghid muzical animat pentru promovarea spalatului corect pe maini care este prima si cea mai importanta masura de auto-protectie in lupta impotriva virusilor.

„Foarte putini dintre noi stiu sa se spele asa cum trebuie pe maini. Sunt doar 30 de secunde care, folosite corect, pot face diferenta intre sanatate si boala.”, spune Smiley care a pus la lucru resursele creative ale studioului HaHaHa Production pentru a transmite amuzant un mesaj atat de important zilele acestea pentru toate generatiile.

https:///watch?v=kzoAir3xFPI&feature=youtu.be

Artistii si producatorii HaHaHa Production isi doresc ca „Spala-te pe maini” sa reprezinte un indemn pentru toti cei care stau acasa zilele acestea sa repete pe piesa spalatul corect pe maini, sa se filmeze si sa trimita video cat mai multor persoane: „Pana ne intra in reflex spalatul corect pe maini, putem sa facem ca actiunea asta sa fie distractiva, asa ca va invit sa va distrati facand filmulete cu voi pe piesa noastra in timp ce respectati toti pasii obligatorii din acest proces.”, adauga Smiley care, intors recent din America, a ales sa ramana acasa timp de doua saptamani pentru a se proteja pe el si pe cei din jurul lui si sa faca pe conturile sale de Instagram, YouTube, Tik-Tok si Facebook un jurnal de autoizolare cu toate activitatile care ii compun zilele petrecute acasa.

 

Oricine isi doreste, il poatre suna sau ii poate trimite mesaje foto, video sau text lui Smiley, pentru ca acesta si-a ascuns numarul de telefon, cifra cu cifra, in videoclipul de la „Ce mai faci, straine?” https://www.youtube.com/watch?v=ZOdYsBA8w9M cea mai recenta piesa a sa, aflata de la lansare pe primele locuri in topul celor mai urmarite clipuri de pe YouTube. Aproape 5000 de persoane i-au scris mesaje si au comunicat cu el prin intermediul numarului sau de telefon: „Acum ca tot stau in casa, ma bucur de toate semnele de viata de la voi si incerc sa raspund fiecaruia. Si dupa, ma spal pe maini. Corect. Sper ca si voi.”, spune Smiley care incearca sa-si foloseasca muzica si toate resursele creative de la HaHaHa Production pentru a aduce, pe cat posibil, un plus de bine in jurul sau.

Comentarii

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Trending

google.com, pub-4886972132153269, DIRECT, f08c47fec0942fa0