Connect with us

Film

La Pro Cinema, viaţa este „Mai mult decât ficţiune”

Published

on

 

„Adevărul este mai ciudat decât ficţiunea, pentru că ficţiunea se ghidează după probabilităţi, iar adevărul nu o face”, spune un citat din Mark Twain, care dă şi titlul filmului de la CineTePrinde de sâmbătă, 15 mai de la orele 22.00, „Mai mult decât ficţiune” („Stranger than Fiction”). Toată lumea ştie că viaţa este o poveste, dar dacă o poveste ar fi de fapt viaţa unui om?

Will Ferrell este protagonistul filmului de la Pro CinemaMai mult decât ficţiune”, şi interpretează un funcţionar a cărui viaţă monotonă este dată peste cap atunci când îşi dă seama că el este de fapt un personaj într-o poveste spusă de altcineva. În regia lui Mark Foster, responsabil pentru filme emoţionante precum „În căutarea Tărâmului de Nicăieri”, „Vânătorii de zmeie”, sau „Puterea dragostei”, filmul „se aventurează într-o uşoară anxietate existenţială amuzantă”, după cum spune critica celor de la New York Times.

Nominalizat la două Globuri de Aur şi la trei premii Emmy, câştigător al unui premiu Teen Choice din 15 nominalizări şi de trei ori nominalizat la premiul People’s Choice pentru „Cel mai amuzant star masculin”, Will Ferrell renunţă în „Mai mult decât ficţiune” la „clovnerii” pentru un umor mult mai subtil.

Emma Thompson, câştigătoare a două Oscaruri din cinci nominalizări, şi a două Globuri de Aur, face şi ea parte din distribuţia filmului, alături de Dustin Hoffman, dublu câştigător al Oscarului, Maggie Gyllenhaal, nominalizată anul acesta la Oscar pentru „Crazy Heart” şi prima doamnă a hip-hopului, Queen Latifah, nominalizată şi ea la premiul Academiei Americane de Film pentru „Chicago”. Pentru „Mai mult decât ficţiune”, Emma Thompson nu a fost machiată deloc, iar fiecare personaj poartă numele unui matematician, om de ştiinţă sau artist celebru, precum Eiffel, sau Pascal.

„Ceea ce mă pasionează cu adevărat, este să spun poveşti care înseamnă ceva pentru mine”, spune Mark Forster, regizorul filmului, nominalizat la un premiu Bafta, la Ursul de Aur la Festivalul de Film de la Berlin, Globul de Aur şi câştigător al premiului Laterna Magica la Festivalul de Film de la Veneţia. „Mai mult decât ficţiune” va fi difuzat la Pro Cinema, sâmbătă pe 15 mai de la orele 22.00, la CineTePrinde.

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Film

Poveste de Crăciun în București, alături de “Spărgătorul de nuci și cele patru tărâmuri”

Published

on

 

Cui nu îi plac filmele Disney? Toată lumea iubește prințesele frumoase, tinerii curajoși, animalele simpatice vorbitoare și poveștile pline de aventură și iubire din aceste filme. Iar finalurile fericite ne fac să zâmbim, indiferent cât am fi de supărați sau stresați. Aceste povești ne absorb în realitatea de ”atunci și acolo” și ne fac să trăim experiențe de care noi nu avem parte ”aici și acum”.

Cu prilejul lansării în cinematografe a filmului „Spărgătorul de nuci și cele patru tărâmuri” – cea mai nouă și mai spectaculoasă producție Disney –, Forum Film România a organizat o ședință foto specială. Vedetele, alături de copiii lor, au intrat cu emoție și bucurie în poveste, descoperind tărâmurile de basm din film: Ținutul Florilor, Ținutul Dulciurilor și Ținutul Fulgilor de Nea, reimaginate în spațiul magic de la Atelier Florens. 

Iar această călătorie în cele trei tărâmuri a fost una de neuitat pentru Anca Sînă Serea, Roxana Ciuhulescu, Ela Crăciun, Ioana Papadopol, Tily Niculae, Simona Dragomir, Ramona Solomon, Livia Graur, Eli Roman, Cristina Șișcanu, Alina Dumitru, Andra și Răzvan Gogan, fiind imortalizată în imagini minunate de către Lilebuba Photography.

Filmul „Spărgătorul de nuci și cele patru tărâmuri” este distribuit de Forum Film România și rulează la cinema în format 3D, în varianta subtitrată și dublată.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Film

,,Robin Hood” a ţintit spre primul loc în box office-ul românesc

Published

on

 

Noua aventură „Robin Hood”, cu Taron Egerton şi Jamie Foxx în rolurile principale, conduce detaşat în clasamentul box office-ului românesc, după ce filmul a fost vizionat în primele sale zile pe marile ecrane de 36.961 spectatori şi a generat încasări în valoare de 767.995 lei.

Despre această reinterpretare a legendarului personaj, actorul Taron Egerton este de părere că după ce a citit scenariul a rămas cu un puternic sentiment că personajul său, Robin Hood, este mult mai mult decât ceea ce ştie publicul despre el. În viziunea actorului principal, Robin Hood este un om aflat într-un permanent conflict, între viitorul sufletului său şi descoperirea propriului foc interior, a propriei îndemânări. ,,Pentru mine, Robin Hood este un personaj foarte pertinent în realitatea cotidiană a vremurilor noastre, aşa că pentru mine scenariul a fost deopotrivă emoţionant şi distractiv”, a declarat Egerton.

Robin din Loxley (Taron Egerton), un misionar care își pierde întreaga identitate din cauza războiului, și camaradul sau Moorish (Jamie Foxx) plănuiesc împreună o revoltă fără precedent împotriva reprezentanților corupți ai coroanei britanice într-o acțiune amețitoare care îmbină confruntările epice cu o poveste de dragoste memorabilă.

Un blockbuster plin de acţiune şi umor, filmul ,,Robin Hood” este o producție Summit Entertainment și Appian Way/ Safehouse Pictures, în asociere cu Thunder Roads Films, care a avut premiera pe marile ecrane din țară pe 7 decembrie, fiind distribuit de Vertical Entertainment.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Film

Vertical Entertainment prezintă „Aquaman” din 21 decembrie la cinema

Published

on

 

O producţie Warner Bros. Pictures, regizată de James Wan, mult aşteptata acţiune „Aquaman” îl aduce pe Jason Momoa în centrul unei aventuri epice, cu efecte vizuale copleşitoare ce reconstruiesc imperiul subacvatic al celor şapte mări.

Jumătate om, jumătate zeu al mării, Arthur Curry (Momoa) va trebui să îşi dezvăluie adevărata identitate, să îşi folosească puterile pentru a ajuta omenirea şi să îşi accepte statutul predestinat, acela de rege al Atlantidei.

Alături de Jason Momoa, din distribuţie mai fac parte Amber Heard care o interpretează pe Mera, o luptătoare neînfricată; Willem Dafoe ca Vulko; Patrick Wilson ca Orm, actualul conducător al regatului subacvatic; Dolph Lungren ca Nereus şi Nicole Kidman în rolul mamei lui Arthur.

James Wan regizează filmul după un scenariu semnat de David Leslie Johnson-McGoldrick şi Will Beall, după o poveste scrisă de Geoff Johns, James Wan şi Will Beall, inspirată din personajele DC, „Aquaman” creat de Paul Norris şi Mort Weisinger. Filmul este produs de Peter Safran şi Rob Cowan, cu Deborah Snyder, Zack Snyder, Jon Berg, Geoff Johns şi Walter Hamada în calitate de producători executivi.

„Aquaman” are premiera în cinematografele din ţară pe 21 decembrie, în format 3D şi IMAX 3D.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement Https://Www.Autodoc24.RO

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending