Connect with us

Film

James Bond, cel mai celebru agent secret din lume, revine în filmul „SPECTRE”

Published

on

 

„SPECTRE” este cel de-al 24-lea film din celebra franciză britanică „James Bond” şi cel de-al patrulea film cu actorul Daniel Craig în rol principal, după „Casino Royale” (2006), „Quantum of Solace” (2008) şi „Skyfall” (2012).

Filmul a fost lansat deja în Marea Britanie, având parte de o premieră regală şi întrecând toate recordurile de box office din Regatul Unit. În doar şapte zile de la lansare, „SPECTRE” a înregistrat încasări de aproximativ 63,8 milioane de dolari, devenind filmul cu cea mai bună deschidere din toate timpurile, în UK.

Filmul „James Bond: SPECTRE” este distribuit de Forum Film România şi va avea premiera pe 6 noiembrie 2015, odată cu lansarea internaţională, fiind proiectat în format 2D şi IMAX 2D. Biletele s-au pus deja în vânzare în cinematografele partenere, filmul fiind disponibil la cinema în avanpremieră din 5 noiembrie.

Un nou început pentru Bond

SPECTRE

SPECTRE

James Bond – jucat de actorul britanic Daniel Craig – a fost revitalizat la finalul „Skyfall”. „El a simţit că e vremea unui nou început”, spune regizorul Sam Mendes, iar acest lucru a avut un efect profund asupra „Spectre”. În noul film, cel mai faimos agent secret al lumii este un personaj complet proactiv, care îşi controlează destinul. Are o misiune foarte clară, iar nimeni şi nimic nu-i va sta în cale. Această latură a personajului le-a oferit realizatorilor filmului nenumărate oportunităţi în ceea ce priveşte locaţiile de filmare şi firele narative. Filmul porneşte de la un mesaj criptic din trecut, care îl trimite pe agentul 007 într-o misiune distructivă în Mexico City, iar apoi în Roma, unde o întâlneşte pe Lucia Sciarra (Monica Bellucci), frumoasa văduvă a unui criminal ticălos. Aflat peste hotare, Bond se infiltrează într-o întâlnire secretă şi descoperă existenţa unei organizaţii criminale cunoscute sub numele de SPECTRE.

Această organizaţie a mai apărut anterior în alte şase filme Bond – „Dr. No”, „From Russia With Love”, „Thunderball”, „You Only Live Twice”, „On Her Majesty’s Secret Service” şi „Diamonds Are Forever” –, introducând noi personaje negative. În cel mai recent film al seriei, însă, organizaţia este reimaginată conform secolului al XXI-lea.

În jurul lumii

În „Spectre”, producătorii filmului s-au putut apropia mai mult de vechile filme cu James Bond. „Filmul acesta are o individualitate pronunţată, revenind totodată la ce s-a petrecut înainte în filmele Bond din anii ’60-’70”, spune Daniel Craig. Mai mult, Mendes adaugă faptul că „Spectre” aminteşte de clasicele filme Bond în ceea ce priveşte maşinile, tonul, lumina şi chiar croiala costumului agentului 007. „De asemenea, am vrut să ne reîntoarcem la acel farmec old-school dat de acele locaţii fantastice, care par din altă lume”, mai declară regizorul.

Realizatorii au urmărit să-l includă pe Bond într-un festival nemaipomenit dintr-un oraş din America Latină, iar alegerea naturală a fost Mexico City şi Ziua Morţilor. Filmările pentru această secvenţă de început a filmului au reprezentat unul dintre momentele memorabile ale carierei pentru producătorii Michael G. Wilson & Barbara Broccoli. „Deşi am lucrat la filmele cu James Bond de mai bine de 35 de ani, amândoi am simţit măreţia acestor scene de deschidere a poveştii, care dau startul unui film excepţional”, a declarat Wilson.

Aceştia l-au trimis apoi pe Bond într-unul dintre cele mai minunate oraşe ale Europei. Roma a fost aleasă pentru „istoria sa şi atmosfera întunecată şi prevestitoare de rău – mai ales când e vorba despre arhitectura fascistă a anilor ’20 şi ’30. Există acolo ceva misterios şi intimidant”, spune Mendes. La celălalt pol, Bond îşi desfăşoară relaţiile romantice în Africa de Nord, Tangier şi deşertul Sahara.

Şi, ca în orice alt film din celebra serie, o parte din acţiune se petrece chiar în capitala Marii Britanii. „Provocarea noastră a fost de a încerca să filmăm în Londra într-un mod inedit, păstrând în acelaşi timp o continuitate cu «Skyfall»”, spune Mendes. „Aceste cinci locaţii vă vor face să înţelegeţi de ce filmul a fost atât de dificil de realizat, de ce a fost atât de obositor şi de ce au durat filmările. Dar cred că avem ceva special aici”, completează el.

Spectre – mai bun, mai impresionant

Pentru Sam Mendes, care regizează pentru a doua oară un film din seria „James Bond”, a fost extrem de importantă şansa de a explora toate poveştile personajelor. „Pentru mine, totul porneşte de la personaj”, declară regizorul premiat cu Oscar. „Am vrut să explorez tot felul de aspecte diferite ale acestora, pe care le lăsasem în urmă în «Skyfall». Am adus o nouă generaţie de oameni la MI6 – un nou M, o nouă Moneypenny şi un nou Q. Am vrut ca relaţiile dintre ei să se dezvolte şi să crească.”

Pentru actorul Daniel Craig, scopul pentru „Spectre” a fost chiar mai simplu: „Ne-am dorit să fie mai bun decât «Skyfall». Nu am avut de ales, trebuie să fie mai bun, mai impresionant. Odată cu «Skyfall», am pus nişte lucruri în mişcare, iar acum am vrut să le ducem mai departe şi să experimentăm mai mult”, spune el.

„Writing’s On The Wall” – cel mai nou theme song Bond

Şi pentru că nici un film Bond nu poate fi complet fără un theme song original, producătorii au fost încântaţi când multipremiatul artist britanic Sam Smith a scris – alături de Jimmy Napes, câştigător al Premiului Grammy – cântecul special „Writing’s On The Wall”. Acesta este primul theme song Bond înregistrat de către un artist britanic solo, din 1965 încoace. „Sunt onorat să contribui la cea mai veche şi mai cunoscută franciză cinematografică din lume. Acesta reprezintă unul dintre momentele esenţiale din cariera mea. Sunt extrem de entuziasmat să fiu parte din această emblematică moştenire britanică şi să mă alătur unor artişti care reprezintă inspiraţia mea muzicală. Sper să vă veţi bucura cu toţii de melodie la fel de mult pe cât m-am bucurat eu să o creez”, a declarat Sam Smith.

Sinopsis

Un mesaj criptic din trecut îl trimite pe James Bond (Daniel Craig) într-o misiune distructivă în Mexico City şi, ulterior, în Roma, unde o întâlneşte pe Lucia Sciarra (Monica Bellucci), frumoasa interzisă, văduvă a unui criminal ticălos. Bond se infiltrează într-o întâlnire secretă şi descoperă existenţa unei organizaţii criminale cunoscute sub numele de SPECTRE.

Între timp, în Londra, Max Denbigh (Andrew Scott), noul şef al Centrului pentru Securitate Naţională, pune la îndoială acţiunile lui Bond şi contestă relevanţa MI6, condusă de M (Ralph Fiennes). Bond îi recrutează pe ascuns pe Moneypenny (Naomie Harris) şi pe Q (Ben Whishaw) pentru a-l ajuta să o caute pe Madeleine Swann (Léa Seydoux), fiica vechiului său nemesis Mr. White (Jesper Christensen), care ar putea să deţină cheia pentru descurcarea reţelei SPECTRE. Ca fiică a unui asasin, ea îl înţelege pe Bond într-un mod în care majoritatea celorlalţi nu o pot face.

În vreme ce Bond se aventurează înspre inima SPECTRE, el află de existenţa unei conexiuni profund neaşteptate între el şi duşmanul pe care îl caută, jucat de actorul Christoph Waltz.

Filmul este regizat de Sam Mendes, după un scenariu semnat de John Logan şi Neal Purvis & Robert Wade.

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Film

Vertical Content începe filmările pentru ,,Inve$titorii”

Published

on

 

Prima producţie marca Vertical Content, comedia ,,Inve$titorii” a început  filmările în localitatea Cristian, unde sub îndrumarea regizorului Iura Luncaşu, actorii: Codin Maticiuc, Cosmin Natanticu, Andrei Mateiu, Radu Gabriel şi Maria Popovici vor interpreta în unul dintre cele mai ambiţioase proiecte cinematografice româneşti din ultimii ani.

,,Inve$titorii” este o adaptare a succesului de casă ,,Wkreceni”, filmul care în 2014 a înregistrat un număr record de spectatori și un box office impresionant în Polonia. Responsabili de rescrierea şi adaptarea scenariului sunt Alex Cotet şi Raul Gheba, comedia având rezervate partituri generoase şi pentru actorii: Levent Sali, Diana Sar, Adrian Anghel, Raluca Aprodu şi Nicu Banea.

O veritabilă comedie de situație, filmul ,,Inve$titorii” spune povestea a trei băieți, prieteni vechi, care lucrează la o fabrică de piese auto dintr-un oraș de provincie… Când fabrica este cumpărată de niște investitori străini, cei trei, alături de mulți alți angajați, sunt disponibilizați. Li se oferă salariile compensatorii pe un an, așa că decid să petreacă un weekend de neuitat în București.  După o noapte incendiară, se trezesc a doua zi, mahmuri, cu gândul de a se întoarce acasă, dar greșesc drumul și ajung la marginea unei localități, dezorientați și fără combustibil. Aici sunt confundați de localnici, care, impresionați de aspectul lor îi iau drept afaceriști străini, veniți să investească în afacerea locală. Invitați de primar la negocieri, urmate de o cină în casa acestuia, băieții noștri sunt fermecați de ospitalitatea și deschiderea oamenilor întâlniți. Sunt însă în scurt timp deconspirați de către şeful poliției care descoperă ca masina cu care au venit este raportata drept furată și cei trei sunt nevoiți să părăsească localitatea. În drumul spre casă, ironia face ca ei să fie opriți de adevărații afaceriști străini care erau interesați să investească în zonă și cei trei decid că ar fi oportun să se întoarcă și să îi ajute pe localnici la negocieri. Filmul se încheie cu succesul tranzacției investitorilor străini și baietii nostri priviti ca niste eroi de catre comunitate.

Iura Luncașu este unul dintre regizorii din România care a înregistrat repetate succese în proiectele în care s-a implicat. Acesta a regizat mai multe serialele de televiziune, a produs şi regizat lungmetraje pentru marele ecran.

Comedia ,,Inve$titorii” va avea premiera pe marile ecrane în 2020 şi este o producţie cinematografică independentă marca Vertical Content.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Film

Vertical Entertainment prezintă „Cod Roșu în Serviciile Secrete”, din 30 august la cinema

Published

on

 

În urma unui atentat asupra președintelui Statelor Unite (Morgan Freeman), acuzat de incident este garda lui de corp, agentul serviciilor secrete Mike Banning (Gerard Butler). După ce reușește să scape de autorități, agentul este dat în urmărire generală, astfel că trebuie să evite propria lui agenție și să fie cu un pas înaintea FBI-ului pentru a demasca adevărații autori ai atacului.

Disperat să își dovedească nevinovăția, Banning se bazează pe ajutorul unor aliați neașteptați pentru a-și proteja familia și a salva țara de pericolul iminent.

Gerard Butler revine pentru a treia oară în rolul celui mai eficient agent de Securitate în acțiunea Cod Roșu în Serviciile Secrete”, din 30 august, pe marile ecrane.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Film

Vertical Entertainment prezinta din 23 august pe marile ecrane ,,Bucataria Iadului”

Published

on

 

Povestea a trei femei curajoase, „Bucătăria Iadului” le prezintă pe Melissa McCarthy, Tiffany Haddish și Elisabeth Moss în rolurile a trei soții de mafioți arestați de FBI care, în anul 1978, luptă să își mențină poziția privilegiată in faimosul cartier american Hell’s Kitchen.

Rămase fără protecție și venituri stabile, doamnele decid să preia chestiunile mafiei irlandeze în propriile mâini – reușind să găsească aliați atât în gestionarea problemelor din cartier, cât și în eliminarea concurenței.

New Line Cinema, în asociere cu BRON Creative, prezintă o producție Michael De Luca filmul „Bucătăria Iadului” din 23 august pe marile ecrane.

Mai multe informații se găsesc pe pagina de oficială Facebook/VerticalEntertainment.

Galeria foto a filmului poate fi descărcată de AICI

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending

%d blogeri au apreciat: