Connect with us

K-News & Culture

Iubire şi ambiţii politice în noul serial istoric coreean „Împărăteasa Ki”

În premieră, din 25 octombrie, la TVR 1.

Published

on

Foto Credit: TVR
Reclame

Telespectatorii TVR 1 îşi vor petrece după-amiezile în compania „Împărătesei Ki”, personaj inspirat de una dintre cele mai influente figuri politice ale Dinastiei chineze Yuan. Povestea „Împărătesei Ki” se vede de luni până vineri, de la ora 16.45.

„Am fost cu totul impresionată de un personaj atât de puternic şi activ”, a mărturisit actriţa Ha Ji-won, care o interpretează pe „Împărăteasa Ki”, în serialul cu acelaşi nume, ce va fi difuzat în premieră de TVR 1. Noul serial coreean ia locul seriei „Furtună la palat”, al cărei episod final se difuzează pe 24 octombrie.

„Îmi plac foarte mult poveştile istorice care se împletesc cu cele de dragoste”, a mai declarat Ha, în vârstă de 35 de ani la momentul lansării producţiei coreene, în 2013. De data aceasta, actriţa Ha Ji-won abordează un personaj al istoriei, real, dar căruia i s-au atribuit acţiuni şi trăsături imaginare. Este vorba despre viaţa unei native a Regatului Goryeo care ajunge, de la statutul de concubină, în Dinastia Yuan, la cel de împărăteasă-consoartă. Acțiunea filmului aduce în prim plan atât iubirile tinerei, cât și ambițiile ei politice.

La începutul secolului XIV, în regatul coreean Goryeo – vasal al Imperiului Mongol – micuţa Ki Seung-nyang şi mama ei fac parte dintr-un grup de femei trimise ca tribut împăratului. Pe drum, în timpul unei tentative de evadare, mama își pierde viața chiar sub ochii fetiţei, dar aceasta reuşeşte să scape. Deghizată în băiat, ea îşi petrece copilăria şi adolescenţa învăţând să lupte precum cei mai buni războinici şi câştigă afecţiunea regelui din Goryeo.

Luată cu forţa la curtea imperială, ca simplă servitoare, Ki îşi construieşte pas cu pas propriul destin, cu inteligenţă şi ambiţie: întâi concubină şi confidentă a împăratului Toghon Temur, apoi împărăteasă-consoartă şi lider al Dinastiei Yuan. Deși relațiile dintre personajele serialului au fost repovestite cinematografic, producţia se bazează pe figuri istorice reale.

Serialul „Împărăteasa Ki” a obţinut audienţe excelente la momentul lansării, fiind pe primul loc pe intervalul său de difuzare, conform unui raport Taiwan ETTV. Potrivit aceluiaşi raport, serialul a fost numit drept cel mai bun program străin al anului 2014, devenind a doua dramă coreeană cu o astfel de performanţă, după „Giuvaerul palatului” (Jewel in the Palace, 2003). „Împărăteasa Ki” a primit recenzii pozitive şi pentru performanţele actoriceşti, cadrele captivante și scenele sale elaborat filmate.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending