Connect with us

A-Z NEWS

Jurnaliștii televiziunii publice au interzis prin statut apartenența la orice serviciu de informații

Published

on

Horia Gruşcă, preşedintele Comisiei de Etică şi Arbitraj din Societatea Română de Televiziune afirmă că este interzisă apartenenţa jurnaliştilor televiziunii publice la orice serviciu de informaţii, potrivit Statutului ziaristului din TVR.

Horia Gruşcă a făcut aceste declarații pentru Mediafax, ca urmare a solicitării făcute de Stelian Tănase, preşedintele-director general al SRTv,  către directorul interimar al Serviciului Român de Informaţii,  Florian Coldea. Tănase i-a cerut lui Coldea retragerea ofiţerilor acoperiţi din TVR.

„Sunt surprins că persoane cu funcţii atât de importante în conducerea TVR nu ştiu că unul din regulamentele în vigoare de mai bine de 15 ani în instituţie interzice apartenenţa jurnaliştilor la orice serviciu de informaţii. Statutul ziaristului din SRTv prevede la articolul 28 că «ziaristul din televiziunea publică are obligaţia de a refuza angajarea sa sub acoperire sau colaborare acoperită cu orice serviciu de informaţii sau structură similară, publică sau privată»”, a declarat Horia Gruşcă pentru Mediafax.

Adrian Bucur, membru în Consiliul de Administraţie al SRTv, consideră, de asemenea, că se impune modificarea normelor interne ale TVR și a Codului de Etică al jurnalistului în televiziunea publică.

Modificările trebuie să interzică jurnaliştilor din Televiziunea Română să facă parte din serviciile secrete, spune acesta.

”În TVR ar exista 300 de colaboratori sau angajaţi ai serviciilor secrete„, respectiv aproape 10% din numărul total de angajaţi ai Televiziunii Române ar fi în această situaţie, potrivit lui Adrian Bucur, care nu are însă dovezi în acest sens.

CITEȘTE ȘI:

[sam id=”11″ codes=”true”]

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending