Connect with us

ALL MEDIA

Libertatea de exprimare pe Facebook i-a venit de hac: jurnalistul Cristi Citre, dat afară de la Digi 24

Published

on

Jurnalistul Cristi Citre, din cadrul Departamentului Politic de la Digi 24 a fost dat afară, după ce a publicat pe contul său de Facebook un comentariu în care îl critică pe premierul Victor Ponta. Redactorul șef al Digi 24, Cosmin Prelipceanu a subliniat că membrii echipei pe care o conduce trebuie să respecte principiul echidistanței în jurnalism, notează Reporter Virtual.

Redactorul șef al Digi 24, Cosmin Prelipceanu a declarat pentru Reporter Virtual:

„Digi24 rămâne consecvent principiilor jurnalismului echidistant și se bazează pe toți membrii echipei pentru respectarea acestor standarde. Ne vom despărți de oricine nu împărtășește valorile în care noi credem – echilibru, echidistanță, imparțialitate. Credem și în civilitate. În numele ei și al aerului respirabil pe care ar trebui să-l emane media din România, Digi24 se delimitează de jignirile aduse în spațiul public oricăror persoane, fie că este vorba despre politicieni sau nu. Considerăm că libertatea de exprimare include întotdeauna și respectul.”

După ce luni a postat pe Facebook comentariul referitor la atitudinea lui Victor Ponta, în urma discuțiilor de la Palatul Cotroceni despre reducerea CAS, la care au mai participat președintele Traian Băsescu și ministrul Finanțelor, Ioana Petrescu, marți, jurnalistul a fost chemat de Prelipceanu, care i-a transmis că „a sărit calul pe Facebook”.

 

Redăm mesajul postat de Cristi Citre pe rețeaua de socializare:

„Mai are cineva vreun dubiu că omul e bolnav, nesimțit și fără discernământ? Că își bate joc, că îți râde în față, că te minte fără să clipească? După ce azi la Cotroceni își curăța scamele de pe sacou și își dădea ochii peste cap de plictiseală, după ce că a dovedit că este un habarnist total în materie de economie, iată ce declară Victor Ponta (la RTV, of course):

‘L-am văzut nervos, transpirat, roșu la față. La așa zisele consultări de la Cotroceni, Traian Băsescu a dovedit că nu stăpânește termenii economici. E o catastrofă

Eu îl cunosc foarte bine pe domnul Băsescu și știam că astăzi mă va evita și că va încerca să își canalizeze atenția spre doamna Petrescu. I-am spus și înainte că nu are curaj să vorbească cu mine (…) Dar a făcut față foarte bine și a răspuns argumentat.”

Cristi Citre consideră că situația în care a fost pus reprezintă o limitare a dreptului la libertatea de exprimare, care este prezent în Constituție la articolul 30. Acesta mai adaugă faptul că presa ar trebui sa fie exact expresia libertății de exprimare.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending