Iuliana Tudor va invita sa va alaturati campaniei “Padurea Copiilor”

0
650

România ultimilor ani a trecut prin momente dramatice provocate de manifestari acute ale naturii, în faţa cărora mulţi oameni au fost victime neputicioase: inundaţii, secetă, alunecări de teren, înzăpeziri cauzate de căderi masive de zapada (cea mai recenta şi dureroasă dovada fiind facută de iarna care tocmai a trecut), vânt şi ploi puternice.

 

Cele mai multe astfel de manifestari au afectat şi vor afecta chiar şi mai mult locuitorii zonelor de câmpie. În plus, alte fenomene majore care schimbă negativ în fiecare zi lumea în care trăim şi de care trebuie să ţinem cont sunt: defrisările masive şi făcute fără discernământ sau grijă pentru potenţialele urmări negative, traficul intens al unui număr de automobile în continua creştere cauzând emisii de dioxid de carbon şi alte noxe care otrăvesc aerul pe care îl respirăm sau schimbările climatic globale care afectează şi România, fără nicio îndoială.

 

Soluţia pe care ViitorPlus o propune prin intermediul proiectului „Padurea Copiilor”, pentru împiedicarea sau diminuarea efectelor negative ale acestor fenomene, este plantarea de perdele de păduri în zone de câmpie şi pe terenuri degradate care nu sunt folosite altfel.

 

În România se nasc anual peste 200.000 de copii, dintre care peste 20.000 se nasc numai în Bucureşti. Mai mult, statisticile arată că în judeţele din România care au câmpie (Brăila, Tulcea, Constanţa, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Teleorman, Olt, Ilfov, Dolj şi Bucuresti), cele mai vulnerabile la schimbările climatice şi la manifestările extreme ale naturii, secetă, înzăpezire, inundatii etc, se nasc anual aproximativ 54.000 de copii.

 

Prin urmare, proiectul „Padurea Copiilor” lansat de organizaţia ViitorPlus în această primăvară, pe 7 aprilie, debutează cu plantarea a 50.000 de puieţi de copaci – un număr simbolic şi comparabil cu numărul nou-născuţilor pe parcursul unui an. Asa ca Iuliana Tudor va invită să vă opriţi o clipă din ceea ce făceaţi şi să luaţi în considerare o investiţie în viitor: Pădurea Copiilor!

 

Comentarii