Connect with us
Avatar

Published

on

Laptele de la specii de animale care nu sunt traditionale castiga teren, in principal datorita faptului ca sunt considerate adecvate pentru a suplimenta nevoile grupurilor speciale de populatie (sugari, varstnici). Cercetarile privind laptele de magarita au crescut in ultimii ani. Prin urmare, acest articol isi propune sa rezume cercetarile actuale, oferind o perspectiva asupra proprietatilor sale functionale unice, subliniind in special efectul acestora asupra sanatatii umane. Mai mult, va oferim recomandari cu privire la tabletele exceptionale de la https://laptemagarita.ro/.

 

Laptele de magarita poate fi utilizat ca substitut pentru sugari si copii care sufera de intoleranta la proteinele din laptele de vaca (intoleranta la lactoza) si hipersensibilitate alimentara multipla. Pana in prezent, acesta este unul dintre principalele motive pentru care laptele de magarita a devenit o modalitate de a substitui laptele matern, cu o crestere in ultimii cincisprezece ani. Laptele de magarita, cum spuneam, nu contine lactoza si are o cantitate mica de cazeina, intocmai ca laptele matern uman.

 

Majoritatea productiei globale reprezinta laptele de vaca, capra si oaie; productia de lapte de bivolita se afla pe locul doi la nivel mondial. Laptele bovin reprezinta peste 80% din productia mondiala de lapte si este o sursa majora de nutrienti esentiali pentru cresterea, dezvoltarea si mentinerea sanatatii umane.

 

Speciile minore de animale, ce ofera lapte, sunt importante din punct de vedere nutritiv si economic in mai multe tari. In ciuda acestui fapt, magarita, precum si camila bactriana, renul, llama, iacul si alpaca au fost considerate animale subutilizate producatoare de lapte si sunt definite drept specii cu potential subexploatat pentru a contribui la securitatea alimentara, sanatate si nutritie.

 

Laptele de magarita este folosit ca inlocuitor al laptelui matern in fermele mici europene care aleg productia diversificata. Productia reprezinta mai putin de 0,1%, comparativ cu toate speciile, inclusiv bovinele, dar nu exista statistici specifice. Cu toate acestea, in prezent, interesul consumatorilor pentru laptele de magarita creste, iar acest produs castiga importanta si acceptare internationala. Acest aliment este considerat ca o „afacere de nisa” cu valoare comerciala ridicata. Astazi, este utilizat in maternitati pentru hranirea sugarilor, de exemplu in Italia. Mai mult, pana la inceputul secolului XX, a fost menit pentru hranirea sugarilor orfani, a copiilor cu probleme de sanatate si a persoanelor in varsta. Poate fi considerat ca un ingredient alternativ in dieta solida sau dupa primul an de viata la sugari sensibili. Utilizarea laptelui de magarita a fost considerata o solutie importanta pentru tratamentul sugarilor cu intoleranta alimentara multipla. De-a lungul timpului, s-a confirmat ca hranirea cu lapte de magarita poate oferi o solutie importanta pentru tratamentul celor mai complicate cazuri de intoleranta alimentara multipla la copiii mici afectati de alergia la laptele de vaca . Continutul ridicat de acizi grasi sustine utilizarea laptelui de magarita ca hrana functionala eficienta, in prevenirea bolilor cardiovasculare si pentru ameliorarea tuturor problemelor respiratorii. In plus, procentul ridicat de acizi grasi cu lant scurt si mediu potenteaza proprietatile antioxidante ale acestui lapte. Atat colostrul, cat si laptele din magarita pot fi utile in tratamentul bolilor legate de imunitatea umana. Poate fi util in prevenirea aterosclerozei, avand in vedere proprietatile vasodilatatoare si antimicrobiene puternice. Pe site-ul laptemagarita.ro copii veti gasi tablete si capsule din pretiosul lapte. Produsul contine ca ingredient activ lapte de margarita organic liofilizat, bogat in vitamine, minerale, acizi grasi Omega 3 si 6, bacteria lactice si enzima lizozim, ceea ce ii confera calitati si efecte fiziologice similare cu ale laptelui matern. Pentru copii, varianta KIDS, tablete masticabile, a fost adaugata aroma de portocale pentru a fi acceptat de catre ei. Tabeletele sunt excelente pentru cei care au probleme cu tusea, cei care au probleme pulmonare si respiratorii, in special in perioada de primavara si toamna, cand racelile si afectiunile aparatului respirator sunt mult mai multe.

 

In unele tari, laptele de magarita este considerat aliment farmaceutic pentru proprietatile sale nutritive, nutraceutice si functionale. Laptele crud destinat consumului uman poate fi achizitionat direct de la ferme, dar este, de asemenea, pasteurizat, ambalat si vandut in magazine, farmacii sau este vandut online. Nu este intotdeauna usor disponibil pe piata. Utilizarea traditionala a laptelui de magarita ar fi motivul pentru care au fost infiintate ferme de magarite in tari precum Italia, Franta, Belgia, Elvetia si Germania la inceputul secolului XX. Se recomanda cu tarie fierberea laptelui inainte de consum, in special pentru sugari, cu scopul de a asigura mai bine protectia sanatatii acestora. Urmarirea unui nivel ridicat de protectie a vietii si sanatatii omului este unul dintre obiectivele fundamentale ale normelor europene de igiena alimentara. O abordare integrata este necesara pentru a asigura siguranta alimentelor de la locul de productie primara pana la includerea pe piata sau pentru export.

 

In concluzie…

 

Laptele este una dintre cele mai frecvente cauze ale alergiilor alimentare la copiii sub un an. Nu exista nicio terapie specifica pentru aceasta alergie si, astfel, singurul raspuns posibil este evitarea consumului de lapte si produse derivate. Studiile efectuate pe serul copiilor cu hipersensibilitate la lapte au aratat ca cazeinele sunt proteinele cu potential alergenic mai mare. Cu toate acestea, in unele cazuri, copiii au aratat, de asemenea, hipersensibilitate la lactoglobuline. Atunci cand intoleranta alimentara este diagnosticata la un sugar, este adesea necesara impunerea unei perioade de hranire parenterala totala, considerata cea mai corecta metoda. Atunci cand laptele uman nu poate fi administrat, trebuie cautate surse alternative de hrana. Laptele de magarita poate inlocui alaptarea la sugari afectati de alergii severe la lapte. La acesti subiecti, laptele de magarita nu este numai util, ci si mai sigur decat alte tipuri de lapte. In plus, el este utilizat si pentru copiii mai mari si adulti in toate tipurile de afectiuni respiratorii, ca adjuvant la tratamentul medicamentos sau ca metoda de a preveni complicatiile. Pentru asta, tablete precum cele de la laptemagarita.ro sunt ideale.

Comentarii

comments

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook

IN Trending