Connect with us

BAZAR

„Iubitafizica” pe scena internaţională a teatrului, la Izmir Puppet Days

Published

on

 

Iubitafizica, spectacol produs de compania independentă Lightwave Theatre reuşeşte să pătrundă pe scena internaţională a teatrului, prin participarea la festivalul „Izmir Puppet Days” ce se va desfășura în perioada 05-22 martie 2015 în orașul Izmir din Turcia.

Jucat până acum pe scena de la Godot Café, Iubitafizica, spectacol realizat după cartea scrisă de Iulian Tănase şi regizat de Cristina Andreea Ion, păşeşte la nici măcar un an de la premieră (27.06.2014) pe scena teatrului internaţional.

„Laboratorul de iubitafizică este locul prin care personajul principal își trece toate iubitele imaginare, analizându-le precum un om de știință pentru ca mai târziu să fie lovit de propriile frici. Spectatorul este ghidat prin labirintul iubitafizic de vocea autorului Iulian Tănase și de cei patru iubitafizicieni. Șapte păpuși în mărime naturală compun un spectacol multimedia demn de „limitele” imaginative ale unei lumi interioare.” se arată într-un comunicat de presă.

Iubitafizică teatru 2

La scurt timp de la lansare, Iubitafizica a fost selectat să reprezinte România la „World Puppet Carnival 2014” în Thailanda, dar, din păcate, acest lucru nu a fost posibil din cauză că echipa ce a conceput proiectul nu a dispus de resursele financiare necesare deplasării. Anul acesta costurile aferente participării spectacolului la festivalul internaţional „Izmir Puppet Days” vor fi suportate de Institutul Cultural Român pentru Turcia, Iubitafizica devenind astfel primul produs al Lightwave Theatre Company care trece de aria reprezentaţiilor la nivel naţional, un lucru notabil în ceea ce priveşte teatrul independent din România.

Pe lângă Iubitafizica, „Izmir Puppet Days” va găzdui spectacole ale unor companii din Germania, Statele Unite ale Americii, Austria, Argentina, Estonia, Franţa, Spania, India, Marea Britanie, Italia, Israel, Polonia, Norvegia, Rusia, Grecia, Iran, Slovenia şi Turcia.

Produs în urma unei campanii de crowdfunding pe platforma We Are Here, spectacolul este realizat prin folosirea unor păpuși în mărime naturală şi îi are în distribuţie pe: Cristina Andreea Ion, Petru Stratulat, Adina Hotinceanu, Daniel Burcea / George Sfîrăială. Tot începând cu luna martie a acestui an, Iubitafizica se va juca şi la Teatrul Mignon, situat pe Bulevardul Hristo Botev, numărul 1, prima reprezentaţie urmând să aibă loc pe 1 martie, iar următoarea pe 3 aprilie.

Iubitafizică teatru 3
În 2014 Iubitafizica a participat la festivaluri precum „Bucharest Fringe Festival”, „Festivalul Internațional al Teatrului de Animație” organizat de Teatrul Țăndărică, „Puppets Occupy Street” de la Craiova si „Vin’ la Teatru” Focșani și a primit invitații să participe în țări precum Thailanda, Cehia, Turcia, Bulgaria, Ucraina, Rusia și Spania.

Foto Credit: Mihai Cismas

Mirabela Damaschin

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Evenimente

Chef Scărlătescu organizează ediția de toamnă a Festivalului Scoicilor

Published

on

 

Toamna aceasta, chef Cătălin Scărlătescu își va relua locul la masa jurizării pentru cel mai nou sezon Chefi la cuțite, însă, până atunci, juratul are în plan să transforme ultimele zile de vară într-un adevărat ospăț culinar. Festivalul Scoicilor își redeschide porțile pentru a doua oară anul acesta, cu o ediție specială, de toamnă, iar gurmanzii sunt așteptați între 29 august și 1 septembrie în Piața Ovidiu din Constanța, la un nou festin gastronomic, sub marca consacrată a iubitului jurat.
”Festivalul Scoicilor rămâne cel mai drag eveniment pe care l-am făcut! Tocmai de aceea vreau să aduc din nou oamenii împreună, la final de vară, și sper ca toți constănțenii, dar și cei care au venit din cele mai îndepărtate colțuri ale țării la malul mării, să ne treacă pragul pentru un spectacol în bucate cu și despre scoici. Va fi o ediție extraordinară!”, a mărturisit chef Cătălin Scărlătescu.
Toți cei care nu pot rezista în fața midiilor pane, a tocănițelor din fructe de mare, a scoicilor sotate cu vin sau cu sos de roșii și pătrunjel, sunt așteptați în Piața Ovidiu, din centrul vechi al Constanței, acolo unde îl pot întâlni și pe chef Cătălin Scărlătescu, prezent în toate cele patru zile de festival.
Tot în această toamnă, juratul revine și la Chefi la cuțite, alături de bunii său colegi- Sorin Bontea și Florin Dumitrescu. Cel mai nou sezon al show-ului culinar de la Antena 1 va înteți competiția gustului atât între jurați, cât și între bucătarii aspiranți la cel de-al șaptelea titlu al show-ului culinar.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Film

Vertical Entertainment prezintă „Cod Roșu în Serviciile Secrete”, din 30 august la cinema

Published

on

 

În urma unui atentat asupra președintelui Statelor Unite (Morgan Freeman), acuzat de incident este garda lui de corp, agentul serviciilor secrete Mike Banning (Gerard Butler). După ce reușește să scape de autorități, agentul este dat în urmărire generală, astfel că trebuie să evite propria lui agenție și să fie cu un pas înaintea FBI-ului pentru a demasca adevărații autori ai atacului.

Disperat să își dovedească nevinovăția, Banning se bazează pe ajutorul unor aliați neașteptați pentru a-și proteja familia și a salva țara de pericolul iminent.

Gerard Butler revine pentru a treia oară în rolul celui mai eficient agent de Securitate în acțiunea Cod Roșu în Serviciile Secrete”, din 30 august, pe marile ecrane.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Film

Vertical Entertainment prezinta din 23 august pe marile ecrane ,,Bucataria Iadului”

Published

on

 

Povestea a trei femei curajoase, „Bucătăria Iadului” le prezintă pe Melissa McCarthy, Tiffany Haddish și Elisabeth Moss în rolurile a trei soții de mafioți arestați de FBI care, în anul 1978, luptă să își mențină poziția privilegiată in faimosul cartier american Hell’s Kitchen.

Rămase fără protecție și venituri stabile, doamnele decid să preia chestiunile mafiei irlandeze în propriile mâini – reușind să găsească aliați atât în gestionarea problemelor din cartier, cât și în eliminarea concurenței.

New Line Cinema, în asociere cu BRON Creative, prezintă o producție Michael De Luca filmul „Bucătăria Iadului” din 23 august pe marile ecrane.

Mai multe informații se găsesc pe pagina de oficială Facebook/VerticalEntertainment.

Galeria foto a filmului poate fi descărcată de AICI

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending

%d blogeri au apreciat: