Connect with us

Life Style

La Radio România Muzical, în direct de la Torino

Redactia Radar de Media

Published

on

Seria concertelor de pe scene internaţionale, transmise în direct la Radio România Muzical, continuă. Vineri, 22 iunie, de la ora 21.30, unicul post românesc dedicat muzicii clasice şi de jazz preia concertul susţinut de Orchestra Simfonică Naţională RAI la Auditoriumul din Torino, dirijată de Juraj Valčuha. Solistă este pianista Katia Buniatishvili.

 Tânărul dirijor slovac Juraj Valčuha deţine poziţia de dirijor principal al Orchestrei RAI din Torino din noiembrie 2009. În actuala stagiune, Juraj Valčuha a condus câteva dintre cele mai importante orchestre ale lumii : Concertgebouw din Amsterdam, Filarmonica din New York, Orchestra Simfonică din Boston, continuând în acelaşi timp colaborarea şi cu alte ansambluri orchestrale de înaltă clasă care îl avuseseră deja invitat : Orchestrele simfonice din Pittsburgh, Paris, Cincinnati, Washington, Filarmonica din Munchen şi Orchestra “Philharmonia” din Londra.

 Pianista georgiană de 25 ani Katia Buniatishvili este în prezent una dintre cele mai importante prezenţe ale tinerei generaţii pe scenele internaţionale de concert. Considerată un copil minune, ea şi-a început activitatea concertistică la vârsta de 6 ani. Inclusă în programele pentru tineri artişti dezvoltate de BBC 3 şi Musikverein din Viena, Kathia Buniatishvili a dezvoltat o carieră importantă, cu apariţii pe marile scene de concert europene, americane şi asiatice, nu mai puţin importantă fiind colaborarea sa cu casa de discuri Sony pentru care a înregistrat în 2011 un album Liszt.

 Programul propus în 22 iunie în direct de la Torino, pe care Radio România Muzical îl preia graţie colaborării cu Uniunea Europeană de Radio, cuprinde Concertul în la minor pentru pian şi orchestră de Edvard Grieg şiSimfonia a V-a de Ludwig van Beethoven.

 Comentariul transmisiunii directe este realizat din studioul Radio România Muzical de Dan Ghineraru.

Comentarii

comments

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale, vă rugăm să ne contactați pe email.

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending