Connect with us

BAZAR

Izolația cu vată bazaltică, soluția reală pentru locuințele cu adevărat sigure

Avatar

Published

on

ROCKWOOL, lider mondial în industria izolațiilor din vată minerală bazaltică, acordă atenția cuvenită pieței construcțiilor din România, lansând la mijlocul săptămânii trecute sistemul revoluționar REDArt, destinat izolării fațadelor.

“Este un pas firesc lansarea acestei game în piața din România, unde există foarte multe oportunități iar expansiunea grupului nostru este în continuă creștere. Ne-am asumat responsabilitatea să promovăm în România termosistemul cu o singură opțiune a materialului de izolare – vata bazaltică, în detrimentul altor tipuri de izolații, pentru că nu vrem sa facem concesii când e vorba de siguranța utilizatorului final”, spune Florin Popescu, director general al reprezentanței din România.

Despre avantajele termosistemului lansat, reprezentantul companiei daneze spune: “Vorbim despre un sistem care oferă calități unice, adică varianta fără compromis cu privire la confort, calitate și siguranță. Pentru cine își dorește un sistem construit să reziste în orice situație, singura alegere este să izoleze cu vată bazaltică. REDArt este realizat dintr-un material izolant incombustibil, mineral, stabil dimensional, durabil, care asigură o izolare fonică foarte bună și care permite pereților casei să respire, prin transferul vaporilor. Stratul de izolație este protejat de cea mai bună soluție de finisaje, pe baza de tencuială decorativă siliconică, într-o gamă variată de granulații și cu o paletă de peste 350 de culori. Pe scurt, izolarea termică ne ferește iarna de frigul de afară iar vara împiedică pătrunderea căldurii în casă”, a mai precizat Florin Popescu.
Pentru că sunt produse din rocă vulcanică, materie primă inepuizabilă pe planetă, aceste materiale minerale sunt reciclabile și sustenabile. Din studii făcute de instituții independente, reiese că pe perioada de exploatare normată a clădirii se economisește energie de mai mult de 100 de ori decât energia folosită pentru producția vatei bazaltice utilizată la izolarea acelei case.

“REDArt este deja disponibil în piața autohtonă prin intermediul dealerilor noștri, care au la dispoziție toate materialele noastre. Avem de asemenea o campanie de promovare către utilizatorii finali, prin care cei care au o casă în construcție pot testa foarte simplu, de acasa, beneficiile și calitățile unice ale vatei bazaltice”, a mai spus Florin Popescu.

Grupul ROCKWOOL a fost fondat în 1909 și este prezent în acest moment în 37 de țări, numărându-se printre liderii mondiali în industria izolațiilor. Produsele grupului sunt destinate atât clădirilor rezidențiale, cât și celor nerezidențiale. Împreună cu alte produse pentru construcții, precum tavane suspendate și panouri pentru fațadă, grupul contribuie la crearea de clădiri eficiente energetic și rezistente la foc, cu o excelentă acustică și un climat interior confortabil.

Cel mai recent raport anual dat publicității de grupul danez indică, pentru 2015, consolidarea poziției de lider pe piață analizată, prin majorarea cu 1,3% a vânzărilor și sporirea cu 45% a fluxului de numerar. Pe parcursul anului anterior, cifra de afaceri a cumulat aproximativ 2,2 miliarde Euro. În România, subsidiara locală a anunțat, pentru 2015, livrări de peste 50 milioane de lei, cu cca. 10% mai mari în raport cu anul precedent.

Dintre obiectivele pentru care ROCKWOOL Romania a livrat soluții de vată minerală bazaltică în 2015 se remarcă Bucharest One, Green Court, Mega Mall, The Park precum si multe proiecte industriale: Aramis Baia Mare, Autoliv Brașov, Continental Sibiu, Pirelli Slatina, VGP Timisoara, Yazaki Arad etc. Prognozele pe termen scurt si mediu sunt de creștere inclusiv pe segmentul rezidențial, ca urmare a înăspririi legislatiei naționale dar și a sensibilizării utilizatorilor cu privire la siguranța în caz de incendiu.

Comentarii

comments

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending