Kirk Douglas şi-ar fi dorit să joace în filmul „Dacii”. A făcut însă o fotografie cu Amza Pellea - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Cinema

Kirk Douglas şi-ar fi dorit să joace în filmul „Dacii”. A făcut însă o fotografie cu Amza Pellea

Published

on

            Ştiaţi că filmul istoric româno-francez Dacii” (1967), difuzat de TVR 2, duminică, 28 iunie, de la ora 20:10, este lungmetrajul de debut al regizorului Sergiu Nicolaescu şi primul rol principal într-un film artistic al marelui actor Amza Pellea ?

 

Într-un interviu cu binecunoscuta actriţă Oana Pellea, fiica marelui actor, aceasta povesteşte: Dacii reprezintă pentru tata un început de drum. Este primul rol principal într-un film istoric. Ştiu despre filmări că au fost grele şi obositoare, dar că el era foarte entuziasmat şi bucuros că a fost distribuit”.

„Dacii” a atras şi atenţia actorilor de la Hollywood. Kirk Douglas a fost interesat să joace în filmul românesc, aşa că a venit în România la Platourile Buftea. Chiar dacă nu a ajuns să fie distribuit în film, deoarece era deja implicat în alte mari proiecte peste ocean, marele actor american s-a arătat încântat să cunoască și să discute cu actorii și cu membrii echipei care au realizat una dintre cele mai fabuloase producţii autohtone.

            „Întâlnirea cu Kirk Douglas la Buftea a fost emoţionantă pentru echipa română. Ştiu ca Amza a fost foarte amuzat că agentul actorului american a impus ca la fotografia de grup cu actorii români, Kirk Douglas, care era mai scund decât Amza, să stea pe un mic scăunel ca să pară de aceeaşi înălţime”, a adăugat Oana Pellea.

Filmul istoric „Dacii” (1967), în regia lui Sergiu Nicolaescu şi cu un scenariu semnat de Popovici şi Jacques Rémy, îl puteţi urmări duminica aceasta, de la ora 20:10, la TVR 2. Cu o distribuţie mixtă româno-franceză: Pierre Brice, Marie-José, Georges Marchal, Amza Pellea, Mircea Albulescu, Alexandru Herescu, György Kovács, Sergiu Nicolaescu.

Filmul ne prezintă regatul dac în timpul lui Decebal, chiar în perioada expediţiei generalului roman Fuscus, descrisă de istoricul Dio Cassius. Producţia „Dacii” se află pe locul 4 în topul celor mai vizionate filme românești din toate timpurile, după cum prezintă un comunicat din 2006 al Uniunii Autorilor și Realizatorilor de Film din România.

            „Amza Pellea a fost un actor foarte responsabil şi dedicat. Îi plăcea tare mult istoria şi cunoştea foarte bine trecutul României. A iubit mult acest popor şi a fost onorat să întruchipeze figuri istorice ale acestui neam”, a mai spus actriţa Oana Pellea.

Advertisement

 

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending