Connect with us

UTILE

Laptele de magarita, precum cel folosit in tabletele de la laptemagarita.ro, este extrem de important pentru sanatatea umana si, in special, pentru copiii cu intoleranta la lactoza !

Avatar

Published

on

Laptele de la specii de animale care nu sunt traditionale castiga teren, in principal datorita faptului ca sunt considerate adecvate pentru a suplimenta nevoile grupurilor speciale de populatie (sugari, varstnici). Cercetarile privind laptele de magarita au crescut in ultimii ani. Prin urmare, acest articol isi propune sa rezume cercetarile actuale, oferind o perspectiva asupra proprietatilor sale functionale unice, subliniind in special efectul acestora asupra sanatatii umane. Mai mult, va oferim recomandari cu privire la tabletele exceptionale de la https://laptemagarita.ro/.

 

Laptele de magarita poate fi utilizat ca substitut pentru sugari si copii care sufera de intoleranta la proteinele din laptele de vaca (intoleranta la lactoza) si hipersensibilitate alimentara multipla. Pana in prezent, acesta este unul dintre principalele motive pentru care laptele de magarita a devenit o modalitate de a substitui laptele matern, cu o crestere in ultimii cincisprezece ani. Laptele de magarita, cum spuneam, nu contine lactoza si are o cantitate mica de cazeina, intocmai ca laptele matern uman.

 

Majoritatea productiei globale reprezinta laptele de vaca, capra si oaie; productia de lapte de bivolita se afla pe locul doi la nivel mondial. Laptele bovin reprezinta peste 80% din productia mondiala de lapte si este o sursa majora de nutrienti esentiali pentru cresterea, dezvoltarea si mentinerea sanatatii umane.

 

Speciile minore de animale, ce ofera lapte, sunt importante din punct de vedere nutritiv si economic in mai multe tari. In ciuda acestui fapt, magarita, precum si camila bactriana, renul, llama, iacul si alpaca au fost considerate animale subutilizate producatoare de lapte si sunt definite drept specii cu potential subexploatat pentru a contribui la securitatea alimentara, sanatate si nutritie.

 

Laptele de magarita este folosit ca inlocuitor al laptelui matern in fermele mici europene care aleg productia diversificata. Productia reprezinta mai putin de 0,1%, comparativ cu toate speciile, inclusiv bovinele, dar nu exista statistici specifice. Cu toate acestea, in prezent, interesul consumatorilor pentru laptele de magarita creste, iar acest produs castiga importanta si acceptare internationala. Acest aliment este considerat ca o „afacere de nisa” cu valoare comerciala ridicata. Astazi, este utilizat in maternitati pentru hranirea sugarilor, de exemplu in Italia. Mai mult, pana la inceputul secolului XX, a fost menit pentru hranirea sugarilor orfani, a copiilor cu probleme de sanatate si a persoanelor in varsta. Poate fi considerat ca un ingredient alternativ in dieta solida sau dupa primul an de viata la sugari sensibili. Utilizarea laptelui de magarita a fost considerata o solutie importanta pentru tratamentul sugarilor cu intoleranta alimentara multipla. De-a lungul timpului, s-a confirmat ca hranirea cu lapte de magarita poate oferi o solutie importanta pentru tratamentul celor mai complicate cazuri de intoleranta alimentara multipla la copiii mici afectati de alergia la laptele de vaca . Continutul ridicat de acizi grasi sustine utilizarea laptelui de magarita ca hrana functionala eficienta, in prevenirea bolilor cardiovasculare si pentru ameliorarea tuturor problemelor respiratorii. In plus, procentul ridicat de acizi grasi cu lant scurt si mediu potenteaza proprietatile antioxidante ale acestui lapte. Atat colostrul, cat si laptele din magarita pot fi utile in tratamentul bolilor legate de imunitatea umana. Poate fi util in prevenirea aterosclerozei, avand in vedere proprietatile vasodilatatoare si antimicrobiene puternice. Pe site-ul laptemagarita.ro copii veti gasi tablete si capsule din pretiosul lapte. Produsul contine ca ingredient activ lapte de margarita organic liofilizat, bogat in vitamine, minerale, acizi grasi Omega 3 si 6, bacteria lactice si enzima lizozim, ceea ce ii confera calitati si efecte fiziologice similare cu ale laptelui matern. Pentru copii, varianta KIDS, tablete masticabile, a fost adaugata aroma de portocale pentru a fi acceptat de catre ei. Tabeletele sunt excelente pentru cei care au probleme cu tusea, cei care au probleme pulmonare si respiratorii, in special in perioada de primavara si toamna, cand racelile si afectiunile aparatului respirator sunt mult mai multe.

 

In unele tari, laptele de magarita este considerat aliment farmaceutic pentru proprietatile sale nutritive, nutraceutice si functionale. Laptele crud destinat consumului uman poate fi achizitionat direct de la ferme, dar este, de asemenea, pasteurizat, ambalat si vandut in magazine, farmacii sau este vandut online. Nu este intotdeauna usor disponibil pe piata. Utilizarea traditionala a laptelui de magarita ar fi motivul pentru care au fost infiintate ferme de magarite in tari precum Italia, Franta, Belgia, Elvetia si Germania la inceputul secolului XX. Se recomanda cu tarie fierberea laptelui inainte de consum, in special pentru sugari, cu scopul de a asigura mai bine protectia sanatatii acestora. Urmarirea unui nivel ridicat de protectie a vietii si sanatatii omului este unul dintre obiectivele fundamentale ale normelor europene de igiena alimentara. O abordare integrata este necesara pentru a asigura siguranta alimentelor de la locul de productie primara pana la includerea pe piata sau pentru export.

 

In concluzie…

 

Laptele este una dintre cele mai frecvente cauze ale alergiilor alimentare la copiii sub un an. Nu exista nicio terapie specifica pentru aceasta alergie si, astfel, singurul raspuns posibil este evitarea consumului de lapte si produse derivate. Studiile efectuate pe serul copiilor cu hipersensibilitate la lapte au aratat ca cazeinele sunt proteinele cu potential alergenic mai mare. Cu toate acestea, in unele cazuri, copiii au aratat, de asemenea, hipersensibilitate la lactoglobuline. Atunci cand intoleranta alimentara este diagnosticata la un sugar, este adesea necesara impunerea unei perioade de hranire parenterala totala, considerata cea mai corecta metoda. Atunci cand laptele uman nu poate fi administrat, trebuie cautate surse alternative de hrana. Laptele de magarita poate inlocui alaptarea la sugari afectati de alergii severe la lapte. La acesti subiecti, laptele de magarita nu este numai util, ci si mai sigur decat alte tipuri de lapte. In plus, el este utilizat si pentru copiii mai mari si adulti in toate tipurile de afectiuni respiratorii, ca adjuvant la tratamentul medicamentos sau ca metoda de a preveni complicatiile. Pentru asta, tablete precum cele de la laptemagarita.ro sunt ideale.

Comentarii

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

UTILE

De Ziua Copilului, citeşte-i celui mic o poveste ! Recomandări de cărţi pentru copii

Avatar

Published

on

            Cei mici au nevoie mereu de atenţia noastră, dar astăzi, de Ziua Copilului, totul este mai special. Nu strică să dăm în mintea lor şi să devenim şi noi copii, măcar pentru o zi. Cărţile sunt un mod distractiv, educativ şi mereu la îndemână atunci când vrem să petrecem un timp de calitate cu prichindelul. Poveştile sunt adevărate călătorii ce fac apel la imaginaţie şi ne aduc mai aproape. În continuare, vă prezentăm câteva sugestii de lecturi pentru copii mici, care cu siguranţă vor fi şi pe placul părinţilor.

 

Poveştile de aur ale copilăriei – Tony Wolf, o carte ce nu trebuie să lipsească din biblioteca nici unui copil. Frumos ilustrată, în cele 480 de pagini sunt cuprinse cunoscutele poveşti ale fraţilor Grimm, ale lui Hans Christian Andersen, Charles Perrault, Carlo Collodi, dar şi fabulele lui Esop, minunate basme englezeşti, ruseşti şi orientale.

 

Din îndrăgita serie Pettson şi Findus, creată de Sven Nordqvist este greu să alegem o singură carte. Dar pentru că astăzi este Ziua Copilului, să fie pentru toţi cei mici Tortul de Clătite. Povestea bătrânului fermier Pettson şi a motanului său vorbăreţ Findus este un adevărat fenomen în Suedia, ţara de origine, dar şi în lume. Cartea a inspirat şi o serie animată, difuzată în România pe Minimax.

 

Aventurile iepuraşului Matei sunt poveşti pline de farmec şi umor, cu un important conţinut educativ. Iar ilustraţiile în culori calde şi bogate în detalii ale lui Eve Tharlet, completează minunat textul Brigittei Weninger. De ziua lui, Matei vrea ca orice copil să găsească pe cineva care să-i citească poveşti, să-l înveţe jocuri noi şi să petreacă timp cu el.

 

Orice ar face ursuleţul Martin, părinţii săi îi spun că este fie prea mare, fie prea mic. Pentru că nu îi place deloc acest lucru, vrea să-şi facă parinţii să înţeleagă cum se simte când i se spune că nu este potrivit pentru un anumit lucru. De data aceasta Eve Tharlet dă viaţă poveştilor scrise de Catherine Leblanc, într-o carte ce îi va ajuta pe copii să simtă că îngrijorările lor sunt înţelese.

 

Cine a mai auzit de Bufniţa care se temea de întuneric ? Poate şi copilului îi este frică să adoarmă cu lumina stinsă, însă povestea micuţului pui de bufniţă Buf, îl va convinge că nu avem de ce să ne temem de întuneric. Pline de umor şi învaţăminte, cărţile cu animale ale lui Jill Tomlinson sunt apreciate în toată lumea de copiii care vor o poveste bună. Lectură recomandată de la vârsta de 7 ani.

 

Atunci când în familie apare încă un frăţior sau o surioară, copilul cel mare se întreabă dacă părinţii îi iubesc pe amândoi la fel de mult. Acum este rândul lui Buni să-i arate lui Mo, nepoţelul cel mare, că în inima ei este loc de Iubire cât pentru doi. O carte emoţionantă scrisă de Jane Chapman, unde protagoniştii sunt tot o familie simpatică de bufniţe.

 

Fie că sunt Poveşti cu pisicuţe sau Poveşti cu căţeluşi, cărţile scrise de autoarea britanică Holly Webb sunt perfecte pentru prima lectură a celui mic. Întâmplările simpatice sau înduioşătoare cu animăluţele drăgălaşe, au mare succes la publicul tânăr şi s-au vândut în milioane de exemplare la noi în ţară.

 

            Acestea sunt doar câteva idei de cărţi pentru cei mai mici dintre cititori. Ordinea este una aleatorie, fiecare având la bază idei unice şi frumoase. Poveştile dezvoltă gândirea şi imaginaţia şi chiar dacă cel mic ştie deja să lectureze singur, nu strică să citiţi împreună o carte şi să porniţi în noi aventuri ale copilăriei.

Comentarii

Continue Reading

UTILE

STREAMDEMIX este un concept de evenimente cu și fără public, unic în România.

Avatar

Published

on

Dorim să realizăm o experiență culturală și muzicală inedită prin videouri și organizarea de evenimente cu public în locații unice din România și Europa.

Scopul nostru este promovarea zonelor și monumentelor istorice a României, locații nonconformiste prin intermediul muzicii electronice, prin intermediul videourilor și social media, dar și promovarea talentelor muzicale din țară și nu numai!

Fiecare concert va avea loc în locații diferite!

Fondatorii STREAMDEMIX :
Dragoș Mărginean
Ionuț Bucur

Ambii fondatori au o experiență de peste 10 ani în domeniul muzical, evenimente private dar și evenimente publice(festivaluri, party-uri outdoor și indoor).Amândoi au organizat și au făcut parte din echipe de organizatori evenimente mici, medii si mari!din echipe organizatoare de diverse evenimente!

Facebook :
https://www.facebook.com/streamdemixevents/

Instagram :
https://www.instagram.com/streamdemix/

Twitter :
https://twitter.com/streamdemix

Prezentare Video :
https://www.youtube.com/watch?v=cRVTvXnDHQ0 

Comentarii

Continue Reading

UTILE

De ce sunt balerinii o piesă must-have în garderobă

Avatar

Published

on

Garderoba unei femei trebuie să conțină numaidecât o mulțime de piese importante. Asta deoarece cu cât există mai multe piese vestimentare în garderobă cu atât există mai multe oportunități de asortare. Ținutele vor fi apoi mai ușor de ales și totodată poți impresiona mereu cu ținute inspirate.

Totuși, nu ne referim acum strict la îmbrăcăminte, deoarece la fel de important este totodată să ai și cât mai multe perechi de încălțăminte de diferite tipuri și stiluri.

Balerinii sunt considerați astăzi o piesă must-have. Iar despre motivele pentru care trebuie să ai și tu balerini în garderobă vom vorbi în acest articol.

Astfel, dacă încă nu cunoști întreg potențialul acestui tip de încălțăminte, cu siguranță acest articol te va ajuta să o faci.

Versatilitate la cel mai înalt nivel

Versatilitatea reprezintă unul dintre capitolele la care balerinii se remarcă. Ei bine, acest tip de încălțăminte poate fi asortat la o mulțime de ținute din diferite stiluri vestimentare, așa că va fi nu de puține ori o soluție salvatoare.

Poți purta balerini atât la ținutele tip office cât și la cele casual, iar uneori cu puțină inspirație le vei putea adăuga și la ținutele elegante. Vor deveni foarte rapid o categorie de încălțăminte de care te vei îndrăgosti!

Confortul vine la pachet cu noii tăi balerini

Dacă vei alege să comanzi acum o nouă pereche de balerini, atunci confortul va fi inclus și el în colet. Iar asta deoarece este un alt aspect cu care se remarcă balerinii. Sunt un tip de încălțăminte ușoară și totodată foarte prietenoși cu picioarele tale, așa că nu vei simți oboseala nici măcar după ore întregi de mers și stat în picioare.

Vei dori să porți balerini zilnic și cu siguranță vei adăuga mai multe modele în garderoba ta!

Se potrivesc oricărei staturi

Nu puține sunt cazurile când nu poți purta anumite tipuri de încălțăminte doar pentru că ești prea scundă sau poate prea înaltă. Ei bine, astfel de situații nu se întâlnesc și în cazul balerinilor. Iar asta deoarece aceștia sunt o alegere inspirată indiferent de statura ta. Poate că va fi nevoie de anumite trucuri însă cu siguranță vei reuși să porți balerini cu mult stil și cu atitudine.

Nu este un tip de încălțăminte scumpă

Poate că îți dorești o mulțime de modele de încălțăminte, însă prețul lor nu îți permite să le adaugi pe toate în garderoba ta. Ei bine, iată un motiv în plus pentru care balerinii reprezintă o piesă must-have în orice garderobă: sunt foarte ușor de procurat. Iar asta deoarece prețul lor nu este deloc piperat, ba chiar poate fi considerat accesibil fără rețineri.

Vei putea adăuga în coș mai multe modele de balerini atrăgători fără a-ți goli întreg portofelul, ceea ce îți va aduce desigur foarte multă satisfacție.

Iar dacă te întrebi de unde poți cumpăra balerini atrăgători, de calitate, confortabili și totodată la un preț accesibil, atunci Tocmania.ro este răspunsul! Vei găsi balerini la modă cu care sigur te vei mândri!

Comentarii

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Trending

google.com, pub-4886972132153269, DIRECT, f08c47fec0942fa0