Connect with us

Emisiuni

La pas către „Perla Munților Apuseni” cu ROventura

Published

on

Foto Credit: BLC Media

„ROventura” ne invită sâmbătă, de la ora 15:00, la Kanal D, într-o drumeție fascinantă, la Moneasa, supranumită și „Perla Munților Apuseni”, dar și la Căsoaia, una dintre cele mai vechi tabere din țară. Pe urmele tradiției arădene, descoperim alături de George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele „ROventura”, oameni, locuri și povești care ne cuceresc. 

Cunoscută cândva drept „Perla Munților Apuseni”, stațiunea Moneasa se zbate astăzi să-și recapete strălucirea de odinioară. Pornim, prin intermediul „ROventura” într-o plimbare pe aceste meleaguri, de la granița Aradului cu Bihorul, dar ne vom bucura și de o zi de iarnă că-n povești. Prima oprire o vom face la Cariera de la Moneasa, loc unde se producea marmură roșie și neagră, cu caracteristici extraordinare, și care a împodobit multe clădiri istorice din Budapesta, Viena și București.

Ne continuăm călătoria prin Masivul Codru-Moma, deloc impunător ca altitudine, dar vestit pentru bogatul său relief carstic. Alături de peșteri, lacul liniștit din inima stațiunii, vilele cu parfum de demult, precum și izvoarele mezotermale sunt principalele atracții din ceea ce se numea „Orașul Paradisului”. Adevărată oază de relaxare, Moneasa pare că va prinde vremuri mai bune. Observăm asta și la tabăra de vară a Centrului Cultural Județean Arad.

Alături de George și Andreea, roventurierii noștri, ne îndreptăm pașii către o nouă zonă care abia așteaptă să fie descoperită de turiști, Valea Highișului, la tabăra Căsoaia, una dintre cele mai vechi din țară. Povestea lucrărilor realizate aici, spusă chiar de unul dintre artiști, ne ajunge și mai aproape de inimi, iar natura a lucrat, parcă, în completare la desăvârșirea acestor sculpturi, pregătite să se dezvăluie privitorului.

Advertisement

Nu ratați, sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, o nouă ediție „ROventura”, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, la Kanal D.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending