Connect with us

ALL MEDIA

Klaus Iohannis, câștig de cauză: Antena 3, amendă de 10.000 de lei din partea CNA

Avatar

Published

on

Antena 3 a fost amendată cu 10.000 de lei de Consiliul Național al Audiovizualului. Propunerea a fost făcută de Monica Gubernat, membru CNA.

Postul de știri a fost sancționat deoarece, în cadrul emisiunii ”Esențial”, moderată de Alina Petrescu, din 13 noiembrie, s-au făcut mai multe declarații legate de finanțarea campaniei lui Klaus Iohannis pentru alegerile prezidențiale, scrie Pagina de Media.

Alina Petrescu

Monica Gubernat, membru CNA a invocat art.67 din Codul audiovizualului atunci când a propus sancționarea stației:

ART. 67 din Codul audiovizualului: În exercitarea dreptului lor de a-şi exprima opinii sau puncte de vedere în legătură cu subiecte de interes public, prezentatorii şi moderatorii trebuie să asigure o separare clară a opiniilor de fapte şi nu trebuie să profite de apariţia lor constantă în programe într-un mod care să contravină exigenţelor de asigurare a imparţialităţii.

Klaus Iohannis a sesizat CNA cu privire la Antena 3 şi România TV, care au difuzat pe 13 noiembrie emisiuni în care au prezentat modul în care ar fi fost finanţată campania sa la prezidenţiale, subiect despre care RADAR DE MEDIA a scris AICI.

Președintele spune că, dincolo de “încălcarea evidentă” a dreptului său la imagine, atitudinea Antena 3, respectiv a România TV “este de natură a afecta şi interesul general“.

“Libertatea de exprimare şi alegerile libere sunt două drepturi fundamentale ce stau la baza unui regim democratic. Atunci când, abuzându-se de libertatea de exprimare, se prezintă informaţii neconforme realităţii, libera expresie a opiniei cetăţenilor cu privire la alegerea preşedintelui României este la rândul ei supusă unei tentative de viciere, întregul proces democratic având de suferit.”, spune Iohannis.

Propunerea de sancționare a primit șase voturi „pentru” și două împotrivă.

Sursă foto: www.telegrafonline.ro

CITEȘTE ȘI:


Comentarii

comments

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending