„Iubitafizica” pe scena internaţională a teatrului, la Izmir Puppet Days - RADAR DE MEDIA
Connect with us

EVENTS

„Iubitafizica” pe scena internaţională a teatrului, la Izmir Puppet Days

Published

on

Iubitafizica, spectacol produs de compania independentă Lightwave Theatre reuşeşte să pătrundă pe scena internaţională a teatrului, prin participarea la festivalul „Izmir Puppet Days” ce se va desfășura în perioada 05-22 martie 2015 în orașul Izmir din Turcia.

Jucat până acum pe scena de la Godot Café, Iubitafizica, spectacol realizat după cartea scrisă de Iulian Tănase şi regizat de Cristina Andreea Ion, păşeşte la nici măcar un an de la premieră (27.06.2014) pe scena teatrului internaţional.

„Laboratorul de iubitafizică este locul prin care personajul principal își trece toate iubitele imaginare, analizându-le precum un om de știință pentru ca mai târziu să fie lovit de propriile frici. Spectatorul este ghidat prin labirintul iubitafizic de vocea autorului Iulian Tănase și de cei patru iubitafizicieni. Șapte păpuși în mărime naturală compun un spectacol multimedia demn de „limitele” imaginative ale unei lumi interioare.” se arată într-un comunicat de presă.

Iubitafizică teatru 2

La scurt timp de la lansare, Iubitafizica a fost selectat să reprezinte România la „World Puppet Carnival 2014” în Thailanda, dar, din păcate, acest lucru nu a fost posibil din cauză că echipa ce a conceput proiectul nu a dispus de resursele financiare necesare deplasării. Anul acesta costurile aferente participării spectacolului la festivalul internaţional „Izmir Puppet Days” vor fi suportate de Institutul Cultural Român pentru Turcia, Iubitafizica devenind astfel primul produs al Lightwave Theatre Company care trece de aria reprezentaţiilor la nivel naţional, un lucru notabil în ceea ce priveşte teatrul independent din România.

Pe lângă Iubitafizica, „Izmir Puppet Days” va găzdui spectacole ale unor companii din Germania, Statele Unite ale Americii, Austria, Argentina, Estonia, Franţa, Spania, India, Marea Britanie, Italia, Israel, Polonia, Norvegia, Rusia, Grecia, Iran, Slovenia şi Turcia.

Produs în urma unei campanii de crowdfunding pe platforma We Are Here, spectacolul este realizat prin folosirea unor păpuși în mărime naturală şi îi are în distribuţie pe: Cristina Andreea Ion, Petru Stratulat, Adina Hotinceanu, Daniel Burcea / George Sfîrăială. Tot începând cu luna martie a acestui an, Iubitafizica se va juca şi la Teatrul Mignon, situat pe Bulevardul Hristo Botev, numărul 1, prima reprezentaţie urmând să aibă loc pe 1 martie, iar următoarea pe 3 aprilie.

Iubitafizică teatru 3
În 2014 Iubitafizica a participat la festivaluri precum „Bucharest Fringe Festival”, „Festivalul Internațional al Teatrului de Animație” organizat de Teatrul Țăndărică, „Puppets Occupy Street” de la Craiova si „Vin’ la Teatru” Focșani și a primit invitații să participe în țări precum Thailanda, Cehia, Turcia, Bulgaria, Ucraina, Rusia și Spania.

Foto Credit: Mihai Cismas

Mirabela Damaschin

Comentarii

comments

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PREMIILE RADAR DE MEDIA

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending