Connect with us

UTILE

La câte grade se spală lenjeria de pat pentru a-i menține țesătură fină și culorile vii?

Published

on

La câte grade se spală lenjeria de pat pentru a-i menține țesătură fină și culorile vii?

Lenjeriile de pat curate, cu miros îmbietor și proaspăt și un material delicat și plăcut la atingere creează senzația de confort pe care ne-o dorim cu toții. Pentru a te bucura cât mai mult timp de lenjeria de pat și de confort, echipa C&C Home te învață astăzi cum să speli lenjeria de pat corect.

Pe lângă calitatea saltelei de pat și lenjeria are un rol foarte important pentru că influențează calitatea somnului. Cu siguranță știi sentimentul acela pe care ți-l oferă o lenjerie de pat proaspăt spălată, abia luată de la uscat, care poartă încă parfumul prospețimii. În plus, dacă lenjeria arată ca nouă, iar țesătură și-a păstrat finețea, vei avea parte de un confort sporit, relaxare totală și un somn odihnitor. Ei bine, pentru a avea parte de toate aceste lucruri trebuie să ții cont de regulile de spălare ale lenjeriei de pat.

Lenjeriile de pat se găsesc într-o mare varietate de modele, culori și materiale. De ele te poți bucura chiar și ani de zile dacă le îngrijești corespunzător, iar asta ține de temperatura la care le speli și de produsele pe care le folosești.

Astel, lenjeria de pat se spală la un anumit număr de grade, în funcție de specificațiile producătorului pe care le regăsești pe eticheta produsului.

Lenjeria de pat din bumbac

Lenjeriile de pat din bumbac sunt printre cele mai căutate și calitative produse din această gama. Fibrele naturale și prețul avantajos sunt doar două criterii care o fac atât de îndrăgită. Dacă este spălată la temperaturi foarte ridicate, bumbacul poate intra la apă, iar culorile își pot pierde din strălucire. Astfel, recomandat este că lenjeriile de pat din bumbac să fi spălate o dată la 10-14 zile, iar temperatura potrivită variază între 30 și 60 de grade. Tinand cont de aceste recomandări vei păstra culorile vii, chiar și la lenjerii de pat mov.

Lenjeria de pat din bumbac satinat

Bumbacul satinat este un material extrem de fin, alunecos și cu o atingere ca de mătase. O lenjeria de pat realizată dintr-un astfel de material este mai rezistentă și își pierde mai greu din elasticitate și densitate. Bumbacul satinat poate fi spălat la temperaturi de 60 de grade, însă respectă întocmai indicațiile inscriptionate pe eticheta

Secrete pentru îngrijirea corectă a lenjeriilor de pat

Chiar dacă ții cont și folosești temperatura potrivită și produse de igienizare de calitate, lenjeriile de pat își pot pierde din proprietăți și din alte motive. Ține cont de aceste recomandări pentru că te vor ajută să păstrezi lenjeriile de pat cât mai mult timp într-o stare perfectă:

  • Spală lenjeriile de pat singure în mașina de spălat și evita să pui în cuva prosoape. În timpul spălării acestea pot lasă scame pe cearceafuri sau pe fețele de pernă.
  • Spală mereu tot setul de lenjerie, cearceaf,
  • husa pilota 180×200
  • și fete de perna
  • ,
  • astfel încât să nu apară decolorari sau diferențe de nuanțe.
  • Usucă lenjeriile de pat afară, la aer pentru a avea un miros proaspăt.
  • Pentru a proteja mai bine culorile, întoarce lenjeriile de pat pe dos atunci când le bagi la spălat.

Ține cont de toate aceste recomandări și bucură-te cât mai mult timp de lenjeria de pat, dar și de un somn odihnitor.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending