Connect with us

BAZAR

Jackie Chan a ajuns în România pentru Zilele Filmului Chinezesc

Avatar

Published

on

Jackie Chan a ajuns în România azi, în jurul orei 13.30, cu un avion care a aterizat pe Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa – Aurel Vlaicu, pentru a participa la deschiderea Zilelor Filmului Chinezesc, eveniment ce se va desfăşura între 11 şi 18 septembrie, în București, informează Mediafax.

Actorul Jackie Chan, care va deschide Zilele Filmului Chinezesc la Bucureşti, a declarat, că România este una dintre primele ţări din Europa de Est care “a stabilit relaţii diplomatice cu noua Chină” şi că doreşte ca şi în cinematografie să se intensifice schimburile dintre cele două popoare.

La conferinţa de presă, care a avut loc la Grand Cinema & More din Băneasa Shopping City, au participat, printre alţii, actorii Jackie Chan şi Ziyi Zhang, Alexandru Oprean, secretar de stat în Ministerul Culturii, Tong Gang, viceministru al Administraţiei de Presă, Publicitate, Radio, Televiziune şi Cinematografie din China, şi Huo Yuzhen, ambasadorul Chinei în România.

Tong Gang a prezentat, pe scurt, evenimentele care vor avea loc la Zilele Filmului Chinezesc.

“Noi dorim ca prin acest festival de film chinezesc să intensificăm comunicările dintre oamenii din China şi România în domeniul cinematografiei. Cât mai mulţi români să cunoască viaţa contemporană a chinezilor. Totodată, prin acest festival de film chinezesc dorim să intensificăm schimburile culturale dintre China şi România”, a declarat Tong Gang.

La rândul său, Alexandru Oprean, secretar în Ministerul Culturii, a declarat:

“Filmul, ca şi produs finit al artei cinematografice, a fost şi rămâne întotdeauna un liant extrem de puternic între popoare. Un liant care ne apropie spre cunoaşterea mai profundă a valorilor culturale, tradiţonale şi istorice ale unui popor”.

Jackie Chan a ţinut să le mulţumească celor care l-au invitat la acest festival de film chinezesc şi a menţionat că ştie România prin intermediul sportivilor români.

“Cunosc România prin sportivii români: gimnastică, fotbal, tenis, deci prin aceste mijloace am început să cunosc România”, a spus actorul. De asemenea, acesta a menţionat că pe drumul de la aeroport spre hotel fanii l-au salutat şi a rămas surprins de acest lucru.

“România este una dintre primele ţări din Europa de est care au stabilit relaţii diplomatice cu noua Chină. Doresc ca şi în cinematografie să intensificăm schimburile. Festivalul a adus şi filmul meu. Doresc ca, dacă vă place de mine, sper să vă placă şi filmul meu, «Zodiacul Chinezesc»”, a declarat actorul.

Acesta a mulţumit fanilor din România pentru că i-au trimis bani pentru activităţi caritabile. “Mulţumesc foarte mult. Vă iubesc pe toţi”, a spus actorul.

Ziyi Zhang – actriţa din lungmetrajul “Memoriile unei gheişe”, prezentă şi ea la deschiderea Zilelor Filmului Chinezesc – i-a salutat pe cei care s-au aflat la conferinţa de presă în limba română. “Bună ziua, ce faceţi?”, a spus actriţa. Ea a menţionat că este bucuroasă că a putut să viziteze România şi că a avut parte de o primire călduroasă.

“Acum nouă ani, am fost în România şi atunci nu prea vedeam soarele, pentru că era iarnă. Reîntorcându-mă în România, am constatat multe schimbări”, a spus Ziyi Zhang, precizând că a vizitat studiourile Castel joi dimineaţă şi i-au plăcut condiţiile în care se lucrează.

Evenimentul Zilele Filmului Chinezesc se va desfăşura de joi până pe 18 septembrie, la cinematograful Union, deschiderea urmând să aibă loc joi seară la Grand Cinema Băneasa.

jackie-chan romania

Foto Credit: procinema.ro

Comentarii

Muzica

Gerry de la Bedda Band, cover dupa piesa Liceenii! Ascult-o aici!

Avatar

Published

on

In timpul izolării nu trebuie sa uitam de prieteni, familie! Așteptăm sa treacă criza aceasta și sa ne revedem cu toții, sa nu uitam ca doar împreuna putem trece peste orice și putem face cele mai frumoase lucruri!

Comentarii

Continue Reading

Muzica

Smiley si Cabron lanseaza „Cine-i salveaza pe eroi?”, o piesa despre eroii de ieri, de azi si de maine

Avatar

Published

on

Smiley lanseaza alaturi de Cabron „Cine-i salveaza pe eroi?”, o piesa apasatoare despre eroii de azi, condamnati sa fie muritorii de maine. Lansata acum, insa compusa cu cateva luni bune in urma, piesa „Cine-i salveaza pe eroi?” este o invitatie din partea lui Smiley la respect si dragoste neconditionata:

 

„Este cel mai bun moment ca oamenii sa devina constienti ca sunt interconectati, ca actiunea fiecaruia conteaza si determina binele sau raul celorlalti. Oamenii trebuie sa respecte, sa iubeasca, sa daruiasca, sa ajute fara a astepta ceva in schimb, pentru ca fiecare in viata lui, in diverse etape, este, pe rand, muritor si erou pentru cei din jur.”, considera Smiley care face si un indemn la introspectie odata cu aceasta lansare. „Imi doresc ca fiecare om care asculta aceasta piesa sa fie atent la versuri si sa-si creeze propria imagine, colorata sau gri, despre eroii din viata lui sau despre eroul care este el in vietile celor din jur. Este un exercitiu foarte bun de sinceritate, de constiinta, de realitate, de respect.”, adauga Smiley.

 

“Piesa este nu doar un omagiu adus oamenilor care mișcă pentru noi în momentele astea în care majoritatea sta în case, este pentru toti oamenii care au făcut ceva important pentru cineva în locul potrivit, la momentul potrivit. Ca ai salvat o viata, ca ai salvat chiria pe o luna a unui prieten, ca ai făcut un cântec sau un vers care a mișcat oameni atunci când aveau nevoie, ca ai apărut cu o gluma buna atunci când omul de lângă tine era “la pământ” sau ca ai grija de familia ta indiferent de vremuri, ei bine, Eroule, piesa asta este pentru tine! Poate nu toată lumea îți mulțumește, dar oamenii da.”, adauga Cabron, artistul care canta alaturi de Smiley piesa „Cine-i salveaza pe eroi?”.

 

Inspirat de conditia efemera a eroului, Smiley canta neputinta si singuratatea acestuia atunci cand el redevine om si isi arata slabiciunile si vulnerabilitatea: „Eroii raman eroi indiferent de vremuri si trebuie aplaudati cand sunt sus, dar si cand sunt obositi, coplesiti de neputinta sau nu mai pot darui ceea ce puteau ieri.”, spune Smiley care considera ca singurul antidot pentru teama in care traiesc oamenii acum este dragostea de viata si de cei din jur.

 

Produsa de HaHaHa Production, cu un artwork semnat de Alexandru Lupas si Dragos Dinca, „Cine-i salveaza pe eroi?” are muzica semnata de Lucian Nagy, Smiley, Serban Cazan si Roland Kiss si versuri scrise de Smiley si Cabron.

 

Comentarii

Continue Reading

Evenimente

Iuliana Tudor anunță cât a strâns Crucea Roșie Română până acum. Campania continuă!  

Avatar

Published

on

Foto Credit: TVR

Ne bucură faptul că atât persoanele juridice cât și persoanele fizice au fost foarte receptive la campania inițiată de Crucea Roșie Română. Până în acest moment, donațiile în bani de la persoane juridice au  ajuns la 3.570.000 de euro.  

 

Informații noi din campania România salvează România:

– 1.704 pachete cu alimente de bază au fost distribuite la persoane izolate la domiciliu, afectate de Coronavirus/ un pachet are 12 kg și contine produse greu perisabile în valoare de 90 lei/pachet – alimentele au fost achiziționate de Crucea Roșie Română din fonduri proprii.

 

– 4.850 pachete cu produse de igienă de primă necesitate au fost distribuite la persoane izolate la domiciliu și centre de carantină din țară – valoarea unui pachet este de 60 lei/pachet – achiziționate de Crucea Roșie Română din fonduri proprii.

 

-61 957 de materiale de protecție distribuite unităților sanitare / direcțiilor de asistență socială/ vămi /

–  9 276 de produse de igienă, primite din sponsorizari în natură, su fost  distribuite la unități medicale

894 persoane aflate în izolare la domiciliu au fost monitorizate telefonic de voluntarii Crucii Roșii Române

– 14 500 kg produse din carne (mezeluri), 100800 de ouă, 10 000 kg de morcovi și 9456 litri apa îmbuteliată – primite de la organizația Prețuiește viata au fost distribuite de voluntarii Crucii Roșii la Direcțiile de Asistenta Sociala, Cămine de   de batrani, centre de plasamnet și familii izolate la domiciliu.

 

Fonduri din sms 14 781 * 2eur = 29 562 euro.

Campania continuă! Donații prin sms (2 euro/sms) se fac in continuare la 8827, iar donații online pe www.crucearosie.ro.

 

Comentarii

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Trending

google.com, pub-4886972132153269, DIRECT, f08c47fec0942fa0