Iuliana Tudor îi invită pe Marina Florea, Silvia Dumitrescu şi Ducu Bertzi să cânte folclor - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Emisiuni

Iuliana Tudor îi invită pe Marina Florea, Silvia Dumitrescu şi Ducu Bertzi să cânte folclor

Published

on

Vineri, 20 aprilie, Iuliana Tudor revine în direct în casele telespectatorilor, cu emisiunea „O dată-n viaţă”. Invitaţii de săptămâna aceasta sunt Marina Florea şi Gelu Voicu (Muntenia) , Silvia Dumitrescu şi Adrian Stanca (Banat) şi Ducu Bertzi împreună cu Nicolae Mureşan (Ardeal) . Paşii de dans vor fi imprimaţi de Ansamblul Burnasul din Alexandria, iar maestrul Nicolae Botgros va încinge muzica alături de Orchestra Lăutarii din Chişinău.

Marina Florea: „În spectacole, lumea îmi cere muzică populară”
„Sunt emoţionată înainte de emisiunea de vineri, mai ales că o să fie în direct. Este o emisiune frumoasă, valoroasă atât din punct de vedere muzical, cât şi uman – prin cazurile sociale prezentate. Eu voi reprezenta Muntenia, o zonă în care mă identific. Noi, românii, suntem foarte norocoşi pentru că avem tradiţii frumoase… Şi eu cred că încă ştim să le păstrăm. De pildă,la spectacole, lumea îmi cere în mod special să cânt muzică populară”.

Silvia Dumitrescu: „Am lansat trenduri, acum vreau să revin la simplitate”

„Pentru mine muzica e o mare bucurie, dar este şi o joacă, de aceea cred că o să mă simt tare bine vineri, la emisiune. Repertoriul este o premieră pentru mine. Eu am fost întotdeauna aproape de folclor, chiar am fost deschizător de drum în ceea ce priveşte muzica etno. «Vecină, dragă vecină» şi «Catrina» au fost piese de mare succes. În ultima vreme însă m-am concentrat mai mult pe Jazz şi Blues. Dar mi s-a făcut dor de folclor şi chiar nu exclud un proiect în acest sens. În ceea ce priveşte costumul tradiţional, în spectacolele mele am tot avut elemente din portul popular, am lansat trenduri, acum vreau sa revin la simplitate, la costumul autentic”.

Ducu Bertzi: „Atunci când folclorul devine comercial… trebuie să avem grijă!”

„Am emoţii pentru vineri deoarece voi cânta alături de profesionişti din universul folclorului. Este o premieră, de pildă, colaborarea cu maestrul Nicolae Botgros şi Orchestra Lăutarii pentru această emisiune. I-am cerut special Iulianei Tudor să reprezint zona Ardealului pentru că, deşi sunt născut în Maramureş, am rădăcini şi în Ardeal, aşa că emisiunea de vineri va fi cu totul specială pentru mine. Este aparte şi repertoriul folcloric, pentru care am un respect deosebit. Este fascinantă muzica aceasta veche, curată. Atunci când folclorul devine comercial… trebuie să avem grijă. Nu este neapărat rău să-l traduci pe înţelesul tinerilor, însă nu trebuie să pierzi valoarea liniilor melodice şi versurilor”.

Iuliana Tudor: „Mă regăsesc mai mult în emisiunile în direct!”
„Mă bucur că «O dată-n viaţă» revine în casele românilor în transmisiune directă. Am fost şi de Paşte alături de telespectatori, însă cu emisii înregistrate. Eu mă regăsesc mai mult în starea de live. Sunt un… om de direct! Aşadar, de vineri revenim în direct”.

O DATĂ-N VIAŢĂ, un sezon de NOTA ZECE, cu IULIANA TUDOR, la TVR 1, vineri, ora 21.00

Advertisement

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement

IN Trending