Connect with us

Film

Jean-Claude Van Damme si Catalin Radu Tanase intra in “Jocul asasinilor”, vineri, la Pro Tv(galerie foto)

Avatar

Published

on

Vineri seara, de la ora 20:30, telespectatorii Pro Tv vor putea urmari “Jocul asasinilor”, filmul de actiune care aduce pe micul ecran doua star-uri ale productiilor de gen, Jean-Claude Van Damme si Scott Adkins, in compania carora a avut ocazia sa isi joace propriul rol corespondentul Stirilor Pro Tv , Catalin Radu Tanase.

 

Filmat in Bucuresti, in studiourile Mediapro, “Jocul asasinilor” relateaza povestea lui Vincent Brazil (Jean-Claude Van Damme), un ucigas cu sange rece, dispus sa se ocupe de orice contract care i-ar aduce un castig suficient, si a lui Roland Flint (Scott Adkins), un fost asasin platit retras din bransa dupa ce sotia sa, atacata de un traficant de droguri, a intrat in coma.

Cand pe capul traficantului este pusa o recompensa, Brazil si Flint se decid sa coopereze ca sa il extermine, fiecare avand propriile motivele: unul vrea bani, celalalt, razbunare. Cei doi sunt prinsi intr-o cursa de-a soarecele si pisica, fiind vanati la randul lor de catre agenti INTERPOL corupti si membrii celor mai periculoase bande din oras.

In filmul regizat de Ernie Barbarash, corespondentul special al Ştirilor Pro Tv, Cătălin Radu Tănase, îşi joacă propriul rol alături de starul american Jean Claude Van Damme. „În «Jocul asasinilor» relatez în direct primele măsuri luate de noul şef al INTERPOL, după care realizez un interviu cu respectivul, cu doar câteva ore înainte de a fi asasinat de mafie”, a mărturisit Cătălin

În timpul filmărilor, celebrul Jean Claude Van Damme a facut chiar schimb de roluri cu reporterul Pro Tv pentru scurt timp „Pe Jean Claude Van Damme nu pot să-l descriu decât ca o surpriză mai mult decât plăcută. Numele şi cariera lui au fost suficiente pentru respectul şi deferenţa pe care le-a primit din partea tuturor. După ce i-am explicat cine sunt şi ce rol joc în cel mai recent film al lui, a acceptat să facă câteva fotografii cu mine.

Nu mă aşteptam, în schimb, la ce avea să urmeze. Din reflex, ţineam în mână microfonul cu sigla Pro Tv. La un moment dat, zâmbitor, mi-a smuls microfonul din mână şi mi-a luat el mie un interviu. Ce credeti ca m-a întrebat? Cum îmi place România! Probabil că fusese exasperat cu întrebarea asta de fiecare dată când a filmat la noi în ţară.”, îşi aminteşte amuzat Cătălin.

Pentru “Jocul asasinilor”, Ştirile Pro Tv au pus la dispoziţia producătorilor un adevarat arsenal: cel mai performant car de transmisie prin satelit, tot echipamentul folosit de obicei la transmisiile live şi echipa formata din corespondentul special Cătălin Radu Tănase şi operatorul de imagine Zsolt Vago. Un film exploziv, in care actiunea, suspansul si adrenalina marca Van Damme se regasesc din plin, “Jocul asasinilor” nu trebuie ratat vineri seara, la Pro Tv.

Jocul asasinilor6 Catalin Radu Tanase Jocul asasinilor5 Jocul asasinilor4 Jocul asasinilor3 Jocul asasinilor Jocul asasinilor2

 

 

Comentarii

Film

TIFF anunţă actorii selectați în programul 10 pentru FILM

Avatar

Published

on

            Aplaudați pe scenele teatrelor din întreaga țară, 10 actori talentați, care nu au avut încă șansa de a se afirma în lumea filmului, vor ajunge față în față cu profesioniștii din domeniul cinematografiei, la cea de-a 19-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania.

 

Organizat în cadrul Zilelor Filmului Românesc pentru cel de-al nouălea an consecutiv, programul 10 pentru FILM îşi propune să promoveze figuri noi în filmul românesc. Peste 80 de actori au fost selectați și promovați în cadrul proiectului până în prezent.

 

Aflaţi la debut sau cu roluri secundare în producţii autohtone, cei 10 actori selectați la această ediție vor beneficia de materiale de prezentare – fotografii și video – și de întâlniri cu profesioniști din industrie.

 

Actorii selectaţi la această ediţie sunt: Florin Aioane (Teatru Metropolis, Teatrul Apollo111) – nominalizat în 2019 la Premiul UNITER pentru Debut, Edith Alibec (Point Cultural Hub, Teatrelli și independent), Sandra Ducuță (Teatrul Național I.L. Caragiale București, unteatru, Teatrul Excelsior, Teatrul Odeon, Teatru Dramaturgilor Români), Corina Grigoraș (Teatrul Tineretului din Piatra Neamț), Gina Gulai (Teatrul Tineretului din Piatra Neamț), Oana Hodade (Reactor de Creație și Experiment – Cluj, Teatrul Ariel din Târgu Mureș, Teatrul Național Târgu Mureș), Emilian Mârnea (Teatrul Național I.L. Caragiale București, Teatrul Odeon, Teatrul Anton Pann, Râmnicu Vâlcea, Teatrul de Comedie, Teatrul Național Cluj-Napoca, Teatrul Clasic Arad, Teatrul de Artă Deva), Nelu Serghei (Teatrul Jean Bart Tulcea), Valentin Terente (Teatrul Maria Filotti Brăila), Vlad Udrescu (Teatrul Național I.L. Caragiale București, Teatrul Național Craiova,  Teatrul Godot, Teatrul Luni de la Green Hours).

 

Cei 10 actori au fost propuşi şi selectaţi de un grup de profesionişti din teatru şi film: regizorul și producătorul Tudor Giurgiu – președintele festivalului, criticii de teatru Iulia Popovici, Cristina Rusiecki și Oana Stoica, directorul de casting Florentina Bratfanof, Răzvan Penescu – editorul portalului Liternet și Cătălin Dordea, director de casting și coordonator al proiectului 10 pentru Film.

 

În ultimii ani, peste 80 de actori de toate vârstele, veniţi din toată ţara, au fost prezentaţi producătorilor români şi străini, directorilor de casting, agenţilor și jurnaliștilor prezenţi la TIFF. Mulţi dintre aceștia s-au făcut remarcaţi și au fost distribuiţi ulterior în producţii de succes, obținând roluri în lungmetraje sonore sau în seriale TV. Printre aceștia se numără Csaba Ciugulitu (Valan – Valea sufletelor, Între Chin și Amin) Cristian Balint (The Blacklist), Rareș Andrici (Bacalaureat), Vlad Bălan (Valea Mută), Nicoleta Lefter (Contraindicații, Povestea unui pierde-vară), Maria Obretin (The Nun, Umbre, 6,9 pe scara Richter), Carmen Florescu (Parking), Silvana Mihai și Ana Covalciuc (Câteva conversații despre o fată foarte înaltă).

 

Programul 10 pentru FILM este realizat cu sprijinul: Nespresso, IQOS, ECCO, Vestige, Tudor Tailor.

Comentarii

Continue Reading

Film

Sezonul Iubirii continuă şi în luna august la DIVA

Avatar

Published

on

            Noi filme romantice de vară au premiera în România la DIVA, duminica de la ora 16:00 și în luna august !

 

O idilă estivală (A Summer Romance, 2019) ne aduce pe 2 august, povestea lui Richard Belmont (Ryan Paevey), care zboară în Montana pentru a cumpăra o fermă aflată în insolvență, de la o tânără singură. Ferma din Montana este moștenirea Samanthei Walker (Erin Krakow), care nu intenționează să renunțe ușor la ea. Pe măsură ce începe să negocieze pentru teren, Richard realizează că este posibil ca oferta să includă și inima proprietarei.

 

9 august aduce Idilă în paradis (Retreat to Paradise, 2020). Ellie (Melanie Stone) are grijă de Jordan (Casey Elliott), care este rănit la umăr. Problema este că atitudinea lui morocănoasă o determină pe Ellie să-și dorească să plece cât mai departe de el și să-l lase singur. Dar, pe masură ce ajung să se cunoască, Jordan începe să vadă că Ellie este tot ceea ce el își dorește de la viață și poate doar să spere că și ea simte la fel.

 

În filmul Dragoste la Daisy Hills (Love at Daisy Hills, 2020), programat pe 16 august, o întâlnim pe Jo (Cindy Busby), care află că magazinul familiei nu mai are profit și că fostul său iubit, Blake, este solicitat de tatăl ei ca să îi ajute să repună afacerea pe picioare. Blake (Marshall Williams) nu ezită să părăsească New York-ul, unde are o carieră de succes, pentru a se întoarce în micul oraș natal. Chiar dacă planurile lor pentru salvarea magazinului sunt complet diferite, sentimentele par să se armonizeze foarte ușor.

 

Pe 23 august publicul are rezervare la Cabana iubirii (Love at Look Lodge, 2020). Aici îl cunoaștem pe Noah Moore (Jonathan Keltz), un personaj dependent de muncă, ce are parte de o vacanță de o săptămână la o cabană alături de sora lui și viitorul său cumnat. Lily (Clark Backo) este organizatoarea de evenimente a locului și pregătește o serie de activități în speranța că cei doi frați vor ajunge să se reconecteze. Curând, Noah ajunge la concluzia că Lily ar putea foarte bine să îi organizeze nu doar vacanța, ci și viața.

 

Pe gustul meu (Just My Type, 2020) încheie seria de filme romantice de vară pe 30 august. Vanessa Sills (Bethany Joy Lenz) este un jurnalist ce primește șansa să discute cu Martin Clayborne (Brett Dalton), un autor extrem de apreciat. Chiar dacă întâlnirea nu începe cu dreptul, Vanessa reușește să vadă dincolo de aparențe și descoperă că vrea mai mult decât un simplu interviu.

 

Încă o lună de vară și de iubire vine la DIVA. Sezonul iubirii continuă cu noi filme în premieră, duminica, de la ora 16:00 !

 

Urmărește DIVA în social media:

Facebook: www.facebook.com/divaromania/

Instagram: @diva_romania

Comentarii

Continue Reading

Film

La TVR 1 se respectă distanțarea socială: „Astă seară dansăm în familie”

Avatar

Published

on

            Temistocle, un Casanova autohton, ne invită sâmbătă, 1 august, la ceas de seară (ora 21:10), la un „criminal tango”. Dacă e sâmbătă, e blockbuster românesc la TVR 1 !

 

„– Nu vă supăraţi… pot să vă zic tu”?”: Este una dintre replicile la care cuceritorul Temistocle T. Temistocle (Dem Rădulescu) apelează cu succes de 100% pentru ca orice frumoasă (sau mai puțin frumoasă) tânără (sau mai puțin tânără) să îi cadă în mreje. Cei care doresc să învețe de la un adevărat „maestru”, dar și cei care vor doar să aibă o seară de sâmbătă relaxată, să stea confortabil și să vadă o comedie cu un umor fin și satiric, sunt așteptați în fața micilor ecrane. TVR 1 difuzează pe 1 august, de la 21.10, filmul „Astă seară dansăm în familie”, o producție 1972, în regia lui Geo Saizescu și după scenariul semnat de Geo Saizescu și Ion Băieșu.

 

Fără pretenții prea mari și cu satisfacția faptului că, spre deosebire de alți escroci care operează rudimentar, este „singurul care lucrează în stil european”, Temistocle seduce femei „părăsite, înșelate, singure, bătrâne și urâte”, de a căror fericire pare să nu se ocupe nimeni. Le abandonează, însă, curând, după ce reușește să obțină de la ele sume mari de bani, cu promisiunea unei căsătorii care nu mai vine niciodată. Alături de „maestru”, ucenicul Alecu A. Alecu (Sebastian Papaiani) învață meserie și se alege, uneori, cu mici câștiguri financiare.

Ion Băieșu povestea într-un interviu că dorința de a face un film împreună cu Geo Saizescu a existat de mult timp, stilurile lor de umor fiind similare. „Geo a propus să facem ceva despre nişte escroci sentimentali, citise el un caz relatat în „Scânteia” şi credea că de aici se poate porni. Vreme de câteva luni am chinuit nişte proiecte de subiect, apoi ne-am pus pe adunat tipuri şi gaguri. Voiam să ne apucăm de scris, dar nu ştiam cum se va termina filmul. Scrierea scenariului a fost o plăcere pentru mine. Geo Saizescu e, în viaţa lui particulară, un mare actor. În fiecare zi, înainte de a ne apuca de scris, el juca în faţa mea scena respectivă, iar eu mă prăpădeam de râs”, își amintea scriitorul.

 

De altfel, Geo Saizescu își făcea și debutul actoricesc în acest film, în rolul Bizarului, ofițer de miliție care îi urmărește pe cei doi de la distanță. Ulterior, regizorul a devenit nelipsit din filmele sale, purtând o serie de elemente distinctive: ochelarii fumurii, pălăria, umbrela, pipa sau trabucul.

Despre acest film, Sebastian Papaiani spunea, la rândul său: Sunt un actor comic de gest, de situaţie, şi trăiesc fiecare moment cu intensitate. Cu „Astă seară dansăm în familie” îmi îmbogăţesc gama comică. N-am mai făcut aşa ceva. E un comic mai fin, nu de salon, ci mai degrabă de anticameră, de… covor de iută. Oricum, nu e comicul de cameră căptuşită cu scândură a lui Făniţă din „Un surâs în plină vară”. „Astă seară…” este un film constituit în întregime din situaţii comice, puse cap la cap. Fără voia noastră, suntem supuşi acestor situaţii gata create. Ne mişcăm doar în limitele lor, le dăm siluetă.”

 

Alături de Dem Rădulescu și de Sebastian Papaiani, filmul a adunat în distribuția sa unii dintre cei mai mari actori ai comediei românești, precum Vasilica Tastaman, Stela Popescu, Draga Olteanu Matei, Ioana Bulcă, Ștefan Mihăilescu-Brăila, dar și regizorii Mircea Mureșan și Gheorghe Naghi sau compozitorul Temistocle Popa, cel care, de altfel, semnează și coloana sonoră. Filmările au fost realizate în perioada septembrie – noiembrie 1971 la Turnu Severin, Brașov, Poiana Țapului, pe litoral și la Buftea, cheltuielile de producție însumând 3.544.000 lei.

 

După comedia „Păcală”, difuzată la TVR 1 pe 25 iulie, „Astă seară dansăm în familie”şi „Grăbeşte-te încet !” sunt celalalte două filme de succes ale anilor ’70-’80, regizate de Geo Saizescu, pe care telespectatorii le pot vedea sâmbăta seara, de la ora 21.10, pe 1 şi 8 august. Seara de sâmbătă este dedicată de TVR 1 blockbuster-ului românesc.

 

Comentarii

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Trending

google.com, pub-4886972132153269, DIRECT, f08c47fec0942fa0