Connect with us

Emisiuni

La TVR 2, sărbători cu programe speciale pentru întreaga familie

Avatar

Published

on

Emisiuni de divertisment, ediţii speciale „Câştigă România!”, alături de vedete consacrate, colinde şi spectacole de circ se regăsesc printre programele de Crăciun de la TVR 2. Telespectatorii „Drag de România mea” sunt invitaţi să urmărească concertul aniversar susţinut de Paul Surugiu Fuego la Sala Palatului. Celebra serie a „Jandarmilor” şi „O viață minunată”, filmul de Crăciun din 1946 în regia lui Frank Capra, votat pe locul 11 în lista celor mai bune 100 de filme ale lumii, se numără şi ele în oferta zilelor de sărbătoare.

 

În Ajun de Crăciun, ediţii speciale „Oanapp” şi ”În direct cu viaţa”. Marţi, 24 decembrie, de la ora 15:00, Oana Mareş îi invită în direct, pentru o analiză de sfârşit de an, pe Dragoş Săbăreanu (designer de obiect), actorul Mihai Bobonete şi Amalia Năstase (publicitar). De la ora 17:40, Liana Stanciu va discuta în ediţia specială „În direct cu viaţa” despre tradiţii şi obiceiuri, alături de directoarea Muzeului Satului “Dimitrie Gusti” din București, conf. dr. Paulina Popoiu. De la Răzvan Exarhu, telespectatorii TVR 2 vor afla care sunt meniurile de sărbătoare, iar Petru Călinescu, alături de trupa New Vegas, va asigura muzica. La „În direct cu viaţa” vin pe 26 decembrie, de la ora 17:40, în a doua zi de Crăciun, artiştii Adrian Daminescu, Alexandru Arşinel şi Luminiţa Anghel.

 

„Câştigă România!” aduce, marţi, 24 decembrie, de la ora 20:00, o ediţie de poveste. Virgil Ianţu îi invită în concurs pe Sore, Paul Ipate şi Octavian Strunilă, iar vedetele se vor „duela” în cunoştinţe de cultură generală pentru a ajuta 60 de copii cu situaţie materială grea. În ediţia specială „Câştigă România!”, copiii vor primi jocuri quizz despre ţara noastră şi saci cu dulciuri.

„Am răspuns cu plăcere invitaţiei. În primul rând pentru că este singurul concurs de cultură generală şi în al doilea rând pentru că este prezentată de un bun prieten, Virgil Ianţu. Atmosfera a fost extraordinară, iar alături de Paul Ipate şi Octavian Strunilă m-am simţit ca „în sufrageria lui Virgil”. Copiii au fost minunaţi şi deschişi şi, când ştiau răspunsul la întrebare, ne „suflau”. Mă bucur că prin gestul meu am putut să fac câţiva copii fericiţi”, a spus Sore.

 

În seara de Ajun, de la ora 21:10, Iuliana Marciuc ne întâmpină la „Destine ca-n filme” cu muzică bună, într-o atmosferă de famile.  Îi vom revedea pe mulţi dintre eroii acestui sezon, iar Moş Crăciun (Cristian Roman, de la “Taxiul cu Bomboane”), elfii şi spiriduşii (copiii corurilor conduse de Adina Sima (Musicanto) şi Cristina Manoliu) îi vor aştepta cu daruri. Printre invitaţii Iulianei Marciuc: Lorelai Moșneguțu, Bogdana şi Robert  Dorodici, Adelina Toncean, Anca Nistor etc. Artistul Alin Gherghişan va cânta melodii de sezon, alături de copiii din spectacolul „Nepoţii lui Tănase”.

 

Ca în fiecare an, TVR 2 respectă tradiţia de a transmite mesajul  Papei adresat „Cetăţii şi Lumii”. În Ajunul Crăciunului (marţi, 24 decembrie), de la ora 22.30, emisiunea Credo dedică o ediție specială sărbătorii Naşterii Domnului. Cu acest prilej, telespectatorii vor putea urmări în transmisiune directă Vigilia di Natale şi Liturghia pe care Sanctitatea Sa Papa Francisc le oficiază în Basilica Sfântului Petru de la Vatican.

În ziua de Crăciun, de la ora 12.40, sub acelaşi generic, TVR 2 va transmite în direct din Piața San Pietro de la Vatican ceremonia Urbi et Orbi – mesajul şi binecuvântarea Papei Francisc.

 

De Crăciun, concert aniversar Paul Surugiu-Fuego, de la ora 16:00! Pe 25 decembrie, la TVR 2 veți putea urmări integral concertul aniversar susţinut de Paul Surugiu-Fuego la Sala Palatului. Artistul a împlinit anul acesta 25 de ani de carieră pe care i-a celebrat într-un super spectacol. Concertul va fi captivant, o trecere prin mai multe tablouri artistice, cu șlagăre, dar și folclor autentic. Acompaniat de Orchestra Fraților Advahov din Chișinău, dar și de Angry Band, artistul susţine duete senzaționale alături de Mirabela Dauer, Irina Loghin, Mioara Velicu, Oana Lianu, dar și de Surorile Osoaianu și Nicolae cu Isidor Glib, din Basarabia. Tot în ziua de Crăciun, de la ora 23.35, puteţi urmări Concertul de Crăciun al artistei Claudia Robu, de la Opera Română.

 

Vineri, 27 decembrie, de la ora 17:10, TVR 2 va difuza spectacolul „Adrian Enache – Concert Tribut marilor artişti”. Alături de band-ul său, Adrian Enache interpretează melodii din repertoriul artiştilor Cornel Fugaru, Aurelian Andreescu, Mădălina Manole, Mihai Constantinescu, Laura Stoica, Gheorghe Dinică etc. „Este un concert pe care l-am susţinut de curând şi care s-a bucurat de un public numeros. Ideea a pornit de la „Duelul pianelor”, unde, în fiecare ediţie aduceam tribut unui mare artist. Proiectul s-a concretizat într-un spectacol după ce, în ultima perioadă showbiz-ul românesc a pierdut artişti de renume. Momentele vor fi cu atât mai emoţionante cu cât în sală s-au aflat membrii ai familiilor celor dispăruţi, iar unii dintre ei chiar au urcat pe scenă pentru a cânta alături de mine”, a spus Adrian Enache.

 

Cele mai frumoase filme se văd tot la TVR2. Din 25 decembrie, de la ora 14.10, nu rataţi ocazia de a revedea seria „Jandarmilor”, unde inegalabilul maestru al comediei franceze, Louis de Funès, joacă unul dintre rolurile sale memorabile, cel al jandarmului Ludovic Cruchot – „Jandarmul din Saint-Tropez” (25 decembrie), „Jandarmul la New York” (26 decembrie), „Jandarmul se însoară” (27 decembrie). Sâmbătă, de la ora 13:10 puteţi urmări filmul „Jandarmul la plimbare”, iar luni (30 decembrie) şi marţi (31 decembrie), de la ora 14:10, vă invităm la „Jandamul şi extratereştri”, respectiv „Jandarmul şi jandarmeriţele”.

Nu vor lipsi nici filmele cu şi despre cea mai frumoasă sărbătoare din an. „O viață minunată” (It’s a Wonderful Life), filmul de Crăciun din 1946 în regia lui Frank Capra, este oferit de Telecinemateca în seara de Crăciun. De la ora 21:10, telespectatorii  pot urmări povestea “The Greatest Gift”, pe care Philip Van Doren Stern a scris-o în 1939. Filmul este considerat ca fiind unul dintre cele mai îndrăgite din cinematografia americană și a devenit o tradiție vizionarea acestuia în timpul sezonului de Crăciun.  Joi, 26 decembrie, de la ora 11:10, avem „Pactul de Crăciun” (SUA, 2014), iar vineri, 27 decembrie, la aceeaşi oră, „E Crăciun în fiecare zi” (SUA, 2006).

Fascinaţia arenei colorate şi a muzicii triumfătoare stârneşte zâmbete telespectatorilor de orice vârstă. Pentru iubitorii circului, TVR 2 va difuza spectacolele „Gala Circului Nikulin” joi, 26 decembrie şi vineri, 27 decembrie, de la ora 11:00.

Comentarii

Emisiuni

Despre situaţia gărilor litoralului românesc, duminică la „Asta-i România!”

Avatar

Published

on

            Duminica aceasta, de la ora 14:30, la Kanal D, o nouă ediţie Asta-i România !” intră în casele românilor. În plin sezon estival, echipa emisiunii ne prezintă situaţia dezastruoasă din  gările litoralului românesc. Imagini surprinse în vagoanele care duc la mare, cu peroane prin care am putea ajunge, ne sperie, iar acestea reprezintă din păcate, o realitate.

 

Vagoanele arată exact ca acum 30 de ani, nimic schimbat.  „Nostalgicii” pot fi fericiţi că au parte de o călătorie cu acelaşi tren cu care au mers în copilărie. Mai grav este că, deşi există risc de îmbolnăvire, iar virusul care a blocat o lume întreagă încă îşi face simţită prezenţa, călătorii nici nu se pot spăla pe mâini, pentru că nimic nu funcţionează.

Vara îşi intră în drepturi, iar gările de pe litoral îşi aşteaptă călătorii români şi străini. Gara din Constanţa, poarta de intrare în cel mai vizitat oraş în sezonul estival, trebuia să fie demult renovată, măturată măcar, şi pusă pe o hartă turistică europeană. Gara e un şantier, iar turiştii care vin la mare, fac un adevărat test de echilibristică pentru a coborî din vagoane, printre materialele de construcţii, ori ca să ajungă la peron.

 

Unul dintre exemple este Tuzla, loc care „ascunde” una dintre cele mai frumoase plaje sălbatice, cu nisip fin şi apă verde turcoaz, cum nu mai găseşti pe litoralul românesc. Locul este un adevărat paradis căutat de turişti de pretutindeni. Din păcate, cine soseşte cu trenul în Gara Tuzla, are parte de o imagine şocantă. Gările Eforie şi Costineşti au peroane care arată ca după război, iar aceste imagini îi poartă pe vizitatori mai degrabă înapoi în timp.

Murdăria din gări şi vagoane, lipsa condiţiilor de călătorie şi biletele scumpe, raportat la aceste condiţii de drum sunt motivele pentru care românii merg tot mai rar cu trenul. Urmăriţi duminică, de la ora 14:30, un material inedit la Asta-i România !”, emisiune prezentată de Mihai Ghiţă, la Kanal D.

 

Comentarii

Continue Reading

Emisiuni

George Mihai, gazda „ROventura”, uluit de frumuseţile unui sat din România

Avatar

Published

on

            Sâmbătă de la ora 15:00, la Kanal D urmăriţi o nouă ediţie ROventura”. George Mihai, gazda emisiunii, a fost impresionat de unul dintre locurile mai puţin ştiute din ţara noastră, o destinaţie ideală de vacanţă.

 

Cu toate că a străbătut ţara în lung şi-n lat şi se poate mândri că a văzut locuri pe care mulţi dintre noi nu am reuşit încă să le vedem, călătorul nostru a ajuns la o destinaţie care l-a cucerit iremediabil. După 10 zile petrecute în Delta Dunării, în zona Clisurii, aproape de intrarea în ţară a „Amazonului Europei”, George Mihai are o perspectivă completă asupra turismului din jurul acestui curs de apă absolut fabulos.

„Cu adevărat uluit am fost, odată ce am ajuns la Berzasca, în Caraș-Severin. Nu prea bătusem zona asta, vă mărturisesc. Deşi albia Dunării nu e la fel de spectaculoasă ca în zona Eselnisa – Dubova, din Mehedinţi, aveam să descoperim că oamenii locului fac eforturi să ţină pasul şi au investit enorm în dezvoltarea turismului. Am petrecut noaptea în singurul complex hotelier lacustru din România. Să pescuieşti de pe terasa bungalow-ului tău privat, să deschizi fereastra şi să priveşti direct în altă ţară vecinii sârbi, acestea nu sunt lucruri pe care le poţi trăi oriunde. Am trăit o experienţă cu adevărat fabuloasă!” mărturiseşte  George Mihai despre călătoria sa.

„Tot la Berzasca m-am bucurat şi de, probabil, una din cele mai frumoase piscine infinite din România. O experienţă de neuitat care mi-a marcat întreaga călătorie din Clisura Dunării şi pe care abia aştept să v-o dezvălui, sâmbăta aceasta, la „ROventura!”, a mai adăugat prezentatorul emisiunii.

 

Aşadar, nu rataţi mâine, de la ora 15:00, o nouă ediţie „ROventura”, prezentată de George Mihai şi Andreea Stravoiu, la Kanal D.

Comentarii

Continue Reading

Emisiuni

Au început preselecţiile pentru show-ul iUmor. Se caută numere de comedie care să doboare noi recorduri

Avatar

Published

on

            iUmor a început preselecțiile pentru sezonul cu numărul nouă, la Antena 1, iar înscrierile se pot face deja pe http://casting.a1.ro/iumor/.

 

De-a lungul celor opt sezoane de până acum, umoriști de peste tot i-au făcut pe Delia, Cheloo și Mihai Bendeac să râdă, i-au uimit sau i-au șocat cu numere de stand up, magie, mimă sau improvizație, iar cei care vor să participe în noul sezon se pot înscrie pe adresa casting.a1.ro. Indiferent dacă au sau nu experiență pe scenă, oricine crede că le poate demonstra juraților că nu le-au văzut încă pe toate, se poate înscrie la castingul pentru următorul sezon.

 

iUmor este singura emisiune TV din România cu aproape două milioane de abonați pe canalul de YouTube care „savurează” din plin clipurile concurenților și invitaților, ce au făcut senzație pe scenă. Canalul de YouTube iUmor a acumulat peste 1,3 miliarde de vizionări, iar în continuare, cel mai apreciat număr de până acum rămâne cel al lui Ionuț Rusu, din sezonul cu numărul 2, cu peste 14 milioane de vizualizări.

 

Cei opt câștigători de până acum au fost Vlad Grigorescu (sezonul 1), Maria Popovici (sezonul 2), Doina Teodoru (sezonul 3), Ana Maria Calița (sezonul 4), Andrei Cojocaru (sezonul 5), Irena Boclincă (sezonul 6), Mukinka (sezonul 7) și Edi Văcariu (sezonul 8).

 

Comentarii

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Trending

google.com, pub-4886972132153269, DIRECT, f08c47fec0942fa0