luni, februarie 26, 2024

PUBLICITATE@RADARDEMEDIA.RO

More
  AcasăA-Z NEWSTVR, Irina Radu: Salarii mai mici si tranformarea canlelor TVR 2 si...

  TVR, Irina Radu: Salarii mai mici si tranformarea canlelor TVR 2 si TVR 3. Cum a votat CA toate aceste decizii?

  Schimbari radicale la Televiziunea Publica. TVR 2 se transforma in post de stiri, iar TVR 3 in post cultural. 

  Consiliul de Adminstratie al Televiziunii Romane a votat, in ultima sedinta, sa limiteze fondul de salarii la 35% din buget si sa transforme postul TVR 2 in canal de stiri, decizie votata de opt dintre cei 13 membri ai Consiliului, inregistrandu-se trei voturi impotriva si doua abtineri, potrivit surselor News.ro si citat de Hotnews.ro . TVR 3 va deveni, potrivit deciziei, post cultural si regional.

  Nu s-a stabilit, inca, de cand vor intra in vigoare aceste modificari, una dintre variantele discutate fiind luna ianuarie 2017.

  Ce vrea Irina Radu? 

  Una dintre masurile concrete propuse de Irina Radu este redefinirea clara a fiecarui canal: „un canal generalist cu emisiuni care au aria maxima de adresabilitate (divertisment, filme, seriale, emisiuni sociale, anchete, reportaje, maxim trei-patru buletine de stiri), un canal de informatii si actualitate (cu o grila bazata pe stiri, talk-show, documentare, interviuri cu personalitatile momentului, emisiuni economice, date meteo, date financiare, materialele fiind furnizate de Bucuresti si de toate studiourile teritoriale), un canal cultural-educativ (cu o grila care sa prezinte de dimineata pana la ora 18.00 emisiuni culturale realizate de cele cinci studiouri teritoriale, emisiuni de cultura si traditii ale minoritatilor si dupa ora 18.00 – jurnale cu stiri culturale, filme, talkshow-uri de cultura, dezbateri pe temele zilei din cultura romaneasca, europeana si internationala)”.

  La inceputul lunii iunie, dupa ce a fost votata de plenul Parlamentului in functia de presedinte-director general al TVR, Irina Radu a prezentat angajatilor un proiect, in care mentiona datorii la bugetul de stat de aproximativ 100 de milioane de euro, carora li se adauga cele la partenerii comerciali, alte aproape 50 de milioane de euro, audienta de pozitia opt sau chiar 10, dar salariul mediu brut de aproximativ 6.300 de lei si aproape jumatate din platile din 2015 destinate salariilor.

  IRINA RADU
  IRINA RADU

  Documentul, intitulat  „Principii de reconstructie si functionare a SRTV”, propunea, sub forma de concluzie, „in vederea definitivarii analizei situatiei SRTV si a Planului de redresare economica si de repozittonare a SRTV pe piata media” „constituirea unui grup de lucru – compus din membrii CA, CD si specialisti”.

  Media de varsta in TVR este de 46 de ani, iar salariul mediu brut de aproximativ 6.300 lei, potrivit documentului.

  Redactia Radar de Media

  Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

  Redactia Radar de Media
  Redactia Radar de Mediahttps://www.radardemedia.ro
  Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro
  ARTICOLE SIMILARE

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  - Advertisment -spot_img

  Articole recente