Laura Galea lansează prima ei piesă, „Nu e”, și pregătește primul său EP - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Muzica

Laura Galea lansează prima ei piesă, „Nu e”, și pregătește primul său EP

Published

on

După mai bine de 11 ani de studii muzicale în România și la Londra, Laura Galea lansează prima ei piesă. Pentru filmările videoclipului, artista a alergat noaptea desculță prin ploaie, îmbrăcată sumar, pe o stradă din București.

 

 

Pasiunea pentru muzică și studiile în domeniu îi aduc Laurei Galea împlinirea unui vis, lansarea primei piese și a primului videoclip, într-o lună cu multe semnificații pentru ea. Artista de 24 de ani lansează piesa „Nu e”, care va face parte de pe albumul „Ritmul cu ea” și spune că este foarte fericită să trăiască acest moment, pe care îl aștepta de mult timp. „Pentru mine muzica înseamnă tot, cânt de când mă știu. De altfel, aceasta este și prima, dar și cea mai puternică amintire pe care o am despre mama mea, cu ea cântând la pian și compunând. Mi-am dorit mereu să devin un artist profesionist, însă am considerat că trebuie să mă pregătesc pentru acest moment, să studiez foarte mult. Și iată că, în acest an, așa dificil cum a fost, mă bucur să văd cum visul meu devine realitate”, spune Laura, care a început să lucreze la acest proiect încă din luna ianuarie.

Inițial, ea nu a ales luna decembrie pentru a lansa prima piesă, dar spune că lucrurile nu sunt deloc întâmplătoare. „Acum am avut gata atât piesa, cât și videoclipul și am realizat că voi face această lansare într-o lună cu totul deosebită pentru mine: decembrie, pe lângă faptul că este luna cadourilor, a Crăciunului, care este sărbătoarea mea preferată, în luna decembrie este ziua tatălui meu și era și a mamei mele. Eu duc mai departe acest vis al ei de a face muzică. Asta este menirea mea”, mărturisește Laura.

 

Despre piesa „Nu e”, scrisă în colaborare cu Ionuț Radu (John Puzzle), Andy Horjea, Dan Alexandru şi Virginia Maxim, Laura povestește că a conceput-o diferit de tiparul din mainstream. „Vorbește despre acele momente și trăiri care ne marchează, mai ales atunci când se întâmplă să rămânem prinși în trecut. Este o melodie în care, poate, te vei regăsi și tu. Este despre lupta interioară dintre realitate și percepție, despre ceea ce credem că se întâmplă și ceea ce trăim, de fapt. Mesajul este unul de introspecție, care ne îndeamnă să ne desprindem de trecut și să mergem mai departe, oricât de dureros ar fi.

Conceptul videoclipului regizat de San a pornit de la două perspective – „glam” versus „chaos”, în care protagonista este prinsă între două lumi, una interioară și realitatea. Imaginea și postproducția au fost semnate de David Mogan, iar producția de Arkomo Film. Pentru Laura, filmarea care a ținut 13 ore a fost o experință de neuitat, fiind și prima de acest fel. „M-am super distrat și e clar pe lista mea de top acelor mai tari experiențe trăite vreodată. M-am simțit 100% în elementul meu, chiar dacă am avut și momente mai grele, cum ar fi frigul, în secvențele de la geamul hotelului filmate cu drona sau pe stradă”.

Advertisement

Ea a purtat trei ținute și a filmat la Hotel Continental, pe Calea Victoriei, dar și în exterior, pe o stradă din Băneasa. „Aici a fost ultimul cadru, era trecut de 12 noaptea, iar eu trebuia să alerg desculță, în corset și halat. Începuse și ploaia, deci am avut și ceață și bălți și asta a întărit foarte mult conceptul pe care doream să îl atingem cu cadrul acesta: nedumerire, disperare, haos. Totul s-a terminat cu baie fierbinte, acasă”.

 

Laura Galea a urmat cursurile Commercial Music Performance la University of Westminster din Londra și studiază canto de 11 ani cu Crina Mardare la școala „Crina Mardare Music Experience”.

 

 

 

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement

IN Trending