Spread the love

Ediția a XII-a a Galei Performanței și Excelenței a reușit să promoveze prin vedetele si personalitatile laureate campania #ager, pentru combaterea sedentarismului în rândul copiilor și adolescenților.

Mesajul acestora ca vectori de imagine in domeniul in care excelează si performează dedicat unui copil sau adolescent – sau unui părinte de copil -, poate să facă diferenta, ajutându-i să se decidă să aducă mai multă mișcare în viața lor. Imaginea campaniei Ager in România sunt doi mici campioni- Kevin Popa si Kasian Popa, pentru care sportul, fotbalul, inseamnă plăcere, pasiune, joacă , dar si organizare, ambitie, determinare la o varstă fragedă.

Arată ca niște tinere modele, au fost lăudați peste tot pentru că sunt simpatici și fotogenici, iar Kevin Popa este câștigătorul concursului „Kevin de Romania”, organizat de postul de televiziune PRO TV, emisiunea „La Maruta“.

Însă pasiunea micuților frați Popa este fotbalul. Iar părinții ii susțin văzând cu cata bucurie și plăcere se duc pe teren…chiar dacă se mai întâmplă ca terenul să fie improvizat chiar în casă și să cadă victime pasiunii sportive câteva rame foto si lustre! Locuiesc la țară, iubesc natura și mai ales animalele, dar le plac și plimbările în natură cu utilaje de off-road.

Kasian are 6 ani și este în clasa zero, Kevin are 9 ani, este în clasa a treia și amândoi joacă fotbal cu pasiune, la Kinder Brașov. Au participat la peste 20 de turnee, în ultimii 2 ani, în tara și străinătate, grupa 2015 a lui Kevin având peste 20 de clasari pe locul 1.

Copiii fac câte 2, 3 antrenamente pe săptămână, câte o ora- două. Joaca fotbal de câte ori au ocazia, pe orice timp, de la ploi torențiale la arșiță și ninsoare.
Premiul „Viitorul Fotbalului Romanesc” pentru performante promitatoare in fotbalul de juniori le-a fost acordat tinerilor fotbalisti – Kevin Popa si Kasian Popa

”Sportul nu înseamnă numai performanță; sportul înseamnã sanatate, și, în plus, disciplineazã şi ordoneazã. Te formează şi educă pentru viatã, te face sã devii mai puternic şi mai ambițios. Părinții trebuie să fie conștienți de faptul că un copil care face sport trebuie susținut în această activitate chiar dacă nu ajunge neapărat la performanță. Sportul, deprinderea de a face efort, de face mișcare cu intenție, reprezintă o pregătire excelentă pentru toate domeniile vieții.

O copilãrie petrecutã doar în fața calculatorului nu are cum sã te formeze pentru viata de adult, sã îţi dezvolte calitățile, şi sã te facã sã trăieşti, să simți cu adevãrat ce înseamnã un succes sau o înfrângere, ce însemnă fericirea când clădești ceva cu multã muncã şi reuşeşti.” declară fosta tenismenă , Adela Diaconu, organizatoarea Galei Performanței & Excelenței.

Știați că Romania se află acum pe primul loc in Europa în clasamentul obezității infantile? Statisticile de după pandemie arată că aproape 40% dintre copii au probleme cu kilogramele în exces. Vârsta la care se instalează obezitatea devine din ce în ce mai mică: până de curând obezitatea apărea de la 7 ani, însă în prezent vârsta debutului s-a înjumătățit.

Problemele se leagă de alimentația defectuoasă și de programul dezordonat, care deseori nu include somn suficient. Însă primul factor implicat, cel care a acționat din plin în acești ultimi doi ani, este lipsa mișcării – atât din viața de zi cu zi, începând cu urcatul scărilor și mersul pe jos la școală, și terminând cu jocurile de mișcare și sportul în cadru organizat. Studiile contemporane arată că un stil de viață activ și dinamic începând din copilărie este premisa unei minți creative și agere până la adânci bătrâneți.

Merită să ne gândim, fiecare dintre noi, cum să îi facem pe cei mici să-și dorească să fie ageri la trup, ca să fie ageri și la minte!

Mai multe despre campania #ager:  https://www.facebook.com/media/set/?set=a.656556819172354&type=3

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.