Istanbul - un oras cu dragoste pentru cei indragostiti - RADAR DE MEDIA
Connect with us

ALL MEDIA

Istanbul – un oras cu dragoste pentru cei indragostiti

Published

on

pixabay.com

Istanbul este cu adevarat o metropola, un centru al comertului si, mai presus de toate, o destinatie turistica ideala. Un amalgam intre Occident si Orient, un oras plin de viata si culoare.

Daca alegi sa mergi cu masina, drumurile sunt ideale, indicatoarele dese, iar de la intrarea in Turcia, la Edirne, pana la Istanbul este o autostrada pe care se circula excelent.

Desigur, pana la intrarea in Edirne trebuie sa te tina nervii in Bulgaria, unde drumurile sunt un dezastru. O alternativa ar fi sa mergi pe litoralul bulgaresc.

In apropiere de Istanbul, un GPS este ideal pentru ca intrarea de pe autostrada cu foarte multe benzi in oras si traficul infernal sunt bulversante.

Cu toate astea, nu trebuie sa va panicati. In 15 minute ajungeti fara probleme in centru orasului. Istanbul are doua zone: cea europeana, orasul vechi, si cea asiatica, moderna, despartite de Bosfor.

In functie de timpul pe care il petreci in Istanbul, poti vizita partea veche a orasului – Sultanahmet, unde se afla cele mai multe obiective turistice.

Nu trebuie sa ratezi Bazarul, Sfanta Sofia, Moscheea Albastra, Palatul Topkapi, Piata egipteana de mirodenii si orice basilica subterana.

Obiectivele turistice sunt concentrate intr-un perimetru destul de mic si pot fi vizitate in doua zile.
La capitolul mancare, preturile sunt accesibile, iar kebapul este… desavarsit. La fel si ceaiul, care poate fi cumparat la orice colt de strada pentru o lira. Restaurantele si terasele sunt cochete si intime, iar serviciile sunt impecabile. Nu trebuie sa ratati nici inghetata elastica, o specialitate a turcilor.

Advertisement

Se pot manca specialitati de peste in orice restaurant numit „balik”. Daca esti nehotarat si nu stii ce peste sa alegi, te vei trezi cu siguranta cu o tava de peste abia pescuit pe masa, si crede-ma vei avea de unde alege!
Cazarea, ca si mancarea, este pentru toate buzunarele.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Pagini: 1 2
ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement

IN Trending