Connect with us

A-Z NEWS

Jim Carrey trăieşte „în direct” fără să ştie, în „Truman Show”, la Pro Cinema

Published

on

Reclame

Se spune că viaţa bate filmul, dar ce se întâmplă atunci când viaţa unui om este de fapt un show de televiziune, iar fără ştirea acestuia, tot universul lui este o sursă de divertisment pentru alţii? Sâmbătă, 11 decembrie la CineTePrinde la Pro Cinema, Jim Carrey este Truman Burbank, protagonistul celui mai urmărit show de televiziune din lume, fără ca el măcar să ştie asta, în „Truman Show”, de la orele 22.15.

Filmul nominalizat la trei premii Oscar a avut un buget estimat la 60 de milioane de dolari, iar în primul weekend de la lansare a atins încasări de aproape 32 de milioane de dolari, în timp ce încasările totale s-au ridicat, doar în SUA, la suma de aproape 126 de milioane de dolari. În regia lui Peter Weir, de şase ori nominalizat la Oscar, inclusiv pentru „Truman Show”, nominalizat de patru ori la Globurile de Aur şi câştigător al premiului Cesar, filmul de la CineTePrinde îi are în distribuţie, alături de Jim Carey, câştigător a două Globuri de Aur din şase nominalizări, pe Ed Harris şi Laura Linney, nominalizată la trei premii Oscar. Harris a primit şi el patru nominalizări la premiile Academiei Americane de Film, una dintre acestea fiind pentru „Truman Show”, iar pentru a-l ajuta să intre cât mai bine în pielea persoanjului Christof, regizorul Peter Weir i-a înmânat lui Ed Harris o biografie de zece pagini.

Pentru ca imaginea să fie cât mai aproape de aceea a unui reality-show, Peter Weir a ales ca „Truman Show” să fie filmat în acelaşi format ca şi emisiunile clasice de televiziune, ignorând detaliile tehnice regăsite în mod normal într-un film de cinema. Pe platourile de filmare, membrilor echipei le-a fost interzis să folosească replici din filmele mai vechi şi mai „neserioase” realizate de Jim Carrey, în ciuda faptului că acesta nu are de ce să-i fie ruşine, mai ales că a devenit primul actor din istorie care a primit 20 de milioane de dolari pentru un singur film.

Pentru „Truman Show”, Carrey a primit 12 milioane de dolari, dar actorul nu vrea să se laude. „Credeţi-mă, nu mă laud cu banii. Alţi oameni au pierdut averi pe lângă care a mea pare microscopică. Nu poţi niciodată să te bazezi pe asta, iar cei care o fac, dau de bucluc”, spune Carrey. Conform biografiei sale, în anul 1983, cu mult timp înainte de a deveni faimos, Carrey şi-a scris singur un cec pe numele lui, în valoare de 10 milioane de dolari, pe care a pus data de peste zece ani, în speranţa că până atunci va reuşi să şi aibă în cont suma propusă. Totuşi, actorul nu a încasat niciodată cecul şi a recunoscut că l-a lăsat în buzunarul tatălui său, atunci când acesta a murit.

Deşi a fost acuzat de multe, Jim Carrey este unul dintre cei mai buni actori de comedie de la Hollywood, iar Jack Nicholson l-a numit la un moment dat, fără prea multă modestie, „Jack Nicholson-ul generaţiei viitoare”. „Am fost acuzat că sunt omul cel mai responsabil de tâmpirea Americii, dar nu mă gândesc prea mult la asta”, spune Jim Carrey. „Oamenilor le place să râdă, iar cei mai mulţi găsesc o sursă de umor în aproape orice, ceea ce este minunat. Să încerci să etichetezi şi să categoriseşti comedia, este ridicol. Dacă râzi la o glumă cu unul care trage vânturi, înseamnă că eşti cretin? Eu nu cred asta!”.

Pe lângă impactul pe care filmul l-a avut în industria cinematografică şi în rândul iubitorilor celei de-a şaptea arte, „Truman Show” a devenit posterior lansării şi un termen psihiatric. „Iluzia Truman Show” şi „Sindromul Truman” sunt două tipuri de tulburări psihice, în care pacientul este convins că viaţa sa este de fapt o emisiune de televiziune. Termenii au fost înregistraţi în 2008 de către psihiatrii Joel şi Ian Gold, luând ca model filmul pe care telespectatorii îl pot urmări la Pro Cinema sâmbătă, 11 decembrie, de la orele 22.15, „Truman Show”.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending