Connect with us

EVENTS

JOHNY ROMANO: „fiți buni, fiți puternici și urmați-vă sufletul!”

Published

on

Johny Romano, un artist talentat, îndrăgostit de muzica rap și muzica lăutărească încă din copilărie, a reușit, cu primul lui single „Na Janau” lansat în colaborare cu Hood Famous și Sprint Music, să strângă peste 6 milioane de vizualizări pe YouTube.

Succesul debutului a fost completat de aprecierea și popularitatea următoarelor două piese – „Polițai” (cu Connect-R) și „Praf” (cu Juno).

Artistul va susține pe 27 august, de la ora 20:00, un concert special la ZILELE CALEIDO (eveniment desfășurat între 25-28 august, care se adresează tuturor bucureștenilor interesați să cunoască realitatea autentică și diversitatea culturii rome, precum și adulților și copiilor din comunitatea din Ferentari, scopul acestuia fiind acela de a crește coeziunea socială în Ferentari). Accesul este gratuit!

Johny ne povestește, în cele ce urmează, despre debutul său muzical dar și despre mesajele adresate publicului.

Cum ți-ai descoperit talentul muzical și când te-ai hotărât să urmezi o carieră în domeniu?

Sincer, cântam încă de mic, dar am realizat foarte târziu că am potențial. După vârsta de 18 ani am îndrăznit să sper că aș putea deveni artist.

Povestește-ne despre pasiunile tale muzicale, piesele pe care le ascultai sau cântai în copilărie, piesele sau artiștii care te-au influențat și pe care-i asculți acum pe repeat.

În copilărie ascultam melodiile de la televizor și uneori îmi punea tata să ascult Jazz sau Soul vechi, anii 70, anii 80. Greii Etta James, Frank Sinatra, Nat King Cole, sunt artiștii mei favoriți. Însă, artiștii care m-au influențat cel mai mult în copilărie, chiar dacă sună puțin ieșit din comun, sunt Florin Salam și Kendrick Lamar. Printre artiștii mei preferați se numără și  J Cole, Sting, Jid, James Brown, Ray Charles, Kanye West, Jay z și Travis Scott.

Ești singurul artist din România care reușește să combine cu succes mai multe genuri muzicale diferite (manea, rap, pop), în piese scrise în română și engleză. Cum ai început să cânți în engleză și cum ți-ai descrie stilul muzical?

Am început să cânt în engleză inițial, datorită artiștilor Kendrick Lamar și Lil Wayne. Sunau atât de interesant încât am început să învăț engleza doar să pot înțelege piesele acestora. Așadar, am început să cânt în engleză din dorința de a cânta după diferiți artiști sau odată cu ei, în timp ce mă bucuram de piesele lor.

Ai muncit enorm, ai avut parte de o experiență diferită în străinătate. Care sunt cele mai importante lecții pe care le-ai învățat de-a lungul timpului și care te ajută în cariera de artist?

Am învățat faptul că lumea este diferită în fiecare colț al planetei și că există multiple mentalități culturale, alt set de reguli, alte concepții și alte tradiții. Am învățat să accept fiecare om, așa cum este, fără să îl judec. O altă lecție importantă, pe care am înțeles-o încă de mic, este că nimic nu este mai apreciat decât munca, așa că de fiecare dată dau tot ce pot.

Cum s-a schimbat viața ta, dar și parcursul tău muzical de când ești în echipa Hood Famous? Care este relația cu familia ta acum?

Familia mea este foarte mândră de mine, părinții mei și frații mei au înțeles și se bucură pentru mine. Iar în viața mea personală, încă mă adaptez, atât la viața de artist cât și la experiențele de zi cu zi, și mă bucur de orașele noi, pe care le văd pentru prima oară. Toate acestea sunt experiențe noi și nefamiliare, de care mă bucur întotdeauna.

Mai ai timp pentru gaming sau alte pasiuni? Cum reușești sa te împarți?

Din fericire sau din păcate nu, nu mai am timp pentru gaming, dar este și va rămâne una din activitățile mele favorite. Muzica este și va fi întotdeauna pe primul loc.

Povestește-ne cum s-au născut cele trei piese „Na Janau”, „Polițai” și  „Praf” și despre mesajul pe care ți-ai propus să-l transmiți tinerilor, indiferent de etnie.

Piesele au fost scrise în stilul meu. De obicei totul începe cu instrumentalul, care îmi transmite o anumită energie, un anumit sentiment, pe care apoi doar îl amplific folosind experiențe, emoții sau trăiri personale. Energia resimțită în camera de studio contează, în aceeași măsură. Mesajul meu, mesaj pe care mi-l doresc să îl transmit și prin piesele mele, este: fiți buni, fiți puternici și urmați-vă sufletul.

La Zilele Caleido, publicul se poate bucura LIVE de muzica ta, în Piața Ferentari, într-un cartier sărac, expus prejudecăților legate de locuitorii de etnie romă, dar în care s-au produs schimbări, mai ales în ultimii ani. Ce ți-ai dori să se schimbe, în continuare, în comunitate?

Mi-aș dori să avem spații unde ne putem informa despre lumea care ne înconjoară, spații unde copiii își pot urma pasiunile și înflori în domeniul ales. Îmi doresc să văd o schimbare în rândul tinerilor, care să se respecte și să se ajute reciproc pentru a se dezvolta cât mai frumos.
Din partea autorităților, îmi doresc să primim un ajutor în ceea ce privește problema infrastructurii zonei Ferentari. Nu toată lumea știe, dar sunt niște probleme foarte mari, pe care cu ușurință le puteți afla cu un search pe google.
În mare parte îmi doresc ca toți copiii să fie ocrotiți și nu judecați din cauza greșelilor sau problemelor adulților.

Advertisement

Împărtășește-ne câteva versuri preferate din piesele tale sau ale altor artiști, melodii care te reprezintă sau te motivează.

Kendrick Lamar – sing about me : and if I’m doomed

May the womb help my mother be blessed for many moons

I suffer a lot, and every day the glass mirror

Get tougher to watch; I tie my stomach in knots

And I’m not sure why I’m infatuated with death

My imagination is surely an aggravation of threats

That can come about, ‘cause the tongue is mighty powerful

And I can name a list of your favorites that probably vouch

Maybe ‘cause I’m a dreamer and sleep is the cousin of death

Really stuck in the schema of wondering when I’mma rest

J cole – apparently : And I need to treat you better

Wish you could live forever

So we could spend more time together

I love you mama

I keep my head high

I got my wings to carry me

I don’t know freedom

I want my dreams to rescue me

I keep my faith strong

Advertisement

I ask the Lord to follow me

I’ve been unfaithful

I don’t know why you call on me

Apparently, you believe in me

You believe in me

Woodkid – iron : Deep in the ocean, dead and cast away

Where innocences burn in flames

A million mile from home, I’m walking ahead

I’m frozen to the bones, I am

A soldier on my own, I don’t know the way

I’m riding up the heights of shame

I’m waiting for the call, the hand on the chest

I’m ready for the fight, and fate

Facebook Comments Box
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Rochii
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending