Connect with us

Cinema

James Bond, cel mai celebru agent secret din lume, revine în filmul „SPECTRE”

Published

on

„SPECTRE” este cel de-al 24-lea film din celebra franciză britanică „James Bond” şi cel de-al patrulea film cu actorul Daniel Craig în rol principal, după „Casino Royale” (2006), „Quantum of Solace” (2008) şi „Skyfall” (2012).

Filmul a fost lansat deja în Marea Britanie, având parte de o premieră regală şi întrecând toate recordurile de box office din Regatul Unit. În doar şapte zile de la lansare, „SPECTRE” a înregistrat încasări de aproximativ 63,8 milioane de dolari, devenind filmul cu cea mai bună deschidere din toate timpurile, în UK.

Filmul „James Bond: SPECTRE” este distribuit de Forum Film România şi va avea premiera pe 6 noiembrie 2015, odată cu lansarea internaţională, fiind proiectat în format 2D şi IMAX 2D. Biletele s-au pus deja în vânzare în cinematografele partenere, filmul fiind disponibil la cinema în avanpremieră din 5 noiembrie.

Un nou început pentru Bond

SPECTRE

SPECTRE

James Bond – jucat de actorul britanic Daniel Craig – a fost revitalizat la finalul „Skyfall”. „El a simţit că e vremea unui nou început”, spune regizorul Sam Mendes, iar acest lucru a avut un efect profund asupra „Spectre”. În noul film, cel mai faimos agent secret al lumii este un personaj complet proactiv, care îşi controlează destinul. Are o misiune foarte clară, iar nimeni şi nimic nu-i va sta în cale. Această latură a personajului le-a oferit realizatorilor filmului nenumărate oportunităţi în ceea ce priveşte locaţiile de filmare şi firele narative. Filmul porneşte de la un mesaj criptic din trecut, care îl trimite pe agentul 007 într-o misiune distructivă în Mexico City, iar apoi în Roma, unde o întâlneşte pe Lucia Sciarra (Monica Bellucci), frumoasa văduvă a unui criminal ticălos. Aflat peste hotare, Bond se infiltrează într-o întâlnire secretă şi descoperă existenţa unei organizaţii criminale cunoscute sub numele de SPECTRE.

Această organizaţie a mai apărut anterior în alte şase filme Bond – „Dr. No”, „From Russia With Love”, „Thunderball”, „You Only Live Twice”, „On Her Majesty’s Secret Service” şi „Diamonds Are Forever” –, introducând noi personaje negative. În cel mai recent film al seriei, însă, organizaţia este reimaginată conform secolului al XXI-lea.

În jurul lumii

În „Spectre”, producătorii filmului s-au putut apropia mai mult de vechile filme cu James Bond. „Filmul acesta are o individualitate pronunţată, revenind totodată la ce s-a petrecut înainte în filmele Bond din anii ’60-’70”, spune Daniel Craig. Mai mult, Mendes adaugă faptul că „Spectre” aminteşte de clasicele filme Bond în ceea ce priveşte maşinile, tonul, lumina şi chiar croiala costumului agentului 007. „De asemenea, am vrut să ne reîntoarcem la acel farmec old-school dat de acele locaţii fantastice, care par din altă lume”, mai declară regizorul.

Realizatorii au urmărit să-l includă pe Bond într-un festival nemaipomenit dintr-un oraş din America Latină, iar alegerea naturală a fost Mexico City şi Ziua Morţilor. Filmările pentru această secvenţă de început a filmului au reprezentat unul dintre momentele memorabile ale carierei pentru producătorii Michael G. Wilson & Barbara Broccoli. „Deşi am lucrat la filmele cu James Bond de mai bine de 35 de ani, amândoi am simţit măreţia acestor scene de deschidere a poveştii, care dau startul unui film excepţional”, a declarat Wilson.

Aceştia l-au trimis apoi pe Bond într-unul dintre cele mai minunate oraşe ale Europei. Roma a fost aleasă pentru „istoria sa şi atmosfera întunecată şi prevestitoare de rău – mai ales când e vorba despre arhitectura fascistă a anilor ’20 şi ’30. Există acolo ceva misterios şi intimidant”, spune Mendes. La celălalt pol, Bond îşi desfăşoară relaţiile romantice în Africa de Nord, Tangier şi deşertul Sahara.

Şi, ca în orice alt film din celebra serie, o parte din acţiune se petrece chiar în capitala Marii Britanii. „Provocarea noastră a fost de a încerca să filmăm în Londra într-un mod inedit, păstrând în acelaşi timp o continuitate cu «Skyfall»”, spune Mendes. „Aceste cinci locaţii vă vor face să înţelegeţi de ce filmul a fost atât de dificil de realizat, de ce a fost atât de obositor şi de ce au durat filmările. Dar cred că avem ceva special aici”, completează el.

Spectre – mai bun, mai impresionant

Pentru Sam Mendes, care regizează pentru a doua oară un film din seria „James Bond”, a fost extrem de importantă şansa de a explora toate poveştile personajelor. „Pentru mine, totul porneşte de la personaj”, declară regizorul premiat cu Oscar. „Am vrut să explorez tot felul de aspecte diferite ale acestora, pe care le lăsasem în urmă în «Skyfall». Am adus o nouă generaţie de oameni la MI6 – un nou M, o nouă Moneypenny şi un nou Q. Am vrut ca relaţiile dintre ei să se dezvolte şi să crească.”

Pentru actorul Daniel Craig, scopul pentru „Spectre” a fost chiar mai simplu: „Ne-am dorit să fie mai bun decât «Skyfall». Nu am avut de ales, trebuie să fie mai bun, mai impresionant. Odată cu «Skyfall», am pus nişte lucruri în mişcare, iar acum am vrut să le ducem mai departe şi să experimentăm mai mult”, spune el.

„Writing’s On The Wall” – cel mai nou theme song Bond

Şi pentru că nici un film Bond nu poate fi complet fără un theme song original, producătorii au fost încântaţi când multipremiatul artist britanic Sam Smith a scris – alături de Jimmy Napes, câştigător al Premiului Grammy – cântecul special „Writing’s On The Wall”. Acesta este primul theme song Bond înregistrat de către un artist britanic solo, din 1965 încoace. „Sunt onorat să contribui la cea mai veche şi mai cunoscută franciză cinematografică din lume. Acesta reprezintă unul dintre momentele esenţiale din cariera mea. Sunt extrem de entuziasmat să fiu parte din această emblematică moştenire britanică şi să mă alătur unor artişti care reprezintă inspiraţia mea muzicală. Sper să vă veţi bucura cu toţii de melodie la fel de mult pe cât m-am bucurat eu să o creez”, a declarat Sam Smith.

Sinopsis

Un mesaj criptic din trecut îl trimite pe James Bond (Daniel Craig) într-o misiune distructivă în Mexico City şi, ulterior, în Roma, unde o întâlneşte pe Lucia Sciarra (Monica Bellucci), frumoasa interzisă, văduvă a unui criminal ticălos. Bond se infiltrează într-o întâlnire secretă şi descoperă existenţa unei organizaţii criminale cunoscute sub numele de SPECTRE.

Între timp, în Londra, Max Denbigh (Andrew Scott), noul şef al Centrului pentru Securitate Naţională, pune la îndoială acţiunile lui Bond şi contestă relevanţa MI6, condusă de M (Ralph Fiennes). Bond îi recrutează pe ascuns pe Moneypenny (Naomie Harris) şi pe Q (Ben Whishaw) pentru a-l ajuta să o caute pe Madeleine Swann (Léa Seydoux), fiica vechiului său nemesis Mr. White (Jesper Christensen), care ar putea să deţină cheia pentru descurcarea reţelei SPECTRE. Ca fiică a unui asasin, ea îl înţelege pe Bond într-un mod în care majoritatea celorlalţi nu o pot face.

În vreme ce Bond se aventurează înspre inima SPECTRE, el află de existenţa unei conexiuni profund neaşteptate între el şi duşmanul pe care îl caută, jucat de actorul Christoph Waltz.

Filmul este regizat de Sam Mendes, după un scenariu semnat de John Logan şi Neal Purvis & Robert Wade.

Advertisement
Facebook Comments Box
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Rochii
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending