Connect with us

Film

James Bond, cel mai celebru agent secret din lume, revine în filmul „SPECTRE”

Avatar

Published

on

„SPECTRE” este cel de-al 24-lea film din celebra franciză britanică „James Bond” şi cel de-al patrulea film cu actorul Daniel Craig în rol principal, după „Casino Royale” (2006), „Quantum of Solace” (2008) şi „Skyfall” (2012).

Filmul a fost lansat deja în Marea Britanie, având parte de o premieră regală şi întrecând toate recordurile de box office din Regatul Unit. În doar şapte zile de la lansare, „SPECTRE” a înregistrat încasări de aproximativ 63,8 milioane de dolari, devenind filmul cu cea mai bună deschidere din toate timpurile, în UK.

Filmul „James Bond: SPECTRE” este distribuit de Forum Film România şi va avea premiera pe 6 noiembrie 2015, odată cu lansarea internaţională, fiind proiectat în format 2D şi IMAX 2D. Biletele s-au pus deja în vânzare în cinematografele partenere, filmul fiind disponibil la cinema în avanpremieră din 5 noiembrie.

Un nou început pentru Bond

SPECTRE

SPECTRE

James Bond – jucat de actorul britanic Daniel Craig – a fost revitalizat la finalul „Skyfall”. „El a simţit că e vremea unui nou început”, spune regizorul Sam Mendes, iar acest lucru a avut un efect profund asupra „Spectre”. În noul film, cel mai faimos agent secret al lumii este un personaj complet proactiv, care îşi controlează destinul. Are o misiune foarte clară, iar nimeni şi nimic nu-i va sta în cale. Această latură a personajului le-a oferit realizatorilor filmului nenumărate oportunităţi în ceea ce priveşte locaţiile de filmare şi firele narative. Filmul porneşte de la un mesaj criptic din trecut, care îl trimite pe agentul 007 într-o misiune distructivă în Mexico City, iar apoi în Roma, unde o întâlneşte pe Lucia Sciarra (Monica Bellucci), frumoasa văduvă a unui criminal ticălos. Aflat peste hotare, Bond se infiltrează într-o întâlnire secretă şi descoperă existenţa unei organizaţii criminale cunoscute sub numele de SPECTRE.

Această organizaţie a mai apărut anterior în alte şase filme Bond – „Dr. No”, „From Russia With Love”, „Thunderball”, „You Only Live Twice”, „On Her Majesty’s Secret Service” şi „Diamonds Are Forever” –, introducând noi personaje negative. În cel mai recent film al seriei, însă, organizaţia este reimaginată conform secolului al XXI-lea.

În jurul lumii

În „Spectre”, producătorii filmului s-au putut apropia mai mult de vechile filme cu James Bond. „Filmul acesta are o individualitate pronunţată, revenind totodată la ce s-a petrecut înainte în filmele Bond din anii ’60-’70”, spune Daniel Craig. Mai mult, Mendes adaugă faptul că „Spectre” aminteşte de clasicele filme Bond în ceea ce priveşte maşinile, tonul, lumina şi chiar croiala costumului agentului 007. „De asemenea, am vrut să ne reîntoarcem la acel farmec old-school dat de acele locaţii fantastice, care par din altă lume”, mai declară regizorul.

Realizatorii au urmărit să-l includă pe Bond într-un festival nemaipomenit dintr-un oraş din America Latină, iar alegerea naturală a fost Mexico City şi Ziua Morţilor. Filmările pentru această secvenţă de început a filmului au reprezentat unul dintre momentele memorabile ale carierei pentru producătorii Michael G. Wilson & Barbara Broccoli. „Deşi am lucrat la filmele cu James Bond de mai bine de 35 de ani, amândoi am simţit măreţia acestor scene de deschidere a poveştii, care dau startul unui film excepţional”, a declarat Wilson.

Aceştia l-au trimis apoi pe Bond într-unul dintre cele mai minunate oraşe ale Europei. Roma a fost aleasă pentru „istoria sa şi atmosfera întunecată şi prevestitoare de rău – mai ales când e vorba despre arhitectura fascistă a anilor ’20 şi ’30. Există acolo ceva misterios şi intimidant”, spune Mendes. La celălalt pol, Bond îşi desfăşoară relaţiile romantice în Africa de Nord, Tangier şi deşertul Sahara.

Şi, ca în orice alt film din celebra serie, o parte din acţiune se petrece chiar în capitala Marii Britanii. „Provocarea noastră a fost de a încerca să filmăm în Londra într-un mod inedit, păstrând în acelaşi timp o continuitate cu «Skyfall»”, spune Mendes. „Aceste cinci locaţii vă vor face să înţelegeţi de ce filmul a fost atât de dificil de realizat, de ce a fost atât de obositor şi de ce au durat filmările. Dar cred că avem ceva special aici”, completează el.

Spectre – mai bun, mai impresionant

Pentru Sam Mendes, care regizează pentru a doua oară un film din seria „James Bond”, a fost extrem de importantă şansa de a explora toate poveştile personajelor. „Pentru mine, totul porneşte de la personaj”, declară regizorul premiat cu Oscar. „Am vrut să explorez tot felul de aspecte diferite ale acestora, pe care le lăsasem în urmă în «Skyfall». Am adus o nouă generaţie de oameni la MI6 – un nou M, o nouă Moneypenny şi un nou Q. Am vrut ca relaţiile dintre ei să se dezvolte şi să crească.”

Pentru actorul Daniel Craig, scopul pentru „Spectre” a fost chiar mai simplu: „Ne-am dorit să fie mai bun decât «Skyfall». Nu am avut de ales, trebuie să fie mai bun, mai impresionant. Odată cu «Skyfall», am pus nişte lucruri în mişcare, iar acum am vrut să le ducem mai departe şi să experimentăm mai mult”, spune el.

„Writing’s On The Wall” – cel mai nou theme song Bond

Şi pentru că nici un film Bond nu poate fi complet fără un theme song original, producătorii au fost încântaţi când multipremiatul artist britanic Sam Smith a scris – alături de Jimmy Napes, câştigător al Premiului Grammy – cântecul special „Writing’s On The Wall”. Acesta este primul theme song Bond înregistrat de către un artist britanic solo, din 1965 încoace. „Sunt onorat să contribui la cea mai veche şi mai cunoscută franciză cinematografică din lume. Acesta reprezintă unul dintre momentele esenţiale din cariera mea. Sunt extrem de entuziasmat să fiu parte din această emblematică moştenire britanică şi să mă alătur unor artişti care reprezintă inspiraţia mea muzicală. Sper să vă veţi bucura cu toţii de melodie la fel de mult pe cât m-am bucurat eu să o creez”, a declarat Sam Smith.

Sinopsis

Un mesaj criptic din trecut îl trimite pe James Bond (Daniel Craig) într-o misiune distructivă în Mexico City şi, ulterior, în Roma, unde o întâlneşte pe Lucia Sciarra (Monica Bellucci), frumoasa interzisă, văduvă a unui criminal ticălos. Bond se infiltrează într-o întâlnire secretă şi descoperă existenţa unei organizaţii criminale cunoscute sub numele de SPECTRE.

Între timp, în Londra, Max Denbigh (Andrew Scott), noul şef al Centrului pentru Securitate Naţională, pune la îndoială acţiunile lui Bond şi contestă relevanţa MI6, condusă de M (Ralph Fiennes). Bond îi recrutează pe ascuns pe Moneypenny (Naomie Harris) şi pe Q (Ben Whishaw) pentru a-l ajuta să o caute pe Madeleine Swann (Léa Seydoux), fiica vechiului său nemesis Mr. White (Jesper Christensen), care ar putea să deţină cheia pentru descurcarea reţelei SPECTRE. Ca fiică a unui asasin, ea îl înţelege pe Bond într-un mod în care majoritatea celorlalţi nu o pot face.

În vreme ce Bond se aventurează înspre inima SPECTRE, el află de existenţa unei conexiuni profund neaşteptate între el şi duşmanul pe care îl caută, jucat de actorul Christoph Waltz.

Filmul este regizat de Sam Mendes, după un scenariu semnat de John Logan şi Neal Purvis & Robert Wade.

Comentarii

Film

Dame Helen Mirren este „The Queen” în filmul de vineri, la TVR 1

Avatar

Published

on

            Vineri, 25 septembrie, ora 21:10, la TVR 1, o vedem pe actriţa britanică Helen Mirren în rolul Reginei Elizabeth II, în filmul „Regina” (The Queen, 2006), rol care i-a adus primul Oscar din carieră şi Globul de Aur pentru cea mai bună actriţă, precum şi multe alte premii.

 

La cei 75 de ani ai săi, Helen Mirren rămâne regina actoriei. Helen Mirren a fost numită în 2003, Dame Commander al Ordinului Imperiului Britanic pentru aportul său în domeniul cinematografiei şi teatrului. Deşi a mărturisit că nu a fost neapărat educată în spirit monarhist, actriţa a purtat numeroase coroane de-a lungul carierei sale.

Este singura actriţă care a jucat atât rolul Reginei Elizabeth I (în Elizabeth I, 2005), cât şi pe cel al Reginei Elizabeth II (The Queen, 2006), dar a interpretat roluri de regină în nu mai puţin de şase filme: The Queen (2006), Elizabeth I (2005), The Prince of Egypt (1998), The Snow Queen (1995), The Madness of King George (1994) şi Caligula (1979). Pentru cele două producţii în care le portretizează pe Elizabeth I şi Elizabeth II, a primit nu mai puţin de 29 de premii importante, precum şi alte trei nominalizări.

 

„Nu am plâns când am primit premiul Oscar pe scenă, dar am plâns când am fost aplaudată de cei care ajutau la căratul bagajelor pe Aeroportul Heathrow. Aveam Oscarul în geantă, aşa că l-am scos să îl arăt…”, povesteşte actriţa pe care o vom vedea vineri, 25 septembrie, de la ora 21:10, pe TVR 1 în rolul Reginei Elizabeth, chiar în multipremiata producţie The Queen (Regatul Unit, SUA, Franţa, 2006) regizată de Stephen Frears.

Englezoaica Helen Mirren se numără printre puţinele actriţe care au fost recompensate de-a lungul carierei cu premii Oscar, BAFTA, Critics’ Choice Award, Golden Globes şi SAG Award. De asemenea, Helen Mirren este una dintre cele trei actriţe (pe lângă Sigourney Weaver şi Joan Plowright) care au obţinut două Globuri de Aur în acelaşi an, în cazul său, pentru cele două roluri de regină. Şi tot Helen Mirren deţine tripla coroană a actoriei, actriţa fiind câştigătoare a premiilor Oscar, Emmy şi Tony.

 

„Cam aşa se văd lucrurile din afară. Succesul meu a venit încet, dar constant. Am muncit în fiecare an de când am început să joc şi am câştigat numeroase premii înainte să iau Oscarul pentru Regina – The Queen. Poate pentru că nu am fost niciodată interesată de marile producţii hollywoodiene şi am jucat doar în câteva în ultima vreme…”, spune Helen Mirren.

„Am nişte copii fabuloşi în familie şi am o familie!”

            Actriţa nu regretă că nu are copii: „Am nişte copii fabuloşi în familie şi am o familie!” Ba chiar se declară fericită că a avut şi are parte de libertate, pe care o iubeşte mai mult. A jurat că nu se va mai căsători niciodată, dar regizorul şi producătorul de film Taylor Hackford i-a schimbat părerea şi a convins-o, astfel că englezoaica a acceptat şi, din 1997 încoace sunt căsătoriţi şi fericiţi, locuind atât în Los Angeles cât şi în Londra.

„Motivul pentru care sunt cu Taylor după toţi aceşti ani, este acela că mă sprijină mereu în munca mea, este mândru de mine şi alături de mine, chiar dacă nu întotdeauna iese totul perfect. Dacă nu întotdeauna obţin succesul, el îmi spune: „F***’em, darling! Tu ai fost extraordinară, iar eu cred la fel”, mai adaugă Helen.

Lista premiilor câştigate de actriţa Helen Mirren cu filmul „The Queen”:

  • Premiul Oscar 2007 pentru cea mai bună actriţă, plus alte 5 nominalizări, inclusiv pentru cel mai bun film;
  • Premiile Globul de Aur 2007 pentru cea mai bună actriţă şi cel mai bun scenariu (Peter Morgan);
  • Premiile BAFTA 2007 pentru cea mai bună actriţă şi cel mai bun film;
  • Premiul pentru cea mai bună actriţă, premiul FIPRESCI şi premiul pentru scenariu la Festivalul de Film de la Veneţia 2006.

 

Comentarii

Continue Reading

Film

Anghel Damian este Cel Mai Bun Actor în Rol Secundar, la Gala Premiilor UCIN

Avatar

Published

on

            Anghel Damian a primit luni seară, în cadrul Galei Premiilor UCIN (Uniunea Cineaștilor din România), cea mai importantă organizație profesională a cineaștilor români, premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar pentru rolul Prințului Carol din filmul Queen Marie of Romania.

 

Premiile anuale UCIN evidențiază cele mai importante creații cinematografice românești din cursul anului precedent, iar din juriul galei de anul acesta au făcut parte: Stere Gulea (câștigătorul marelui premiu din 2019 pentru filmul Moromeții 2), Florin Mihăilescu, Marilena Ilieșiu, Irina Margareta Nistor și Dorel Vișan.

 

Emoționat și bucuros de primirea acestui premiu important din cariera sa, Anghel a declarat:Întotdeauna am încercat să nu funcționez în logica premiilor, să înțeleg că profesia mea este una unde subiectivismul este firesc și unde e foarte greu să existe ierarhii atât de bine definite. Totuși, oricât aș încerca să nu mă las pradă capcanei unui premiu, este mai mult decât măgulitor să primești aprecierea unui juriu de asemenea calibru. Premiul este unul de echipă și îl împart bucuros cu partenerii de joc, cu regizorul Alexis Cahill, scenariștii Brigitte Drodtloff și Maria-Denise Teodoru și cu producătorul Gabi Antal, care a investit atât de mult în această producție. Cel mai tare mă bucur că după ce a fost atât de iubit de public, filmul Queen Marie of Romania primește și aprecierea breslei. Sper ca acest lucru să ducă la mai multe filme de gen”.

Anul 2019 a fost unul bogat în proiecte de succes și premii pentru Anghel Damian. Pe lângă rolul de excepție din filmul Queen Marie of Romania, extrem de bine primit de public, talentul lui Anghel de scenarist și regizor a fost și este apreciat la marile festivaluri de film din lume, prin intermediul scurtmetrajului Celed, care este proiectat în unele dintre cele mai importante evenimente și competiții cinematografice, dar și prin serialul Vlad, difuzat la PRO TV, în fiecare luni, de la 20:30, unde Anghel este scenarist șef și joacă rolul lui Adrian Anuței.

 

 

 

Comentarii

Continue Reading

Film

Sorry We Missed You / În absența dvs. – cel mai nou film al lui Ken Loach, in cinematografe

Avatar

Published

on

Noul film al consacratului regizor britanic Ken Loach tratează o problemă mai mult decât actuală în contextul pandemiei, despre ale cărei implicații nu se vorbește în buletinele de știri: ”gig economy” – contracte de muncă pe termen scurt, drepturi reduse, muncă flexibilă și intensivă.

 

Ricky, Abby și cei doi copii ai lor locuiesc în Newcastle. Sunt o familie puternică, chiar dacă se zbat în datorii. Rămas fără job, Ricky vede o șansă atunci când se ivește ocazia să fie curier și șofer pe propria sa mașină. Abby, soția sa care este asistentă socială, își vinde mașina pentru a-și ajuta soțul să-și îndeplinească visul. Curând însă, Ricky descoperă că trebuie să dea socoteală firmei de transport care îi repartizează cursele și îi controlează munca și, în final, viața sa și pe cea a familiei.

 

 

Filmul, al cărui scenariu este scris Paul Laverty, colaborator constant al lui Ken Loach, a fost parțial inspirat de cazul șoferului Don Lane, angajat ca liber profesionist, cu mașină proprie, la o firmă britanică de curierat, care a murit în 2018 pentru că, diabetic fiind, a ratat o serie de consultații medicale de teamă că va fi sancționat financiar.

 

“Până acum aveai o slujbă sigură într-o companie sau într-o fabrică și puteai lucra toată viața. Dar acum munca a devenit foarte nesigură aproape pentru toată lu­mea și devine tot mai nesigură cu cât marile corporații se străduiesc să-și reducă costurile, făcându-i tot mai vulnerabili pe oameni. Asta mi-a rămas în minte încă de acum câțiva ani, dar problema a fost de a găsi povestea prin care să o spunem. La un moment dat, Paul a venit cu ideea să reflectăm această temă prin intermediul lup­tei pe care o duce o familie pentru su­praviețuire.

De regulă, oamenii își păstrează încrederea când muncesc, dar când se duc acasă toată presiunea iese la iveală. Începi să te gândești la ce nu poți face, te macină sentimentul de vinovăție că nu mai ești atât de prezent în viața copiilor, îți amintești de datorii. Tensiunea de la muncă, presiunea financiară, faptul că viața de familie nu mai e poate atât de relaxată, că relațiile dintre soți au de suferit (lucrează la ore diferite iar seara sunt epuizați), toate apa­să. Deci acesta a fost scopul: să reflectăm munca din ziua de azi prin intermediul unei familii.” – a declarat Ken Loach într-un interviu în exclusivitatea acordat jurnalistei Iulia Blaga (Suplimentul de cultură).

Sorry We Missed You / În absența dumneavoastră vorbește despre schimbările de pe piața muncii și felul în care acestea ne afectează viața. Din selecția festivalului de la Cannes, pe marile ecrane din România, din 25 septembrie, distribuit de Independența Film.

 

Sorry We Missed You / În absența dumneavoastră va rula în cinematografele din București (Cineplexx Băneasa, Cinema City AFI Cotroceni, Cinema Muzeul Țăranului), Brașov (Cinema One), Cluj (Cinema Victoria), Sfântu Gheorghe (Cinema Arta), Sibiu (CineGold), Târgu Mureș (Cinema Arta).

 

Parteneri media: RFI, Cinemap, Zile și Nopți, FilmSi, Dinfilme.ro, Movienews, Ziarul Metropolis, Munteanu Recomandă.

Comentarii

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Trending

google.com, pub-4886972132153269, DIRECT, f08c47fec0942fa0