marți, februarie 27, 2024

PUBLICITATE@RADARDEMEDIA.RO

More
  AcasăEVENTSSpectacoleLaureaţii premiilor Radio România Cultural

  Laureaţii premiilor Radio România Cultural

  Cea de-a XII-a ediţie a Galei Premiilor Radio România Cultural s-a desfăşurat la Teatrul Odeon, luni, 19 martie, de la ora 19.00 şi i-a avut ca amfitrioni pe celebrii actori Emilia Popescu şi Ştefan Bănică.

   

  Construită ca un adevărat spectacol de culoare, muzică, eleganţă, cu un decor nou şi o concepţie unitară, gala a fost un eveniment onorat de personalităţi ale vieţii culturale şi artistice, spectatori şi admiratori ai artiştilor prezenţi, dar şi de telespectatorii şi ascultătorii Radio România Cultural, TVR Cultural, Radio România Internaţional şi TVR HD.

   

  Au fost acordate premii la douăsprezece secţiuni diferite care au fost gândite pentru a crea o imagine cât mai fidelă a lumii culturale româneşti şi a celor mai importante realizări ale anului 2011, în diferite domenii ale culturii. În cadrul galei au fost acordate trei premii speciale:

   

  Premiul de Excelenţă a fost decernat eminentului cărturar Mihai Şora. Pentru tinereţea şi seninătatea spiritului său, pentru faptul că şi-a păstrat intacte peste decenii bucuria „întâlnirii cu celălalt” şi disponibilitatea pentru dialog – „dialogul este calea ce ar putea, eventual, duce la împlinirea persoanei”, spunea, mai demult, Mihai Şora.

   

  Premiul Lux Mundi i-a revenit regizorului Radu Mihăileanu. Pentru cariera sa cinematografică de anvergură mondială, în care, însă, spiritual autohton românesc, marcat de aciditatea şi umorul de sorginte caragialiană, este prezent la cote maxime. Premiul pentru Poezie pe anul 2011 s-a acordat domnului Ioan Es Pop pentru volumul „Unelte de dormit. Cu 10 desene de Dumitru Gorzo”, apărut la Editura Cartea Românească, Bucureşti, 2011.

  Premiul pentru Film pe anul 2011 s-a acordat regizorului  Dan Piţa pentru filmul „Ceva bun de la viaţă”. Premiul pentru Teatru pe anul 2011 s-a acordat  regizorului Gavriil Pinte pentru spectacolul  „Ispita Cioran” de la Teatrul Naţional ”Radu Stanca” din Sibiu. Premiul pentru Arte plastice pe anul 2011 s-a acordat artistului plastic Neculai Păduraru. Premiul pentru Muzică pe anul 2011 s-a acordat pianistului Dan Grigore.

   

  Premiul pentru Emisiuni TV pe anul 2011 s-a acordat domnului Cătălin Ştefănescu pentru emisiunea „Garantat 100%”, TVR 1. Premiul pentru Reviste culturale pe anul 2011 s-a acordat  revistei „Lettre Internationale”, ediţia română. Premiul pentru Web site-uri culturale şi educative pe anul 2011 s-a acordat site-ului „Creative Monkeyz”.

   

  Premiul pentru Ştiinţă pe anul 2011 s-a acordat  echipei GOLIAT, cei patru tineri cercetători români care au construit  primul microsatelit de concepţie şi construcţie 100% românească, o premieră absolută pentru România. Premiul pentru  Educaţie pe anul 2011 s-a acordat Erasmus Students Network România pentru proiectul  „Studenţii străini Erasmus descoperă Transilvania”.

   

  Redactia Radar de Media

  Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

  Redactia Radar de Mediahttps://www.radardemedia.ro
  Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro
  ARTICOLE SIMILARE

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  - Advertisment -spot_img

  Articole recente