Connect with us

Life Style

Jamie Sives, despre rolul pe care îl interpretează în “O vară foarte instabilă: “Daniel este un bărbat pierdut, nesigur pe el și egoist”

Avatar

Published

on

“O vară foarte instabilă” are premiera la 1 noiembrie în cinematografele din țară. Cu această ocazie, Jamie Sives – cel care îl interpretează pe scoțianul Daniel – a acordat un interviu.

În film joci alături de două actrițe frumoase si talentate: Ana Ularu (Maria) și Diana Cavallioti (Irina). Spune-ne cum a fost să lucrezi cu ele: ați avut ocazia să citiți scenariul împreună, să repetați? Cum te-ai înțeles cu ele? Ați mai ținut legătura după filmări?

Sunt foarte mândru că am jucat în film cu aceste două doamne. Diana a fost o companie minunată și este foarte dedicată muncii sale. Este o actriță foarte intuitivă, care face alegeri foarte bune. Dacă Ana va avea norocul să meargă mai departe cu talentul ei, atunci va continua tot drumul pe culmile profesiei sale. Ea are o capacitate mentală uimitoare din care se poate inspira și este o adevărată forță artistică. Mai important decât orice este faptul că sunt doi oameni frumosi și au fost o companie minunată. Am fost cu adevărat rasfățat. Da, am petrecut ceva timp repetând în prealabil și am lucrat pe scenariu. După filmări, am ținut legătura cu Ana și încercăm să ne scriem cât putem de des, însă cu Diana n-am mai vorbit de la încheierea filmărilor.

Despre Kim Bodnia: v-ați cunoscut înainte de filmare? Povestește-ne despre experiența de pe platou.

Mi-a plăcut interpretarea lui Kim în ”Pusher” și eram nerăbdător să lucrez cu el. El degaja un aer relaxat care are în spate o intensitate și o profunzime fără margini. Face să pară totul foarte ușor la filmări, dar când urmărești pelicula vezi, de fapt, cum se întâmplă totul.

Cum este Anca Damian ca regizor? Cum a fost colaborarea voastră?

Anca este un regizor care improvizează pe parcurs. Ea pare să înceapă de la o schiță a ideei sale, apoi își trece pensula de-a lungul filmului și începe să umple povestea cu culoare. Am sărit peste una sau două replici din scenariu din cauza unor nepotriviri de limbă, dar cred că amândoi am avut același scop, tot timpul. N-am mai întâlnit un om atât de muncitor, un om care sa poată face atâtea lucruri in același timp si, cumva, reușește să-și facă timp să plimbe și câinele.

În ce țări/orașe ați filmat și unde ți-a plăcut mai mult?

Am filmat scenele exterioare în București, acolo unde se petrece acțiunea filmului, și câteva săptămâni mai târziu am filmat scenele de interior într-un studio din suburbiile orașului Praga. Mi-a plăcut mai mult în București, dar ca să fiu sincer, în Praga am stat doar în interiorul studioului.

A fost prima oară când ai vizitat România? Ți-a plăcut aici? Povestește-ne ce locuri sau lucruri ți-au plăcut în București și la români!

Am venit în România pentru prima oară ca să fac acest film. Mi-a placut aici și m-am simțit ca acasă în apartamentul de la etajul 10, de pe Calea Dorobanților. Mergeam destul de des la un mic restaurant din apropiere, care se numește Shift, și la barul Green Hours de pe Calea Victoriei.

Cum este personajul Daniel, cel interpretat de tine?

Daniel este un bărbat pierdut, nesigur pe el și egoist și am încercat să-l interpretez în maniera asta. Cred că este o persoană foarte spontană și trăiește în prezent, două caracteristici demne de laudă, deși neajunsurile sale îi depășesc cu mult calitățile. Dacă ar exista acest personaj, nu m-aș vedea în compania lui, și cred că unei femei îi este foarte greu să iubească un asemenea om, dar mie îmi place de el…

Ce ai în comun cu Daniel?

Sunt foarte spontan și trăiesc în prezent.

Cum a fost vremea în timpul filmărilor? Tot așa, instabilă?

În București a fost al naibii de cald; în Praga nu a fost atât de cald.

Ce a însemnat acest proiect pentru tine?

Prefer să mă implic în proiecte mai mici și să muncesc peste hotare, în special în locuri noi pentru mine – pentru a le face cunoscute în alte țări, cu alte popoare și culturi diferite. Acest lucru mă provoacă și îmi place. Dacă mă întâlnesc cu cineva de care îmi place și vrea să facă un film, atunci mă implic cu placere în proiect. O femeie din România mi-a cerut să particip la filmul ei, așa că am făcut-o. Acest lucru mă face să mă simt foarte mândru.

Ai avut ocazia să vezi filmul? Cum ți s-a părut?

Am văzut o versiune neterminată a filmului și mi-a plăcut foarte mult. Te atrage în lumea lui ciudată și insulară. Cred că Anca a lipit componentele lui într-un mod extraordinar, în stilul ei inimitabil, și a creat ceva foarte claustrofobic și, desigur, instabil.

La ce proiecte ai mai lucrat după ”O vară foarte instabilă”?

După terminarea filmărilor mi-am petrecut timpul pregătind primul meu scurtmetraj, ”Song”, scris și regizat tot de mine, care sper să fie slectat in câteva festivaluri anul viitor. Sunt ocupat până la sfârșitul anului cu filmul lui Ron Howard, ”The Heart of the Sea”. Am filmat pentru serialul ”The Guilty” și am avut un rol mic în ”Maleficent”, cu Angelina Jolie în rolul principal.

Foto: Mihail Ursu

Comentarii

Life Style

Event design experience – şi evenimentele au nevoie de un designer

Avatar

Published

on

            Organizarea evenimentelor speciale marchează cele mai frumoase şi importante momente din viaţă. Din păcate, actuala pandemie a schimbat modul în care acestea sunt organizate şi limitează numărul participanţilor, cu scopul de a ne proteja. Dar chiar şi într-un cadru restrâns, putem crea clipe memorabile, respectând toate regulile necesare. Însă nu despre norme sau indicaţii este vorba în continuare, ci despre concepte creative şi una dintre cele mai populare practici din industria evenimentelor, designul experiențial de eveniment (event design experience).

 

În general, diferitele manifestări se bazează mult pe planificare, însă aria mangementului evenimentelor înseamnă mai mult de atât. Astăzi, un manager de evenimente trebuie să stăpânească nu doar arta organizării, dar să și surprindă prin creativitate. În plus, este necesar de înţeles de ce se organizează unele evenimente, care este impactul lor și faptul că transmit informații și emoții deopotrivă, sunt unice și adună oamenii împreună (chiar şi numai virtual sau în aer liber, cu distanţele aferente).

            Și evenimentele au nevoie de un designer ! Afirmaţia nu este una care pur şi simplu sună bine, este o abordare ce „reprezintă conceperea unei structuri pentru o manifestare, expresia conceptului atât verbal, cât și vizual, iar în final, execuția acestuia.” Aşa afirmă cei mai cunoscuţi practicieni din domeniu care scriu cu fiecare eveniment, literatura de specialitate. Cu alte cuvinte, designul înseamnă catering, conținut, divertisment, mediul sau atmosfera, etapa de producție, programul și tema evenimentului. Orice detaliu, de la decor și până la mâncare, contează. Se încearcă pe cât posibil îmbinarea funcționalului cu latura estetică, iar acestea sunt doar câteva etape către un eveniment de succes. Evident că toate ideile frumoase, se cer adaptate noului context, pentru ca orice manifestare să se desfăşoare în deplină siguranţă.

 

Dar revenin la conceptul de creativitate din evenimentele speciale. Cu rădăcini în marketingul experiențial, proiectarea experienței de eveniment înseamnă crearea unei legături emoționale cu participanții la eveniment, este promovată interacțiunea (chiar şi virtuală), iar mesajul este transmis pe cât posibil prin toate cele cinci simțuri (aşa cum spune literatura de specialitate). De aceea, trebuie urmărite cele șapte elemente amintite mai sus. Ambientul se dorește a fi unul atractiv din punct de vedere vizual, dar în concordanță cu tema, de la muzică, până la aperitive, parfumul locului, dar și texturile care îmbracă salonul, dacă de exemplu, ne referim la un eveniment de familie.

Alături de planner, designerul de evenimente este partea creativă a echipei. Aşa că, printre întrebările adresate clientului, se numără care sunt culorile preferate, până la ce decor își imaginează. Așa ar lua naștere brieful, pe baza căruia se va elabora strategia experienței de eveniment, conceptul și toate elementele designului. O imagine face mai mult decât o mie de cuvinte, așa că pentru pitch, clienţii pot fi plăcut surprinşi cu o previzualizare a evenimentului, grație soft-urilor speciale. Spre final, urmează bugetul şi de ce nu, un posibil model de evaluare post-eveniment.

Cu rădăcini în management, comunicare, relaţii publice şi chiar design de interior, conceptul de event design experience a creat cele mai deosebite evenimente, care au mereu la bază un concept bine definit. Cu speranţa că totul va fi bine, propun o idee interesantă prin care Kylie Carlson, event designer, descrie creativul din domeniul evenimentelor: „Ca să fii designer de evenimente, ai nevoie de răbdarea unui sfânt, pielea unui aligator și inima unui artist.”

Sursă imagini: pinterest.com / freepik.com

 

Comentarii

Continue Reading

Life Style

Nu vă feriţi de culorile pământii în amenajarea casei – idei și soluții de la DecoDepot

Avatar

Published

on

decoratiuni casa decodepot.ro

Toată lumea visează la un cămin primitor, la o atmosferă caldă acasă. Decorul creat este cel care dictează parțial starea de bine pe care o avem. Așadar pare o tendință firească integrarea unor culori plăcute, vii, expresive, vibrante. Trecând peste prejudecata culorilor pământii ca fiind cele care pot plictisi vizual, o astfel de soluție cromatică permite combinații interesante, de fapt.

Culorile pământii sunt toate cele care se corelează cu solul și mineralele naturale, derivate de la maro, negru. Paleta de culori de pământ stă la baza nuanțelor calde. Putem corela aici și tonurile asimilate cu frunzele, cerul sau soarele, de ce nu.

În magazinele de profil, cu decoratiuni interioare, DecoDepot spre exemplu, varietatea culorilor este destul de mulțumitoare încât să regăsim și combinațiile sugerate. Folosiți ocru, cărămiziu, teracotă, taupe, bronzul fără teamă că decorul va fi plictisitor. Iată cum:

Evitați maroul predominant

Într-adevăr, ce e prea mult strică, iar maroul poate da un aer mai mohorât. Orice nuanță pământie poate fi combinată cu nuanţe neutre luminoase, cu alb, bej, pentru a avea un echilibru cromatic, dar și un contrast plăcut în același timp.

Foarte ușor de creat un decor a la anii 60 sau 70 sau un decor modern

Pentru nostalgici și pasionați de stil vintage, prin paleta de culori pământii poate fi destul de ușor de creat un decor specific anilor 60 sau 70. Într-o asociere cu decorațiuni verzi sau aurii regăsite la Decodepot.ro va fi cu atât mai bine.

Într-o cameră de zi pot fi folosite combinații de culori neutre – alb, negru sau gri – cu pasteluri de orice fel și ceva nuanțe ce adaugă mai multă lumină, tonuri fluorescente de ce nu.

La polul opus sunt cei care preferă mai degrabă stilul modern de amenajare. Nici aici nu este prea greu de obținut un decor plăcut. De data aceasta baza va fi despre combinațiile alb-negru; pot fi adăugate elemente ocru cu tente de galben sau roșu. Într-un dormitor în care domnește relaxarea, combinația de maro și un ton de albastru pal poate fi ideală. În completare pot exista și decorațiuni albe, bej sau ocru.

Pentru iubitorii de verde, iată și o altă veste bună: verdele poate fi integrat mai ușor ca oricând într-un decor unde culorile pământii sunt baza. Prezența verdelui poate fi chiar și numai despre plantele de apartament, așezate în ghivece interesante. În acest sens pereții ar trebui să fie o culoare neutră, de gri spre exemplu.

Decor de vis în casă sau în grădină, de la aceeași sursă

Pentru că decorul întregește eforturile de a face dintr-un spațiu acel acasă unde ne simțim confortabil, nu este de ignorat nici faptul că spațiul verde – grădina, terasa, mica curte etc. – merită la fel de multă atenție ca interiorul. Mai cu seamă că în sezonul cald orele petrecute aici sunt mai îndelungi, iar serile cu atât mai plăcute.

DecoDepot propune decoratiuni gradina cu mult accent pe materiale naturale, ceramică, piatră. Pot fi alese cele ce au patina timpului, în stil antichizat, dar și variante mai colorate, decorațiuni moderne.

Oferta completă o regăsiți în cadrul magazinului online decodepot.ro, unde și categorii de decorațiuni specifice pentru anumite spații pot fi regăsite.

Comentarii

Continue Reading

Life Style

Fata Dianei Bianca, cunoscută și ca Barbie de România a intrat prima la Medicină

Avatar

Published

on

Sexy afacerista Diana Bianca – Barbie de România, așa cum mai este cunoscută are o fiica la fel de frumoasă și de deșteaptă! Fiica afaceristei a dezvăluit ce notă a obținut în urmă examenului de admitere la medicina. A intrat PRIMA, cu nota 9.80!!!!!

Poate că mulți s-ar fi așteptat la o notă mică, ținând cont de faptul că fiica Dianei este, cum se spune în popor, un “copil de bani gata”.  Ei bine, expresia nu își găsește justificarea în cazul de față. ”Barbie de România” are toate motivele pentru a fi mândră, atâta vreme cât fiica ei a obținut nota…9.80.

Bianca, fiica Dianei este un copil cuminte și din ce se poate vedea pe rețelele de socializare, aceasta are o relație de prietenie cu mama ei și sunt foarte apropriate. Din sursele Dianei am aflat că Bianca este un copil exemplu, deoarece pe lângă acest exament pe care l-a trecut cu brio, ea este studentă și în anul II la Facultatea de Psihologie, aceeași facultate pe care a făcut-o și mama ei.

Însă nici mama nu se lasă prea jos, Diana a luat BAC-ul cu nota 10 la cinci materii, în fiecare an avea premii la Olimpiadele Naționale și a intrat la Facultatea de Psihologie a șasea din 1700 de candidați.

Până la urmă, cum spune și o vorba din popor: “Așa mama, așa fiica!”.

Comentarii

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Trending

google.com, pub-4886972132153269, DIRECT, f08c47fec0942fa0