Connect with us

Emisiuni

La 60 de ani de la debut, continuă să cânte Maramureşul! Angela Buciu, aniversată la „Petrecere… cu cântec!”, pe TVR 1

Published

on

Reclame

Iuliana Tudor ne invită să omagiem viaţa şi cariera artistei împreună cu Aneta Stan, Sofia Vicoveanca, Nicolae Mureşan, precum şi cu reprezentanţi ai tinerei generații de interpreţi: Daniel Breban, Diana Lungu, Alexandru Staicu. Emisiunea se vede pe 16 iunie, de la ora 21.00, la TVR 1.

„Când iubeşti muzica, iubeşti oamenii! La 60 de ani de la debutul la radio şi televiziune, Angela Buciu continuă să cânte Maramureşul aşa cum îl cunoaşte, aşa cum îl poartă în inimă. Duminică, marea artistă deschide porţile sufletului cu talentul său unic!

Vă aştept să ne bucurăm împreună, într-o seară perfectă, doar aici, la Petrecere… cu cântec!”, ne invită Iuliana Tudor la ediţia de săptămâna aceasta a emisiunii pe care o realizează şi prezintă la TVR 1.

Artişti care au devenit modele pentru multe generații de tineri și care, prin tot ce au făcut de-a lungul carierei lor, lasă o moștenire culturală importantă, sunt protagoniştii emisiunii „Petrecere… cu cântec!”, pe care vedeta TVR ne-o propune în fiecare duminică seară, la TVR 1. Cea de-a 9 ediţie şi ultima a actualului sezon „Petrecere cu cântec”, difuzată pe 16 iunie, de la ora 21.00, o aniversează pe Angela Buciu.

În 60 de ani de cântec, Angela Buciu a devenit un adevărat simbol al Maramureșului. Reprezentantă de frunte a cântecului maramureșean, Angela Buciu e şi o promotoare neobosită a folclorului în general.

A vrăjit lumea largă cu cântecul ei, dar a fost şi este mereu procupată de tradiţiile populare, culegând folclor, datini, obiceiuri tradiţionale, cercetând costumele populare din zona Maramureşului, dar şi din alte zone etnografice ale ţării.

Artistei îi sunt alături câţiva dintre cei mai iubiţi interpreţi şi prieteni: Aneta Stan, Sofia Vicoveanca, Nicolae Mureşan, precum şi reprezentanţi ai tinerei generații, laureaţi ai talent-show-ului de folclor „Vedeta populară”: Daniel Breban, Diana Lungu, Alexandru Staicu.

În această ediţie, acompaniamentul muzical şi coregrafia momentelor artistice sunt asigurate de Ansamblul Transilvania, director Iuliana Dragoş, dirijor Eduard Albina.

Nu lipsesc imaginile din arhiva Televiziunii Române, detalii mai puţin cunoscute despre viaţa şi cariera Angelei Buciu, momentele muzicale în premieră, duetele inedite și, ca la orice aniversare, sărbătorita are parte și de surprize…

TVR onorează parcursul profesional al personalităţilor muzicii populare și contribuția lor la continuitatea culturii tradiționale din România. „Petrecere… cu cântec!” este un proiect menit să readucă în prim plan muzica populară românească și artiştii extraordinari ai folclorului nostru.

Muzica interpretată live, surprizele şi emoţiile autentice ale participanţilor sunt ingrediente ce ne asigură că merită să ne petrecem serile de duminică în faţa micului ecran.

„Emisiunea este gândită sub forma unei petreceri, într-o atmosferă caldă, oferind posibilitatea protagonistului să se simtă în largul său şi să se bucure de sărbătoare”, explică Iuliana Tudor, producător şi moderator al programului. Ultima ediţie „Petrecere… cu cântec!” se vede duminică seară, de la ora 21.00, la TVR 1.

Serile de duminică rămân la TVR 1 dedicate folclorului de calitate. Iuliana Tudor le va aduce  telespectatorilor cele mai frumoase evenimente de muzică populară ale verii. 

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement
AUDIENȚE TV3 zile ago

Spania a câștigat EURO 2024, în direct la PRO TV! Peste 2.9 milioane de telespectatori au urmărit finala care a fost lider absolut de audiență

AUDIENȚE TV5 zile ago

Anglia a învins Olanda și va juca finala EURO 2024 contra Spaniei, duminică, în direct la PRO TV și pe VOYO!

Reality Show5 zile ago

Premieră la Insula Iubirii în cel de-al optulea sezon al reality show-ului de la Antena 1: partenerii au fost despărţiţi fără să apuce să îşi ia rămas bun

Premieră TV5 zile ago

PREMIERĂ Noul sezon Atletico Textila revine la PRO TV ”Liga 2, pregătește-te de noi”

Reality Show5 zile ago

Delia şi Liviu câştigătorii celui de-al nouălea sezon Mireasa şi ai premiului în valoare de 40.000 de Euro

Emisiuni6 zile ago

Cristina Bâtlan, o femeie de afaceri de succes, la „40 de întrebări cu Denise Rifai”, duminica aceasta

Serialeo săptămână ago

Valentin Teodosiu, rol important în noul serial TĂTUȚU`! „Personajul meu este cel mai de temut al vremii”

Reality Showo săptămână ago

Declaraţie şocantă la Insula Iubirii: „Ne-am despărţit de 37 de ori!”

Cinemao săptămână ago

Festivalul „Saptamana Comediei”, la final. Teatrul de Comedie pleaca acasa cu 3 premii.

Emisiuni2 săptămâni ago

Serghei Mizil vine duminica aceasta la “40 de întrebări cu Denise Rifai”

Analize Audiente TV2 săptămâni ago

4.9 milioane de inimi au bătut la unison în fața televizoarelor pentru Generația de suflet a Naționalei! PRO TV lider absolut de audiență cu cifre record

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending