Lecturi de Crăciun: cărți pe care să le citești în prag de sărbători

0
410

Crăciunul înseamnă iubire, familie și, mai ales, timp liber pe care trebuie să-l fructificăm într-un mod inteligent. Descoperă în rândurile de mai jos cele mai frumoase lecturi de Crăciun pe care să le citești alături de familie, prieteni sau de cei dragi.

Cea mai așteptată perioadă din an se apropie cu pași repezi. Aprinde o lumânare parfumată, fă-ți o cană de ceai fierbinte, așează-te confortabil și întră în tărâmul magic al cărții. Iată recomandările noastre cu lecturi de Crăciun.

  1. Lecturi de Crăciun: Harry Potter și piatra filosofală, de J. K. Rowling

Crăciunul este una dintre cele mai perfecte sărbători în care poți intra cu adevărat în lumea fantastică a lui Potter. În Harry Potter și piatra filosofală, de altfel, și primul volum lansat, este vorba despre un băiat care a ajuns să trăiască cu vărul și unchii lui. Tot ce știe despre părinții lui însă, ei au murit într-un accident de mașina, iar de atunci mătușa și unchiul său îl au în grijă. În familia Dursley, Harry este tratat destul de rău, stând într-o cameră amenajată sub scări. Într-o oarecare zi, Potter verifică poșta și observă o scrisoare adresată chiar lui, unchiul vede și-i rupe scrisoarea. În următoarele zile, o grămadă de bufnițe vin alarmate spre căsuța poștală cu scrisori asemănătoare, pe care unchiul Vernon le arde… iar de aici urmează multe peripeții palipante pe care le poți afla citind cartea.

View this post on Instagram

Omg am strâns 101 follow-eri în atât de puțin timp, mulțumesc 💕 😁❤️❤️❤️❤️❤️! Nu stiu ce sa zic aaaaaaa Nu voiam sa postez poza aceasta azi, voiam sa fac altele maine dar am strans suma de 100 de followeri,deci trebuie sa postez (nush daca intelegeti ceva, nu conteaza oricum) Btw, in legătură cu cartea, o adorrrr, #foreverapotterhead, deci am citit aceasta carte, si cineva mi-a spus ca sunt si filme "Harry Potter" așa că m-am uitat la ele(am facut un "maraton" Harry Potter movies chestie și m-am uitat la toate într-o zi/noapte) înainte sa citesc următoarele cărți, și apoi am zis ca nu mai vreau să citesc următoarele cărți devreme ce am vazut filmele (mare greșeală pentru ca acum vreau foarte mult sa am toată seria, filmele au taiat niște parti din cărți), iar dupa ce am revizionat filmele, am aflat ca există și o a opta carte, după care nu există film, ci doar teatru in Londra. Aveam nevoie să știu ce se întâmplă mai departe, așa că mi-am luat cat de repede "Harry Potter și copilul blestemat". Și așa am eu doar prima și ultima carte Harry Potter…(o sa imi iau seria întreagă cât de curând) Btw, în ce casă sunteți?(eu sunt ssssslytherin 💚🐍, poate ați vazut la descriere) Tags:#bookstagram #books #bookstagrammer #100followers #carti #edituraarthur #feelingpurple #november#almostwinter#nearlywinter#harrypotter#harrypotterandthephilosophersstone#harrypotter1 #harrypotterbooks#booksarebetterthanmovies #notall#potterhead #potterheads #hogwarts#hogwartsschoolofwitchcraftandwizardry#hogwartsexpress#hogwartshouses#iwantmyhogwartsletter#stillwaitingmyhogwartsletter#slytherin #hufflepuff #griffindor #ravenclaw

A post shared by Cărți, poze și pisici😸 (@triunghiul_cartilor_) on

2. Poveste de Crăciun, de Charles Dickens

În cartea “Poveste de Crăciun”, publicată în 1843 pentru prima dată, este scos în evidență spiritul acestei sărbători. Personajul principal este Ebenezer Scrooge, fiind considerat un om parcimonios și morocănos care nu se bucură nicidecum de această sărbătoare. Dar ceva nemaîntâlnit se petrece, iar sufletul ursuzului se schimbă.

3. Lecturi de Crăciun: Crăciunul lui Poirot, de Agatha Christie

Este o lectură deosebită în care acțiunea este desfășurată pe toata perioada Crăciunului și este desoebită pentru cei care adoră romanele polițiste. Cunoscutul detectiv Hercule Poirot, de origine belgiană, are de rezolvat o crimă care s-a întâmplat fix în cadrul acestei sărbători de iarnă.

4. Viața și aventurile lui Moș Crăciun, de Frank L. Baum

Opera lui Frank Baum ne întâmpină o frumoasă și entuziasmantă poveste a celebrului Moș Crăciun, de când s-a nascut și până a ajuns să fie un bătrânel îndrăgit de întrega lume. În prim plan apar nimfele, duhurule și spiridușii. Moș Crăciun a fost găsit și crescut de către nimfe, iar toată viața a fost ajutat să descopere valorile lumii de forțe și diverse ființe supranaturale, dedicându-se în totalitate copiilor.

5. Lecturi de Crăciun: șoptiundu-le vrăjitoarelor, de Anna Dale

În seara de Crăciun, Joe, principalul personaj despre care se vorbește în carte, este silit să plece într-o excursie foarte plictisitoare, excursie ce va lua amploare și ce se va transforma într-o aventura neașteptată. În timp ce mergea cu trenul spre destinație, băiatul descoperă multe lucruri despre legătura sa cu vrăjitoarele, fiind obligat sa dezlege misterul pentru a putea ajunge acasă… asta până când nu va fi prea târziu.

Dacă ți-a plăcut acest articol cu lecturi de Crăciun pe care să le citești, te invităm să afli și despre „Oameni de vanzare – o campanie despre traficul de persoane, saptamana aceasta, la Stirile PRO TV”.

Foto: iStock/ Instagram/ Facebook

Comentarii