Connect with us

Film

Keanu Reeves este actorul lunii la FilmBox. În mai nu rataţi trei filme în care apare artistul

Avatar

Published

on

            FilmBox România îi dedică luna mai actorului Keanu Reeves cu trei producţii de neratat: „Henry’s Crime” („Crima lui Henry”), „Replicas” („Copii perfecte”) și „Exposed”. Din nefericire, pandemia a întrerupt la Berlin filmările pentru cea mai recentă peliculă în care joacă îndrăgitul actor, Matrix 4. Până când situaţia se îmbunătăţeşte şi proiectele se pot relua, fanii se bucură de prezenţa lui Keanu Reeves pe micul ecran toată luna aceasta.

 

            Chiar în seara aceasta, de la ora 22:00 pe FilmBox Extra începe „Henry’s Crime” („Crima lui Henry”). Dar staţi liniştiţi pentru că este vorba despre o comedie romantică, în regia lui Malcolm Venville. Filmul este unul mai special pentru actor, pentru că a participat şi la scrierea scenariului, după cum spune chiar el. M-am implicat în realizarea scenariului, așa că pot spune că am fost parte din acest proiect de la zero.”. Keanu Reeves joacă alături de actorii Vera Farmiga și James Caan.

Miercuri, 27 mai, ora 22:30, pe FilmBox Premium îl vedem pe Keanu Reeves în rolul unui om de ştiinţă care nu se resemnează atunci când îi pierde pe cei dragi într-un accident de maşină şi este hotărât să-i readucă la viaţă, cu ajutorul ştiinţei. „Replicas” sau „Copii perfecte” este un thriller science fiction, regizat de Jeffrey Nachmanoff. Și în acest proiect, Reeves s-a implicat mai mult decât ca simplu actor. „Am fost ca un fel de producător creativ. Am participat puțin și la dezvoltarea poveștii, a scenariului, am colaborat cu scenaristul, m-am implicat în conturarea personajelor. E o adevărată plăcere să contribui în mai multe aspecte când vine vorba de un film”. Ca fapt divers, Nicolas Cage a fost primul candidat pentru rolul principal, dar în cele din urmă filmul i-a revenit actorului lunii mai la FilmBox.

Să nu uităm că vineri, 29 mai, de la ora 22:25, îl putem vedea pe Keanu Reeves, alături de Ana de Armas, Christopher McDonald, Big Daddy Kane și Mira Sorvino, într-un thriller plin de suspans şi mister. „Exposed” spune povestea unui poliţist detectiv care investighează un caz misterios ce scoate la iveală şi mai multe secrete. „Cred că ideea scenariului a fost ca pe parcurs personajul meu să se vindece. Detectivul începe să se conecteze mai mult cu propriul fiu, ajunge să-și dea seama că de fapt partenerul său nu era un om atât de bun pe cât credea”, povesteşte actorul principal. Iar dacă tot vorbim de roluri, şi acest film are o poveste interesantă de culise. Rolul lui Keanu Reeves a fost gândit iniţial ca unul secundar, dar ulterior, în post-producție s-a decis ca întreaga poveste să se concentreze pe el.

Pentru cei care nu îl cunosc încă pe actorul lunii mai, Keanu Reeves, ei bine, se pare că viaţa chiar bate filmul. Actorul în vărstă de 55 de ani nu a avut o copilărie tocmai de poveste. Părinţii au divorţat, iar el a rămas cu mama lui, schimbând de mai multe ori domiciliul, chiar şi ţara, din Liban în Australia, apoi în SUA și în final în Toronto, Canada. Din cauza unor probleme de sănătate, nu a reuşit să termine liceul.

Totuşi, înainte de asta, Reeves a jucat mult hochei şi îşi dorea să devină jucător profesionist. Dar la vârsta de 15 ani, el a ales drumul actoriei şi nu pare a fi deloc o decizie rea. Şi-a început cariera pe micile ecrane în 1984 ca şi corespondent pentru o emisiune ce se adresa adolescenţilor. A cochetat şi cu teatrul, însă primul film important a fost „Youngblood”, în anul 1986. „The Lake House”, „The Day the Earth Stood Still” sau „Street kings” sunt doar câteva dintre peliculele care s-au bucurat de succes, iar cunoscuta serie  „The Matrix” a câştigat patru premii Oscar.

Comentarii

Film

„Shalako” – rolul pentru care Sean Connery a refuzat să mai fie James Bond

Avatar

Published

on

Western-ul cu Sean Connery şi Briggite Bardot în rolurile principale, va fi difuzat la Telecinemateca, miercuri, 5 august, de la ora 20.10, pe TVR 2. Producţie Marea Britanie, Germania, 1968 , în regia lui: Edward Dmytryk

 

În 1968, Sir Sean Connery, actorul care deja era recunoscut ca James Bond din cele cinci filme în care interpretase rolul agentului 007, a surprins lumea cinematografiei când a refuzat cel de-al şaselea astfel de rol, pentru a juca într-un western european: „Shalako”.

Explicaţia se afla în interviurile sale. Cum dintotdeauna a mărturisit, Sean Connery era un mare fan al westernurilor încă din copilărie, aşa că a dorit să nu rateze această experienţă, chiar dacă a primit un onorariu mai mic. Criticii consideră şi astăzi că filmul „Shalako” reprezintă primul pas prin care Sean Connery a început să se distanţeze de James Bond şi să interpreteze şi alte personaje. Cu toate că după „Shalako”, actorul a mai jucat în încă două filme rolul agentului 007.

Pentru „Shalako”, onorariul lui Sean Connery a fost cu aproape jumătate de milion de dolari mai mic decât al divei Briggite Bardot, care la acea vreme era considerată cea mai bine plătită actriţă. Chiar dacă banii au contat mai puţin pentru Sean Connery, producătorii au decis ca din motive financiare, să renunţe la planurile iniţiale de a filma în deşertul mexican şi au ales sudul Spaniei. Şi cum acolo nu prea se găseau apaşi, producătorii au ales pentru rolul indienilor mai mulţi localnici cu figuri fioroase, cărora le-au ras mustăţile şi i-au învăţat să călărească.

Shalako, fost soldat în Războiul Civil American, acum vânător şi pistolar hoinărind prin deşerticul New Mexico, sare în ajutorul unei frumoase contese europene, Irina Lazaar răpite de o ceată de apaşi. Tânăra face parte dintr-un grup de aristocraţi care au organizat un safari, dar ghidul expediţiei refuză să se retragă de pe teritoriul apaşilor, în ciuda insistenţelor lui Shalako, care ştie că o confruntare sângeroasă este inevitabilă.

 

Comentarii

Continue Reading

Film

SPI International lansează o nouă identitate pentru FilmBox Premium

Avatar

Published

on

SPI International continuă rebrandingul televiziunilor sale. Începând cu august, compania globală de media introduce un nou pachet grafic pentru FilmBox Premium, în toate zonele geografice unde canalul este disponibil.

 

SPI / FilmBox a anunțat recent că televiziunile sale emblematice FilmBox vor avea un nou pachet grafic: după o lansare-pilot în Republica Cehă și Slovacia în aprilie, au urmat alte țări în iulie. O lună mai târziu, compania lansează noul pachet grafic pentru canalul său de film de top, FilmBox Premium, în toate zonele geografice unde acest canal este disponibil.

 

„Conform obiectivului nostru de a oferi în permanență clienților noștri cea mai bună experiență de divertisment, suntem încântați să anunțăm că, începând cu 1 august, canalele noastre FilmBox Premium vor avea un pachet nou de identitate vizuală, adaptat noului context digital al televiziunii”, a spus Haymi Behar, Chief Marketing Officer la SPI International.

„Această tranziție reflectă angajamentul nostru ferm de a furniza servicii și produse de cea mai înaltă calitate, iar noul pachet grafic vizează să îmbunătățească experiența utilizatorului prin reunirea unor elemente care sunt familiare și practice”, a adăugat Behar.

 

FilmBox Premium este canalul de film de top al SPI / FilmBox și transmite cele mai mari succese cinematografice, filme premiate la nivel mondial și pelicule celebre în care joacă vedete îndrăgite. În prezent, televiziunea are aproape 5 milioane de abonați la nivel global, în mai multe țări din Europa Centrală și de Est, iar influența sa continuă să se extindă prin noi oferte de distribuție a canalelor.

 

Comentarii

Continue Reading

Film

Filmul „Totul nu va fi bine” se vede începând de vineri, în cinematografele în aer liber

Avatar

Published

on

            Documentarul de debut „Totul nu va fi bine”, în regia lui Adrian Pîrvu și Helena Maksyom, va avea premiera mondială în această seară în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania, în secțiunea „Zilele Filmului Românesc”.

 

Lungmetrajul va rula de la ora 21:30, la Coșbuc (curtea Colegiului Național „George Coșbuc”) în prezența regizorului și protagonistului Adrian Pîrvu. Cea de-a doua proiecție este programată miercuri, 5 August, de la ora 23:45 la UBB (Universitatea Babeș-Bolyai).

Documentarul semnat de Adrian Pîrvu și Helena Maksyom va rula în avanpremieră la Constanța (miercuri, 5 august, de la ora 21:00, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”) și la București (joi, 6 august, de la 21:00, la Cinema Elvire Popesco).

Din 7 august, filmul va putea fi vizionat în aer liber la București (Cinema Muzeul Țăranului, vineri, 7 august, ora 21:00), Arad (Grădina de Vară Cinema Arta, vineri, 7 august, ora 21:30), Brașov (Grădina din Visss, marți, 11 august, ora 21:00), Iași (Cinema Ateneu, vineri, 7 august, ora 21:30), Timișoara (Hostel Costel, duminică, 9 august, ora 21:30), Târgu Mureș (Teatrul de Vară – vineri, duminică, marți și joi, ora 21:30).

Miercuri, 12 august, de la ora 20:30, documentarul va rula în Grădina cu Filme – Cinema & More din București. Proiecția va fi precedată de o discuție cu Adrian Pîrvu, moderată de criticul Ileana Bîrsan.

„Totul nu va fi bine” este un road-movie în care un regizor pe jumătate nevăzător și iubita lui încearcă să descopere efectele Cernobîlului asupra lor. În călătoria lor, Adrian și Helena cunosc oameni afectați de dezastrul nuclear petrecut în 1986, iar pe măsură ce descoperă impactul Cernobîlului asupra unei întregi generații, problemele lor de sănătate se agravează și le complică planurile.

Adrian Pîrvu s-a născut în anul dezastrului de la Cernobîl. Mama lui a crezut că glaucomul și orbirea parțială ale lui Adrian au fost cauzate de vizita ei în Ucraina, pe când era însărcinată în 6 luni. Are aproape 30 de ani – e singur și debusolat. După ce mama îi prezintă povestea nașterii sale, decide să plece în Ucraina să facă un film despre cei afectați de dezastru și să găsească o cale de împăcare cu sine. În Kiev o întâlnește pe Helena, crescută în țara grav afectată de accidentul nuclear și devine partenera lui Adrian în realizarea documentarului.

 

Scenariul și regia sunt semnate de Adrian Pîrvu și Helena Maksyom, montajul a fost realizat de Alexandru Radu și Vladimir Gojun, imaginea: Denis Melnik, Radu Gorgos, Adrian Pîrvu, Helena Maksyom. Ioan Filip și Dan-Ștefan Rucăreanu semnează sunetul. Producători sunt Alexandru Solomon și Ada Solomon. Coproducători: OlenaYershova, Adrian Pîrvu, Andrii Yashchyshyn.

Absolvent al UNATC, Adrian Pîrvu a regizat și produs mai multe scurtmetraje și documentare. După ce a predat engleza timp de un an în China, a lucrat ca producător pentru un ONG care susține persoanele cu dizabilități. În prezent, este monteur freelancer. „Totul nu va fi bine” reprezintă debutul său în lungmetraj.

Helena Maksyom a absolvit Universitatea de Aviație din Kiev și are un Master în „Ecologie și protecția mediului înconjurător”. A lucrat ca jurnalist, traducător, iar acum se concentrează pe cinema. Și pentru Helena, „Totul nu va fi bine” reprezintă debutul în lungmetraj.

 

„Totul nu va fi bine” este o producție Hi Film realizată în coproducție cu TATO FILM și microFILM, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, al Agenției de Film din Ucraina, al Programului Europa Creativă – MEDIA al Uniunii Europene și al Televiziunii Române. Susținut de Hollywood Multiplex, Dr.Oetker, Covalact, Farmaciile Alphega, Adeplast, EXIMTUR – Compania de călătorii, MediaCom, Zenith Media, Vitrina Advertising.

 

Parteneri media: Music Channel, Radio România Cultural, Ziarul Metropolis, Allabout Romanian Cinema, MovieNews, Cinefan.ro

 

Comentarii

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Trending

google.com, pub-4886972132153269, DIRECT, f08c47fec0942fa0