Connect with us

Emisiuni

La TVR, Poveşti în halate albe despre spitalul din Moineşti

Razvan Badea - Redactor

Published

on

Irina Păcurariu vă prezintă un spital public de nivel european, cu un profit de milioane în 2012 luni, 29 aprilie, ora 22.00, la TVR 1, TVR HD şi online, pe www.tvrplus.ro

Irina Păcurariu continuă seria de Poveşti în halate albe luni seară, la TVR 1, TVR HD şi online, pe www.tvrplus.ro, de la ora 22.00.

„La Moineşti, da, ştiu, un loc pe care trebuie să îl căutaţi pe hartă, există un spital public de nivel european, care a terminat anul trecut cu profit de milioane şi unde vin pentru intervenţii oameni de peste tot”, îşi începe Irina Păcurariu ce-a de-a doua poveste în halate albe.

Spitalul din Moineşti este printre primele patru acreditate în România, singurul neuniversitar, care are departament de cercetare, certificat de Academia Română de Ştiinţe Medicale. Au operat acolo „celebrităţi” din toată lumea şi, săptămânal, spitalul are teleconferinţe şi prezintă cazuri unor board-uri medicale de la spitalele din Lille sau Grenoble. Eroul locului este directorul spitalului, un chirurg care, de 15 ani, intră în fiecare dimineaţă pe poarta spitalului cu precizie de ceas elveţian: la 5 fix. Cu aceeaşi precizie operează (are 25.000 de intervenţii la activ, echivalentul populaţiei Moineştiului) şi convinge medici tineri să se relocheze într-un loc unde, aparent, nu se întâmplă nimic. În acest spital lucrează acum 101 medici.

Din 22 aprilie, în fiecare zi de luni de la ora 22.00, Irina Păcurariu aduce telespectatorilor TVR 1 Poveşti în halate albe, o emisiune despre reuşitele incredibile din domeniul medical românesc, cele care, în general, se pierd printre dezbaterile despre incompetenţă, corupţie sau ineficienţă. Programul poate fi urmărit în simulcast şi pe TVR HD şi online, pe www.tvrplus.ro, unde se înregistrează, de altfel, întreaga colecţie a Poveştilor în halate albe.

Emisiunea, care este parte a campaniei „De profesie medic în România”, la care TVR este partener media, le descoperă românilor doctori care au puterea şi dorinţa de a salva vieţi, medici care nu îşi fac doar meseria, ci se şi sacrifică pentru excelenţă. Personajele seriei Poveşti în halate albe sunt anonimii fără de care sistemul medical românesc ar fi mult mai sărac.

14.000 de medici au plecat din România în ultimii cinci ani. În acest moment, sunt, în medie, aproape doi medici la mia de locuitori, mult sub nivelul celorlalte ţări din Uniunea Europeană. Medicii români pleacă în străinătate mai ales din cauza salariilor mici şi a condiţiilor precare din spitale, conform unui studiu european realizat anul trecut. Una dintre ţintele campaniei „De profesie medic în România”, campanie provocată de Consiliul Investitorilor Străini, este creşterea numărului de medici de la 2,4 la mia de locuitori, cât este în prezent, la 2,6, în 2015.

Comentarii

comments

Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

MENIU

pentru sufletul tau

SHOW MAGAZINE

IN Trending